Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.03.2023, 16:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Závěrečné kolo základní části nemohlo nabídnout pod Bílou věží asi lepší vyvrcholení. Hradec byl totiž po sérii deseti výher hodně blízko přímému postupu mezi první čtyřku, poslední dvě prohry mu ale celou situaci zkomplikovaly, přesto to ale má ve svých rukách.

    K tomu, aby šel přímo do čtvrtfinále, musí ve 44. východočeském derby vyhrát za tři body, respektive nasbírat větší počet bodů než Liberec, který bude hrát doma s Vítkovícemi. V rámci aktuální formy jsou na tom Lvi o něco lépe než pardubický rival, který z posledních pěti duelů vyhrál jenom jeden.

    Tak či tak, čeká nás hodně zajímavý duel. Hradec navíc bude slavit deset let v extralize a zápas se ponese i ve slavnostním duchu. Vyprodané derby začíná v 16:30, příjemnou zábavu!
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    1. místo, 108 bodů, skóre 158:107, bilance 29-8-5-9

    Že by v Pardubicích byli aktuálně úplně spokojeni, to se říct nedá. Od definitivního zisku Poháru Jaroslava Pouzara, ke kterému si došli suverénní výhrou 5:0 ve Varech, totiž čeká Dynamo na jakoukoliv výhru. Nevyhrálo dokonce ani v posledním utkání s Litvínovem, kterému podlehlo 2:3 v nájezdech.

    Na druhou stranu, nesmíme opomenout sérii devíti výher v řadě během druhé poloviny ledna. Jeden čas byli oba východočeští rivalové týmy s nejlepší krátkodobou formou v extralize, situace je však teď již trochu jiná. Pardubice v posledním kole nepotřebují nutně bodovat, avšak vzhledem k blížícímu se čtvrtfinále by se návrat na vítěznou vlnu hodil.
     
    MOUNTFIELD HK
    5. místo, 85 bodů, skóre 138:123, bilance 22-7-5-17

    Zatímco podstatnou část ročníku to vypadalo, že se Hradec bude muset prokousat přes předkolo a dlouho se pohyboval okolo osmého místa, nahoru ho vyšvihla málokdy vídaná série. Mezi 24. lednem a 24. únorem neprohrál Mountfield ani jedno utkání a počet tříbodových výher v řadě se zastavil na čísle jedenáct. Povedené období ukončila až Mladá Boleslav, a pokud je jeden soupeř, kterého si na soutoku Labe s Orlicí do play-off nepřejí, tak to jsou právě Bruslaři.

    Jenže právě tenhle tým klidně může být znovu soupeřem, tentokrát však v předkole. Hradec si prohrou s Boleslaví a na Spartě cestu do čtyřky zkomplikoval a v derby musí nasbírat minimálně stejný počet bodů, co Liberec v souběžně hraném utkání s Vítkovicemi.
     
    BITVA O ČTYŘKU, KDO S KOHO?

    Zatímco určité výsledkové weby tvrdí, že by Tygři v případě bodové shody měli čtvrté místo díky lepšímu celkovému skóre jisté, není tomu tak. Lepší výchozí pozici má Hradec, kterému zcela jednoduše stačí v derby vyhrát za tři body, respektive získat stejný počet bodů jako Liberec. Rozhodují totiž vzájemné zápasy, nikoliv celkové skóre.

    Přestože platí bodová rovnost (oba celky mají ze vzájemných duelů šest bodů), tak přijde na řadu lepší skóre ze vzájemných utkání. To mají Východočeši o jeden gól lepší (13:12) a šli by tak před Liberec na čtvrté místo.

    Severočeši si mohou první čtyřku pojistit jakýmkoliv bodovým ziskem, který bude větší oproti tomu hradeckému. Tedy tři body ku dvěma, dva ku jedné, jeden ku nule a podobné případy. Obecně ale platí, že situaci ve svých rukách tak úplně nemají.
    Zvítězí Hradec v derby?
     
    -21
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne z ČPP Arény! Papinův hrnec jménem ČPP Aréna je již za jednou z branek doslova narván a probíhají již první slovní výměny mezi oběma sektory.

    Co se sestav na ledě týče, Hradci chybí disciplinárně potrestaný Jordann Perret, Pardubicím pak zase Tomáš Hyka s Robertem Kousalem.

    Lvi navíc slaví dnes 10 let od působení v extralize, a tak to bude slavnostní duel se vším všudy. Hradec hraje ve speciálních dresech, které si pamatuje z první znovuobnovené extraligové sezony.
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Marcel, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Gaspar – Werek, Cingel, Lev (A) – Chalupa, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, L. Sedlák, Cienciala – A. Musil, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Rohlík, Mandát, Vondráček.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Lhotský, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Přestože se ještě čekalo na pokyn od televize, tak ostře sledované derby začíná! První buly vyhráli domácí a McCormack posílal puk na Wereka, který byl ale na modré čistě zastaven.
     
    00:33
    Podél mantinelu na levé straně přišla přihrávka pro Lva, který na nic nečekal a nastřeloval kotouč po ledě na branku. Pokus ale bruslemi zarazil Čerešňák.
     
    01:15
    Košťálek zavěsil ve středním pásmu na mantinel Chalupu, který tak ztratil kontrolu nad pukem. Pardubice však jenom vyhazují.
     
    01:59
    Pavlík to na fleku vykombinoval a přihrával do jízdy na Rosandiče, který ale podstoupil střet ve středním pásmu a o puk přišel. V prvních minutách je to zatím spíše fyzický a bojovný hokej.
     
    02:46
    McCormack poslal puk podél mantinelu na Smoleňáka na protější straně. Toho ale zradilo zpracování a kotouč skončil na hradecké střídačce. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu Dynama.
     
    03:29
    Rosandič nepřesně rozehrál a hosté kombinovali po pravé straně. Musil ale nedostal puk přesně na hokejku a vracející se Rosandič celou akci zastavil. Na to konto jdou Lvi dopředu.
     
    04:19
    Zrychlení hry křižnou přihrávkou na Jergla vyneslo Hradci první šanci! Jergl totiž jenom píchl puk před sebe na levý kruh pro Chalupu, který si sjel a střelou z první zkoušel prostřelit na bližší tyči Willa. Ten si ale tuhle ošemetnou situaci pohlídal.
     
    04:59
    Paulovič přetlačil Klímu a nahrával před kasu, kde byli ale jenom dva Hradečtí. Domácí poté zkusili rychlý brejk, který skončil minimálně velmi těsným zakázaným uvolněním.
     
    05:20
    Mandátovi se po rychlé kombinaci na pravém kruhu naskytla příležitost na zakončení. Machovský toho přes clonu mnoho neviděl a reagoval na poslední chvíli, přesto puk skryl do lapačky.
     
    06:00
    Dynamo zrychluje hru směrem dopředu především přes křídla a Říčka teď Hradec na nějakou dobu zavřel před jeho vlastní brankou. Jeho povedená akce skončila na lapačce Machovského, z následného tlaku vytěžil nejvíce Cienciala, ale byl odtlačen fakticky jenom do branky.
     
    07:19
    Dynamo je zatím lepším a živějším celkem. Hradci se nedaří dostávat do slotu a nezměnil to ani Okuliar, jehož přihrávka mezi kruhy zaletěla někam do rohu kluziště.
     
    07:52
    Právě Okuliar ale zůstával na ledě a nakonec vyslal pokus z vrcholku kruhů na Willa. Tomu stačilo však nastavit jenom lapačku a po jeho zákroku začíná komerční přestávka.
     
    08:26
    McCormack hrál puk jenom pod sebe, kde mu přijel Vondráček. Byl ale v takové tísni, že nemohl s kotoučem něco více dělat. Proto mohli jít domácí dopředu a Cingel to vzal z pravého kruhu na sebe, jenže mířil vedle.
     
    09:15
    Říčka už na levé straně nabíral slušnou rychlost, poté však přestal trochu hrát v útočném pásmu. A věděl proč, čárový rozhodčí totiž signalizoval ofsajd.
     
    09:40
    Jergl podržel kotouč na levé straně a prostrčil jej do prostoru pro McCormacka, kterému však mezi kruhy chyběl krok na lepší střelbu. Takto šel pokus jenom do Willa.
     
    10:44
    Rozhodčí nechávají hru plynout a hraje se tak bez vyloučení. Přičemž na obou stranách by se ale našly zákroky, za které by určitě vyloučit šlo. Dynamo si vybojovalo vhazování v útočném pásmu poté, co nepřehlednou situaci u branky vyřešil zákrokem Machovský.
     
    11:36
    Jenže vítězně z něj vzešel Hradec a přejel do útoku. V něm však dlouho nevydržel, respektive jenom po sérii přihrávek došlo k nepřesnosti. Pardubice tak šly do kontru díky Říčkovi, jeho střela po přechodu dopředu ale byla zablokována.
     
    12:08
    Propadnutý kotouč při snaze hostí vyhodit našel na modré Jergl, který se rozjel a tvrdou střelou z modré prověřil Willa. Tomu však stačilo celou situaci jenom kontrolovat. puk šel vedle tyče.
     
    13:11
    Radil byl rozjetý na levém křídle, využil toho, že měl před sebou pomalejšího Marcela, zasekl a přihrál do druhé vlny na Adama Musila. Jeho pokus mezi betony Machovský udržel, čímž započala druhá komerční přestávka.
     
    13:33
    Střela Zohorny z modré skončila jenom na několika bránících hráčích, Hradec tak mohl rozvíjet útok. Nepovedlo se to však ani na jeden pokus, ten druhý zastavuje ofsajd.
     
    14:30
    Smoleňák prudkým nahozením na Willa donutil hostujícího gólmana rozehrávat. Ten to vzal směrem ke střídačce a posunul puk na spoluhráče, ti se však z pásma nedostali.
     
    14:45
    O to více je to může mrzet, že jdou do oslabení. Jan Košťálek (PCE) dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:07
    Ale prvních 21 sekund není tak příjemných. Nejprve totiž Dynamo vyhodilo, následně byl Jergl s pukem pomalejší oproti spoluhráčům a byl z toho ofsajd.
     
    15:52
    Blain si našel prostor na modré a před brankou byl na teč připraven Smoleňák. K němu ale puk nedoputoval, Dynamo pak po četných pokusech vyhodilo k Machovskému, a to i přes teč od Blaina.
     
    16:28
    Puk poté opustil hrací plochu, respektive zamířil do ochranné sítě. Vhazování proběhne po levici Willa.
     
    17:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lepší pasáž měl Hradec až při hře v rovnovážném počtu. Lalancette sice neproměnil únik, přesto je to ale 1:0! Lalancette totiž udržel hru za brankou a přes Lva dostal puk zpět na modrou pro FILIPA PAVLÍKA. Majitel jedné z nejtvrdších střel v extralize vyřešil situaci poměrně jednoduše. Vybruslil si z úhlu na střed a puk trefil přesně k tyči mimo dosah Willa – 1:0! Asistence: Jakub Lev.
    17:24 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    18:45
    Pardubice okamžitě přejely do pásma a měly velmi solidní pasáž, jenže oba střelecké pokusy lapil Machovský do své výstroje.
     
    19:35
    Dynamo dohrává třetinu v útoku a Zohorna zkusil z úhlu prostřelit Machovského, který si celou situaci ale pohlídal. Poté za to ještě vzal Marcel, který dotírajícího Radila usměrnil nasazenou kravatou.
     
    19:52
    Hra se zasekla v rohu hradeckého pásma a dá se očekávat – vzhledem k vývoji souboje – jednoznačná potyčka.
     
    20:00
    A ta také přišla, Lev a Pavlík si to rozhodili s Poulíčkem a Paulovičem. Celá situace skončila na mantinelu a nikdo nespadl na led, těžko však říct, kdo na tom mohl být lépe. Tak či tak, určitě budou do druhé třetiny nějaké tresty.
     
    20:00
    Rozhodčí vyřešili celou situaci následovně: Jakub Lev (MHK) a Patrik Poulíček (PCE) jsou jediní potrestaní. Oba dostávají dvojku za hrubost, hrát se bude 4 na 4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V emotivní první třetině vytěžil Hradec fakticky maximum. Opticky totiž lepším celkem nebyl, Dynamo trávilo většinu třetiny čas před Machovským, který ale nemusel zasahovat proti vyložené šanci. Urputnou periodu zlomil na domácí stranu až Filip Pavlík v čase 17:24 přesnou trefou od modré. Vyvrcholením pak byla rvačka Lva a Pavlíka s Poulíčkem a Pavlovičem, po níž se vylučovalo po jednom na obou stranách. Zpět jsme za 15 minut!

    Střely na branku: 7 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní buly šlo pro domácí, kteří se snažili dostat do útočného pásma dlouhým nahozením. To ale skončilo jenom icingem, který ale čároví vzali rychle zpět. Proto jenom buly ve středním pásmu.
     
    20:35
    Hradec jde do tří! Oliver Okuliar (MHK) si v souboji se Sedlákem počínal až moc agresivně a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Pardubice mají 1:23 4 na 3!
     
    21:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení Lvi utíkají na dvougólový náskok a byla to skvělá práce Cingela s Rosandićem! První jmenovaný dostal ze hry Radila, když mu na pravém kruhu zavřel prostor a čistým způsobem jej připravil o puk. Poté jenom vyslal přesnou přihrávkou do úniku MARKA ZACHARA, který už tak měl velkou rychlost a snadno se dostal před Willa. Toho překonal zakončením do vinglu – 2:0! Asistence: Lukáš Cingel.
    21:22 Marek ZACHAR - 2:0
     
    22:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí hráli až moc s chutí v útoku a Dynamo záhy snižuje! Po propadu dvou útočníků šli Pardubičtí do brejku, který vedl Lukáš Sedlák. V ideální moment přihrál na protější kruh, kde mu sekundoval DAVID CIENCIALA. Útočník Dynama s ničím netaktizoval, pustil puk nápřahem z první a prostřelil Machovského – 2:1! Asistence: Lukáš Sedlák, Robert Říčka.
    22:01 David CIENCIALA - 2:1
     
    23:25
    Košťálek chtěl zrychlit hru přímou nahrávkou do útočného pásma podél prken. Ale tam mu nikdo nenajížděl, proto z toho je jenom zakázané uvolnění.
     
    23:44
    Po icingu hosté prohráli buly a jdou do oslabení. Tomáš Zeman (PCE) si chtěl přitáhnout k sobě protihráče a použil k tomu hokejku, proto dvě minuty za hákování.
     
    24:16
    Těžká situace pro Hradec a v oslabení mohlo být klidně srovnáno! Blain totiž zakopl na modré, puk neudržel ani pod sebou a při snaze vracet se ještě spadl ve středním pásmu. Peter Čerešňák tak rázem jel situaci 2 na 1 a došlo k sice zastavení přihrávky, jenže odraz puku hrál hostům do karet. Celou tlačenici před vlastní brankou vyřešil až Machovský.
     
    25:09
    Lev dostal od McCormacka nalito na levý kruh, trefil ale jenom blokujícího Koláře. Dynamu se poté podařilo vyhodit a vypadá to, že se bude hrát i nadále za stavu 2:1.
     
    26:15
    Zachar dostal nadvakrát na levé straně puk do útočného pásma, což mu stačilo, stejně jako celé lajně. Po nahození odjeli Lvi ihned střídat.
     
    27:04
    Hradec nevyhodil z pásma a Mandát od modré nahrával za rozhozenou obranu pro Vondráčka, který stál téměř na úrovni brankové čáry. Ihned po zpracování zkoušel zakončit na bližší tyč, Machovský si ale tento prostor pohlídal!
     
    28:39
    Blain zachytil nepřesnou rozehrávku Pardubic ve středním pásmu a nahodil dopředu, z čehož i ve finále těžil. Prudký pokus z pravého kruhu ale nasměroval jenom do betonů Willa, Werek se k dorážce ani nedostal.
     
    29:38
    Smoleňák rozjel po přesné přihrávce rychlý brejk, obránci Pardubic jej však vytlačili na mantinel. Přesto byli ale Lvi nebezpeční, McCormackovu bombu srazil do ochranné sítě Poulíček. Následuje komerční brejk.
     
    30:59
    Čerešňákovi se po přistrčení od Mandáta otevřel prostor na střelu, kterou bezezbytku využil. Jeho svižnou střelu ale Machovský sebral bez sebemenších problémů do lapačky.
     
    31:32
    Sedlák se dostal rychlým pohybem do brejkové situace a stahoval si puk na kruhy. Zakončení mu ale srazil nohou Blain a Machovský se tak sklouzl naprázdno.
     
    32:12
    Smoleňák se u mantinelu zapletl s hlavním rozhodčím Pražákem, následná přihrávka byla sražena do ochranné sítě. V navazující komerční přestávce si oba celou situaci s úsměvem vyříkávají.
     
    32:27
    McCormack promáchl v nápřahu na modré a puk šel k Machovskému, který to měl těžké. Proto raději nic nevymýšlel a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    33:03
    Lalancette šikovně přetáhl hru do útočného pásma a podržel tam hru. Nic víc ale Lvi nevybojovali, Dynamo dobře zapracovalo v osobních soubojích a Čerešňák drží kotouč za vlastní brankou.
     
    34:03
    Pardubická obrana zcela pozapomněla na Jakuba Lva na levé straně, ke kterému se příhodně odrazil kotouč. Lev udělal dva rychlé kroky a dobruslil až nad levý kruh. Willovi zkoušel poslat puk nad beton, trefil ale jenom boční síťku.
     
    34:49
    Lukáš Sedlák (PCE) stíhal brejk Hradce tak, že Klímu zezadu stáhl rukou k ledu. Proto už míří na trestnou a domácí čeká další přesilová hra.
     
    35:13
    Lev skvěle zabojoval a natlačil se před Zohornu, který se už chystal vyhazovat. Jenže k zakončení se nedostal a Dynamo vyhazuje.
     
    35:50
    Minuta z přesilovky pryč a Mountfield zatím nijak zásadně neohrozil pardubickou branku. Dynamo se poměrně v pohodě brání.
     
    36:26
    Pavlík zavezl puk do útočného pásma, jenže domácí pak propadli v rohu a Pardubičtí jeli 3 na 2. Situaci se sice Lvům povedlo zachránit, ale Sedlák nastoupí na led bez vědomí, že Hradec dal gól.
     
    37:46
    Jergl přihrávkou o mantinel vyzval do šance Lalancettea, který zvolil tvrdou střelu nad pravým kruhem. Willovi šel pokus do masky, hostům se ale nepovedlo podržet na kotouči.
     
    38:50
    Čerešňák zvládl souboj s Werekem, neměl ale komu nahrát, a tak jenom vyhodil. Z toho těžili domácí, Pilař našel křížem Okuliara, který střílel přes obránce. Will mnoho neviděl, přesto zasáhl lapačkou.
     
    39:26
    Košťálek sice zpracoval za brankou Klímu s pukem, následná rozehra ale šla přímo na icing. 34 sekund před sirénou se tak hra stěhuje znovu před branku Dynama.
     
    39:39
    Dynamo pak hned záhy vyhodilo na další zakázané uvolnění. V přerušené hře se ještě lehce postrkali Smoleňák s Dvořákem a zapletlo se do toho postupně trochu více lidí, avšak vše zůstalo ještě v rámci přijatelných mezí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla to nejlepší v samotném úvodu. Hradec šel totiž při hře 4 na 4 do oslabení a hosté měli nejlepší možnost celou situaci zužitkovat, jenže akorát kasírovali po přesné přihrávce Cingela na Marka Zachara do gólového úniku. Přesto ale stav 2:0 dlouho nevydržel, těsně před koncem dříve uložených trestů zakončil brejk přesnou trefou David Cienciala. Poté to byl spíše již silový a důrazný hokej, přesto domácí stále vedou.

    Střely na branku: 16 – 12 (9 – 5)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Dvě svižná nahození, po jednom na každé straně. Tak začala třetí třetina východočeského derby. Lépe je na tom aktuálně Dynamo, které drží puk za vlastní brankou.
     
    41:06
    Zohorna udržel obránce na zádech a zavezl puk do útočného pásma, ve kterém to zrovna pro domácí příjemné nebylo. Košťálek však vystavil přihrávkou do těžké pozice Čerešňáka, který už ale hrál v ofsajdu.
     
    41:48
    A další přerušení kvůli postavení mimo hru. Hosté se v situaci 3 na 3 zamotali na modré, a zatímco Zeman už byl v útočném pásmu, tak puk se tam teprve dostal.
     
    42:25
    Štohanzl sice nedostal puk z pásma, hosté se ale ke kotouči nezachovali nejlépe a jenom ho prakticky odevzdali soupeři. Domácí tak mohou vyvézt ven, teď už na to mají navíc čas.
     
    43:01
    Přesto se ale zapotili a blízko srovnání byl Sedlák, ke kterému se odrazil kotouč na levém kruhu. Svižnou střelu do vrchní části branky ale ztlumil Machovský maskou!
     
    44:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože Dynamo mělo jednoznačně lepší vstup do třetiny, nakonec dostává třetí branku! Všechno to na sebe vzal Okuliar, který měl volno na levém křídle a vytáhl hru až do útočného pásma. Na druhé straně měl volného spoluhráče, nahrával však přes tři plejery. Kolář ale neodklidil puk vůbec přesvědčivě a dojel k němu Okuliar. Slovenský snajpr jej napálil z první, CHRISTOPHE LALANCETTE tečoval puk zády a hrací předmět nabral takovou rotaci, že proletěl Willovi pod břevno – 3:1! Asistence: Oliver Okuliar.
    44:05 Christophe LALANCETTE - 3:1
     
    44:38
    Hosté se navíc dostanou na dvě minuty do útlumu, Tomáš Zeman (PCE) dostal dvě minuty za krosček v souboji u mantinelu.
     
    45:56
    Početní výhoda se ale Hradci zase příliš nedaří. Dynamo poměrně v klidu brání a vyhazuje snadno puky k Machovskému.
     
    46:41
    Hosté jsou již v plném počtu, zatímco Lvi dohrávají střídání před Willem. Dobrou práci předvedl Štohanzl, který podržel na zádech Zemana a udržel pásmo.
     
    47:19
    Chalupa stáhl kličkou puk mimo dosah beka a poslal jej napravo pro Lalancettea, který byl volný. Jeho svižný pokus na zadní tyč ale zamířil mimo.
     
    48:32
    Sedlák si šikovnou kličkou potáhl Lva a Pardubice hrály rázem v útočném pásmu. Čerešňák však od modré trefil jenom bloky a Lev pak na konci dlouhého střídání mohl jet do útoku, ale na puk mu ještě něco chybělo.
     
    49:29
    Pavlík u vlastní střídačky sestřelil čistým hitem Radila a po krátké výměně názorů hned poté došlo k bitce Smoleňáka s Adamem Musilem! Po sérii úderů dopadl lépe Musil, který domácího kapitána jako první povalil na led. Komerční přestávka, na ledě se řeší tresty a na tribunách probíhá další choreo z dílny hradeckého kotle.
     
    49:29
    Celá akce se vyřešila tak, jak se dalo trochu i čekat. Radek Smoleňák (MHK) a Adam Musil (PCE) dostávají oba bůra za bitku, jak je v dnešním hokeji fakticky pravidlem.
     
    49:56
    McCormack nevyhodil puk, nakonec to zvládli až Štohanzl s Chalupou. Domácí jsou deset minut od přímého postupu do čtvrtfinále, nic rozhodnuto ale není.
     
    50:47
    Kuriózně sražený puk z vlastního hradeckého pásma zaletěl až do světel nad kostkou, možná i štěstí, že nějaké to světlo nespadlo na led. Vhazovat se bude před Machovským.
     
    51:29
    Série soubojů u mantinelu hru nikam neposunula, stále jsou Lvi v útočném pásmu. Obecně platí, že mají své vedení relativně pod kontrolou.
     
    52:16
    Zachar s Okuliarem udrželi puk na hradeckých hokejkách ve středním pásmu a posléze jenom prohodili k Willovi. Tohle fakticky Lvům stačí.
     
    52:56
    Říčka pálil z modré nepřesně a puk přistál přímo u bruslí Cingelovi, který jej posunul na Lva. Nejproduktivnější hradecký útočník vystřelil na Willa, jenž zapsal zákrok betonem.
     
    53:16
    Hra je přerušena, Werek totiž skončil v pardubické brance. Prostor je tak na poslední komerční přestávku dnešního duelu.
     
    53:46
    Rosandič trochu zaváhal při stíhání Radila, ten sice udělal o dva kroky více, ale směrem ze střeleckého úhlu. Zakončení tak Machovského ani kloudně neohrozilo.
     
    54:19
    Košťálek přes Okuliara puk neprotlačil, díky tomu mohla vzniknout akce 2 na 2, kterou režíroval Kevin Klíma. Z pravého kruhu si vybruslil na ten protější, Willa však na bližší tyči přes vyrážečku neprostřelil!
     
    55:33
    Jergl se už s kotoučem tlačil mezi dva obránce, jenže do kotouče zasáhla nevědomky hradecká střídačka. Proto se hra vrací před Machovského.
     
    56:17
    Werek stále čeká na první hradecký gól, nepovedlo se mu to ani tentokrát, kdy z kruhu nastřelil jenom Willovo rameno. Pardubice spěchaly na kontr a Machovský poslal Košťálkovu střelu do ochranné sítě.
     
    56:17
    Dynamo si posléze vyžádalo oddechový čas a nechává Willa na střídačce!
     
    56:29
    Werek byl blízko definitivě, od pardubické střídačky ale bekhendem prázdnou branku minul!
     
    57:12
    A slavit nemohou Lvi ani tentokrát! Werek vysokým obloučkem vyzval Rosandiče, který ale puk dojel až za brankou. Přestože pak vracel hru zpět na modrou, Kevin Klíma neprostřelil bloky na brankovišti!
     
    57:39
    A gól nezapíše ani Rosandič, který nedoklepl přihrávku od Okuliara zpoza branky!
     
    58:16
    Pardubice si pak vytvořily velký tlak, Machovský nebyl jistý proti střele Radila. Domácí si pak pomohli vyhozením na icing.
     
    58:26
    Dvě přerušení v krátkém časovém sledu. Domácí nemohou dostat vhazování ze svého pásma pryč, poprvé to byl icing, podruhé šel tečovaný puk někam na pardubickou střídačku.
     
    58:37
    Vyloučení z kategorie zbytečných. Mislav Rosandić (MHK) v souboji přišel o hůl, proto se chytil té soupeřovy a nedovolil mu hrát. Jasné dvě minuty za držení hole a Hradec to ještě nemá jisté!
     
    58:44
    Košťálek po vyhraném buly hned pálil od modré, ale jenom doprostřed branky, kde byl připraven Machovský.
     
    59:02
    Další nepřehledná situace, kdy to na sebe vzal z dálky Říčka a před brankou měl Machovský rušno, přesto si dokázal připsat zákrok.
     
    59:19
    Hradec směřuje za čtyřkou. Vyhazuje dvakrát za sebou a utkání dohrává ve velkém stylu.
     
    59:43
    Další vyhození a v Hradci je hotovo, poslední sekundy se už dohrávají jenom z povinnosti!
     
    Konec zápasu.
     
    Svůj úkol splnili Lvi na jedničku! Byli si vědomi, že výhra za tři body jim bez ohledu na vše ostatní zajistí čtvrtfinále, což se tak i stalo. Definitivní podobu výsledku přitom dala nevinně vypadající situace na začátku 45. minuty. Vstup do třetí třetiny přitom mělo lepší Dynamo, poté ale Okuliar vyvezl kotouč a nenápadná teč Christophea Lalancettea dala Hradci vedení 3:1. To si už Mountfield udržel i v závěru, kde musel poslední minutu a půl dohrávat v oslabení.

    Střely na branku: 24 – 18 (7 – 6)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 890 diváků.
     
    Resumé je tak jasné! Výhrou 3:1 si Lvi zajistili první čtyřku a mají čas na odpočinek, zatímco Pardubice zapsaly čtvrtou prohru v řadě, což je určitý varovný prst. Oba celky na svého soupeře tak čekají.

    A z mé strany je to dnes již vše! Mějte krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu z hradeckého zimáku těšit opět na počtenou! (19:07:05)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Lev), 22. Zachar (Cingel), 45. Lalancette (Okuliar) – 23. Cienciala (L. Sedlák, Říčka)


    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Marcel, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Gaspar – Werek, Cingel, Lev (A) – Chalupa, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, L. Sedlák, Cienciala – A. Musil, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Rohlík, Mandát, Vondráček.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Lhotský, Zíka

    Diváci: 6 890
    thejrc.org