Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Neděle 05.03.2023, 16:30 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    HC Kometa Brno:

    Kometa měla slibně nakročeno k potvrzení startu předkola na domácím ledě již v pátečním utkání na ledě Vítkovic, kde dlouho držela dvoubrankový náskok. Ostravané však pod tlakem boje o 2. místo nakonec utkání dokázali otočit ve svůj prospěch a byť Jihomoravané v závěru zkoušeli vše možné, na body ze severu Moravy nedosáhli. Stále však mají modrobílí situaci pevně ve svých rukou. Na pozicích zaručující start série předkola je udrží vítězství nad rivalem ze Sparty. Kometa potřebuje tři body, aby se nemusela ohlížet na výsledky zápasů Olomouce a Karlových Varů.

    Kometu nadále zdobí vysoká úspěšnost v přesilových hrách, kde jsou modrobílí s hodnotou 27.59 % na 2. místě za Třince. Lví podíl na tom má také jeden z nejlepších extraligových nahrávačů a zároveň nejproduktivnější hráč Brna Petr Holík (12+34). Výborným tahem brněnského managementu se ukázalo angažování Kristiána Pospíšila, který si v Brně drží zisk jednoho kanadského bodu na zápas (9+10). Opomenout určitě nesmíme Luboše Horkého (19+12) a dalšího kanonýra Jakuba Fleka (17+9). Mimořádnou zásluhou na brněnských přesilovkách má také příspěvek klubového odchovance Adam Zbořil (6+24).

    Obránci se do podpory ofenzivní činnosti příliš nezapojují, alespoň určitě ne tak jak se čekalo. Radek Kučeřík zaznamenal 1 branku a 14 asistencí. Tomáš Kundrátek je se svým příspěvkem 4+10 za očekáváním, stejně tak i další reprezentant Jan Ščotka (2+10).

    Kde má však Brno další silnou stránku, je prostor brankoviště. Dominik Furch svými spolehlivými výkony dostal Kometu do pozic zaručující předkolo a i díky jeho výkonu budou modrobílí proti Spartě bojovat o výhodu domácího prostředí pro start série hrané na tři vítězná utkání. Brněnský brankář je s aktuální procentuální úspěšnosti zákroků na hodnotě 92.61 % nejlepším maskovaným mužem extraligy.
     
    HC Sparta Praha:

    Sparta se prezentuje ofenzivním přímočarým stylem hry, průměrně za zápas vstřelí rovné 3 branky, má vysokou úspěšnost střelby přesahující 10 procent, síla jejich hráčů se projevuje také ve vyhraných vhazováních (54 %) a nejlepší jsou Pražané ve statistice ubráněných oslabení, kde se chlubí úspěšností 84.36 %, což se proti pověstné brněnské přesilovce může hodit. I v početních výhodách umí být Sparta efektivní, s hodnotou využití 21.43 % se řadí mezi nejlepší pětici extraligových týmů.

    Pražané spoléhají na výkony kapitána Michala Řepíka, který je s počtem 25 branek druhým nejlepším střelcem soutěže, k vedení týmové produktivity pak přidal ještě 13 asistencí, není tak divu, že vedení Sparty se svým kapitánem prodloužilo kontrakt až do roku 2026. Druhým mužem sparťanské produktivity je David Tomášek (15+22), hranici třiceti kanadských bodů překonali ještě další dva forvardi Roman Horák (12+24) a zkušený Vladimír Sobotka (13+22).

    Na poměry obránce je pak mimořádně produktivní Michal Kempný, který letos za Spartu stihl odehrát 34 utkání a zaznamenal 28 kanadských bodů, což jej řadí na 6. místo v extraligové produktivitě obránců. Ofenzívu se snaží podpořit také Martin Jandus (4+14), obráncem který umí vystřelit od modré čáry a zároveň přitvrdit je pak David Němeček (6+3). Jasnou jedničkou v brankovišti Sparty je zkušený reprezentant Jakub Kovář, ten po návratu na tuzemská kluziště odchytal 40 zápasů s úspěšností zákroků na hodnotě 91.48 % a průměrně inkasoval 2.15 branky na zápas. Důvěru v posledních utkáních dostává také Josef Kořenář.
     
    BRNO vs. Sparta PRAHA

    Dlouhodobá fáze sezony je u konce. V nedělním odpolední bude odehráno poslední 52. kolo základní části Tipsport extraligy, které do Brna přivede úhlavního rivala z hlavního města celek Sparty Praha. Obě mužstva již mají své jisté, Sparta postoupí přímo do čtvrtfinále, Kometa se připravuje na předkolo play-off, avšak ve hře jsou pro oba týmy stále atraktivnější tabulkové pozice. Sparta hraje o 2. místo, Kometa chce startovat předkolo play-off na domácím ledě. K tomu všemu je třeba připočíst fakt, že se jedná o další souboj Brna s Prahou.
    Bude i dneska v Brně děkovačka?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Kavan) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Horký – Ondráček, Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Zbořil – Boltvan, Zembol, I. Sedláček.
    Trenér: Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Krutil, Jandus, Mikliš, Polášek (A), T. Tomek – Řepík (C), Sobotka (A), P. Kousal – Tomášek, Horák, E. Thorell – Konečný, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Hořava

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lederer, Axman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Kometa měla první příležitost, z pravé strany si na branku Sparty najížděl Zbořil a Kovář musel vytáhnout první důležitý zákrok.
     
    01:39
    Na druhé straně si najel mezi kruhy Tomášek, branku Brna však minul.
     
    01:43
    Kovář si připisuje další úspěšný zákrok proti pokusu domácího obránce Ščotky.
     
    01:56
    Brno sevřelo hosty v útočném pásmu, další střelecký pokus si připsal Ďaloga, Kovář dokázal včas sklepnout betony.
     
    02:41
    Sparťanům se nyní podařilo udržet puk v útočném pásmu a nabídku na pravý kruh dostal Safin, útočník Sparty v poklidu zamířil, ovšem skvělým pohotovým zákrokem lapačkou se prezentoval domácí brankář Čiliak.
     
    03:08
    Čiliak úspěšně zastavil individuální průnik Sobotky, který zkusil na brněnského brankáře prudkou střelu zápěstím.
     
    03:41
    Zbořil se dnes už podruhé dostal do zajímavé pozice na pravém křídle, tentokrát zakončoval bekhendem, Kovář puk pouze vyrazil a po dorážce se ještě natahoval Flek.
     
    04:31
    Polášek zachytil nepřesnou rozehrávku Brna a zkusil okamžitě vypálit, Čiliak byl připraven jeho ránu vyrazit.
     
    04:50
    Obrovská příležitost Brna! Kučeřík z rohu útočného pásma našel na slotu Strömbergra, důležitým zákrokem se teď prezentoval i brankář Sparty, který včas reagoval na usměrnění kotouče od brněnského útočníka.
     
    04:55
    Poprvé v dnešním utkání se bude vylučovat, právě probíhá signalizovaná výhoda pražského celku.
     
    05:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Adam Boltvan – 2 min., podrážení.
     
    05:34
    Kometě se podruhé v krátkém sledu podařilo vyhodit, hosté se zatím nedokázali zformovat před Čiliakem.
     
    05:49
    Spartě se zatím přesilová hra příliš nedaří, nyní se hosté dostali do postavení mimo hru a jejich početní výhoda je navíc u konce.
     
    05:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Řepík – 2 min., vysoká hůl.
     
    06:03
    Tomášek předvedl rychlou jízdu do útočného pásma, kde připravil palebnou pozici pro Horáka, útočník Sparty však ve slibné pozici branku Komety minul.
     
    06:32
    Brňané kroužili v útočném pásmu, ale Ščotkovi na modré čáře přeskočil puk čepel hole, a domácí tak musejí vyklidit prostor před Kovářem.
     
    07:04
    Po dalším ofsajdu Sparty následuje první komerční přestávka dnešního utkání.
     
    07:11
    Brno hraje v plném počtu, startuje jeho zkrácená přesilová hra.
     
    07:49
    Kompletní už je i Sparta, ale domácí drží pásmo.
     
    08:05
    Flek vypálil prudce z voleje, Kovář se stačil včas na likvidaci jeho střely přemístit a Sparta tak nadále v Brně drží nulu v počtu inkasovaných branek.
     
    08:46
    Pražané se snaží uklidnit a v obranném pásmu vyčkávají na dostřídání.
     
    09:08
    Do slibné pozice se dostával Jandus, ale jeho bekhendové zakončení skončilo mimo.
     
    09:32
    Hosté se osmělují v ofenzivní činnosti a momentálně krouží v obranném pásmu Komety.
     
    09:52
    Útočné počínání Sparty zakončil střelou z voleje Jandus, ovšem výbornou práci předvedl domácí kapitán Zaťovič, který se vrhl do prudké rány pražského obránce a díky tomu puk zamířil mimo ledovou plochu.
     
    10:43
    Pražané jsou stále aktivní v útočném pásmu, nyní si do střelecké pozice najel z pravé strany Kempný, bývalého spoluhráče Čiliaka však překonat nedokázal.
     
    11:15
    Sparta právě vstřelila branku! Pražané otevírají skóre zápasu a jsou odměněni za aktivní výkon v posledních minutách. Jandus nahodil puk od modré čáry a šťastnou tečí od brusle se prosadil OLAVI VAUHKONEN. Asistence: Martin Jandus.
    11:15 Olavi VAUHKONEN - 0:1
     
    11:15
    Branka Sparty je ještě posuzovaná na videu!
     
    11:15
    Branka platí, Sparta slaví první trefu v utkání.
     
    12:00
    Pražané se znovu nastěhovali do útočného pásma a hledají cestu k navýšení náskoku.
     
    12:36
    Hosté kontrolují puk a zakládají z obranného pásma další přechod směrem k Čiliakovi.
     
    12:56
    Po delší době zahrozili také domácí, konkrétně Ondráček, který se řítil na branku Sparty z levého křídla, jeho střela však zamířila mimo Kovářovu branku.
     
    13:48
    Brno teď úspěšně odrazilo další pokus o útočné manévry v podání Sparty a získalo čas k poklidné rozehrávce v obraném pásmu.
     
    14:20
    Kometa nyní dostává velkou příležitost ke srovnání skóre. Menší trest za nedovolené bránění obdržel Adam Polášek, po komerční přestávce odstartuje přesilová hr domácích.
     
    14:28
    Sparta vyhazuje.
     
    14:48
    Znovu letí puk až k Čiliakovi.
     
    15:16
    Zbořilovu střelu zablokoval Vitouch a ještě vyrazil vpřed, dobré čtení hry předvedl brankář Čiliak, který včas vyjel z branky a uhasil možnost ohrožení své svatyně.
     
    15:48
    Andrej Kollár byl nyní zasažen pukem a za pomoci lékaře opouští ledovou plochu, věřme, že brněnský hráč bude v pořádku.
     
    16:20
    Sparta hraje v plném počtu.
     
    16:30
    Nepřesná rozehrávka hostů končí zakázaným uvolnění, Kometa se tak bude moct ještě nastěhovat před Kováře, bránící čtveřice hostů nestihla vystřídat.
     
    16:34
    Puk však ihned po vhazování opustil ledovou plochu a hosté posílají na led čerstvé síly.
     
    17:48
    Gulaši si vyměnil puk se Zembolem, střela brněnského mladíčka však přes obranu Sparty neprošla.
     
    18:20
    Vitouch servíroval puk do slotu, kde však ale nikdo ze Sparťanů nebyla a slibný průnik hostujícího útočníka přišel vniveč.
     
    18:36
    Kometa právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! Brněnský kanonýr LUBOŠ HORKÝ se rozjel do pásma Sparty po levém křídle a z ostrého úhlu doslova zavěsil puk pod horní víko pražské branky. Asistence: Petr Holík.
    18:36 Luboš HORKÝ - 1:1
     
    19:23
    Kometa se snaží kontrolovat závěr první třetiny a drží puk na holích.
     
    19:39
    Ke střele se však dostal ještě Jandus, jeho prudkou ránu dokázal Čiliak zachytit a hru přerušil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství dnešního šlágru mezi Brnem a Prahou je za námi. Oba celky měly příležitost otevřít skóre v přesilových hrách, ale branky padaly při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Nejprve se prosadil šťastnou tečí hostující útočník Olavi Vauhkonen. Sparta pak měla více ze hry, ale náskok nenavýšila. Kometa se prosadila krátce před koncem prvního dějství, když individuální akci dokonalým způsobem zakončil domácí kanonýr Luboš Horký. Druhá třetina odstartuje v Brně v 17:26.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Sobotka si rovnal puk na holi v brněnském pásmu, jeho střelu dokázal zablokovat Kundrátek, hosté ale nadále krouží před Čiliakem.
     
    20:45
    Až nyní se Kometě podařilo přerušit aktivitu hostů, neboť puk skončil na střídačce Sparty.
     
    21:10
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí tým otáčí skóre zápasu! Vitouch na modré čáře zaváhal a jeho chyby využil ADAM ZBOŘIL, když vyrazil do samostatného úniku a bekhendem dopravil puk za záda brankáře Kováře. Bez asistence.
    21:10 Adam ZBOŘIL - 2:1
     
    22:01
    Po střele Krutila se k dorážce dostal Gustaf Thorell, měl už před sebou odkrytou branku Brna, ale trestuhodně ji minul!
     
    22:33
    Kometa se teď osvobodila ze sevření Sparty jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    22:59
    Sparta je znovu ubytována v útočném pásmu a hledá cestu k vyrovnávací brance.
     
    23:42
    Kempný napřáhl v útočném pásmu, Čiliak jeho prudkou ránu vyrazil a k další slibné dorážce se dostal Polášek, ale ani on neslavil vyrovnání jednobrankového manka.
     
    24:29
    Sparta se znovu pere o prostor v útočném pásmu, nyní však mohou domácí vydechnout, puk skončil mimo hrací plochu. Na hostech jde ale vidět velká snaha obnovit vyrovnaný stav.
     
    24:43
    Kovář nyní raději podržel nahozený puk a po delší době se bude vhazovat před brankou Sparty.
     
    24:53
    Domácí obránce Ščotka sklidil potlesk fanoušků za čistý hit na Konečného ve středním pásmu.
     
    25:42
    Sparta nyní hluboko forčekuje, obrana Komety zatím hluboké napadání soupeřových hráčů zvládá.
     
    26:07
    Další střelu Kempného Čiliak vyrazil a následně se Kometa dostala s kotoučem alespoň do středu hřiště.
     
    26:31
    Puk zůstala ve výstroji brněnského obránce Gulašiho, hra byla přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    27:00
    Sparta dosáhla vstřelení branky, ale hlavní rozhodčí ihned rozpažil a celá situace bude zkoumaná na videu!
     
    27:00
    Branka nakonec neplatí, protože Buchtele ji dosáhl rukou.
     
    27:17
    Kometa mohla odskočit do dvoubrankového vedení! Flek dokázal dobruslit puk v rohu útočného pásma a poslal jej do slotu, kde se pokoušel propsírovat kotouč za Kováře Strömberg, hostující brankář však svůj tým dokázal podržet a včas dostat puk pod kontrolu.
     
    27:34
    Kometě se teď daří držet útočné pásmo, střela Ščotky však skončila mimo branku Sparty.
     
    28:14
    Další důležitý zákrok hostujícího brankáře Kováře, který teď zlikvidoval pokus domácího kapitána Zaťoviče.
     
    29:20
    Gustav Thorell zkusil zakončit bekhendem z mezikruží, jeho pokus zablokoval Ďaloga, brněnská obrana pak ustála další útočný pohyb hostujících hráčů před Čiliakem.
     
    30:35
    Řepík hledal přihrávkou svého spoluhráče Kousala, dobře ale přečetl hru obránce Brna a puk míří na druhou stranu ledu.
     
    31:01
    Kometa právě vstřelila branku! Brňané odskakují do dvoubrankového náskoku! JAKUB FLEK si s pukem nabruslil na modrou čáru a zkusil vystřelit, brankář Kovář měl zakrytý výhled a puk skončil až za jeho zády. Asistence:
    31:01 Jakub FLEK - 3:1
     
    31:52
    Kometa je na koni a znovu se pohybuje v útočném pásmu.
     
    32:07
    Domácí tým bude moct navýšit skóre v přesilové hře. Menší trest za podrážení míří odsedět David Vitouch.
     
    32:07
    Komerční přestávka skončila a nyní už se Brno připravuje na další přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    32:12
    Spartě se podařilo ihned vyhodit.
     
    32:38
    Strömberg to zkusil z ostrého úhlu, puk pouze proletěl předbrankovým prostorem Sparty.
     
    32:55
    Kometa právě vstřelila branku! Brno využívá přesilovou hru a brněnská hala je znovu na nohou! Přihrávku Holíka dokonale zužitkoval TOMÁŠ KUNDRÁTEK, jenž přesnou střelou zajistil svému týmu pohodlný tříbrankový náskok. Asistence: Petr Holík, Adam Zbořil.
    32:55 Tomáš KUNDRÁTEK - 4:1
     
    33:50
    Kometa podruhé v krátkém sledu posílá puk na zakázané uvolnění.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Eduard Šalé – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:54
    Hlavní rozhodčí jsou podruhé v utkání u videa, kde ještě posuzují zákrok brněnského útočníka Šalého.
     
    33:54
    Trest je na základě posouzení zákroku u vide zrušen! Přesilová hra Sparty se konat nebude.
     
    34:19
    Kometa pokračuje v úspěšném odrážení sparťanských útoků, nyní domácí publikum píská při jakémkoliv dotyku puku v podání Michala Kempného.
     
    35:25
    Od modré čáry vypálil Mikliš a domácí brankář Čiliak musel po delší době pohotově zareagovat, proti pražskému obránci vytáhl beton.
     
    36:03
    Kometa na chvíli kroužila v útočném pásmu, střelu Ďalogy dokázal zablokovat Erik Thorell a hosté vyrážejí do protiútoku.
     
    36:48
    Tuhý souboj o kotouč v rohu obranného pásma Brna ukončil hvizd píšťalky, vhazovat se tak bude před Čiliakem.
     
    37:11
    Hra se v závěru druhé třetiny dost kouskuje, nyní se píská zakázané uvolnění Brna.
     
    38:09
    Zbořil přenechal v útočném pásmu puk Zembolovi, s jehož prudkou ránou měl Kovář problémy, o dorážku se ještě pokoušel Boltvan, obrana Sparty v čele s brankářem Kovářem tentokrát nebezpečnou situaci ustála.
     
    38:51
    Další úspěšný blok v podání Zaťoviče, tentokrát se postavil střele Poláška.
     
    39:34
    Jandus měl dostatek času na to, aby v útočném pásmu přesně zamířil, jeho střelu ale nakonec Čiliak bez větších problémů vyrazil betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Brněnský tým ji ovládl třemi brankami. Nejprve měla více ze hry Sparta, ale Kometa si na chyby soupeře uměla počkat. Vše načala chyba Sparty na modré, po které zkraje druhé části ujel Zbořil a vymíchal si Kováře. Hosté mohli vyrovnat Thorellem, ten však prázdnou branku minul, a Buchteleho gól nebyl uznán. Třetí gól Komety poté obstaral skrytým nahozením od modré Flek a za minutu potom se trefil při přesilovce Kundrátek. Domácí jdou do kabin s komfortním náskokem.
     
    40:00
    Střídání v týmu HC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Kovář, přichází Josef Kořenář.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:32
    Kometě se na startu třetí třetiny daří držet Spartu na uzdě, hosté se zatím nedostali na dostřel Čiliakovy branky.
     
    42:13
    Sparta právě vstřelila branku! Pražanům se podařilo snížit! Od modré čáry vypálil Polášek, Čiliak jeho střelu neudržel a na dorážku byl připraven OLAVI VAUHKONEN, který dnes podruhé skóroval. Asistence: Adam Polášek.
    42:13 Olavi VAUHKONEN - 4:2
     
    43:01
    Horák poslal puk na Tomáška, jeho střela vůbec netrefila branku Brna a Čiliak zasahovat nemusel.
     
    43:08
    Po vhazování v útočném pásmu se do kotouče opřel Kempný, jeho rána byla sražena vysoko do ochranné sítě, vhazovat se tak před Čiliakem bude znovu.
     
    43:30
    Spartě druhá branka vlela krev do žil, další slibnou pozici si tvořil Horák, ale jeho střelu dokázal zablokovat Hrbas.
     
    43:53
    Čiliak nyní raději puk podržel a domácí mohou na led poslat čerstvé síly.
     
    44:17
    Kometa se snaží za každou cenu dostat puk do bezpečné vzdálenosti, nyní se to dařilo Gulašimu, který nastupuje v útoku za zraněného Kollára.
     
    45:02
    Sparta svírá Brno v obranném pásmu, ránu Poláška zablokoval Horký.
     
    45:49
    Kučeříkovo nahození dobruslil Zaťovič, icing se tak nepíská a Kometa získává další čas k dobru.
     
    46:26
    Flek zablokoval přihrávku Janduse mimo ledovou plochu, následuje komerční přestávka.
     
    47:01
    Jandus otestoval pozornost Čiliaka prudkou ránou z hranice modré čáry, brněnský brankář obstál a po jistém zákroku hru přerušil.
     
    47:26
    Sparťané neúnavně krouží v útočném pásmu, ale zatím se nemohou dostat do vyložené šance.
     
    47:54
    Holland osvobodil Brno jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:04
    Gulaši zablokoval nahození Janduse a Brno získává další potřebný čas směrem ke konci základní hrací doby.
     
    48:49
    Spolupráce domácích mladíků Boltvana se Zembolem vedla do tutové šance Brna, druhý jmenovaný zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale pozorného Kořenáře překonat mezi betony nedokázal.
     
    49:04
    Holík obdržel puk na hranici sparťanského brankoviště, ale než se stačil zorientovat, přispěchali k němu obránci Sparty a odzbrojili jej.
     
    49:45
    Domácí se snaží otupit nápor soupeře a momentálně se drží s pukem v útočné třetině.
     
    50:18
    Spartě se znovu usadila v útočném pásmu, ale střela Safina byla sražena mimo ledovou plochu, vhazovat se bude před Čiliakem.
     
    51:05
    Ke střele se dostal Tomek, Čiliak pouze vyrazil a možnost dorážky promáchl Tomášek, který na prudký odraz nedokázal zareagovat.
     
    51:55
    V Brně už mohlo být hotovo! Horký vedl akci Komety po levém křídle a předložil puk do slotu Zaťovičovi, brněnský kapitán ale nedokázal přesně zamířit a puk skončil nad brankou Sparty.
     
    52:47
    Brňané přidali na pohybu a nepouštějí Spartu do žádného tlaku v obranném pásmu.
     
    54:14
    Kometě vyhovuje aktuální obraz hry, na ledě se nic moc neděje, ale čas běží, nic teď nenasvědčuje tomu, že by Sparta měla rozpoutat závěrečný nápor.
     
    54:38
    Kousal nedokázal usměrnit přihrávku od Janduse, následně se brněnské obraně znovu podařilo dostat puk do bezpečné vzdálenosti od Čiliaka.
     
    55:13
    Hráči Komety si nerozuměli při střídání, toho se snažil využít Řepík, ale prudkou střelu pražského kapitána vytěsnil Čiliak vyrážečkou.
     
    56:04
    Polášek zavezl puk do obranného pásma Brna, ještě stačil otestovat pozornost Čilaka, te vyrazil puk do rohu pásma a jeho kolegové z obrany mají plné ruce práce.
     
    56:39
    Jakub Flek se dostal do úniku, najížděl na Kořenáře z levé strany, stačil vystřelit, ale nikoliv přesně zamířit.
     
    57:10
    Ďaloga obdržel přihrávku od Fleka do tutové pozice, ale nedokázal puk trefit a usměrnit do odkryté části branky Sparty.
     
    57:31
    Oddechový čas pro tým HC Sparta Praha.
     
    57:31
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků – vyprodáno.
     
    57:31
    Sparta jde do hry v šesti!
     
    57:40
    Kometa vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    57:46
    Tomášek si srovnal puk na holi a z hranice levého kruhu vypálil, Čiliak byl připraven puk zachytit ve své výstroji a hra je znovu přerušena.
     
    57:54
    Kempný trefil bránícího Hollanda, Sparta ještě kombinuje v útočném pásmu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Kometa právě vstřelila branku! Brno dnešní duel se Spartou ovládne a k tomu všemu ještě oslaví velký milník JAKUB FLEK, který právě nyní dosáhl na 100. vstřelenou branku v extraligové kariéře! Brněnský útočník se ke kotouči dostal ve vlastním obranném pásmu, využil svou rychlost a trefil odkrytou klec Sparty. Bez asistence.
    58:08 Jakub FLEK - 5:2
     
    58:34
    Sparta už si je vědoma, že body z moravské metropole neodveze, puk teď skončil v hledišti, které už začíná slavit vítězství Brna.
     
    59:13
    Utkání už se pouze dohrává, ani Sparta ani Brno už se nikam neženou.
     
    59:39
    Domácí fanoušci jsou na nohou a potleskem děkuji svým hráčům za předvedený výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nejen dnešního utkání ale i celé základní části. Kometa si v duelu se Spartou zajistila 7. místo po základní části, které ji zaručuje start série předkola na domácím ledě. Nyní už je jisté, že Brno půjde do předkola na Mladou Boleslav. Sparta si na soupeře bude muset počkat, po základní části obsadí 3. místo.

    Děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Olavi Vauhkonen (SPA)

    Marek Čiliak (KOM) (19:07:58)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 19. Horký (Holík), 22. Zbořil, 32. Flek, 33. Kundrátek (Holík, Zbořil), 59. Flek – 12. Vauhkonen (Jandus), 43. Vauhkonen (Polášek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Kavan) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Horký – Ondráček, Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Zbořil – Boltvan, Zembol, I. Sedláček.
    Trenér: Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (40. Kořenář) – Kempný, Krutil, Jandus, Mikliš, Polášek (A), T. Tomek – Řepík (C), Sobotka (A), P. Kousal – Tomášek, Horák, E. Thorell – Konečný, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Hořava

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lederer, Axman

    Diváci: 7700
    thejrc.org