Los čtvrtfinále, semifinále a finále Ligy mistrů (kon.) | Los čtvrtfinále, semifinále a finále Evropské ligy (kon.)
Los čtvrtfinále, semifinále a finále Konfer. ligy (kon.)
konec
Los čtvrtfinále, semifinále a finále Evropské ligy

Pátek 17.03.2023, 13:00Losování soutěží
     
    Tímto vám děkuji za pozornost, ale nekončíme, protože už ve 14:00 nás čeká poslední los, tentokrát Konferenční ligy. Hezké odpoledne. (13:18:29)
     
    Máme jasno! Adam Hložek s Patrikem Schickem mají s Leverkusenem velkou šanci na finále, protože druhá větev je daleko těžší. Už v semifinále pak na sebe mohou narazit dva největší papíroví favorité, a to Manchester United s Juventusemm.
     
    Konec losu.
     
    A ve finále bude hrát doma vítěz prvního semifinále, tedy jeden ze čtveřice Juventus, Sporting, Manchester United, Sevilla.
     
    4-3
    Úspěšnější z dvojice Feyenoord – AS Řím začne semifinále doma proti Leverkusenu, případně Unionu.
     
    2-1
    Mezi Juventusem a Sportingem nás čekají skvělé bitvy, vítěz bude v cestě do finále čelit Manchesteru United nebo Seville! V podstatě stejně těžký los jako v Lize mistrů.
     
    A jdeme na los semifinále.
     
    4
    Nizozemský Feyenoord má za sebou povedené ročníky a sní o trofeji, čeká ho tvrdý oříšek – AS Řím.
     
    3
    Česká stopa z Leverkusenu se podívá do Belgie, kterou v této sezoně skvěle reprezentuje Union SG.
     
    2
    A s giganty coby domácím týmem pokračuje! Třetím vytaženým je Juventus, jenž se utká se Sportingem, který po parádní bitvě vyřadil na penalty Arsenal.
     
    1
    Manchester United si suverénně poradil s Betisem a brzy se do Sevilly vrátí, tentokrát ho čeká druhý místní klub.
     
    Jdeme na věc!
     
    Na pódiu už je Zoltán Gera, ambasador letošního finále v Maďarsku. Pochopitelně ho mrzí, že Ferencvárosi nedokázal přejít přes Leverkusen a udržet sen o domácím finále.
     
    Manchester United s AS Řím si však mohou zopakovat předloňské semifinále, v němž byli úspěšnější Angličané.
     
    Mimochodem, v těchto dnech jsou v nabídce nízkonákladových společností velmi atraktivní letenky z Prahy do Budapešti. Vyjdou vás levněji než nekonečná cesta vlakem, a to i přes 31. května, kdy se v Maďarsku hraje finále.

    Vzhledem ke složení osmičky to může být zajímavý výlet, i kdybyste boj o trofej sledovali v budapešťské nádražce s fanoušky obou účastníků.
     
    V osudí nechybí ani Leverkusen, jehož barvy hájí české duo Adam HložekPatrik Schick. Druhý jmenovaný však bude rád, když vůbec rozjetou sezonu dohraje, protože vinou zranění by mohl o potenciální finále v Budapešti přijít.
     
    Kdo fotbalu rozumí, jistě vsadí na Sevillu. Asi ne úplně barák, ale chatičku možná ano. Španělé se v lize sice trápí a bojují o záchranu, jenže na Evropskou ligu jsou absolutními přeborníky – vyhráli ji šestkrát, nejčastěji ze všech týmů.
     
    Nutno říct, že složení nejlepší osmičky však druhému sledu příliš neodpovídá. Juventus a Manchester United jsme zvyklí vídávat spíše o soutěž výš, to samé platí i pro AS Řím, Sevillu či Sporting Lisabon.

    Oproti loňsku je ale složení čtvrtfinále úplně odlišné. V osudí není ani jeden tým, který by hrál vyřazovací část Evropské ligy.
     
    Účastníci čtvrtfinále Evropské ligy:

    Leverkusen (GER)
    Feyenoord (NED)
    Juventus (ITA)
    Manchester United (ENG)
    AS Řím (ITA)
    Sevilla (ESP)
    Sporting (POR)
    Union SG (BEL)

    Daniel Ryl

    thejrc.org