Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 05.03.2023, 16:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:58 Nicolas HLAVA - 5:1
     
    51:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další gól v dlouhé přesilové hře a Verva vede 5:1. Krásně to udělal Šimon Stránský, který na levé straně našel přihrávkou na pravém kruhu NICOLASE HLAVU, jenž z první trefil kousek odkrytého místa v olomoucké svatyni. Asistence: Šimon Stránský a Ralfs Freibergs.
    50:15 Janis JAKS - 4:1
     
    50:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo a domácí navyšují svůj náskok. Gut poslal puk JANISU JAKSOVI, který si nabruslil do dobré pozice a poté svižnou ranou prostřelil Jana Lukáše mezi jeho betony – 4:1. Přesilovka domácích samozřejmě pokračuje dále. Asistence: Michal Gut a Andrej Kudrna.
    32:24 Nicolas HLAVA - 3:1
     
    32:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra a Verva vede rozdílem dvou gólů. Janis Jaks si nabruslil do lepší střelecké pozice, od modré pak pálil na branku soupeře, kde byl šikovně připraven NICOLAS HLAVA a ten tak tečí navyšuje náskok Litvínova – 3:1. Asistence: Janis Jaks a Šimon Stránský.
    27:46 Šimon STRÁNSKÝ - 2:1
     
    27:46
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A nakonec se z toho zrodila krásná individuální akce domácího útočníka ŠIMONA STRÁNSKÉHO, který z obranného pásma pokračoval dále a dostal se až do útočné třetiny, kde z pravého kruhu švihl do puku, jenž končí v horní části hostující branky – 2:1. Litvínov tak opět vede. Bez asistence.
    07:22 Lukáš MAREŠ - 1:1
     
    07:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají stav a začíná se znovu od začátku. Silvester Kusko vybojoval kotouč, poté ho poslal na levou stranu, kde byl v dobré pozici obránce LUKÁŠ MAREŠ, jenž svižnou ranou nad levým kruhem propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Asistence: Silvester Kusko a Pavel Musil.
    05:42 Andrej KUDRNA - 1:0
     
    05:42
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení a otevírají tak účet dnešního duelu. Nicolas Hlava nasměroval přihrávku do prostoru mezi kruhy pro ANDREJE KUDRNU, ten si puk nohou zpracoval a poté z hrany levého kruhu napřáhl ke střele a odtud pak v síti hostů vymetl všechny pavučiny – 1:0. Asistence: Nicolas Hlava a Matúš Sukeľ.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Hlava, Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Š. Stránský, Freibergs) – 8. Mareš (Kusko, P. Musil)


    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Jaks, Demel (A), D. Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Wesley – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Fronk, Gut, Straka – Helt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Mareš, Škůrek (C), Galvas, T. Černý, Řezníček, Rutar – Kusko, P. Musil, Bambula (A) – Klimek (A), Strapáč, Kucsera – Anděl, Menšík, Janech – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Frodl, Hynek

    Diváci: 3884
    thejrc.org