Vegas – Montreal 4:3 (kon.) | Philadelphia – Detroit 3:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 4:5 (po pr.)
Colorado – Seattle 2:3 (po pr.)
konec
Vegas Golden Knights
4:3 (2:0, 1:0, 1:3)
Montreal Canadiens
Pondělí 06.03.2023, 00:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    48:42 Rafaël HARVEY-PINARD - 4:3
     
    48:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Totální rozklad obrany Vegas znamená, že před brankou zůstal zcela volný RAFAËL HARVEY-PINARD. Se zakončením neměl problém a po zásluze hosté snižují na rozdíl jediné branky. Vegas hraje nyní velmi špatně. Asistence: Jesse Ylönen a Nick Suzuki.
    48:08 Alex BELZILE - 4:2
     
    48:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Snadní branka pro hosty, brankář Jonathan Quick situaci velmi podcenil. ALEX BELZILE se dostal do útočného pásma a jemným nahozením překonal brankáře soupeře. Asistence: Michael Pezzetta a Joel Edmundson.
    47:44 Ivan BARBAŠEV - 4:1
     
    47:44
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Svou druhou branku v zápase a druhou branku za Vegas dává IVAN BARBAŠEV. Jeho důraz před brankou se vyplatil a kotouč jen tak tak dostal přes brankovou čáru. Asistence: Michael Amadio a Nicolas Hague.
    42:05 Michael MATHESON - 3:1
     
    42:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Pasivita Vegas zaslouženě potrestaná. Po vyhraném buly přenechal Drouin puk MICHAELU MATHESONOVI, jehož zakončení z mezikruží zapadlo přesně do branky. Asistence: Jonathan Drouin.
    27:21 Reilly SMITH - 3:0
     
    27:21
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Nádherná kombinace Vegas a zakončení do prázdné branky. Po rychlém přenesení hry ze středního do útočného pásma se prosazuje aktivně hrající REILLY SMITH. Asistence: William Karlsson.
    19:42 Ivan BARBAŠEV - 2:0
     
    19:42
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace Vegas a zakončení do prázdné branky znamená vedení 2:0. Jack Eichel vyznal ke skórování nováčka v dresu Vegas IVANA BARBAŠEVA, který k asistencím z předchozích zápasů přidává svou první branku v dresu Vegas. Asistence: Jack Eichel a Jonathan Marchessault.
    12:38 Shea THEODORE - 1:0
     
    12:38
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využil tlaku v útočném pásmu a dostává se do vedení. Střelou od modré čáry uspěl obránce SHEA THEODORE. Asistence: Teddy Blueger a Brayden McNabb.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 13. Theodore (Blueger, McNabb), 20. Barbašev (Eichel, Marchessault), 28. R. Smith (W. Karlsson), 48. Barbašev (Amadio, Hague) – 43. Matheson (Drouin), 49. Belzile (Pezzetta, Edmundson), 49. Harvey-Pinard (Ylönen, Suzuki)


    Vegas Golden Knights: Quick (Hill) – Martinez (A), Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – R. Smith (A), W. Karlsson, Amadio – Cotter, Stephenson, Kessel – Howden, Blueger, Kolesar.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Matheson, Savard, Edmundson (A), Allard, Harris, Kovacevic – Harvey-Pinard, Suzuki (C), Gurjanov – Hoffman, Drouin, Jos. Anderson (A) – R. Pitlick, Dvorak, Ylönen – Pezzetta, Tierney, Belzile.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Charron, Samuels-Thomas – Kovachik,Shewchyk

    Diváci: 18 049
    thejrc.org