Dallas – Colorado 7:3 (kon.) | San Jose – Washington 3:8 (kon.) | Florida – Pittsburgh 4:1 (kon.)
Vancouver – Toronto 4:1 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 7:5 (kon.) | Ottawa – Columbus 5:2 (kon.)
Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Calgary – Minnesota 0:3 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:2 (kon.)
Carolina – Tampa 6:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 05.03.2023, 01:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:06
    Domácí mohli přidat do prázdné branky pátý gól, ale proti byla tyč! Ta si teď zahrála na brankáře a rozesmutnila zakončujícího Petterssona.
     
    56:25
    Toronto to přeci jen zkouší bez brankáře!
    52:34 Nils AMAN - 4:1
     
    52:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Výborný forčeking domácích, kteří narušovali rozehrávku Toronta tak dlouho a usilovně, až se dostali ke kotouči a přidávají další gól! Boeser křižnou přihrávkou našel na levé straně brankoviště NILSE AMANA, jenž střelou z voleje překonal přesouvajícího se Murrayho. Asistence: Brock Boeser, Phillip Di Giuseppe.
     
    48:31
    Končí oslabení Vancouveru, který tuto jinak neoblíbenou pasáž využil ke dvěma vstřeleným brankám. To je něco unikátního!
    47:33 J. T. Miller - 3:1
     
    47:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je tragédie Toronta! Během této přesilovky inkasuje i podruhé! Tentokrát si celou akci vzal na triko J.T. MILLER, který v samostatném nájezdu na Murrayho nezaváhal a posílá svůj tým do vedení 3:1! Asistence: Elias Pettersson, Quinn Hughes.
    46:49 Elias PETTERSSON - 2:1
     
    46:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí výborně narušili kombinaci Toronta a vyrazili v oslabení do útoku. Miller před pravým kruhem poslal přihrávku doleva na rozjetého ELIASE PETTERSSONA, který prakticky dovezl puk až do kuchyně a dostal ho za záda Murrayho! Asistence: J.T. Miller, Tyler Myers.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Phillip Di Giuseppe – 2 min., vysoká hůl.
     
    45:27
    Domácí Kuzmenko předvedl bleskový přechod do útočného pásma po levém křídle se střelou na vzdálenější tyč. A právě tu tyč také Kuzmenko trefuje!
     
    44:05
    Kerfootovu střelu z pravé strany zastavila tyč! Kerfoot už se chtěl radovat z gólu, ale rozhodčí rozpažil, když se ozvalo třísknutí puku o tyč.
    41:32 John TAVARES - 1:1
     
    41:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Maple Leafs využívají přesilovku, když Nylander z pravého kruhu prudkým křižným pasem našel na levé straně brankoviště JOHNA TAVARESE, jenž protečoval puk za záda v tu chvíli bezmocného Thatchera Demka. Asistence: William Nylander, Morgan Rielly.
     
    40:45
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Tyler Myers – 2 min., hákování.
     
    39:19
    Z náporu Toronta málem přišel úder Vancouveru, když do úniku z vlastního pásma vyrazil Di Giuseppe, ale v koncovce nedokázal prostřelit Murrayho, který zachoval dostatečně dlouho klid.
     
    38:44
    Hosté mohli odpovědět nejlepším možným způsobem, ale obětavá obrana Canucks skákala do střel, a co prošlo, to pochytal Demko!
    37:51 Andrej KUZMENKO - 1:0
     
    37:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí využívají početní výhodu a otevírají skóre zápasu! ANDREJ KUZMENKO protečoval střelu Hughese od modré čáry, puk ještě tečoval bránící hráč Toronta a těch odrazů bylo zkrátka až příliš na to, aby mohl Murray zareagovat. Asistence: Quinn Hughes, Brock Boeser.
     
    36:32
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Morgan Rielly – 2 min., držení.
     
    31:43
    Jak Murray zachránil svůj tým?! Vancouver předvedl dokonalou akci, vybruslil defenzivu Toronta a získal výhodu přečíslení. Před brankovištěm přišla narážečka pro Wolanina, který měl už brankáře Toronta položeného, ale nedokázal přehodit jeho beton! Murray zastavil největší šanci Vancouveru v utkání.
     
    26:19
    Velká šance Vancouveru, která ale nakonec kýžený úspěch nepřináší. Petterssonovu střelu z mezikruží zastavil Murray na hrudi, načež mu kotouč spadl pod nohy. Toho se snažili domácí využit a vrhli se směrem do brankoviště, kde se rázem shluklo vedle brankáře dalších šest hokejistů. Nepřehledná situace byla nakonec ukončena rozhodčím, když Murray ležící puk zasedl.
     
    20:32
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Noah Juulsen – 2 min., sekání.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Nils Aman – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    08:07
    Nylander dostal přihrávku za obranu a řítil se směrem na brankáře Demka. Tomu se povedlo dlouho udržet postoj a nejít k ledu, takže nakonec dokázal na zakončení hostujícího forvarda reagovat a vychytat ho.
     
    06:01
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Noel Acciari – 2 min., držení.
     
    00:59
    A jde se na to hodně zostra. Po minutě hry a několika tvrdých hitech shazují rukavice Myers a McCabe. Oba dostávají pětiminutové tresty za bitku. Nicméně Vancouver si zahraje přesilovku. McCabe dostává ještě dvě minuty za vyvolání bitky.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 38. Kuzmenko (Q. Hughes, Boeser), 47. E. Pettersson (J. Miller, T. Myers), 48. J. Miller (E. Pettersson, Q. Hughes), 53. Aman (Boeser, Di Giuseppe) – 42. Tavares (Nylander, Rielly)


    Vancouver Canucks: Demko (Delia) – Q. Hughes (A), Juulsen, T. Myers, Brisebois, Wolanin, Burroughs – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Beauvillier – Boeser, Garland, J. Miller (A) – Di Giuseppe, Podkolzin, Dries – Aman, Kravcov, Joshua.
    Trenér: Rick Tocchet

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – McCabe, Brodie, Holl, Giordano, Rielly (A), L. Schenn, E. Gustafsson – Bunting, Marner, Matthews (A) – Nylander, Tavares (C), Järnkrok – Kerfoot, O'Reilly, Lafferty – Acciari, Kämpf.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Hebert, Pollock – Apperson, Marquis

    Diváci: 18 905
    thejrc.org