Slavia – Vsetín 3:4 (kon.) | Přerov – Havlíčkův Brod 1:2 (po pr.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1) Stav série: 0:1
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtek 16.03.2023, 18:00 • Přerov, MEO Arena • Liga juniorů
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:17:14)
     
    Havlíčkův Brod byl v prodloužení aktivnějším týmem a nakonec si vysloužil vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0 na zápasy. Druhým gólem v zápase o tom rozhodl Jan Kuchta, který úspěšně zakončil přečíslení s Bulíkem. Série bude pokračovat v Přerově pátečním duelem.
     
    Konec zápasu.
     
    63:46
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté nyní ukázali svou bruslařskou sílu a rozhodují zápas. Havlíčkův Brod se dostal do přečíslení dvou proti bránícímu Holíkovi. Bulík posunul kotouč na JANA KUCHTU, který přízemní střelou mimo dosah Žurkova pravého betonu posílá celek z Vysočiny v sérii do vedení. Pro Kuchtu jde o druhou trefu v duelu. Asistence: David Bulík a Filip Dymák.
     
    63:17
    Švejda dlouho operoval s kotoučem na holi. Nakonec zkusil Sigmunda překvapil střelou na bližší tyč, brodský brankář puk nadvakrát zkrotil.
     
    61:50
    Velkou šanci nyní spálil Přidal, který se zjevil před bránou úplně sám. Žurek zřejmě ve spolupráci s bránícím Švejdou ale nějakým způsobem, nevím, jakým, dokázal puk vytěsnit do ochranné sítě.
     
    60:20
    Brodští se už už řítili do brejku dvou na jednoho, bránící Holík ale celou situaci společně s vracejícími se spoluhráči zvládl vyřešit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 275 diváků.
     
    Ve třetím dějstvím branka k vidění nebyla. Utkání tak za nerozhodného stavu 1:1 bude pokračovat desetiminutovým prodloužením tří proti třem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:24
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, až málem skórovali. Na ránu z první si na kruhy najel brodský kapitán Zych a Žurkovi po jeho dělovce příklepem pomohla branková konstrukce!
     
    57:56
    Hosté mají velkou možnost utkání rozhodnout.
     
    57:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Koblížek – 2 min., krosček.
     
    57:26
    Pokus Nového z pravého kruhu obětavě zablokoval Nesvadba. Puk se poté doklouzal až k betonům Žurka, který raději přerušil hru.
     
    55:58
    Na jedné straně musel Žurek betonem likvidovat střelu Jeletze při protiútoku z druhé vlny. Vzápětí projel až před Sigmunda Lysoněk a mířil mezi betony. Sigmundovi kotouč vypadl, poblíž se ale nacházel jeho spoluhráč z obrany, který mu pomohl.
     
    55:15
    Nový obdržel puk do jízdy na pravý kruh, přerovskou bránu ale přestřelil.
     
    54:24
    Hra se nyní odehrávala spíše v útočném pásmu Přerova, hosté nakonec poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    51:59
    Buršík vystřelil hned po vyhraném buly, kotouč byl tečovaný do ochranné sítě.
     
    51:47
    Hradil se dostal ke střele z hranice levého kruhu, ale zakončil jen do míst, kam zaklekl připravený Sigmund.
     
    51:05
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    51:03
    Holík se samým koncem přesilovky vyslal prudkou ránu příklepem z pravého kruhu, Sigmund vyrážečkou poslal kotouč směrem k levému bočnímu mantinelu.
     
    49:47
    Bulík obranným zákrokem dostal puk až k brance domácích. Tam ještě šikovně pošetřil cenné vteřinky, Zubrům dost dlouho trvalo, než zpoza jeho nohou dokázali kotouč vydolovat.
     
    49:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Zych – 2 min., faul kolenem.
     
    48:13
    Hradil přebruslil v útočném pásmu tři soupeře a poté zakončil na brankářovu lapačku. Sigmundovi puk vypadl, Hradil však při pokusu o dorážku promáchl a Sigmund pak už přerušil hru tím, že kotouč přikryl lapačkou u pravé tyče.
     
    46:53
    Krejčí si najel nad kruhy, před sebou měl couvající přerovské obránce. Ti zřejmě jeho prudký pokus přizvedli do ochranné sítě.
     
    46:00
    Tobiáš Kuchta mohl přihrát před bránu najíždějícímu Hanákovi, jeho posunutí puku bylo ale až moc prudké. Kotouč tak skončil v rohu kluziště.
     
    44:46
    Jan Kuchta zachytil kotouč přesně na modré čáře, Žurek jeho ránu příklepem zkrotil vkleče na hrudi.
     
    44:26
    Zychovi střela od modré čáry příliš nevyšla a Žurek neměl problém posunout se kousek vedle brány a schovat puk do lapačky.
     
    44:06
    Hanák nahrál na levý kruh Švejdovi, jehož prudký křížný pokus vypadl Sigmundovi z výstroje. Domácí hráči se ještě natahovali po dorážkách, Sigmund byl ale se zákrokem rychlejší.
     
    42:38
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    42:28
    Na druhé straně vystřelil po ledě přes obránce Hrdlička, Žurek pravým betonem vykopl kotouč před sebe.
     
    41:51
    Šilhavý mohl ve vlastním oslabení jet sám na bránu, Štíbr mu ale přihrávku adresoval snad nejhůře, jak mohl. Šilhavý dostal kotouč na paty bruslí.
     
    41:27
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    40:52
    Tobiáš Kuchta vystřelil z pravé strany po průniku po křídle. Sigmund zaklekl a u pravé tyče si připsal zákrok.
     
    40:38
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Pekr – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:22
    Hradilova nahrávka projela spoluhráči mezi nohama a Přerov ve vlastní přesilovce poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    40:02
    První buly třetí třetiny vyznělo pro domácí tým.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli začne třetí třetina utkání.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:33.
     
    Druhá třetina je konce. Havlíčkův Brod poslal na přerovském ledě do vedení Jan Kuchta, který od modré čáry potrestal vyloučení Billy. Domácí odpověděli ve 35. minutě, kdy se prosadil David Buršík. Obrat mohl poté dokonat Šilhavý, ani jednu ze dvou velkých šancí ale neproměnil. Přerov si do třetí třetiny přenese minutu a 27 sekund přesilovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Halík vymanévroval s kotoučem na holi a přihrál na osu hřiště Pekrovi. Jeho rána příklepem šla nad brodskou branku.
     
    39:28
    Hradil v ponechané výhodě vysunul do samostatného úniku Šilhavého. Ten hledal volné místo mezi vyrážečkou a tělem Sigmunda a hostující gólman se blýskl důležitým zákrokem. Puk letící ke vzdálenější tyči vyrazil, poté se už puku dotkli hosté a rozhodčí přerušuje hru.
     
    39:07
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:54
    Halík naznačil ránu příklepem z levé strany, místo toho ale přihrál Šilhavému. Na toho zívala prázdná branka, kotouč však po ledě usměrnil pouze do jejího vnějšího bočního oblouku.
     
    36:53
    Hosté nyní zamkli Přerov u jeho brány a před Žurkem se postarali o pořádný závar. Na Žurka několikrát doráželi, ten měl ale beton nekompromisně přitisknutý k tyči. Definitivně pak Zubrům ulevil hbitým skokem po kotouči, kterým přerušil hru.
     
    36:24
    Prudkou střelu nad levým kruhem vyslal Jan Kuchta, Žurek zakročil vyrážečkou.
     
    34:44
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají krok. Billa pronikl do útočného pásma a jeho dalekonosnou střelu Sigmund vyrazil před sebe. Ke kotouči se jako první dostal DAVID BURŠÍK a pod lapačkou brodského gólmana ho nasměroval k pravé tyči. Asistence: Jan Billa.
     
    34:25
    Holenda projel po buly v útočném pásmu mezi kruhy, Žurek raději kotouč klouzající se k jeho bráně schoval pod lapačku.
     
    33:46
    Halíkova tvrdá rána se od zadního mantinelu odrazila k volnému Hradilovi, který se snažil rychle zakončit k bližší tyči. Sigmund se tam nicméně stačil rychle přemístit a prostor, kam Hradil mířil, ucpal ramenem.
     
    32:47
    Harásek chyboval v útočném pásmu a hosté jeli v přečíslení dva na jediného přerovského obránce. Nevyšla jim ale přihrávka a z celé akce byl tak jen souboj v rohu kluziště poblíž Žurkovy branky.
     
    31:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a otevírají skóre zápasu. Topol posunul kotouč na modrou čáru na JANA KUCHTU, jehož střela příklepem po ledě prošla pod betonem Žurka až do sítě. Asistence: Adam Topol a Michal Janko.
     
    30:58
    Přerovští rychle vyhodili kotouč z obranné třetiny.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Billa – 2 min., podrážení.
     
    27:55
    Štíbrova střela z pravého kruhu Sigmundovi vypadla z lapačky. Puk se chvíli nacházel volný vedle betonu hostujícího brankáře, Sigmund si ho ale všiml jako první a zvládl ho zpacifikovat.
     
    26:53
    Přerovští obránci teď museli rychle couvat. Svižnou protiakci podnikl Jan Kuchta, jeho prudká střela z osy hřiště proletěla nad horní tyčí Žurkovy branky a odrazila se do ochranné sítě.
     
    26:22
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    26:00
    Hradil ve vlastním oslabení vjel do útočného pásma. Z pravé strany vystřelil před obránce a Sigmund musel puk letící do horního rohu branky zneškodnit vyrážečkou.
     
    25:29
    Zych vyslal další střelu příklepem od modré čáry, Žurek zasáhl betonem.
     
    24:44
    Rána Zycha příklepem od modré čáry byla tak prudká, že kotouč vyjel z útočného pásma Havlíčkova Brodu.
     
    24:22
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Lysoněk – 2 min., podrážení.
     
    23:45
    Hradil posunul puk na Šilhavého, který měl slušnou střeleckou možnost. Prudkým pokusem ale našel pouze klečícího Sigmunda, který předvedl dobrý postřeh.
     
    23:29
    Šilhavý vyhrál buly v útočném pásmu a poslal kotouč za sebe. Z levého kruhu tak mohl vystřelit Hradil, Sigmund kotouč vyrazil před sebe.
     
    22:18
    Pekrovu přízemní střelu od modré čáry Sigmund betonem vykopl před sebe. Odraženého puku se pak zmocnil Hyža, objel bránu a posílal kotouč do brankoviště. Sigmund ležel na zádech, volný puk ale nikdo z Přerovských do sítě dorazit nedokázal.
     
    21:10
    Hosté jsou stejně jako v úvodu zápasu aktivnější. Pas Jana Kuchty ze středního pásma byl ale příliš prudký a rozhodčí Brodským píská zakázané uvolnění.
     
    20:22
    Hrdlička dostal přihrávku za obranu a jel sám na Žurka. Střelou na lapačku se ale neprosadil, Žurek svůj tým podržel.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé části vyhrál Přerov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vracejí na led, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 18:46.
     
    První třetina je u konce. Do prvního utkání čtvrtfinále aktivněji vstoupil Havlíčkův Brod, Přidal ale velkou šanci proměnit nedokázal. Na druhé straně mohl udeřit Lysoněk, v obrovské šanci jej však betony vychytal hostující brankář Sigmund. Do druhé části tak oba týmy vstoupí za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Jedenáct sekund před první přestávkou se bude vhazovat před brankou Havlíčkova Brodu.
     
    19:01
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:14
    S nahozením Bulíka od modré čáry neměl Žurek potíže a lapačkou stáhl kotouč do své moci.
     
    17:43
    Obrovská možnost pro změnu pro Zubry. Lysoněk zůstal před brankou úplně volný a po přihrávce od pravého mantinelu mohl otevřít skóre. Sigmunda chtěl pokořit blafákem do bekhendu, mezi betony hostujícího brankáře však volné místo nenašel. Sigmund své chrániče sklapl včas a připsal si výborný zákrok!
     
    17:03
    Holík chtěl křížným pasem z obranné třetiny rychle přesunout hru, Buršík ale prudký puk nezachytil a domácí tým se tak dopustil zakázaného uvolnění.
     
    16:07
    Hrdlička se před beky rozhodl střílet do horní části branky. Tu nakonec netrefil a Žurek vyrážečkou zasahovat nemusel.
     
    15:24
    Hostující hráč upadl bez cizího zavinění u útočné modré čáry a Přerov mohl jít do brejku tří proti jednomu. Situaci ale Hanáci nevyřešili dobře a rozhodčí jim odpískal ofsajd.
     
    14:53
    Švejda vystřelil přes obránce, Sigmund se musel mít na pozoru a pravým betonem puk vykopl do strany, kde se nikdo z domácích nenacházel.
     
    14:20
    Obrovská šance Havlíčkova Brodu! Brázda chybou v obranném pásmu nabídl hostům přečíslení dvou na jednoho. Janko udělal manévr s pukem k pravé tyči a poté přihrál Přidalovi před úplně prázdnou branku. Tu ale brodský útočník zblízka nedokázal trefit, puk skončil u zadního mantinelu.
     
    13:24
    Domácí nyní přechod přes útočnou modrou čáru uspěchali a dostali se do ofsajdu, který jim čárový rozhodčí také odpískal.
     
    12:09
    Hyža si našel puk, který před branku od zadního mantinelu posílal Švejda. Bekhendem chtěl zakončit ke vzdálenější tyči, branku Sigmunda ale minul.
     
    10:28
    První vážnější ohrožení hostující branky. Šilhavý sice přihrávku Hradila v útočném pásmu nezachytil, k puku se ale prodral obránce Billa a bekhendem na přední tyči vyzkoušel Sigmundovu pozornost. Brodský brankář vyrážečkou usměrnil kotouč mimo bránu.
     
    09:47
    Halík nahodil kotouč od modré čáry. Branku trefil, Sigmund si nicméně připsal rutinní zákrok lapačkou.
     
    08:49
    Na jednu z takových nepřesných nahrávek teď nedosáhl Svoboda a hra se po zakázaném uvolnění Přerova přestěhuje před Žurka.
     
    07:29
    Domácí se zatím nemohou dostat k pořádné střele na bránu. Brodští jsou na ně evidentně dobře připravení, navíc Zubry brzdí nepřesné nahrávky.
     
    06:43
    První útok Přerova se vydal dopředu. Sigmund si ale s nahozením Halíka snadno poradil, lapačkou puk ze vzduchu "utrhl" jako malinu z keře v lese.
     
    06:22
    Hanák ve středním pásmu netrefil kotouč a proti přízemnímu zakončení Nového musel betony zakročit Žurek, byť mu tato střela nenadělala problémy.
     
    05:10
    Hosté přidali na aktivitě. Krejčí posílal z pravé strany před bránu bekhendový pas, před Žurka si ale nikdo z Bruslařů nakonec nesjel.
     
    04:18
    Zubři zavezli kotouč do útočného pásma, tam o něj ale museli svést několik soubojů. Brodští nakonec vyšli z této situace úspěšněji a získali puk pod kontrolu.
     
    03:25
    Billa bruslařský souboj vyhrál a hostům se tak píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Sigmunda.
     
    02:28
    Přes pravé křídlo pronikl do útočného pásma Hanák, u mantinelu byl ale zastaven bránícím Bezpalcem.
     
    01:35
    Pilař si zpracoval puk ve středním pásmu, přejel modrou čáru a vystřelil přes bránícího Nesvadbu. Žurek šel znovu na zem, tentokrát zakročil lapačkou.
     
    00:33
    Bulík v obranném pásmu hostů vypíchl kotouč Halíkovi a Brodští ujeli do brejku dvou proti jednomu. Bulík se rozhodl nenahrávat Hrdličkovi a z levé strany útočné třetiny vystřelil sám. Žurek zaklekl a kotouč zastavil v klíně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí Přerov oblékne žlutomodré dresy, hosté z Havlíčkova Broda modrobíločervené dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Harásek, Koblížek, Holík (C), Nesvadba, Billa (A), Pekr, Brázda – Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Buršík, Štíbr (A), T. Kuchta, Švejda, Hradil, Hanák, Šilhavý
    Trenér: Pavel Neuman

    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Kukeně) – Zych (C), Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Bulík, Machovský, Holenda (A), Koubek, Dymák, Nový, Niederhafner, Krejčí, Hrdlička, Pilař, Přidal, Janko
    Trenér: Václav Adam

    Rozhodčí: Jan Grygera — Pavel Blažek, Patrik Augusta.
     
    Sestavy z posledních zápasů

    Přerov: Žurek – Koblížek, Nesvadba, Holík, Veselý, Brázda, Nášel, Pekr – Kolařík, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Šilhavý, Kuchta, Štíbr

    Havlíčkův Brod: Sigmund (43. Kukeně) – Zych, Vaněček, Kuchta, Topol, Kutlvašr, Jeletz, Novotný – Hrdlička, Bulík, Koubek – Přidal, Holenda, Janko – Nový, Krejčí, Machovský – Niederhafner
     
    Vzájemné zápasy
    Zubři a Bruslaři se v základní části – vzhledem k účasti v odlišných skupinách (Přerov Východ, Havlíčkův Brod Západ) – utkali dvakrát. V říjnu na Hané uspěli Přerované, kteří po obratu ve třetí třetině porazili soupeře z Vysočiny 4:2. Brodští ale modrožlutým porážku vrátili, a to se vším všudy. V lednu je v Kotlině rozstříleli 6:1, hattrickem se blýskli útočníci Ilarion Kuprijanov a Petr Hrdlička. Ti jsou přitom nejproduktivnějšími hráči svého týmu. Sedmnáctiletý Ukrajinec Kuprijanov nastupuje také v juniorské extralize za Jihlavu, za 27 startů ve druhé nejvyšší soutěži nasbíral 17 branek a 19 asistencí. Osmnáctiletý Hrdlička zasáhl do 36 duelů a zaznamenal 13 gólů a 18 asistencí.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov stejně jako v minulém ročníku vyhrál základní část skupiny Východ Ligy juniorů. Zatímco před rokem si Zubři přišli na 105 bodů, tentokrát si jich připsali podstatně méně – 69. Tým hlavního trenéra Pavla Neumana si ze základní části odnesl 23 vítězství (z toho čtyři po prodloužení nebo nájezdech) a 15 porážek (z toho čtyři po prodloužení nebo nájezdech). O prvenství soupeřili Hanáci s Technikou Brno a se Vsetínem. Jihomoravany nakonec předčili o sedm bodů, Valachy o deset. Neproduktivnějším přerovským hráčem je útočník Matěj Halík (13+38), nejlepším střelcem Zubrů se pak stal další forvard Michal Šilhavý (19 branek).
     
    BK Havlíčkův Brod
    Havlíčkův Brod zakončil základní část skupiny Západ Ligy juniorů na páté pozici. O příčku výš (a tedy do čtvrtfinále play-off) se posunul díky pravidlu, podle kterého se rakouský Salzburg bez ohledu na umístění nemůže zúčastnit play-off. Za 38 kol získali svěřenci trenérů Václava Adama a Tomáše Harta 57 bodů s negativním poměrem skóre 105:112. Ve 20 případech vyhráli (z toho šestkrát po prodloužení nebo nájezdech), v 18 případech odjížděli z ledu jako poražení (třikrát přitom prohráli v prodloužení).
     
    Půjde o reprízu semifinále play-off z minulé sezony. Přerov tehdy sérii zvládl v nejrychlejším možném čase a po vítězství 3:0 na zápasy postoupil do finále, kde si posléze poradil s Pískem. Havlíčkův Brod zdolal po výsledcích 4:2, 6:1 a 3:2.
     
    Krásný den z přerovské MEO Arény, kde se uskuteční první zápas čtvrtfinále play-off Ligy juniorů mezi týmy HC ZUBR Přerov a BK Havlíčkův Brod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 35. Buršík (Billa) – 32. J. Kuchta (Topol, Janko), 64. J. Kuchta (Bulík, Dymák)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Harásek, Koblížek, Holík (C), Nesvadba, Billa (A), Pekr, Brázda – Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Buršík, Štíbr (A), T. Kuchta, Švejda, Hradil, Hanák, Šilhavý
    Trenér: Pavel Neuman

    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Kukeně) – Zych (C), Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Bulík, Machovský, Holenda (A), Koubek, Dymák, Nový, Niederhafner, Krejčí, Hrdlička, Pilař, Přidal, Janko
    Trenér: Václav Adam

    Rozhodčí: Jan Grygera — Pavel Blažek, Patrik Augusta

    Diváci: 275
    Přerov 3 2 Havlíčkův Brod
    #1 Čtvrtek 16.03.2023 • 18:00
    Přerov - Havlíčkův Brod 1:2 po prodl.
    #2 Pátek 17.03.2023 • 16:00
    Přerov - Havlíčkův Brod 2:4
    #3 Pondělí 20.03.2023 • 17:30
    Havlíčkův Brod - Přerov 1:6
    #4 Úterý 21.03.2023 • 17:30
    Havlíčkův Brod - Přerov 1:2
    #5 Čtvrtek 23.03.2023 • 18:00
    Přerov - Havlíčkův Brod 3:2
    thejrc.org