Winnipeg – Minnesota 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 4:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
5:4 (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0) Stav série: 2:0
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 09.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    66:46 Jakub JEŘÁBEK - 5:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    66:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kurovský vybojoval za brankou puk, který mířil na zakázané uvolnění, předal jej Romanovi a následně natáhl kotouč na vrchol pravého kruhu JAKUB JEŘÁBEK a jeho bombu zastavila až Tomkova síť. Asistence: Miloš Roman. Konečný stav utkání 4:3.
     
    62:41
    Roman byl po Voženílkově střele blízko dorážky do sítě, ale byl zablokován.
     
    60:18
    Martin Růžička (TRI) to přehnal s důrazem při napadání Strejčka a je vyloučen. Hosté mají hned na začátku prodloužení šanci tento zápas rozhodnout. Růžička je vyloučen za podrážení.
    58:54 Matúš SUKEĽ - 4:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští dostali puk do slotu před třineckou branku, Mazanec se ke kotouči nemohl dostat. Marinčin jej vyrazil před sebe na hůl MATÚŠE SUKEĽA, který trefil vyrovnání. Asistence: Nicolas Hlava, Kristaps Zile. Stav utkání 4:4.
     
    58:37
    Tomek je na střídačce, hosté ale sbírají puk u své branky.
    56:57 Jakub JEŘÁBEK - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí hráči v útočném pásmu kombinovali, puk šel od hole trochu komplikovaně a kostrbatě, ale dokázali se dlouho držet na puku a hosty unavit. Následně se dostal na kotouč na levém kruhu JAKUB JEŘÁBEK a dokázal prostřelit Tomka. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 4:3.
     
    55:33
    Po trochu šťastném pohybu puku se dostal k puku Marcinko, který byl úplně sám u Tomka a trefil tyč!
     
    55:21
    První pětka Ocelářů teď vytvořila tlak na Tomkovo brankoviště. Daňo střílel a Marcinko se snažil vyraženou střelu dorazit, ale visel na něm přitom Jan Strejček (LIT), který je vyloučen za držení a tento verdikt nese velmi nelibě. Nicméně na tom, že Oceláři budou hrát přesilovku, to nic nemění.
    54:33 Nicolas HLAVA - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kotouč končí v síti poté, co jej od pravého mantinelu poslal na Mazance NICOLAS HLAVA a třinecký brankář si jej od hole odrazil do sítě. Asistence: Šimon Stránský, Janis Jaks. Stav utkání 3:3.
     
    53:42
    Další problematická situace pro domácí. Aron Chmielewski (TRI) je vyloučen za sekání a hosté mají třetí přesilovku v této třetině.
     
    53:35
    Vrána vyhrál buly a Nestrašil hned po něm vypálil na Tomkovu branku a trefil horní tyč!
     
    47:44
    Jeřábek nepohlídal na pravých prknech Straku a ten pronikl do hloubi útočného pásma a dal do druhé vlny Havelkovi. Jeho pokus těsně minul třineckou branku.
     
    45:16
    Marinčin nahazoval puk od modré čáry a do trajektorie puku se vložil Jaks. Lotyšský obránce tečoval puk těsně vedle pravé Tomkovy tyče.
     
    41:35
    Podobně jako včera mají hosté ve třetí třetině k dispozici přesilovku pět na tři. Za sekání je vyloučen Martin Marinčin (TRI). Hosté budou hrát proti třem 52 sekund.
     
    40:27
    Domácí si velice brzy komplikují situaci. Tomáš Marcinko (TRI) sekl v obranném pásmu Abdula a dostává menší trest.
    36:07 Martin RŮŽIČKA - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA v této přesilovce operoval na jiné pozici, než je zvyklý, a nakonec to pro domácí nese ovoce. Vyměnil si několikrát puk s Nestrašilem a jednu z přihrávek proměnil ve střelu z první do růžku Tomkovy branky. Domácí si tak v sedmé přesilovce této série mohou oddychnout, využili početní převahu. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 3:2.
     
    35:14
    Oceláři ale mají rychle také možnost si pomoci přesilovou hrou. Kurovského, který sjížděl před Tomkovu branku, nedovoleně bránil Jan Strejček (LIT). Početní výhoda pro domácí.
    34:47 Nicolas HLAVA - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté si ale v tomto zápase dokáží pomoci přesilovkou. NICOLAS HLAVA zakončil rychlou kombinaci, když mu na slot poslal puk Sukeľ. Asistence: Matúš Sukeľ, Šimon Stránský. Stav utkání 2:2.
     
    34:10
    Další vyloučení dnešního utkání. Za šest hráčů na ledě jsou potrestaní domácí (TRI). Menší trest odpyká Martin Růžička. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    31:57
    Zdráhal předal před modrou puk Kudrnovi, který jej zatáhl až za branku a pak trochu naslepo dával před branku. Tam první hráč kotouč nezachytil, ale sjíždějící Zdráhal ano a proti němu musel Mazanec rychle na místo.
    26:55 Lukáš KAŇÁK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se teď šikovně na několik přihrávek dostali z vlastního pásma do útočné třetiny. Tam zatáhl puk Nestrašil, rychle jej rozdal do strany a LUKÁŠ KAŇÁK s ním pak operoval u levého mantinelu. Hledal pas před branku, kam sjeli Voženílek s Nestrašilem, ale nakonec kotouč končí v síti odrazem od brusle bránícího Guta. Tomek neměl šanci na tuto změnu trajektorie zareagovat. Asistence: Jakub Jeřábek, Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:1.
     
    25:29
    Domácí ztratili puk v útočné třetině a ten tam získal Zdráhal. Ten uvolnil na druhé straně Estephana, který byl úplně sám před Mazancem, netrefil ale třineckou branku.
     
    23:35
    Hrňa dostal nabito na pravý kruh do své kanceláře, ale jeho bomba z první skončila na horní tyči!
     
    23:16
    Marinčin projel od pravého mantinelu přes obránce až do zakončení. Položil si brankáře Tomka, ale následně nezamířil přesně.
     
    22:52
    Hlavní rozhodčí signalizoval vyloučení litvínovského hráče, Mazanec ani nestihl dojet na střídačku a je tu přerušení. Ondřej Jurčík (LIT) vyloučen za hákování. Třinec má druhou přesilovku.
     
    18:39
    Rozhodčí rozdají nějaké tresty. Vyloučen je Šimon Stránský (LIT) a Tomáš Marcinko (TRI), oba za hrubost. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Pokračuje přesilovka Litvínova pět na čtyři.
     
    18:00
    Domácí dostali puk rychle na modrou čáru, kde byl Daňo. Ten z kroku nebyl schopen přejít přes soupeře, ale dostal puk na branku. V následujícím souboji fauloval Martin Růžička (TRI) soupeře a dostal menší trest za vysokou hůl. Hosté mají druhou přesilovku, kterou – pokud ji nevyužijí – budou hrát do závěrečné sirény první třetiny.
     
    14:55
    Domácí teď zaváhali při rozehrávce a málem toho využil Straka. Třinecký brankář ale proti litvínovskému hráči vyjel a puk vyrazil. Následně se nepodařilo Hlavovi od mantinelu zakončit do odkryté sítě.
    07:36 Andrej NESTRAŠIL - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři získali v obranném pásmu puk a rychle přenesli hru do střední třetiny, kde dal Voženílek Hudáčkovi trochu skákavý puk. To ale nevadilo ANDREJI NESTRAŠILOVI, který jej v útočném pásmu napálil a kotouč skončil v horních patrech Tomkovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Daniel Voženílek. Stav utkání 1:1.
     
    03:38
    Tlak domácích pokračoval. Růžička s Daněm doslova dotlačili puk před Tomka, velká šance z toho ale nebyla. Marinčinovo nahození chytil Tomek do lapačky. Hosté se ale provinili faulem, Patrik Demel (LIT) pyká za držení. I Oceláři mají brzo první přesilovku.
     
    02:45
    Kurovský získal puk, předal před branku na Romana, který ještě dal do strany Bučkovi. Buček se z velkého úhlu neprosadil, ale Romanova dorážka měla parametry. Tomek zasáhl betonem.
    01:18 Šimon STRÁNSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Gólová radost ale v této přesilovce na sebe nenechala dlouho čekat. Jaks si potáhl puk na modré na levou stranu a poslal křížný puk na ŠIMONA STRÁNSKÉHO a jeho střela z první z pravého kruhu skončila v síti Marka Mazance. Asistence: Janis Jaks. Stav utkání 0:1.
     
    00:24
    Zile hledal v útočném pásmu Abdula, ten posunul puk pouze za branku. Tam jej nešťastně pro domácí nabral na vidle Martin Marinčin (TRI) a dostal dvouminutový trest za zdržování hry. Rychlá první přesilovka zápasu.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (Hudáček, Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek (M. Roman) – 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 59. Sukeľ (Hlava, Zile)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lederer, Axman

    Diváci: 4 465
    Třinec 3 0 Litvínov
    #1 Středa 08.03.2023 • 17:00
    Třinec - Litvínov 3:1
    #2 Čtvrtek 09.03.2023 • 17:00
    Třinec - Litvínov 5:4 po prodl.
    #3 Sobota 11.03.2023 • 17:45
    Litvínov - Třinec 2:4
    thejrc.org