Dallas – Colorado 7:3 (kon.) | San Jose – Washington 3:8 (kon.) | Florida – Pittsburgh 4:1 (kon.)
Vancouver – Toronto 4:1 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 7:5 (kon.) | Ottawa – Columbus 5:2 (kon.)
Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Calgary – Minnesota 0:3 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:2 (kon.)
Carolina – Tampa 6:0 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Nashville Predators
Neděle 05.03.2023, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 25 | Přesilová hra: 0/2 – 1/3| Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Petr Mrázek (CHI) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 58:28
    Juuse Saros (NSH) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4 %, odchytal 59:02

    Česká a slovenská stopa
    Petr Mrázek (CHI) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 58:28

    Tři hvězdy utkání
    1. Tyson Barrie (NSH) 1+0
    2. Juuse Saros (NSH)
    3. Philip Tomasino (NSH) 1+0 (04:40:05)
     
    Hokejisté Nashvillu dokázali počtvrté v řadě vyhrát na ledě soupeře, tentokrát v United Center, kde porazili domácí Blackhawks. Chicago sice otevřelo skóre po pouhých 37 sekundách, poté se ale třikrát v řadě prosadili Predators. Konečný výsledek střetnutí v United Center. Chicago Blackhawks 1 Nashville Predators 3.
     
    Konec zápasu.
    59:30 Colton SISSONS - 1:3
     
    59:30
    Nashville právě vstřelil branku! COLTON SISSONS se rychle zorientoval ve středovém kruhu a střelou zápěstím zamířil do prázdné brány! Asistence: Jakov Trenin a Cole Smith.
     
    59:00
    Seth Jones mohl skórovat na konci dnešního utkání, když na pravém křídle vystřelil od modré čáry, Juuse Saros byl ale připravený a ukryl puk ve své lapačce.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    56:36
    Cole Guttman krásně obkroužil útočné pásmo a na pravém křídle vystřelil z úhlu směrem na vzdálenější levou tyč, kde Juuse Saros zasáhl pravým betonem.
     
    54:54
    Nakonec se vylučovalo, ale na obou stranách. Caleb Jones sedí za hrubost a Roman Josi za nesportovní chování. Následovat tedy bude hra čtyři na čtyři.
     
    54:54
    Kotouč se odrazil do první řady v hledišti a Caleb Jones udeřil pěstí v rohu útočného pásma Romana Josiho. Tohle by měl být trest, ale asi není. Reklamní přestávka.
     
    53:24
    Tyler Johnson vypálil na pravém křídle z ostrého úhlu, na přední tyči byl ale připravený Juuse Saros, který šel rychle do kolen a sevřenými betony kotouč vyrazil.
    52:43 Petr Mrázek vytáhl v závěru zápasu senzační semafor!
     
    52:43
    Rasmus Asplund se nyní dostal v mezikruží k odraženému puku a střelou bez přípravy mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Petr Mrázek ale vytáhl senzační semafor! TV brejk.
     
    51:19
    Chicago si vytvořilo obrovský tlak a snažilo se několikrát prosadit v blízkosti pravé tyče sítě, jenže neuspělo a hokejisté domácího týmu si musí na vyrovnání počkat.
     
    49:24
    Thomas Novak fauloval za vlastní bránou Jujharu Khairu a byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Přesilovka.
     
    48:05
    Jason Dickinson vypálil na vrcholu mezikruží a jeho rána mířila nad ledem k pravé tyči, Juuse Saros ale kotouč dokázal lapačkou vytáhnout!
     
    48:01
    Dnešní utkání sleduje 18942 diváků.
     
    47:08
    Petr Mrázek skvěle vyrazil ránu z mezikruží a na pravém křídle poté vystřelil Kiefer Sherwood, český brankář ale snadno zasáhl a následuje další reklamní přestávka.
     
    45:26
    Joey Anderson vlétl na pravém křídle do útočného pásma a rychle vystřelil od hrazení, Juuse Saros ale na přední tyči snadno zasáhl a našel kotouč v lapačce.
     
    44:28
    Thomas Novak přihrál zpoza brány na bod pravého kruhu, kde bez přípravy vypálil Kiefer Sherwood, kotouč ale skončil v náručí klečícího brankáře Petra Mrázka.
     
    42:54
    Blackhawks přečkali přesilovou hru Predators a Taylor Raddysh vypálil na bodu pravého kruhu pro buly, Juuse Saros byl ale na přední tyči připraven. Zasáhl hrudí.
     
    41:36
    Kiefer Sherwood vystřelil na bodu levého kruhu a střelou zápěstím mířil pod horní tyč, Petr Mrázek ale zřejmě maskou vytáhl puk do ochranné sítě!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 17-16; Zablokované střely: 10-7; Vhazování: 46%-54%; Hity: 20-17; Přesilové hry: 0/1-1/2; Trestné minuty: 8-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:55.
     
    Predators po přestávce otočili utkání na svou stranu, když v dresu Nashvillu vstřelil svůj první gól Tyson Barrie. Hosté měli v závěru druhé části velký tlak a do závěrečné periody budou vstupovat v početní výhodě. Po 2. části. Chicago Blackhawks 1 Nashville Predators 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Andreas Englund začne třetí třetinu na trestné lavici poté, co byl podruhé v zápase vyloučen. Nyní za držení.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    35:43
    Cody Glass se teď ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné brankové příležitosti, jenže střelou zápěstím minul bližší horní roh brány a puk skončil v ochranné síti. Přerušení.
     
    35:01
    Cole Guttman dostal dvě minuty za hákování a Nashville bude mít tedy k dispozici přesilovou hru. Preds vedou.
     
    34:08
    Blackhawks se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a na řadu přichází reklamní přestávka. Nashville dokázal otočit skóre střetnutí a vede v Chicagu 2:1.
    32:08 Tyson BARRIE - 1:2
     
    32:08
    Nashville právě vstřelil branku! TYSON BARRIE vypálil na ose útočného pásma bez přípravy od modré čáry a od hokejky klečícího Philippa Kurasheva se puk odrazil do pravého rohu! Asistence: Thomas Novak a Ryan McDonagh.
     
    31:53
    Po vyhraném vhazování a rychlé kombinaci pálil na levém křídle bez přípravy od modré čáry Ryan McDonagh, Petr Mrázek byl ale připraven. Lapačka.
     
    31:47
    Predators si vytvořili tlak a na pravém křídle zřejmě zakončoval z úhlu John Leonard, na přední tyči byl ale připravený český brankář, který puk ukryl ve výstroji.
     
    30:30
    Luke Evangelista na levém křídle chytře poslal puk za sebe do brankoviště a z blízkosti mohl skórovat Tyson Barrie, jenže kotouč netrefil. Komerční přestávka.
     
    29:27
    Ryan McDonagh vypálil na levém křídle od modré čáry a na přední tyči trefil jednoho ze svých spoluhráčů. Kiefer Sherwood nechtěně zablokoval jeho střelu. Stále 1:1.
     
    28:37
    Lukas Reichel vypálil dvě sekundy před koncem početní výhody domácího týmu na bodu levého kruhu, Juuse Saros ale na přední tyči puk vyrazil a poté zmrazil.
     
    27:22
    Tyler Johnson vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Juuse Saros snadno zasáhl, když jeho střelu s příklepem ukryl v lapačce a přerušil hru.
     
    26:40
    Kiefer Sherwood byl teď vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Chicago si zahraje po krátké reklamní přestávce přesilovou hru. Stav nerozhodný.
     
    25:25
    Seth Jones vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a připravený Juuse Saros puk podržel. Přerušení.
     
    23:56
    Chicago na levém křídle neproniklo do útočného pásma a hra byla přerušena. Postavení mim hru. Stále 1:1.
     
    22:17
    Taylor Raddysh a Caleb Jones v rychlém sledu vypálili na levém křídle, Juuse Saros ale první pokus na přední tyči vyrazil, zatímco druhý poté ukryl v svém náručí.
     
    21:55
    Ryan McDonagh skvěle zapracoval za vlastní bránou, Predators poté ale vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-9; Zablokované střely: 2-4; Vhazování: 60%-40%; Hity: 10-10; Přesilové hry: 0/0-1/1; Trestné minuty: 4-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:01.
     
    Seth Jones otevřel jako správný kapitán skóre po pouhých 37 sekundách, jenže v polovině první třetiny vyrovnal během přesilové hry Philip Tomasino. Po první části. Chicago Blackhawks 1 Nashville Predators 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    MacKenzie Entwistle vystřelil na levém křídle od hrazení, jeho pokus ale minul hostující bránu a finský brankář Juuse Saros tentokrát zasahovat nemusel. Stále 1:1.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:55
    Z podobného místa vzápětí pálil Taylor Raddysh, jenže finský brankář opět puk zachytil. Hra byla přerušena.
     
    17:13
    Tyler Johnson se ocitl před bránou ve velmi slibné šanci, jenže Juuse Saros dokázal jeho pokus z blízkosti fantasticky zneškodnit!
     
    16:51
    Predators se snaží hodně střílet, jenže většina jejich střel je v závěru třetiny zablokována nebo končí mimo.
     
    16:08
    Všechna vyloučení skončila a Matt Duchene se ocitl v šanci v pravém kruhu, jenže jeho střela z blízkosti minula bránu a Petr Mrázek tedy nemusel zasahovat.
     
    12:36
    Andreas Englund dostal dvě minuty za vražení na hrazení. Druhá přesilová hra pro hráče Nashvillu. Tak ne, vyloučen byl za hrubost také útočník Jakov Trenin.
     
    12:00
    Predators vyrovnávací gól pořádně nakopl a Tyson Barrie nyní vypálil na pravém křídle od modré čáry, Petr Mrázek ale kotouč viděl a skončil na jeho výstroji.
     
    11:10
    Kiefer Sherwood se pokusil otočit skóre na stranu Nashvillu, když vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování, Petr Mrázek byl ale na svém místě.
    09:36 Philip TOMASINO - 1:1
     
    09:36
    Nashville právě vstřelil branku! Útočník PHILIP TOMASINO dostal před bránu krásnou přihrávku od Jakova Trenina a během přesilovky vyrovnal – 1:1! Asistence: Jakov Trenin a Kiefer Sherwood.
     
    07:58
    Jason Dickinson dostal dvě minuty za vražení na hrazení a Predators mohou vyrovnat během přesilové hry.
     
    06:03
    Luke Evangelista se ocitl v mezikruží ve slibné šanci, jenže bránu domácího Petra Mrázka minul. Stále 1:0.
     
    04:36
    Jérémy Lauzon vypálil na bodu levého kruhu a po zákroku Petra Mrázka se dostal na přední tyči k dorážce Jakov Trenin, ale i s jeho pokusem si poradil! Dva skvělé zákroky českého brankáře.
     
    03:51
    Jason Dickinson vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Juuse Saros jeho pokus vyrazil mimo síť.
    00:37 Seth JONES - 1:0
     
    00:37
    Chicago právě vstřelilo branku! SETH JONES si najel před bránu a z blízkosti puk poslal za záda Juuseho Sarose! Chicago vede po pouhých 37 sekundách 1:0! Domácí tedy začali hodně zostra. Asistence: Andreas Athanasiou a Lukas Reichel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stalock) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), Tinordi, Englund, Zajcev – Kurashev, L. Reichel, Bjork – T. Raddysh, T. Johnson (A), Guttman – Joe. Anderson, Dickinson, Athanasiou – Entwistle, Khaira, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), Barrie, McDonagh (A), C. Foote, Lauzon – Novak, Evangelista, Sherwood – Duchene, Glass, Asplund – Tomasino, Jankowski, Trenin – Co. Smith, Sissons (A), Leonard.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Justin Kea, Garrett Rank. Čároví: Jonny Murray, Scott Cherrey.
     
    Nashville Predators

    Nashville nyní bojuje o divokou kartu zajišťující účast v playoff a na ledě soupeřů během posledních pěti utkání prohrál pouze jednou. Před zápasem v Chicagu navíc Predators venku vyhráli třikrát za sebou. Nejlepším hráčem týmu je obránce a kapitán Roman Josi, který má na kontě nyní 56 bodů za 17 gólů a 36 asistencí.
     
    Chicago Blackhawks

    Blackhawks se představí podruhé v řadě na domácím ledě, kde naposledy nestačili na Dallas. Před porážkou se Stars ovšem v United Center vyhráli třikrát v řadě a na vítěznou sérii se nyní budou snažit navázat. Domácí táhne Jonathan Toews, který má na kontě shodný počet gólů a asistencí a celkem 28 bodů, což není úplně moc.
     
    V United Center v Chicagu se představí v neděli v noci dva týmy z Centrální divize. Domácí Blackhawks jsou poslední, zatímco Predators bojují o divokou kartu. Oba týmy se budou snažit navázat na určitou vítěznou sérii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. S. Jones (Athanasiou, L. Reichel) – 10. Tomasino (Trenin, Sherwood), 33. Barrie (Novak, McDonagh), 60. Sissons (Trenin, Co. Smith)


    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stalock) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), Tinordi, Englund, Zajcev – Kurashev, L. Reichel, Bjork – T. Raddysh, T. Johnson (A), Guttman – Joe. Anderson, Dickinson, Athanasiou – Entwistle, Khaira, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), Barrie, McDonagh (A), C. Foote, Lauzon – Novak, Evangelista, Sherwood – Duchene, Glass, Asplund – Tomasino, Jankowski, Trenin – Co. Smith, Sissons (A), Leonard.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Kea, Rank – Murray, Cherrey

    Diváci: 18 942
    thejrc.org