Clermont Foot – Lens 0:4 (kon.) | Ajaccio – Montpellier 0:1 (kon.) | Angers – Toulouse 0:2 (kon.)
Lorient – Troyes 2:0 (kon.) | Nantes – Nice 2:2 (kon.) | Monaco – Remeš 0:1 (kon.)
Marseille – Štrasburk 2:2 (kon.)
konec
Angers SCO
0:2 (0:1)
Toulouse FC
Neděle 12.03.2023, 15:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání 27. kola Ligue 1 mezi Angers a Toulouse skončilo očekávanou výhrou hostujícího celku. Ten se zhostil vedení v 37. minutě. Přihrávka z levé strany propadla na pravou stranu k úplně volnému Deslerovi, který z bezprostřední blízkosti propálil Bernardoniho. Ten se mu vyběhnutím snažil zmenšit střelecký úhel, leč nestačilo to. Necelou minutu po změně stran přišel druhý zásah. Hezkou kombinaci v pokutovém území zakončil nekompromisní přízemní ranou Dallinga. Druhý poločas měl oproti tomu prvnímu vysoké fotbalové parametry. K vidění byla ofenzivní podívaná s řadou zajímavých možností, leč další branka už nepadla. Toulouse tak ukončilo svou sérii tří porážek v řadě a polepšilo si v tabulce na jedenáctou příčku. Beznadějně poslední Angers naopak nebodovalo už počtvrté za sebou a od sestupu o patro níže ho zjevně může uchránit už jen zázrak. (17:05:08)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:10.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Již plyne poslední minuta avizovaného nastavení. U balonu jsou na útočné polovině hráči Toulouse. Teď už je jisté, že si dnes odvezou domů na jihozápad Francie tři body.
    90+7. Salama nasadil brankáři jesličky, gól z toho ale nebyl.
     
    90+7
    V závěru ještě jedna zajímavá možnost Angers. Jean-Matteo Bahoya Négoce přiklepl z levé strany merunu na hranici pokutového území, odkud střílel po zemi na střed branky Amine Salama. Maxime Dupé propustil balon mezi nohama za sebe, dostatečně ho ale zbrzdil, a tak ho vzápětí zachytil ještě před brankovou čárou.
     
    90+6
    Yan Valery hledal zprava hezkým dloubákem na zadní tyči úplně volného Salamu. Tomu k zakončení hlavou chybělo jen pár decimetrů. Tohle mohl být kontaktní gól.
     
    90+5
    Angers se povedlo odvrátit míč až k půlící čáře, odkud následuje domácí vhazování. Polovina nastaveného času už je minulostí.
     
    90+4
    Teď se musí domácí fotbalisté bránit. Toulouse rozehraje rohový kop z pravé strany. A spěchat s jeho rozehrávkou evidentně (a logicky) nebude.
     
    90+3
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Thijs Dallinga, přichází Veljko Birmančević.
     
    90+2
    Ibrahima Niane prodloužil vzdušný nákop hlavou do vápna, kde operoval osamocený Amine Salama. Ten zkoušel zády k brankáři patičku – zřejmě i s vědomím, že je v jasném ofsajdu. Balon zamířil kousek vedle bližší pravé tyče.
     
    90+1
    Nakonec jde o devět minut. Přiznám se, že jsem čekal ještě o trochu větší porci.
     
    90
    Pomalu již čekáme na avizované nastavení, které bude zřejmě hodně dlouhé.
     
    89
    Amine Salama zažehl tryskové motory a pláchl po pravém křídle. Poté předložil kolmou přihrávku na zadní tyč úplně volnému Souleymanu Doumbiovi, tomu ale scházel krok k lepšímu zakončení. Míc nezasáhl vůbec čistě.
     
    88
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Faríd Al Milálí, přichází Abdoulaye Bamba.
     
    88
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Himad Abdelli, přichází Jean-Matteo Bahoya Négoce.
     
    86
    Hra pokračuje. Míč drží na svých kopačkách fotbalisté Toulouse, kteří dnes zřejmě ukončí svou sérii tří ligových porážek v řadě. To Angers zřejmě nebude bodovat už počtvrté za sebou.
     
    85
    Pětadvacetiletý alžírský útočník byl po střele dohrán protihráčem a potřebuje drobné ošetření. Za stavu 0:2 ho určitě nelze podezírat ze záměrného zdržování hry.

    Filip Lefenda

    Branky: 37. Desler, 46. Dallinga (Dejaegere)

    Karty:   32. Ratão (TOU)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:10.
    Angers SCO: Bernardoni – Valery, Hountondji, Blažič, S. Doumbia – B. Mendy, Capelle (C), Abdelli (88. Bahoya Négoce) – Sima (64. Niane), Hunou (73. Salama), Al Milálí (88. Abdoula. Bamba).
    Náhradníci: Yah. Fofana – Ousm. Camara II, Khaled, Taïbi, Thioub.

    Trenér: Alexandre Dujeux

    Toulouse FC: Dupé – Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo (75. M. Diarra) – Spierings, van den Boomen – Abúchlál (75. Onaiwu), Dejaegere (C) (81. L. Costa), Ratão (46. Chaibi) – Dallinga (90+3. Birmančević).
    Náhradníci: Haug – Genreau, Kamanzi, Sierro.

    Trenér: Philippe Montanier

    Rozhodčí: Gaillouste – Debart, Evrard
    thejrc.org