Valladolid – Espanyol 2:1 (kon.) | Barcelona – Valencia 1:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Ath. Bilbao 0:0 (kon.)
Real Betis – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Neděle 05.03.2023, 18:30 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:33:25)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:9. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:17.
     
    Z obou soupeřů se minimálně do zítřejší dohrávky stali tabulkoví sousedé. Vallecano je po čtvrtém zápase bez výhry sedmé, Bilbao je hned v závěsu se ztrátou dvou bodů.
     
    Kvalitativně srovnatelné týmy spolu odehrály velmi vyrovnanou partii. Šancí nebylo moc, ale na druhou stranu skoro každá zaváněla gólem. Dimitrievski se vytáhl proti dvěma hlavičkám Guruzety a Sanceta, za Unaie Simóna zaskakující Agirrezabala se zase skvěle popasoval s tečí de Tomáse. Oba gólmani si zároveň dobře postavili tyče. V koncovkách poločasů si na nich vylámali zuby Álvaro García a Nico Williams. Ernestu Valverdemu těsně před koncem neudělal radost ani jeho nejlepší střelec Sancet. Za skluz na Mumina viděl červenou kartu a v příštím kole nebude moci nastoupit proti Barceloně. To samé se asi bude týkat Lekueho, který dnes nedohrál kvůli zranění.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Santi Comesaña si tělem odstrčil de Marcose a až potom se věnoval samotnému zpracování míče. Rozhodčí to posoudili jako útočný faul.
     
    90+4
    Krátkou přesilovku Raya započala standardka z pravé strany. Raúl de Tomás se k centrovanému balónu přes dva hráče neprobil.
     
    90+3
    Oihan Sancet ukončil Muminův sprint podél lajny skluzem, kterým trefil kotníky domácího stopera. Sudí Melero López k překvapení mnohých vytáhl rovnou červenou kartu.
     
    90+2
    Bezbrankové skóre vydrželo i po velké šanci Nica Williamse! Mladší z bratrského dua Bilbaa napálil břevno, když mu vlevo poskytl míč Sancet.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    A ještě jeden nízký centr z domácí produkce. Nejblíže to k němu měl Vesga, jehož kolega Iñaki Williams musel vzdát rychlý brejk.
     
    89
    Vallecano v těchto minutách vypadá mnohem lépe. Ani dva dobře kopnuté centry z pravého křídla mu však ke gólu nepomohly.
     
    88
    Iñaki Williams po svém příchodu ještě nic moc neukázal. V tomto případě neudržel míč ve hřišti a bude sledovat odkop makedonského gólmana Raya.
     
    87
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Salvi.
     
    85
    Další práce pro Agirrezabalu! Rychle klesající projektil de Tomáse vytěsnil na rohový kop. Mokrý míč se ani nesnažil chytat a tím eliminoval možné riziko, že mu proklouzne skrz prsty.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Oier Zarraga, přichází Unai Vencedor.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Dani García, přichází Mikel Vesga.
     
    82
    Přes osmdesát minut se čekalo na první komplikovanější zákrok nezkušeného Julena Agirrezabaly! Solidně trefený volej Álvara Garcíi mu do protipohybu ztečoval de Tomás. Dvaadvacetiletý gólman stačil zareagovat a zachránil Athleticu remízový výsledek.
     
    82
    Álvaro García se díky chytrosti de Tomáse dostal za záda čerstvého de Marcose. Poslední potřebná přihrávka do malého vápna na Unaie Lópeze nedoletěla.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   22. Mumin (VLL)   90+3. Sancet (ATB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:9. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:17.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Mumin, Fran García – Valentín (80. Ciss), Comesaña – Palazón (87. Salvi), Trejo (C) (80. U. López) – Álvaro García, Camello (67. de Tomás).
    Náhradníci: D. López I – Falcao, M. Hernández, Chavarria, Andr. Martín, J. Pozo, Saveljich, M. Suárez.

    Trenér: Andoni Iraola

    Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue (C) (76. de Marcos), Vivian, I. Martínez, Berchiche (72. I. Williams) – D. García (83. Vesga), Zarraga (83. Vencedor) – N. Williams, Sancet, Berenguer – Guruzeta (72. R. García).
    Náhradníci: Iruarrizaga – Adu, Balenziaga, Capa, Muniain, Paredes.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: López – Serrato, Mateo

    Diváci: 12 979
    thejrc.org