Vegas – Montreal 4:3 (kon.) | Philadelphia – Detroit 3:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 4:5 (po pr.)
Colorado – Seattle 2:3 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Pondělí 06.03.2023, 00:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (02:57:00)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 26 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Carter Hart (PHI) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 60:00
    Ville Husso (DET) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4 %, odchytal 59:31

    Česká a slovenská stopa
    Dominik Kubalík (DET) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 15:48
    Filip Zadina (DET) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:24

    Tři hvězdy utkání
    1. Nicolas Deslauriers (PHI) 1+0
    2. Noah Cates (PHI) 1+0
    3. Ville Husso (DET) 34 zákroků
     
    Pro Red Wings končí tento duel šestou porážkou v řadě a vidina postupu do play-off jim asi nenávratně mizí v dáli. Na ledě Wells Fargo Center se díky Perronovi prosadili pouze jednou. Flyers zaveleli k obratu ve vlastním oslabení, kdy Husso nezastavil samostatný nájezd spíše svátečního střelce Deslaurierse. Zanedlouho byl krátký na teč Noaha Catese a ve zbývajících sedmadvaceti minutách se stavem pohnul už jenom Scott Laughton, který měl proti sobě prázdnou bránu. Detroitu to v koncovce vůbec nelepilo. Spousta střel létala všude možně, jen ne na Harta, což dokreslil třeba výkon Dominika Kubalíka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Asi poslední zkouška pro Harta, který dnes podal v brankovišti Flyers velmi solidní výkon. Coopovu upachtěnou střelu vykopl pravým betonem.
     
    59:03
    Po otočce Bergrenna se kotouč odrážel k vrcholku kruhu, kam z druhé vlny přijel Oesterle. Hart dělovku z golfáku zneškodnil.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Tippett chtěl pomoct Farabeemu k tomu, aby po jednadvaceti zápasech konečně skóroval. Nachystal mu to pěkně, jenže útočník s číslem 86 zvedl puk mimo branku.
    58:12 Scott LAUGHTON - 3:1
     
    58:12
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Seider při střele smůlovatě zlomil hokejku, SCOTT LAUHGTON měl usnadněnou cestu do středního pásma a ještě před útočnou modrou doručil puk do nehlídané branky Red Wings. Bez asistence.
     
    57:50
    Ville Husso už drží spoluhráčům palce ze střídačky. Red Wings bojují o přežití v šesti!
     
    57:23
    Oesterleho centr sebral Tippett a spolu s Catesem vypustili za obranu Laughtona. Ten se pokoušel o bekhendový blafák, ale puk se mu zadrhl o hokejku Hussa.
     
    57:09
    Tvrdá rána Kubalíka hned po buly neletěla do těch správných míst. Bývalý hráč Chicaga o pár sekund později dostal i druhou příležitost, nicméně ani bekhendem přesně nemířil.
     
    56:59
    Filip Zadina hokejkou ovlivnil směr Larkinovy střely od modré čáry. Na překonání Cartera Harta to českému hráči ale nestačilo.
     
    56:45
    Ben Chiarot vedl puk po ose hřiště. Bohužel pro něj měl před sebou Ristolainena, který se postaral o odklonění střely do bezpečné vzdálenosti od Harta.
     
    56:18
    Provorovova střela zpoza kruhu byla kousek před Hussem přizvednuta vysoko do vzduchu. Sudí poté hru přerušili, aby si hostující brankář mohl opravit masku.
     
    56:06
    Farabee v mezikruží dostal puk za sebe. Lepší pro něj bylo nahrát do druhého sledu Frostovi, jehož příklep Husso vyrazil.
     
    55:23
    Raymondovi utekl puk k Perronovi, jenž přetlačil Farabeeho a z úhlu vystřelil. Hart u bližší tyče jenom vyrážel a Larkin při jeho robinsonádě o velký kus přepálil dorážku.
     
    55:05
    Hayes udržel kotouč proti dvěma dotěrným oponentům a konstruktivně ho předal k modré čáře, odkud Hussa prozkoušel Cameron York.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 27. Deslauriers, 33. N. Cates (Seeler, Ristolainen), 59. Laughton – 5. Perron (Copp)


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Braun – Tippett, Frost, Farabee – Allison, Hayes, J. van Riemsdyk – Lemieux, N. Cates, Laughton (A) – Laczynski, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Walman, Chiarot, Määttä, Oesterle, Hägg – Raymond, Larkin (C), Zadina – Perron (A), Copp (A), Kubalík – Fabbri, Veleno, Berggren – Chiasson, P. Suter, Erne.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Anderson, Rooney – Barton, Cormier

    Diváci: 17 630
    thejrc.org