Troyes – Monaco 2:2 (kon.) | Montpellier – Angers 5:0 (kon.) | Remeš – Ajaccio 1:0 (kon.)
Štrasburk – Brest 0:1 (kon.) | Toulouse – Clermont Foot 0:1 (kon.) | Lyon – Lorient 0:0 (kon.)
Rennes – Marseille 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:0 (0:0)
FC Lorient
Neděle 05.03.2023, 17:05 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po neatraktivním prvním poločase jsme sledovali velmi zajímavou druhou půlku. Oba týmy si připravily několik šancí, ale Lyon byl výrazně nebezpečnější. Olympique byl více u balonu, na útočné polovině, ale musí se spokojit jen s bodem. Naopak si myslím, že Lorient bere bod všemi deseti a navíc zůstává v tabulce před svým dnešním soupeře.

    Pro tentokrát je to ode mě všechno, a tak vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (18:58:28)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na druhé strany to vyzkoušel také Ibrahima Koné, jenž vybojoval ještě rohový kop. Následný centr chtěl před chvíli zmíněný Koné zakončit přes hlavu, ale na balon ideálně nedosáhl.
     
    90+2
    Ze střední vzdálenosti se napřáhl Houssem Aouar, jehož pokus sice před brankářem skočil, ale mířil jen doprostřed brány. A tak si Vito Mannone v pohodě poradil.
     
    90+1
    Z levé strany odcentroval Gédéon Kalulu, avšak balon si ze vzduchu stáhl Rémy Riou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví ještě tři minuty. To je také čas, který mají oba týmy k tomu, aby strhly vítězství na svou stranu!
     
    89
    Středem hrací plochy prošel Houssem Aouar, jehož pokus byl zablokovaný. Následně to chtěl zkusit také Moussa Dembélé, ale jemu zakončení vůbec nevyšlo.
     
    87
    Se štěstím se kolem soupeře protáhl Castello Lukeba, na jehož centr úplně nedoskočil Houssem Aouar. Volný balon si poté našel Vito Mannone, jenž otáčí kormidlem hry.
     
    86
    Na přihrávku si nabíhal Bradley Barcola, který přesprintoval soupeře. Ovšem levou nohou zamířil jen do boční strany sítě.
     
    85
    Zprava prošel do vápna Rayan Cherki, který nastřeloval míč na první tyčku. Od Dembélého zamířil balon jen mimo hrací plochu.
     
    84
    Na pravé straně vápna si spíše překáželi střídající Houssem Aouar a Moussa Dembélé. První jmenovaný tak vystřelil hodně nepřesně.
     
    82
    Po rychlé kombinaci zastavil míč pro spoluhráče Ibrahima Koné. Jenomže Enzo Le Fée z hranice vápna zamířil jen hodně vysoko nad bránu.
     
    81
    Theo Le Bris se rozeběhl na levé straně, ale přihrávka před branku neprošla. Hostující celek rozehrával alespoň rohový kop, který odvrátil Houssem Aouar.
     
    80
    Rayan Cherki znovu prostrkával míč do vápna, jenomže soupeř balon zachytil a následně vybojoval nedovolený zákrok Lyonu.
     
    79
    Hráči v bílých dresech jsou znovu u balonu a kombinují na útočné polovině. Jenomže po chvíli přišla nepřesná rozehrávka a Lorient uklidňuje hru.
     
    78
    Čas oběma týmům rychle utíká a stále čekáme na vstřelenou branku. Je dost možné, že střetnutí rozhodne jedna chyba, nebo skončí nerozhodně.
     
    76
    Na pravé straně vápna se ocitl Bradley Barcola, jehož pokus byl zablokovaný na rohový kop. Ovšem ani po následném centru se skóre neměnilo.
     
    75
    Střídání v týmu FC Lorient:
    ze hřiště odchází Bamba Dieng, přichází Ibrahima Koné.
     
    74
    Maxence Caqueret krásně prostrčil míč na hranici vápna a Rayan Cherki se s ním dostal až na penaltový puntík. Ovšem zakončení zamířilo jen vedle pravé tyče!

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   66. Lukeba (LYO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:6.
    Olympique Lyon: Riou – Diomande, Lovren, Lukeba, Tagliafico – Lepenant, Caqueret, Tolisso (65. Aouar) – Barcola, A. Sarr (73. M. Dembélé), Cherki.
    Náhradníci: Bonnevie – El Arouch, Henrique, Kumbedi, Lega, Mam. Sarr, Laaziri.

    Trenér: Laurent Blanc

    FC Lorient: Mannone – Kalulu, Meïté, Tálbí, Le Goff – Abergel, Makengo (69. Ponceau) – S. Diarra (69. Silva), Le Fée, Cathline (69. Le Bris) – Dieng (75. I. Koné).
    Náhradníci: Bartouche – Aouchiche, Doucouré, Innocent, Yongwa.

    Trenér: Regis Le Bris

    Rozhodčí: Thomas Leonard – Arnaud Baert, Thomas Luczynski
    thejrc.org