Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.03.2023, 16:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Vyloučení z kategorie zbytečných. Mislav Rosandić (MHK) v souboji přišel o hůl, proto se chytil té soupeřovy a nedovolil mu hrát. Jasné dvě minuty za držení hole a Hradec to ještě nemá jisté!
     
    57:39
    A gól nezapíše ani Rosandič, který nedoklepl přihrávku od Okuliara zpoza branky!
     
    57:12
    A slavit nemohou Lvi ani tentokrát! Werek vysokým obloučkem vyzval Rosandiče, který ale puk dojel až za brankou. Přestože pak vracel hru zpět na modrou, Kevin Klíma neprostřelil bloky na brankovišti!
     
    56:29
    Werek byl blízko definitivě, od pardubické střídačky ale bekhendem prázdnou branku minul!
     
    56:17
    Dynamo si posléze vyžádalo oddechový čas a nechává Willa na střídačce!
     
    54:19
    Košťálek přes Okuliara puk neprotlačil, díky tomu mohla vzniknout akce 2 na 2, kterou režíroval Kevin Klíma. Z pravého kruhu si vybruslil na ten protější, Willa však na bližší tyči přes vyrážečku neprostřelil!
     
    49:29
    Celá akce se vyřešila tak, jak se dalo trochu i čekat. Radek Smoleňák (MHK) a Adam Musil (PCE) dostávají oba bůra za bitku, jak je v dnešním hokeji fakticky pravidlem.
     
    49:29
    Pavlík u vlastní střídačky sestřelil čistým hitem Radila a po krátké výměně názorů hned poté došlo k bitce Smoleňáka s Adamem Musilem! Po sérii úderů dopadl lépe Musil, který domácího kapitána jako první povalil na led. Komerční přestávka, na ledě se řeší tresty a na tribunách probíhá další choreo z dílny hradeckého kotle.
     
    44:38
    Hosté se navíc dostanou na dvě minuty do útlumu, Tomáš Zeman (PCE) dostal dvě minuty za krosček v souboji u mantinelu.
    44:05 Christophe LALANCETTE - 3:1
     
    44:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože Dynamo mělo jednoznačně lepší vstup do třetiny, nakonec dostává třetí branku! Všechno to na sebe vzal Okuliar, který měl volno na levém křídle a vytáhl hru až do útočného pásma. Na druhé straně měl volného spoluhráče, nahrával však přes tři plejery. Kolář ale neodklidil puk vůbec přesvědčivě a dojel k němu Okuliar. Slovenský snajpr jej napálil z první, CHRISTOPHE LALANCETTE tečoval puk zády a hrací předmět nabral takovou rotaci, že proletěl Willovi pod břevno – 3:1! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    43:01
    Přesto se ale zapotili a blízko srovnání byl Sedlák, ke kterému se odrazil kotouč na levém kruhu. Svižnou střelu do vrchní části branky ale ztlumil Machovský maskou!
     
    34:49
    Lukáš Sedlák (PCE) stíhal brejk Hradce tak, že Klímu zezadu stáhl rukou k ledu. Proto už míří na trestnou a domácí čeká další přesilová hra.
     
    27:04
    Hradec nevyhodil z pásma a Mandát od modré nahrával za rozhozenou obranu pro Vondráčka, který stál téměř na úrovni brankové čáry. Ihned po zpracování zkoušel zakončit na bližší tyč, Machovský si ale tento prostor pohlídal!
     
    24:16
    Těžká situace pro Hradec a v oslabení mohlo být klidně srovnáno! Blain totiž zakopl na modré, puk neudržel ani pod sebou a při snaze vracet se ještě spadl ve středním pásmu. Peter Čerešňák tak rázem jel situaci 2 na 1 a došlo k sice zastavení přihrávky, jenže odraz puku hrál hostům do karet. Celou tlačenici před vlastní brankou vyřešil až Machovský.
     
    23:44
    Po icingu hosté prohráli buly a jdou do oslabení. Tomáš Zeman (PCE) si chtěl přitáhnout k sobě protihráče a použil k tomu hokejku, proto dvě minuty za hákování.
    22:01 David CIENCIALA - 2:1
     
    22:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí hráli až moc s chutí v útoku a Dynamo záhy snižuje! Po propadu dvou útočníků šli Pardubičtí do brejku, který vedl Lukáš Sedlák. V ideální moment přihrál na protější kruh, kde mu sekundoval DAVID CIENCIALA. Útočník Dynama s ničím netaktizoval, pustil puk nápřahem z první a prostřelil Machovského – 2:1! Asistence: Lukáš Sedlák, Robert Říčka.
    21:22 Marek ZACHAR - 2:0
     
    21:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení Lvi utíkají na dvougólový náskok a byla to skvělá práce Cingela s Rosandićem! První jmenovaný dostal ze hry Radila, když mu na pravém kruhu zavřel prostor a čistým způsobem jej připravil o puk. Poté jenom vyslal přesnou přihrávkou do úniku MARKA ZACHARA, který už tak měl velkou rychlost a snadno se dostal před Willa. Toho překonal zakončením do vinglu – 2:0! Asistence: Lukáš Cingel.
     
    20:35
    Hradec jde do tří! Oliver Okuliar (MHK) si v souboji se Sedlákem počínal až moc agresivně a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Pardubice mají 1:23 4 na 3!
     
    20:00
    Rozhodčí vyřešili celou situaci následovně: Jakub Lev (MHK) a Patrik Poulíček (PCE) jsou jediní potrestaní. Oba dostávají dvojku za hrubost, hrát se bude 4 na 4.
     
    20:00
    A ta také přišla, Lev a Pavlík si to rozhodili s Poulíčkem a Paulovičem. Celá situace skončila na mantinelu a nikdo nespadl na led, těžko však říct, kdo na tom mohl být lépe. Tak či tak, určitě budou do druhé třetiny nějaké tresty.
    17:24 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    17:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lepší pasáž měl Hradec až při hře v rovnovážném počtu. Lalancette sice neproměnil únik, přesto je to ale 1:0! Lalancette totiž udržel hru za brankou a přes Lva dostal puk zpět na modrou pro FILIPA PAVLÍKA. Majitel jedné z nejtvrdších střel v extralize vyřešil situaci poměrně jednoduše. Vybruslil si z úhlu na střed a puk trefil přesně k tyči mimo dosah Willa – 1:0! Asistence: Jakub Lev.
     
    14:45
    O to více je to může mrzet, že jdou do oslabení. Jan Košťálek (PCE) dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    04:19
    Zrychlení hry křižnou přihrávkou na Jergla vyneslo Hradci první šanci! Jergl totiž jenom píchl puk před sebe na levý kruh pro Chalupu, který si sjel a střelou z první zkoušel prostřelit na bližší tyči Willa. Ten si ale tuhle ošemetnou situaci pohlídal.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Lev), 22. Zachar (Cingel), 45. Lalancette (Okuliar) – 23. Cienciala (L. Sedlák, Říčka)


    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Marcel, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Gaspar – Werek, Cingel, Lev (A) – Chalupa, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, L. Sedlák, Cienciala – A. Musil, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Rohlík, Mandát, Vondráček.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Lhotský, Zíka

    Diváci: 6 890
    thejrc.org