Winnipeg – Minnesota 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 4:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
5:4 (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0) Stav série: 2:0
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 09.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! Třinecká WERK ARENA včera zažila úspěšný vstup obhájců titulu do bojů o extraligový svatý grál v roce 2023. Oceláři porazili Vervu 3:1 a vede 1:0 na zápasy. Hned o čtyřiadvacet hodin později po začátku prvního zápasu se bude hrát na stejném místě utkání číslo dvě série HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. To je na programu ve čtvrtek 9. března 2023 od 17 hodin. Zveme vás k jeho sledování prostřednictvím našeho textového přenosu.
     
    První zápas série předkola 2023

    První bod série nakonec putoval na konto týmu z WERK ARENY. První třetina byla obrázkem typického vstupního zápasu playoffové série. Opatrnost, málo šancí, žádné góly. První branku vstřelil až ve druhé třetině po úniku Dravecký, obecně byli v prostřední hrací době domácí jasně lepší – měli výraznou střeleckou převahu, kterou „nastřádali“ ve třech přesilových hrách, které v této třetině měli (a část čtvrté si přetáhli z první dvacetiminutovky). Hosté na konci druhé třetiny vyrovnali a zpacifikovali tak mentální náskok, který si Oceláři vytvořili. Třetí třetinu nakonec rozhodla Kurovského branka a jelikož Verva nevyužila své šance (a přesilovky), byla už branka Růžičky v závěru pouhou pojistkou výsledku.

    8. března 2023: HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
    Branky a nahrávky: 26. Dravecký, 47. Kurovský (Miloš Roman, M. Adámek), 60. Martin Růžička (Marcinko) – 39. A. Kudrna (M. Sukeľ)
     
    Z litvínovské kabiny

    Litvínovští mohou ztráty prvního zápasu litovat, první bod série rozhodně nebyl daleko. Verva ustála prostřední hrací doby, ve které měl Třinec převahu, a vstupovala do třetí třetiny za vyrovnaného stavu. Ten nakonec zlomil Kurovský a Verva už přes to, že měla dvě slepené přesilovky (a dvacet sekund dvojnásobné početní převahy) a hru v power play, nedokázala vyrovnat.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-3-1-3, skóre 23:23
    Bilance: 1 zápas, 0/1, skóre 1:3
    Nejproduktivnější hráč: Andrej Kudrna 1 (1+0)
    Nejlepší střelec: Andrej Kudrna 1

    Ohlas trenéra po prvním zápase: „První třetina byla typická pro play off, měla oboustranně hodně taktických prvků. Druhou třetinu ovlivnila naše nedisciplinovanost. Sice jsme přesilovky soupeře ustáli, ale dostal se do hry. Výborné však bylo, že jsme vyrovnali na 1:1. Třetí třetina byla o tom, kdo dá branku, a to se povedlo Třinci. Prohráli jsme, nezbývá nám nic jiného, než to hodit za hlavu a připravit se na další zápas.“ Karel Mlejnek, hlavní trenér HC Verva Litvínov
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři první bod v sérii doslova vydřeli. Poté, co ve druhé třetině neproměnili svou převahu vyjádřenou také výraznou střeleckou převahou, kterou si vytvořili v přesilových hrách, ve vedení, dokázali uzmout soupeři první bod série ve třetí třetině. Po vítězné brance Kurovského následně ustáli přesilové hry Litvínova. „Myslím, že to bylo šťastné vítězství. Litvínov si vytvořil dost šancí. Myslím, že bychom měli ještě zlepšit do dalšího zápasu hru v našem obranném pásmu,“ hodnotil zápas střelec vítězného gólu Kurovský.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-1-2-4, skóre 31:29
    Bilance: 1 zápas, 1/0, skóre 3:1
    Nejproduktivnější hráč: Vladimír Dravecký, Daniel Kurovský, Martin Růžička všichni 1 (1+0)
    Nejlepší střelec: Vladimír Dravecký, Daniel Kurovský, Martin Růžička všichni 1

    Ohlas trenéra po prvním zápase: „V první třetině se obě mužstva oťukávala a čekala, co udělá soupeř. Druhá třetina byla z naší strany výborná, svým pohybem jsme si vynutili přesilové hry a měli jsme dostatek příležitostí. Bohužel jsme dali jen gól z úniku a ze standardní situace branku dostali. Třetí třetinu jsme opět hráli výborně. Pracovali jsme, bojovali, dřeli. Myslím si, že jsme si první bod zasloužili.“ Zdeněk Moták, hlavní trenér HC Oceláři Třinec
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lederer, Axman.
     
    Dnes při pohledu na soupisky obou týmů vidíme, že oba trenérské štáby zvolily totožné složení svých týmů a to včetně brankářů a rozestavění jednotlivých hráčů do útočných formací a obranných dvojic. Domácím v obraně stále schází Čukste a na soupisce není ani Roth. V útoku chybí zraněný Hrehorčák. Hostující tým v obraně postrádá Wesleyho. Na zápasové soupisce nejsou například útočníci Fronk s Heltem.
    Přidá Třinec druhou výhru?
     
    Po ledě krouží čtveřice rozhodčích, probíhá předzápasový program. Zhruba za dvě a půl minuty začne utkání číslo dvě této série.
     
    V půlkruhu u boxu pomocných rozhodčích se pozdraví kapitáni Vrána se Sukeľem s rozhodčími a utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly mezi centry Marcinka se Sukeľem vhodil hlavní rozhodčí Obadal. Úspěšnější byl domácí první střední útočník.
     
    00:24
    Zile hledal v útočném pásmu Abdula, ten posunul puk pouze za branku. Tam jej nešťastně pro domácí nabral na vidle Martin Marinčin (TRI) a dostal dvouminutový trest za zdržování hry. Rychlá první přesilovka zápasu.
     
    00:48
    Hosté zatím hledají vhodné rozestavění. Jaksovo nahození Mazanec viděl a vyrazil.
     
    01:12
    Další Jaksův pokus vytečoval do středního pásma Dravecký. Hosté jsou ale rychle zpět.
     
    01:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Gólová radost ale v této přesilovce na sebe nenechala dlouho čekat. Jaks si potáhl puk na modré na levou stranu a poslal křížný puk na ŠIMONA STRÁNSKÉHO a jeho střela z první z pravého kruhu skončila v síti Marka Mazance. Asistence: Janis Jaks. Stav utkání 0:1.
    01:18 Šimon STRÁNSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:45
    Oceláři se zkusili hned po inkasované brance dostat do útočného pásma, Litvínov ale rychle dostal puk zpět a Mazanec musel krotit Kudrnovo nahození.
     
    02:14
    Gut bojuje v útočném pásmu s Romanem o puk, ale pak si překáželi se Strakou a Kurovský vyváží puk.
     
    02:45
    Kurovský získal puk, předal před branku na Romana, který ještě dal do strany Bučkovi. Buček se z velkého úhlu neprosadil, ale Romanova dorážka měla parametry. Tomek zasáhl betonem.
     
    03:16
    Oceláři pokračovali v tlaku. Marcinko se zpoza branky snažil dostat puk do nebezpečného prostoru, ale Růžičku nenašel. Hosté následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    03:38
    Tlak domácích pokračoval. Růžička s Daněm doslova dotlačili puk před Tomka, velká šance z toho ale nebyla. Marinčinovo nahození chytil Tomek do lapačky. Hosté se ale provinili faulem, Patrik Demel (LIT) pyká za držení. I Oceláři mají brzo první přesilovku.
     
    04:14
    Oceláři drží puk v útočném pásmu, ale byla z toho jen jedna nepříliš nebezpečná střela Jeřábka a následně centr Jeřábka před brankoviště, který byl podstatně nebezpečnější, ale Marcinko byl pokryt.
     
    04:58
    Další část režíruje Hudáček. Nahrál na modrou Marinčinovi na střelu, který byla tečovaná mimo. Následně sám střílel.
     
    05:34
    Daňo s Hudáčkem šavlovali kolem branky Tomka, ale ten puk před svou brankou přikryl. Následně se strhla drobná strkanice. Zbývají čtyři sekundy početní převahy Třince.
     
    05:49
    Hosté jsou kompletní, ale Oceláři pokračují v útočném pásmu.
     
    06:05
    Chmielewski zkoušel vyjet z rohu a ihned zakončit. Přestřelil však branku a puk skončil v ochranné síti. Je přerušeno a ještě se u modré čáry chytili Vrána se Strejčkem, kterým teď – když probíhá komerční přestávka – domlouvá rozhodčí.
     
    06:22
    Buček odzbrojil Demela a vyjel s pukem na holi zpoza branky, ale následně nenašel spoluhráče. Jeřábkovi puk přeskočil hůl.
     
    06:47
    Hosté na druhé straně hned nebezpeční. Mazanec musel před Stránským zasahovat betonem.
     
    07:12
    Oceláři teď marně naháněli soupeře ve středním pásmu, ale naštěstí pro domácí se Kudrna se Sukeľem vystavili do ofsajdu.
     
    07:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři získali v obranném pásmu puk a rychle přenesli hru do střední třetiny, kde dal Voženílek Hudáčkovi trochu skákavý puk. To ale nevadilo ANDREJI NESTRAŠILOVI, který jej v útočném pásmu napálil a kotouč skončil v horních patrech Tomkovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Daniel Voženílek. Stav utkání 1:1.
    07:36 Andrej NESTRAŠIL - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:48
    Po zakázaném uvolnění Litvínova se bude vhazovat před Tomkem.
     
    07:58
    Domácí vyhráli buly a ihned pálil od modré Kaňák. Hostům se však rychle podařilo dostat puk před Mazance. Ale ani oni tam dlouho nepobyli.
     
    08:50
    Domácí si teď komplikují situaci ve vlastním pásmu. Roman bojuje o puk se Zdráhalem. Následně byl zastaven Smith v obranné práci, hra ale pokračuje.
     
    09:45
    Domácí první formace teď vybojovala puk u mantinelu. Růžička předal Daňovi, ten ale neměl moc šancí se prosadit proti třem soupeřům.
     
    10:17
    Zeman zavezl puk do útočného pásma, tam jej ale odzbrojil Voženílek a posunul hru zase do neutrální zóny.
     
    10:53
    Marinčin zariskoval a odzbrojil jej Havelka. Domácí chybu napravili, pak se ale puku rychle zbavili.
     
    11:30
    Zile našel cestu do útočného pásma, ale tam zase probíhá těžký boj kolem mantinelů.
     
    12:01
    Stránský zavezl puk do pásma, Estephan jej ale v rohu ztratil a puk vyváží Roman.
     
    12:09
    Tomek zasahuje a vyjíždí z branky, protože v jeho brankovišti si kluci z obou stran opět intenzivně povídají. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    12:28
    Litvínov vyhrál v obranném pásmu buly a rychle přesunul těžiště hry do obranného pásma domácích. Nakonec Jeřábek ve spolupráci s Růžičkou dostali puk na třineckou střídačku.
     
    12:58
    Domácí rychle otočili hru, když Smith přes Voženílka dostal puk na Bučka. Jeho sražený centr ale skončil v rohu kluziště.
     
    13:51
    Jurčík s využitím clony Zygmunta vyjel od pravého mantinelu až do zakončení, ale byl ještě v úhlu a trefil jen boční síť.
     
    14:33
    Gut se šikovně vyhnul Růžičkovi i Daňovi a nahodil na Mazance, ten rychle rozehrál.
     
    14:55
    Domácí teď zaváhali při rozehrávce a málem toho využil Straka. Třinecký brankář ale proti litvínovskému hráči vyjel a puk vyrazil. Následně se nepodařilo Hlavovi od mantinelu zakončit do odkryté sítě.
     
    15:02
    Na druhé straně háčkoval Růžička, ale jeho střelecký pokus byl zblokován do strany.
     
    15:45
    Hosté rychle nastěhovaní v útočném pásmu, ale střelecký pokus Jakse od modré čáry, kam se dostal puk po přihrávce jeho spoluhráče od branky, byl zblokován nad.
     
    16:38
    Po čase v pásmu Oceláři, ale Voženílek hledal na modré obránce, kteří zrovna střídali, takže oba rychle skákali na střídačku.
     
    17:11
    Dlouhá pasáž bez přerušení. Marinčin držel puk za brankou, uklidňoval situaci a hledal možnosti pro rozehrávku.
     
    17:31
    Přerušení hry, kotouč v ochranné síti. Vhazovat se bude před litvínovskou brankou.
     
    18:00
    Domácí dostali puk rychle na modrou čáru, kde byl Daňo. Ten z kroku nebyl schopen přejít přes soupeře, ale dostal puk na branku. V následujícím souboji fauloval Martin Růžička (TRI) soupeře a dostal menší trest za vysokou hůl. Hosté mají druhou přesilovku, kterou – pokud ji nevyužijí – budou hrát do závěrečné sirény první třetiny.
     
    18:39
    Situaci teď režíroval Zdráhal od levého mantinelu a Jaks z modré čáry. Všechny přihrávky a střely Oceláři vyblokovali. Situaci končí poté, co od brankové čáry vyjel před brankoviště na zakončení Sukeľ. Ten byl velice aktivní i poté, co Mazanec přikryl puk. Ve třineckém brankovišti se strhla mela, všichni hráči v poli, kromě přebývajícího Jakse, byl zapojeni.
     
    18:39
    Rozhodčí rozdají nějaké tresty. Vyloučen je Šimon Stránský (LIT) a Tomáš Marcinko (TRI), oba za hrubost. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Pokračuje přesilovka Litvínova pět na čtyři.
     
    19:20
    Straka zakončoval ze strany, ale trefil pouze boční síť. Následně Daňo vyhazuje za Tomkovu branku.
     
    19:56
    Dravecký nadvakrát vyhodil puk do střední třetiny a hosté tuto přesilovku už nevyužijí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nenabídla tak opatrný hokej jako ve včerejším zápase. Prospělo tomu to, že hosté se brzy dostali do vedení, když brzkou přesilovku využil Šimon Stránský. Domácí ale neprohrávali dlouho – přečíslení dva na jednoho zakončil pohotovou střelou z vrcholu pravého kruhu vyrovnal Andrej Nestrašil. Oba týmy v první třetině nevyužili po jedné přesilovce a zápas je tak pro dalších čtyřicet minut otevřený.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:10
    Střely mimo 4:2
    Zblokované střely 12:6
    Hity 3:3
    Vhazování 10:5
    Trestné minuty 6:4
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:54.
     
    V Třinci pomalu končí přestávkový program a na led se začnou vracet aktéři dnešního zápasu. Zhruba za dvě a půl minuty začne druhá část hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vhodil hlavní rozhodčí Jan Hribik mezi hole Matúše Sukeľa a Petra Vrány. Uspěl hostující hráč.
     
    20:50
    Domácí se dostali k nadějné situaci. Kaňák dojel za brankou puk, nacentroval na modrou čáru. Odtamtud našel Jeřábek u branky Hudáčka, který ještě křížně hledal Nestrašila. Ten se ale do puku dobře neopřel.
     
    21:25
    Pokračoval krátký tlak Ocelářů, ti jsou stále na puku, ale už se musí vyrovnávat s forčekingem hostů.
     
    21:55
    Demel dojel jako první puk za svou brankou, ale pod tlakem Hrni s Chmielewskim ztratil puk.
     
    22:03
    Třinečtí nic nevymysleli, ale aspoň donutili Vervu k zakázanému uvolnění.
     
    22:13
    Domácí drželi puk v útočném pásmu. Z rohu šel kotouč na modrou, odkud nahazoval Adámek. Tomek však puk dobře viděl a našel jej v lapačce.
     
    22:30
    Růžička zachytil ve středním pásmu Zileho rozehrávku, dal do strany Daňovi, ten ale narazil na Strejčkovi.
     
    22:52
    Hlavní rozhodčí signalizoval vyloučení litvínovského hráče, Mazanec ani nestihl dojet na střídačku a je tu přerušení. Ondřej Jurčík (LIT) vyloučen za hákování. Třinec má druhou přesilovku.
     
    23:00
    Třinečtí musejí začínat od své branky.
     
    23:16
    Marinčin projel od pravého mantinelu přes obránce až do zakončení. Položil si brankáře Tomka, ale následně nezamířil přesně.
     
    23:35
    Hrňa dostal nabito na pravý kruh do své kanceláře, ale jeho bomba z první skončila na horní tyči!
     
    23:44
    Hosté vyvezli puk dva na dva, ale Gut neměl jak přihrát kolegovi na druhém křídle, tak aspoň vyzkoušel Mazancovu pozornost.
     
    24:25
    Strejček vyvezl puk a Ocelářům se krátí čas.
     
    24:50
    Růžička hledal z levé strany na brankovišti Marcinka, ale ten byl pokryt. Následně sám střílel od modré čáry z osy třetiny, ale odrazil puk od Guta do ochranné sítě. Vyloučený Jurčík se nejpozději za dvě sekundy vrátí na led.
     
    25:29
    Domácí ztratili puk v útočné třetině a ten tam získal Zdráhal. Ten uvolnil na druhé straně Estephana, který byl úplně sám před Mazancem, netrefil ale třineckou branku.
     
    25:43
    Zakončení před Tomkem po Romanově zakončení.
     
    26:06
    Roman vyhrál buly, následně nepřesně střílel Hrňa. Hosté pak získali puk a dostanou se z pásma.
     
    26:22
    Litvínov na chvíli pobyl v útočném pásmu, Kudrna u pravého mantinelu dostal puk, ale jeho následná střela byla nepřesná.
     
    26:37
    Kotouč se opřel o strop haly, což znamená přerušení a následné vhazování před Tomkem. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    26:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se teď šikovně na několik přihrávek dostali z vlastního pásma do útočné třetiny. Tam zatáhl puk Nestrašil, rychle jej rozdal do strany a LUKÁŠ KAŇÁK s ním pak operoval u levého mantinelu. Hledal pas před branku, kam sjeli Voženílek s Nestrašilem, ale nakonec kotouč končí v síti odrazem od brusle bránícího Guta. Tomek neměl šanci na tuto změnu trajektorie zareagovat. Asistence: Jakub Jeřábek, Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:1.
    26:55 Lukáš KAŇÁK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:19
    Hosté se snažili o agresivní hru v útočném pásmu po inkasované brance, ale domácí kontrovali, Adámek nahazoval na branku.
     
    27:45
    Hosté pokračovali. Jurčík držel puk u pravého mantinelu a centroval před branku, kde promáchl Abdul.
     
    28:00
    Šance se rýsovala i pro Třinec. Marinčin z vlastního pásma hledal vystřídavšího Draveckého, přihrávka ale byla moc prudká.
     
    28:46
    Domácí se teď prezentovali silnější pasáži v útočném pásmu. Vybojovali puk za brankou a z pravého kruhu hledal před brankou Jeřábek Hrňu. Tomu se nepodařilo usměrnit puk ani s holí mezi nohama.
     
    29:26
    Třinečtí se snaží dostávat rychle puky do obranného pásma soupeře, ale Litvínov teď hraje velice aktivně.
     
    29:56
    Zile na ose útočného pásma zablokován, domácí drží následně puk a hledají cestu do útočné třetiny.
     
    30:26
    Marinčin od modré poslal puk Růžičkovi, který objel branku, poslal kotouč na modrou Kaňákovi a ten zpět Marinčinovi. Jeho následnou střelu z první Tomek viděl a kryje v lapačce.
     
    30:57
    Krátká mezihra v litvínovském útočném pásmu a zase domácí došťouchali puk do útočné třetiny.
     
    31:25
    Už se zdálo, že bude vyloučen hostující Sukeľ, který se na modré čáře útočného pásma Litvínova srazil s Adámkem, ale zdá se, že domácí bek faul odvolal. Zřejmě tedy nešlo o faul hostujícího hráče, ale o nezaviněnou srážku nebo zaškobrtnutí Adámka.
     
    31:57
    Zdráhal předal před modrou puk Kudrnovi, který jej zatáhl až za branku a pak trochu naslepo dával před branku. Tam první hráč kotouč nezachytil, ale sjíždějící Zdráhal ano a proti němu musel Mazanec rychle na místo.
     
    32:36
    Domácí teď trochu bohorovně nechali zpoza branky rozehrát Zdráhala, ale naštěstí pro ně následná Stránského přihrávka našla pouze Vránu.
     
    33:08
    Stránský projel do útočné třetiny, předal Zdráhalovi a ten hledal v šanci Estephana. Toho ale pokryl Marinčin.
     
    33:41
    Hosté jsou v posledních desítkách sekund aktivnější, domácí se snaží jednoduše vyndávat puky z pásma.
     
    34:05
    Před Mazancem se teď zjevili Abdul s Jurčíkem, ale ani jeden nedokázali zakončit, protože byli ve velkém úhlu.
     
    34:10
    Další vyloučení dnešního utkání. Za šest hráčů na ledě jsou potrestaní domácí (TRI). Menší trest odpyká Martin Růžička. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    34:40
    Trojúhelník Zdráhal – Jaks – Stránský režíruje tuto přesilovku, ale zatím spíš hledají cestu. Viděli jsme jednu zblokovanou střelu na zadní mantinel.
     
    34:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté si ale v tomto zápase dokáží pomoci přesilovkou. NICOLAS HLAVA zakončil rychlou kombinaci, když mu na slot poslal puk Sukeľ. Asistence: Matúš Sukeľ, Šimon Stránský. Stav utkání 2:2.
    34:47 Nicolas HLAVA - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:14
    Oceláři ale mají rychle také možnost si pomoci přesilovou hrou. Kurovského, který sjížděl před Tomkovu branku, nedovoleně bránil Jan Strejček (LIT). Početní výhoda pro domácí.
     
    35:38
    Růžička operoval na modré čáře, kam mu nabil Jeřábek. Jeho střelu Tomek vyrazil před sebe a aktivně doráželi Daňo, Nestrašil a Marcinko. Logicky se strhla mela před litvínovským brankovištěm.
     
    36:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA v této přesilovce operoval na jiné pozici, než je zvyklý, a nakonec to pro domácí nese ovoce. Vyměnil si několikrát puk s Nestrašilem a jednu z přihrávek proměnil ve střelu z první do růžku Tomkovy branky. Domácí si tak v sedmé přesilovce této série mohou oddychnout, využili početní převahu. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 3:2.
    36:07 Martin RŮŽIČKA - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:24
    Po zakázaném uvolnění Litvínova se bude vhazovat před Tomkovou brankou.
     
    37:04
    Stránský zachytil na modré čáře vyhození Mazance z brankoviště. Chvíli s pukem operoval, pak jej poslal na modrou čáru. Odtud nahodil Jaks a Mazanec si kotouč našel.
     
    37:27
    Hlava získal v rohu puk na Marinčinovi a hosté jej povozili po útočné třetině. Nakonec se podařil nebezpečný centr do třineckého brankoviště, kde kotouč kryje Mazanec.
     
    38:12
    Krátký tlak Litvínova v útočném pásmu, ale hosté vyrobili jen Strejčkovu zblokovanou střelu nad. Následně čistí pásmo Nestrašil, hosté spíš honili puk kolem mantinelu.
     
    38:54
    Smith hledal na modré rozjetého Kurovského, ale ten puk nepřevzal, domácí ale získali pásmo.
     
    39:09
    Roman vyjel s pukem na holi zpoza branky. V ideální pozici na slotu byl Buček, ale než dostal přihrávku, byl pokryt.
     
    39:33
    Hosté drží puk a čekají, až vystřídají.
     
    39:53
    Jaks držel puk za brankou dobrých dvacet sekund, nakonec poslal puk do střední třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla z pěti dvacetiminutovek této série zatím nejvíce branek. Domácí nejprve nevyužili přesilovku, i když v ní měli dvě velké šance, pak neproměnil první výraznou příležitost hostů v této třetině Estephan. Na konci sedmé minutě si hosté srazili mezi Tomkovy betony centr Lukáše Kaňáka z levé strany. Vyrovnáno bylo za osm minut, kdy druhou přesilovku zápasu využili hráči Vervy, konkrétně se prosadil Nicolas Hlava. Ani vyrovnaný stav dlouho netrval. Třinečtí dostali ještě jednu přesilovku a na sedmý pokus v této sérii už v početní převaze skórovali – střelou z první od modré čáry určil vedení Slezanů po druhé třetině Martin Růžička.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 21:18
    Střely mimo 9:10
    Zblokované střely 19:9
    Hity 5:4
    Vhazování 20:13
    Trestné minuty 8:8
     
    Třetí třetina začne cca v 18:49.
     
    Na led se jako první nezbytní aktéři tohoto zápasu vracejí rozhodčí. Zápas bude třetí třetinou pokračovat zhruba za dvě minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní vhazování třetí třetiny obstaral hlavní rozhodčí Pavel Obadal. Vhodil puk mezi hole slovenských forvardů Marcinka a Sukeľa. Úspěšnější byl domácí hráč.
     
    40:27
    Domácí si velice brzy komplikují situaci. Tomáš Marcinko (TRI) sekl v obranném pásmu Abdula a dostává menší trest.
     
    40:45
    Zdráhal si nerozuměl se spoluhráčem při přechodu modré čáry, a tak dostali domácí puk aspoň na střídačku. Vhazování ale v pásmu Ocelářů.
     
    40:52
    Doudera s Daněm vyhazují puk až k Tomkovi.
     
    41:18
    Zdráhal zavezl puk do pásma, měl dost prostoru, ale ještě hledal spoluhráče. Následně hosté kombinovali, ale sami se dostali z pásma nepřesnou přihrávkou Stránského.
     
    41:35
    Podobně jako včera mají hosté ve třetí třetině k dispozici přesilovku pět na tři. Za sekání je vyloučen Martin Marinčin (TRI). Hosté budou hrát proti třem 52 sekund.
     
    41:35
    Hosté si vybrali oddechový čas.
     
    42:05
    Hosté dlouze kombinují. Jaksovu ránu z první Mazanec vyrazil.
     
    42:36
    Hosté se dostali až k brance, ale několik dorážek Mazanec ustál. Následně skočil na led Marcinko, ale hosté pokračují v tlaku.
     
    43:00
    Marcinko vyhazuje, domácí po dlouhé době střídají a hosté mají ještě zhruba půlminutu klasické přesilovky.
     
    43:24
    Doudera vyhodil puk do jízdy Daňovi, ale ten se neprosadil v situaci jeden na jednoho.
     
    43:41
    Domácí jsou kompletní a bojuje se o puk u mantinelu ve třineckém obranném pásmu.
     
    44:11
    Litvínovští se dostali do pásma a následně Gut získal puk na Smithovi. Centroval do brankoviště zpoza branky, ale kotouč se odrazil mimo útočné pásmo Vervy.
     
    44:50
    Doudera našel ve středním pásmu Vránu a ten následně získal útočné pásmo.
     
    45:16
    Marinčin nahazoval puk od modré čáry a do trajektorie puku se vložil Jaks. Lotyšský obránce tečoval puk těsně vedle pravé Tomkovy tyče.
     
    45:51
    Domácí po čase v útočném pásmu, ale Buček nevybojoval puk na Zilem před Tomkovým brankovištěm.
     
    46:27
    Marcinko s Růžičkou napadali Abdula a následně dostali pod tlak Stránského, který trochu naslepo poslal puk před vlastní brankoviště.
     
    46:47
    Doudera se dostal k puku, který skákal kolem modré čáry a poslal jej na litvínovskou branku. Kotouč proskákal těsně vedle.
     
    46:58
    Po dlouhé době přerušení po zakázaném uvolnění Litvínova.
     
    47:16
    Hosté dostali puk do útočné třetiny, ale jdou střídat. Třineckou akci rozjíždí Marinčin.
     
    47:44
    Jeřábek nepohlídal na pravých prknech Straku a ten pronikl do hloubi útočného pásma a dal do druhé vlny Havelkovi. Jeho pokus těsně minul třineckou branku.
     
    48:53
    Domácí teď chvíli drželi pásmo, ale spíše honili puk po mantinelech. Následně vyvezl kotouč Zile, ale taky nedošel daleko.
     
    49:32
    Abdul se zbavil za brankou Kaňáka, ale následně jej při pokusu o přihrávku zablokoval Roman.
     
    50:13
    Voženílek s Adámkem teď dvakrát vyčistili pásmo, následně se snažil do šance proskočit Daňo, ale při souboji s Demelem ztratil hůl.
     
    50:27
    Po Mazancově zákroku je vyhlášená komerční přestávka.
     
    50:45
    Hosté se snažili dostat do třetiny průnikovou přihrávkou, která ale přišla zpoza červené čáry.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 465.
     
    50:56
    Vrána nabil na modrou Smithovi a jeho střela z první prolétla s tečí těsně mimo.
     
    51:33
    Stránský se dostal do hloubi útočného pásma, nabil na modrou Šaldovi a jeho střelu přes Kurovského si Mazanec našel.
     
    52:12
    Domácí teď odolali útočné aktivitě hostů, hru se pokusil zrychlit i Mazanec.
     
    52:51
    Smith s Kurovským dostali puk za Tomkovu branku, následně tam o něj bojují dvě dvojice.
     
    53:29
    Domácí teď drželi dlouho pásmo, ale posunovali pouze puk po obvodu třetiny. Následné nahození Kaňáka od levého mantinelu sebral Tomek a je vyhlášená poslední komerční přestávka třetí třetiny.
     
    53:35
    Vrána vyhrál buly a Nestrašil hned po něm vypálil na Tomkovu branku a trefil horní tyč!
     
    53:42
    Další problematická situace pro domácí. Aron Chmielewski (TRI) je vyloučen za sekání a hosté mají třetí přesilovku v této třetině.
     
    54:07
    Kotouč končí v hledišti a rozhodčí se teď budou radit, zda jej tam poslal přímo Marinčin, nebo to bylo se Stránského tečí.
     
    54:07
    Pokračuje se s pěti, respektive čtyřmi bruslaři na ledě, takže to rozhodčí vyhodnotili tak, že Marinčin kotouč přímo do hlediště nevyhodil.
     
    54:18
    Litvínovští vyhráli buly, ale po kombinaci utíká Jaksovi puk do střední třetiny.
     
    54:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kotouč končí v síti poté, co jej od pravého mantinelu poslal na Mazance NICOLAS HLAVA a třinecký brankář si jej od hole odrazil do sítě. Asistence: Šimon Stránský, Janis Jaks. Stav utkání 3:3.
    54:33 Nicolas HLAVA - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:40
    Po přihrávce rukou vhazování ve středním pásmu.
     
    55:01
    Zakázané uvolnění Litvínova vrací hru před Tomka.
     
    55:21
    První pětka Ocelářů teď vytvořila tlak na Tomkovo brankoviště. Daňo střílel a Marcinko se snažil vyraženou střelu dorazit, ale visel na něm přitom Jan Strejček (LIT), který je vyloučen za držení a tento verdikt nese velmi nelibě. Nicméně na tom, že Oceláři budou hrát přesilovku, to nic nemění.
     
    55:33
    Po trochu šťastném pohybu puku se dostal k puku Marcinko, který byl úplně sám u Tomka a trefil tyč!
     
    56:01
    Nestrašilovu střelu z pravého kruhu vyrazil Tomek betonem pouze do strany, odkud se snažil dorážet Jeřábek. Jeho střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    56:06
    Ihned po buly se snažil zakončovat Marcinko, ale Tomek puk přikryl.
     
    56:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí hráči v útočném pásmu kombinovali, puk šel od hole trochu komplikovaně a kostrbatě, ale dokázali se dlouho držet na puku a hosty unavit. Následně se dostal na kotouč na levém kruhu JAKUB JEŘÁBEK a dokázal prostřelit Tomka. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 4:3.
    56:57 Jakub JEŘÁBEK - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:18
    Hosté vyhráli buly a hledají cestu do útočného pásma. Vrána dostal puk do neutrální zóny.
     
    57:41
    Marinčin se snažil vysunout Kurovského do situace dva na jednoho, ale Kurovskému puk přeskočil hůl. Oceláři ale jsou v pásmu a bojují o puk v jeho rohu.
     
    58:09
    Růžička prodlužuje puk do útočné třetiny. Hosté začínají od své branky.
     
    58:24
    Marinčin s Daněm opět vyčistili obranné pásmo. Hosté se nemohou udržet na puku.
     
    58:37
    Tomek je na střídačce, hosté ale sbírají puk u své branky.
     
    58:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští dostali puk do slotu před třineckou branku, Mazanec se ke kotouči nemohl dostat. Marinčin jej vyrazil před sebe na hůl MATÚŠE SUKEĽA, který trefil vyrovnání. Asistence: Nicolas Hlava, Kristaps Zile. Stav utkání 4:4.
    58:54 Matúš SUKEĽ - 4:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:23
    Hosté prodlužují puk za Mazancovu branku, kde jej sbírá Jeřábek.
     
    59:38
    Domácím se ještě rýsovala akce. Daňo s pukem na holi na levém křídle, ale trefil pouze Tomka. Domácí ještě mají k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    59:56
    Smith sbírá puk za brankou a s Marinčinem jej tam už udrží.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina nabídla bláznivou podívanou. Domácí si už na začátku zkomplikovali situaci, když nabídli hostům minutu hry pět na tři. Litvínovští ale situaci nevyužili. Pak jsme viděli několik zajímavých šancí, více gólovek měli na holích domácí hráči. Hosté vyrovnali z nenápadné situace, když od pravého mantinelu poslal puk na branku Nicolas Hlava. Bylo to opět v početní převaze. Následně dostali přesilovku i hráči Třince a také ji využili – střelcem byl Jakub Jeřábek, do konce třetí třetiny zbývaly tři minuty. Domácí na rozdíl od včerejška ale jednobrankový rozdíl neuhlídali. Z předbrankového prostoru vyrovnal v předposlední minutě Matúš Sukeľ. Zápas tak poslal do dvacetiminutového prodloužení, které se bude hrát s klasickým počtem pěti hráčů v poli na každé straně. Pokud se zde nerozhodne, pojedou se nájezdy.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 29:28
    Střely mimo 15:12
    Zblokované střely 26:14
    Hity 8:8
    Vhazování 35:18
    Trestné minuty 14:10
     
    Prodloužení, které rozhodne o tom, zda se pojede do Litvínova za vyrovnaného stavu, nebo si tam Oceláři povezou mečbol, začne cca v 19:46.
     
    Utkání bude zhruba za tři minuty pokračovat prodloužením. Diváci si na kostce zatím mohou zrekapitulovat událostmi nabitou třetí třetinu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Úvodní buly prodloužení mezi hole Marcinka a Sukeľa vyhrávají domácí.
     
    60:18
    Martin Růžička (TRI) to přehnal s důrazem při napadání Strejčka a je vyloučen. Hosté mají hned na začátku prodloužení šanci tento zápas rozhodnout. Růžička je vyloučen za podrážení.
     
    60:25
    Domácí hned na začátku oslabení posílají puk k Tomkovi.
     
    60:44
    Hosté si nevyhověli při kombinaci a začínají opět od své branky.
     
    61:21
    Teď měli domácí několikrát kotouč na holích. Zdráhal má puk a uklidňuje situaci.
     
    61:46
    Přihrávka dozadu nebyla přesná a první byl u puku Doudera, který vyhazuje až k Tomkovi.
     
    62:25
    Na závěr oslabení Kudrnova nepodařená střela a Růžička je na ledě.
     
    62:41
    Roman byl po Voženílkově střele blízko dorážky do sítě, ale byl zablokován.
     
    63:10
    Dravecký zavezl puk a domácí o něj bojují za brankou.
     
    63:42
    Adámek s Douderou uklidňují situaci za brankou, když oba týmy střídají.
     
    64:09
    Zdráhal přebruslil Marinčina, ale tomu pomohl Mazanec. Na druhou stranu to měl daleko k puku Vrána.
     
    64:54
    Jaks zavezl puk do útočné třetiny, tam mu jej ale sebral Dravecký. Na druhé straně domácí podrželi chvíli kotouč v útočném pásmu.
     
    65:54
    Domácí rychle vyndali puk z pásma, ale Voženílek nenašel Vránu a je z toho zakázané uvolnění.
     
    66:07
    Přihrávka rukou vysunula hru do středního pásmu. Je vyhlášená komerční přestávka.
     
    66:18
    Smith si neporozuměl s Draveckým a je z toho zakázané uvolnění.
     
    66:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kurovský vybojoval za brankou puk, který mířil na zakázané uvolnění, předal jej Romanovi a následně natáhl kotouč na vrchol pravého kruhu JAKUB JEŘÁBEK a jeho bombu zastavila až Tomkova síť. Asistence: Miloš Roman. Konečný stav utkání 4:3.
    66:46 Jakub JEŘÁBEK - 5:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Na ledě ještě ale není klid. Litvínovští něco reklamovali u rozhodčích a následně se oba tábory, prakticky kompletní, daly do vášnivé diskuze u střídačky. Moderátor vyhlašuje nejlepší hráče utkání, Litvínovští opouštění kluziště, zřejmě cítí křivdu. K dalšímu konfliktu už nedojde.
     
    Nejlepší hráči utkání: Andrej Nestrašil – Šimon Stránský
     
    V prodloužení měli možnost rozhodnout nejprve hosté, kteří nevyužili přesilovou hru po vyloučení Růžička. Pak měl velkou šanci rozhodnout Roman, ale byl zablokován. Gól nakonec padl v sedmé minutě, když puk po přihrávce Romana napálil do sítě Jakub Jeřábek.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 31:28
    Střely mimo 15:12
    Zblokované střely 27:16
    Hity 8:8
    Vhazování 38:20
    Trestné minuty 16:10

    Stav série 2:0
     
    Děkujeme za pozornost, pokud jste dnešní zápas sledovali prostřednictvím našeho textového přenosu. My se z Třince v této sezóně z play off ještě určitě přihlásíme. Pokud by se Litvínovu podařilo sérii vyrovnat, pak budeme komentovat zápas číslo pět této série. V opačném případě to bude čtvrtfinálové utkání. (20:02:59)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (Hudáček, Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek (M. Roman) – 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 59. Sukeľ (Hlava, Zile)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lederer, Axman

    Diváci: 4 465
    Třinec 3 0 Litvínov
    #1 Středa 08.03.2023 • 17:00
    Třinec - Litvínov 3:1
    #2 Čtvrtek 09.03.2023 • 17:00
    Třinec - Litvínov 5:4 po prodl.
    #3 Sobota 11.03.2023 • 17:45
    Litvínov - Třinec 2:4
    bahis siteleri