Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 05.03.2023, 16:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:06:48)
     
    Dohráno je i na ostatních stadionech a je to jasné, Litvínov v předkole play-off narazí na třinecké Oceláře! První duel je na programu už ve středu 8. 3. 2023 v Třinci. Hrát se bude na tři vítězné zápasy.
     
    Střely na branku: 31 – 29
     
    Podtrženo, sečteno. Základní část pro Litvínov i Olomouc je definitivně minulostí. Domácí ve třetím dějství přidali další dvě přesné trefy v dlouhé pětiminutové přesilové hře a zapsali další výhru v řadě za sebou. Jejich forma před nadcházejícím play-off tak znovu o něco stoupla a Litvínov se tak těší na další část sezóny, přitom to s ním nevypadalo dlouho vůbec dobře a byl ohrožen i baráží. Nakonec to pro domácí dopadlo dobře a fanoušci se tak ještě mohou radovat z prodloužení sezóny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Ještě jedna akce, osamocen před Lukášem byl Martin Havelka, ale jeho branku minul. Rozhodně ho to ale nemusí mrzet, protože je jasné, že za pár vteřin bude Verva slavit další vítězství a zakončuje základní část úspěchem.
     
    58:59
    Domácí se dostali ještě před hostující klec, obrana Olomouce jim ale puk sebrala. Ovšem záhy ho zase získal zpět Litvínov a ještě tedy kombinuje před Janem Lukášem.
     
    58:10
    Matej Tomek lapil pokus z levého kruhu a připisuje další zákrok. Po něm pak puk nechal v lapačce a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny, zřejmě už ale i zápasu.
     
    57:40
    Oddechový čas pro tým HC VERVA Litvínov.
     
    56:22
    Lukáš Klimek spěchal za kotoučem, ale blíže k němu měl Patrik Demel, jenž ho vytěsnil mimo ohrožení Mateje Tomka.
     
    55:51
    Domácí se dostali na puk a hned ho vyhodili až do pásma soupeře, takže pošetřili vteřiny z oslabení a mohou jít vystřídat unavenou čtveřici.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Denis Zeman – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:41
    Ondřej Jurčík prošel až do útočného pásma, udělal kličku obránci a zakončil, ale bylo to mimo tři tyče.
     
    54:13
    Střela Martina Havelky byla sražena mimo tři tyče do ochranné sítě. Hra je poté přerušena a buly bude vhozeno na levém kruhu.
     
    53:36
    Ondřej Jurčík to zkusil z levé strany, ale proti němu byl Jan Lukáš. Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    53:00
    Hosté jsou v plném počtu.
    51:58 Nicolas HLAVA - 5:1
     
    51:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další gól v dlouhé přesilové hře a Verva vede 5:1. Krásně to udělal Šimon Stránský, který na levé straně našel přihrávkou na pravém kruhu NICOLASE HLAVU, jenž z první trefil kousek odkrytého místa v olomoucké svatyni. Asistence: Šimon Stránský a Ralfs Freibergs.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Hlava, Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Š. Stránský, Freibergs) – 8. Mareš (Kusko, P. Musil)


    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Jaks, Demel (A), D. Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Wesley – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Fronk, Gut, Straka – Helt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Mareš, Škůrek (C), Galvas, T. Černý, Řezníček, Rutar – Kusko, P. Musil, Bambula (A) – Klimek (A), Strapáč, Kucsera – Anděl, Menšík, Janech – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Frodl, Hynek

    Diváci: 3884
    ocianews.com