Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 05.03.2023, 16:30 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Domácí kombinují, ale Růžičkovu křížnou přihrávku na Nestrašila zachytil Fořt a přes celé hřiště trefil tyč třinecké branky.
     
    58:49
    Kacetl je na střídačce a pustil šestého hráče na led.
     
    57:52
    Domácí dostávají možnost se zápasem ještě něco udělat. Teprve dvě minuty před třetí sirénou je vyloučen první hráč hostí, po jehož vyloučení následuje přesilová hra. Za katr je usazen střelec první branky Mladé Boleslavi Tim Söderlund (MBL) za držení.
    56:31 Ondřej ROMAN - 2:3
     
    56:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí nevyužili své náznaky šancí a jeho z toho branka na druhé straně. Jakub Jeřábek pod tlakem Šťastného na hraně pravidel z rohu poslal puk před branku, kde s ním gólově naložil ONDŘEJ ROMAN. Bez asistence. Stav utkání 2:3.
     
    55:02
    Po neúspěšné rozehrávce domácích zkusili hosté rychle udeřit. Puk šel na Šťastného na pravý puntík, odkud hostující forvard z první protáhl Kacetla.
     
    53:21
    S návratem Romana na led se dostal trochu šťastně do šance Klíma. Svým důrazem ale dovezl puk až k brance a následně domácí pod tlakem nasměrovali puk nebezpečně z vlastního pohledu zpět do brankoviště.
     
    51:18
    Takže sumář – je vyloučen domácí Miloš Roman (TRI) za vysokou hůl a dále dvojice Daniel Kurovský (TRI) a Tomáš Fořt (MBL) oba za hrubost. Hosté hrají druhou přesilovku v zápase.
     
    50:34
    Hosté drželi teď dlouho Třinec před jeho brankou, něco zajímavého se ale zrodilo až v závěru. Söderlund od modré podél levého mantinelu objel branku a po vyjetí před Kacetlovu branku zkusil pozornost třineckého brankáře.
     
    40:42
    Hosté se rychle dostali do útočného pásma, po vstupu do třetiny si Pýcha vyměnil puk se Söderlundem, který objevil třetinu a nabil na pravý mantinel na střelu z první Lintuniemimu. Jeho projektil orazítkoval horní tyč Kacetlovy branky.
     
    32:23
    Roman ze středního pásma poslal puk přes Jakuba Jeřábka do jízdy Söderlundovi. Ten samostatný nájezd chtěl zakončit podobně jako před léty jeho krajan Forsberg, Kacetl ale vytrčil špičku betonu včas.
    27:51 Kelly KLÍMA - 2:2
     
    27:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se po vhazování ve vlastním pásmu dostali rychle do útočné třetiny. První střela KELLYHO KLÍMY z jízdy z pravého křídla ještě skončila úspěšným zákrokem Kacetla. Puk ale následně z levé strany poslal před branku Bičevskis a Klíma měl snadnou práci poslat puk do odkryté branky. Asistence: Maris Bičevskis. Stav utkání 2:2.
     
    21:55
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání je kanadský obránce ve třineckých službách Adam Smith (TRI), který je vykázán za podrážení.
     
    18:25
    Střelu zablokoval Söderlund a pílil směrem na třineckou branku. Nic nevymýšlel, poslal z levého kruhu svižný pokus na Kacetla a domácí brankář vyrazil puk ramenem.
    16:20 Jakub JEŘÁBEK - 2:1
     
    16:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři po kombinaci Kurovského s Bučkem získali pásmo. Buček následně vracel před branku, kde byl Kurovský faulován, puk ale propadl až na JAKUBA JEŘÁBKA sjíždějícího z druhé vlny. Nejproduktivnější třinecký obránce si puk potáhl do strany a skóroval. Asistence: Miloš Roman, Daniel Kurovský. Stav utkání 2:1.
    04:20 Samuel BUČEK - 1:1
     
    04:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Buly v obranném pásmu Ocelářů vyletělo prudce na Lintuniemiho na modré čáře, který puk nezachytil. Toho přebruslil SAMUEL BUČEK, počkal, až dojíždějící hráči přejedou situaci a pak prudkou ránou k levé tyči překonal Stuchlíka. Bez asistence. Stav utkání 1:1.
    03:18 Tim SÖDERLUND - 0:1
     
    03:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    První gól dnešního zápasu vyprodukovali hosté. Mladoboleslavští projeli moc snadno ze středního pásma od pravého mantinelu, k puku se dostal TIM SÖDERLUND. Tomu první střela na Kacetla nevyšla, domácí brankář puk nepřikryl a hostující útočník měl snadnou pozici dorazit vlastní střelu. Asistence: David Šťastný, Adam Jánošík. Stav utkání 0:1.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. J. Jeřábek (M. Roman, Kurovský) – 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Kel. Klíma (Bičevskis), 57. O. Roman


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Zahradníček, Smith, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, M. Doudera, Roth – M. Růžička (C), Marcinko (A), Daňo – Hrňa, Voženílek, Nestrašil – Dravecký (A), Holinka, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Krošelj) – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich – Závora, O. Roman, Malát – Šťastný, Fořt, Söderlund – Kel. Klíma, Bičevskis, Gardoň – J. Stránský (C), O. Najman (A), Lunter.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Šír, Cabák – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 4 691
    thejrc.org