Děčín – Kobra 5:2 (kon.) | Písek – Mostečtí Lvi 1:4 (kon.)
konec
HC Děčín
5:2 (1:0, 1:0, 3:2) Stav série: 2:0
HC Kobra Praha
Pondělí 06.03.2023, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • Play-off 2. ligy, skupina Západ • Předkolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je druhý zápas předkola play-off v sérii mezi Děčínem a pražskou Kobrou.
     
    Vybojované předkolo až v posledním duelu nadstavby

    Medvědi se nakonec zvedli a v nadstavbové části dohnali ztrátu, kterou na soupeře měli a díky tomu se senzačně probojovali do předkola vyřazovacích bojů. Jako soupeř jim vzešla Kobra Praha, která díky lepší pozici skončila výše než Děčín a měla tak výhodu domácího prostředí. Medvědi tak do Prahy zajížděli na led favorita utkání, kde ale nemají co ztratit, naopak získat.
     
    První zápas série začal lépe pro Děčín

    A do duelu s touto rolí také vstoupili. Nabuzeni dlouhou vítěznou šňůrou a velmi dobrých výsledků, nakonec do zápasu naskočili více než dobře. V sedmé minutě otevřel skóre David Tůma, za necelé čtyři minuty poslal Děčín do dvoubrankového náskoku jeho jmenovec Černý. Kobra ale v poslední minutě první části hry snížila na rozdíl jediného gólu a byla zpět ve hře.
     
    Po první třetině vedli Medvědi 2:1, nakonec tak skončil i celý zápas

    Další dvě třetiny byly ve znamení urputné bitvy, kdy se Pražané snažili vyrovnat, Medvědi zase navýšit náskok. Šance k tomu oba týmy měly. Nakonec už ale brankáři na obou stranách neinkasovali a to znamenalo jediné, Děčín nakonec v Praze urval těsnou výhru 2:1 a v sérii hrané na dva vítězné zápasy se ujal vedení 1:0 a má tak k dispozici mečbol. Dnes tak může na svém ledě slavit postup do osmifinále. Ovšem hosté rozhodně ještě zabojují a Medvědi to s nimi budou mít hodně těžké. Využijí výhodu mečbolu už dnes? Nebo naopak Kobra ještě odvrátí hrozbu konce sezóny a vynutí si rozhodující třetí zápas?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák
    Trenér: Tomáš Mareš

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Straka, Knesl, Holý, Šteiner (A), Duda, Svach – Houška, Šťastný (C), Kolda – Zídek, Jedlička, Míšek – Janča, Petrák, Novák (A) – Ksandr
    Trenér: Miloslav Šeba

    Rozhodčí: Hlinka, Domský – Goltsch, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Hned od úvodního vhazování jsou u kotouče hosté a hned se tlačí před klec Lukáše Lavingera.
     
    00:25
    Ten hned musel zastavit puk a po jeho zákroku je hra zastavena. Vhazovat se bude po pravé ruce děčínského brankáře.
     
    01:09
    Michal Trávníček číhal mezi kruhy, přihrávku ale nedostal. Následně po zisku puku pádí do útočné akce znovu pražská Kobra, která prahne po srovnání stavu série.
     
    02:03
    Tomáš Nezbeda dostal nabito do prostoru mezi kruhy a z první vslal směrem na Sochůrka dělovku, která končí jen kousek vedle jeho brány!
     
    02:36
    Hra je přerušena, puk má ve své lapačce Lukáš Sochůrek a bude se vhazovat po jeho levé ruce. Medvědi se tak ještě v útočném teritoriu zdrží.
     
    02:57
    A znovu agilní Tomáš Nezbeda, ten se prodral až do těsné blízkosti Lukáše Sochůrka a jeho švih pak končí v jeho připravené lapačce.
     
    03:30
    Z levé strany vyslal skákavou střelu Václav Zídek, pro ní zakročil Lukáš Lavinger, jenž touš dostal za sebe.
     
    04:10
    Pražané se natlačili před domácí brankou, kde sváděli souboj o puk, ten vyhráli, ale nakonec před brankou Lukáše Lavingera vůbec nevystřelili.
     
    04:25
    Zákazané uvolnění Děčína stěhuje hru před Lavingerovu klec, bude se vhazovat po jeho levici. Hosté tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    04:44
    Tomáš Šťastný na pravém kruhu střílel bekhendem a znovu si s pokusem hostů poradil Lukáš Lavinger. A opět nechává před dotírajícími hosty přerušit hru.
     
    05:42
    Hosté jsou zatím aktivnějším týmem a více se tlačí před branku soupeře, naproti tomu Děčínští, když se dostanou před hostující klec, okamžitě také hrozí.
     
    06:17
    Nebezpečné nahození soupeře kryje hostující obrana, která vytáhla puk ven, ale Medvědi se záhy vrátili zpět a Adam Charvát vyzkoušel pozornost Sochůrka, který uspěl.
     
    07:18
    Jakub Loukota se natlačil dopředu, pak se ale vrátil zpět k modré čáře, kde si klepl o přihrávku. Díky hostující aktivitě ale nakonec ze všeho sešlo, protože kotouč opět drží Pražané.
     
    08:08
    Domácí protečovali puk do útočné třetiny, poté odešli střídat. Mezitím se do útočné akce dostali zase hráči Kobry, ale nezakončili přesně.
     
    09:33
    Jakub Loukota napřáhl na modré čáře, jeho projektil chtěl zastavit jeden z hostujících beků a zlomil při tom hůl. Okamžitě pak spěchal na střídačku, aby do hry pustil jiného hráče.
     
    10:16
    Od vlastní branky zakládají další akci Děčínští a znovu se pokusí projít do ohrožení branky Pražanů.
     
    10:20
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Daniel Mikulec – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    10:32
    Lukáš Lavinger zakročil proti další nebezpečné střele soupeře a opět přerušuje hru.
     
    11:17
    Ve vlastním oslabení jeli dva na jednoho Tomáš Faigl s Davidem Tůmou. Prvně jmenovaný pak načasoval přihrávku na levou stranu, kde měl trochu odkrytou klec David Tůma, ale ve velké šanci Sochůrka neprostřelil!
     
    11:52
    A další šance Medvědů v početní nevýhodě. Domácí tak zatím své oslabení hrají velmi dobře a soupeře k takřka k ničemu nepouštějí.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Jakub Jedlička – 2 min., hákování.
     
    12:20
    Medvědi jsou v plném počtu a jdou do přesilové hry.
     
    13:28
    Děčín se usadil v pásmu Kobry a po několika přihrávkách pak střílel Tomáš Faigl, ale jen do nohy obránce Knesla. Pražané se poté osvobozují.
     
    13:56
    Také Kobra oslabení zvládla a je už v plném počtu.
     
    14:34
    Jan Tůma táhl akci po pravém křídle, puk dostal do útočné třetiny a poslal ho spoluhráči, ale Lukáš Nezbeda nakonec kotouč ztratil a domácí se rychle vracejí zpět k Lavingerovi.
     
    15:43
    Pavel Gottfried zatáhl kotouč do teritoria Kobry, hosté se však hned dostali na opačnou stranu, ale Tomáš Šťastný mezi kruhy pouze promáchl.
     
    16:12
    Zakázané uvolnění Kobry, hra se stěhuje před Lukáše Sochůrka a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    16:56
    Děčín právě vstřelil branku!
    V závěru první třetiny jdou Děčínští do vedení a otevírají tak dnešní střelecký účet zápasu. U pravého hrazení držel puk David Tůma, který ho poslal TOMÁŠI NEZBEDOVI, jenž si nabruslil ke kruhům, jeho první střela se neujala, ale kotouč se k němu odrazil a hned na to z levého kruhu trefuje odkrytou branku Sochůrka – 1:0. Asistence: David Tůma.
    16:56 Tomáš NEZBEDA - 1:0
     
    17:53
    Hosté se dostali do skrumáže před děčínskou klecí, nejlépe v ní se ale zorientoval Lukáš Lavinger, jenž drží puk. Následně pak nechává hru zastavit.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Hosté se opět natlačili před klec soupeře, kde chvíli kombinovali, ale Medvědi jim poté sebrali touš a už s ním zase míří opačným směrem.
     
    19:47
    Po ztrátě puku se ještě do pásma Děčína vydala Kobra, ale už před Lavingerem hosté nezahrozili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina druhého utkání předkola play-off je minulostí. V ní se oba celky přetahovaly o vedoucí branku, oba gólmani ale byli pozorní a neinkasovali. Oba týmy také měly k dispozici po jedné přesilové hře, ale využít ji nedokázaly. Dlouho se tak drželo bezbrankové skóre. To však v sedmnácté minutě změnili Medvědi. David Tůma totiž poslal puk Tomáši Nezbedovi, který si nabruslil mezi kruhy, nejprve jeho střelu zblokoval obránce Kobry, kotouč se ale odrazil opět ke stejnému hráči a ten ho poté z levé strany nasměroval do částečně odkryté Sochůrkovy klece. Děčín tak po první třetině vede 1:0, hosté do té druhé půjdou s jasným cílem, a sice vymazat svou ztrátu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Zakázané uvolnění Děčína hned v úvodu druhé třetiny a hra se tak stěhuje před Lukáše Lavingera, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    21:10
    Tomáš Duda za brankou Děčína chtěl vybojovat puk, to se mu ale nepovedlo. Následoval jeho výhoz obranou Děčína, a k nemu si z branky sjel Lukáš Sochůrek. Posílá tak své spoluhráče do akce.
     
    22:00
    Michal Trávníček si najel na pravý kruh, tam dostal přihrávku a jeho prudký švih nechal vyniknout Lukáše Sochůrka, který opět kryje nebezpečnou střelu.
     
    22:18
    Vhazovalo se opět před Lavingerem, domácí dostali puk na svou stranu a poslali ho daleko od své klece šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    22:42
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., hákování.
     
    23:04
    Hosté se usadili před domácí brankou, roztočili kolotoč a na jeho konci byla střela Tomáše Dudy, která končí na pozorném Lavingerovi, který hned raději zastavuje hru.
     
    23:59
    Obrana Děčína se dostala k puku a okamžitě ho vyhodila až před Lukáše Sochůrka. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    24:33
    A znovu Medvědi vyhodili touš daleko od Lavingera a patrně tohle oslabení už zvládnou.
     
    24:42
    Děčín je v plném počtu.
     
    25:07
    Hosté se znovu dostali před Lavingera, z levého kruhu střílel Jakub Jedlička a beton domácího brankáře byl připraven. Opět je hra na chvíli přerušena. Buly po pravici Lavingera.
     
    26:31
    A znovu zahrozila Kobra. Pražané zblízka zakončili před medvědí klecí, jenže tam byl znovu připraven Lukáš Lavinger, konkrétně jeho levý beton, jenž byl přilepen k ledu.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Tomáš Nezbeda – 2 min., hrubost.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Dominik Šteiner – 2 min., hrubost.
     
    28:05
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách, u puku jsou Pražané a nebezpečně dotírají na domácí branku.
     
    28:25
    Michal Trávníček si sjížděl z druhé vlny a měl na pravém kruhu volný kotouč. Ten se snažil nasměrovat mezi tři tyče, ale rána mu nesedla a nakonec z toho nebylo nic.
     
    28:54
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    29:31
    Medvědi se dostávali do slibně se rodící akce, ovšem zastavilo je postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    30:01
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a Medvědi stále drží nejtěsnější možný náskok. Nyní se pokusili o další akci, ale znovu z toho nebylo nic, protože se vystavili další ofsajdové pasti.
     
    30:34
    Na druhé straně zakombinovali před Lavingerem Pražané, pokus Jakuba Janči pak končí jen vedle tyče domácí branky.
     
    31:26
    Precizní obrana Medvědů znovu nepustili hosty do ohrožení Lavingerovy branky a hned na to z toho domácí těží na opačném konci kluzišti.
     
    31:41
    Souhra Davida Tůmy a Tomáše Faigla nepřinesla ovoce a po zisku puku ho hosté vyhazují do neutrální zóny.
     
    32:17
    Aleš Macek neudržel puk u modré čáry, hosté se sice hned na to dostali do teritoria Děčína, ale hned o kotouč přišli.
     
    32:24
    Vše se stěhuje před Lukáše Lavingera, Medvědi totiž odpálili puk příliš daleko a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    33:07
    Do pásma Pražanů se procpal David Tůma, od zadního mantinelu chtěl přihrávat před klec Sochůrka, ale nepovedlo se mu to i díky tomu, že byl faulován soupeřem. Medvědi si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Adolf Straka – 2 min., držení.
     
    33:51
    Kobra získala puk na hokejky a ten letí až před Lukáše Lavingera. Hosté tak šetří vteřiny z oslabení.
     
    34:36
    Tomáš Nezbeda napřáhl u modré čáry, jeho letící pokus pak vyrážečkou zastavil Sochůrek a touš nasměroval k rohu obranného pásma Kobry.
     
    35:07
    Kobra je v plném počtu.
     
    35:48
    David Tůma v pokleku pálil u hrany pravého kruhu a jeho svižná rána pak proletěla jen kousek vedle protější tyče!
     
    35:54
    Děčín právě vstřelil branku!
    O chvilku později se to už ale povedlo a Medvědi jdou do dvoubrankového náskoku. Michal Trávníček poslal kotouč před branku, ten poté ještě dostal už za záda Sochůrka Tomáše Nezbeda a smetanu poté slízl DAVID TŮMA, který nasměroval kotouč takřka do prázdné klece – 2:0. Asistence: Tomáš Nezbeda a Michal Trávníček.
    35:54 David TŮMA - 2:0
     
    36:55
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Adolf Straka – 2 min., krosček.
     
    37:43
    Medvědi se usadili před Sochůrkem, z dálky pálil Tomáš Nezbeda, ale puk byl sražen k zadnímu mantinelu.
     
    38:55
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:31
    Hosté se v závěru druhé třetiny ještě snažili ohrozit Lavingera, to se jim podařilo a domácí gólman pokus Šťastného kryje pod lapačku a ještě nechává přerušit hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je už minulostí. V něm oba týmy sváděly urputnou bitvu o každý centimetr ledu, několikrát zahrozila Kobra, ale nepovedlo se jí vyrovnat. A když už to vypadalo, že v prostřední části hry gól nepadne, opak byl pravdou. V šestatřicáté minutě zasunul puk do prázdné klec za zády Sochůrka David Tůma a Medvědi tak mají dvoubrankový náskok. Od postupu do osmifinále play-off je dělí dvacet minut, které ale budou hodně dlouhé a těžké. Hosté nic nevzdávají a ještě se pokusí s utkáním něco udělat, aby odvrátili hrozbu konce sezóny. Máme se tedy ještě určitě na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Zakázané uvolnění Kobry a hra se přesouvá před branku Lukáše Sochůrka.
     
    41:23
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Aleš Knesl – 2 min., hákování.
     
    42:21
    David Tůma se prokličkoval okolo beka hostů, ale z pravé strany měl zakončení už na dlouhou hůl. Následně pak se Kobra osvobozuje.
     
    43:06
    David Černý proklouzl okolo brankoviště na pravý kruh, ale jeho svižná střela končí pouze na Lukáši Sochůrkovi.
     
    43:23
    Pražská Kobra je v plném počtu.
     
    44:34
    Matěj Kolda sebral puk ve středním pásmu a procpal se s ním do útočné třetiny, při nahrávce na spoluhráče ale trefil jen hůl domácího beka, poté puk kryje Lavinger a hra je přerušena.
     
    45:27
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Jakub Jedlička – 2 min., krosček.
     
    45:54
    Kobra se se svou nedisciplinovaností okrádá o drahocenný čas a ten se jí začíná krátit. Medvědi jsou v přesilové hře před Sochůrkem a snaží se přidat další pojistku.
     
    46:36
    Na levé straně se zjevil Tomáš Faigl, poté se napřáhl na hraně levého kruhu, ale Lukáš Sochůrek byl pozorný a dostal kotouč do své moci.
     
    47:06
    Kobra se osvobodila a domácí hráči zakládají další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    47:07
    Další zákrok Sochůrka, ten má puk v lapačce a raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    47:27
    Kobra je v plném počtu.
     
    48:04
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je to 3:0! David Tůma ze středního pásma zavezl puk do toho útočného, sjel si na levý kruh a nezištnou přihrávkou vyzval na pravé straně TOMÁŠE NEZBEDU, který švihem v síti hostů vyvětral všechny pavučiny. Asistence: David Tůma a Tomáš Faigl.
    48:04 Tomáš NEZBEDA - 3:0
     
    49:12
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Dominik Šteiner – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:00
    Pokus Pavla Gottfrieda na pravé straně končí na Sochůrkovi a ten poté zastavuje hru.
     
    50:37
    Hosté po buly u sebe v pásmu vyhodili puk až před Lavingera. Domácí si ho rychle dojeli a spěchají do útočné akce na druhé straně.
     
    51:12
    Pražené jsou kompletní.
     
    51:39
    Děčínští začínali další akci od svého brankáře, Tomáš Nezbeda se pak protlačil až před Lukáše Sochůrka, ale nakonec před ním nedokázal vystřelit.
     
    52:00
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Tomáš Faigl – 2 min., podrážení.
     
    52:09
    Hosté hned zahrozili před Lavingerem, ten vleže zastavil další pokus a udržel tak nulu na svém kontě. Hra je přerušena, buly po levé ruce domácího brankáře.
     
    52:28
    Kobra právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a snižují na dvoubrankový náskok. Dominik Šteiner poslal kotouč na TOMÁŠE SŤASTNÉHO, který si s ním sjel do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána pak zapadla za záda Lukáše Lavingera, který nyní už o čisté konto přišel – 3:1. Asistence: Dominik Šteiner.
    52:28 Tomáš SŤASTNÝ - 3:1
     
    54:18
    Hosté vycítili šanci a derou se za kontaktní brankou. Nyní se déle zdrželi v pásmu Děčína, kde ale svůj pokus poslal vedle tyče Dominik Šteiner.
     
    55:37
    Domácí publikum je na nohou, svými hlasivkami žene své hráče dopředu. Tomáš Faigl je vyslyšel a z levé strany trefuje boční konstrukci hostující branky.
     
    55:47
    Děčín právě vstřelil branku!
    Teď už je přání domácího publika vyslyšeno a Medvědi vedou 4:1. Dva na jednoho ujeli domácí hráči. Lukáš Nezbeda pak vrátil přihrávku JANU TŮMOVI a ten pohotovým zakončením trefuje zařízení – 4:1. Asistence: Lukáš Nezbeda a Michal Trávníček.
    55:47 Jan TŮMA - 4:1
     
    56:27
    Kobra právě vstřelila branku!
    Hosté našli okamžitou odpověď a znovu snižují. Z pravé strany vyslal táhlou střelu TOMÁŠ DUDA a ta končí za brankovou čárou. Kobra ještě žije – 4:2. Asistence: Vladislav Houška a Dominik Šteiner.
    56:27 Tomáš DUDA - 4:2
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:32
    Z levé strany střílel Tomáš Nezbeda, ale trefil jen beton Sochůrka. Domácí drží stále puk před klecí hostů a nepouští je k odvolání brankáře.
     
    58:51
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Tomáš Duda – 2 min., podrážení.
     
    59:40
    Medvědi vyhodili puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. A od svého brankáře se ještě pokusí založit další, zřejmě poslední akci.
     
    59:59
    Děčín právě vstřelil branku!
    Ještě vteřinu před vypršením třetí třetiny skórují Medvědi a zakončují střelecký účet tohoto zápasu. Hezkou souhru předvedli Děčínští, Tomáš Nezbeda vrátil přihrávku DAVIDU TŮMOVI a ten tak prostřelil Sochůrka – 5:2. Asistence: Tomáš Nezbeda.
    59:59 David TŮMA - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Medvědi vítězí i ve druhém utkání předkola play-off, tentokráte porážejí Kobru 5:2 a sezóna pro ně pokračuje dále. Postupují totiž do osmifinále, kde vyzvou další pražský celek, tentokráte Letce z Letňan. Naopak pro Kobru dnes sezóna skončila.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:14:58)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. T. Nezbeda (D. Tůma), 36. D. Tůma (T. Nezbeda, Trávníček), 49. T. Nezbeda (D. Tůma, Faigl), 56. J. Tůma (L. Nezbeda, Trávníček), 60. D. Tůma (T. Nezbeda) – 53. Sťastný (Šteiner), 57. Duda (Houška, Šteiner)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák
    Trenér: Tomáš Mareš

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Straka, Knesl, Holý, Šteiner (A), Duda, Svach – Houška, Šťastný (C), Kolda – Zídek, Jedlička, Míšek – Janča, Petrák, Novák (A) – Ksandr
    Trenér: Miloslav Šeba

    Rozhodčí: Hlinka, Domský – Goltsch, Janíček

    Diváci: 1093
    Děčín 2 0 Kobra
    #1 Sobota 04.03.2023 • 18:00
    Kobra - Děčín 1:2
    #2 Pondělí 06.03.2023 • 18:00
    Děčín - Kobra 5:2
    thejrc.org