Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.03.2023, 16:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    44:05 Christophe LALANCETTE - 3:1
     
    44:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože Dynamo mělo jednoznačně lepší vstup do třetiny, nakonec dostává třetí branku! Všechno to na sebe vzal Okuliar, který měl volno na levém křídle a vytáhl hru až do útočného pásma. Na druhé straně měl volného spoluhráče, nahrával však přes tři plejery. Kolář ale neodklidil puk vůbec přesvědčivě a dojel k němu Okuliar. Slovenský snajpr jej napálil z první, CHRISTOPHE LALANCETTE tečoval puk zády a hrací předmět nabral takovou rotaci, že proletěl Willovi pod břevno – 3:1! Asistence: Oliver Okuliar.
    22:01 David CIENCIALA - 2:1
     
    22:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí hráli až moc s chutí v útoku a Dynamo záhy snižuje! Po propadu dvou útočníků šli Pardubičtí do brejku, který vedl Lukáš Sedlák. V ideální moment přihrál na protější kruh, kde mu sekundoval DAVID CIENCIALA. Útočník Dynama s ničím netaktizoval, pustil puk nápřahem z první a prostřelil Machovského – 2:1! Asistence: Lukáš Sedlák, Robert Říčka.
    21:22 Marek ZACHAR - 2:0
     
    21:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení Lvi utíkají na dvougólový náskok a byla to skvělá práce Cingela s Rosandićem! První jmenovaný dostal ze hry Radila, když mu na pravém kruhu zavřel prostor a čistým způsobem jej připravil o puk. Poté jenom vyslal přesnou přihrávkou do úniku MARKA ZACHARA, který už tak měl velkou rychlost a snadno se dostal před Willa. Toho překonal zakončením do vinglu – 2:0! Asistence: Lukáš Cingel.
    17:24 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    17:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lepší pasáž měl Hradec až při hře v rovnovážném počtu. Lalancette sice neproměnil únik, přesto je to ale 1:0! Lalancette totiž udržel hru za brankou a přes Lva dostal puk zpět na modrou pro FILIPA PAVLÍKA. Majitel jedné z nejtvrdších střel v extralize vyřešil situaci poměrně jednoduše. Vybruslil si z úhlu na střed a puk trefil přesně k tyči mimo dosah Willa – 1:0! Asistence: Jakub Lev.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Lev), 22. Zachar (Cingel), 45. Lalancette (Okuliar) – 23. Cienciala (L. Sedlák, Říčka)


    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Marcel, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Gaspar – Werek, Cingel, Lev (A) – Chalupa, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, L. Sedlák, Cienciala – A. Musil, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Rohlík, Mandát, Vondráček.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Lhotský, Zíka

    Diváci: 6 890
    thejrc.org