Třinec – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Slavia B 4:1 (kon.) | Prostějov – Příbram 0:2 (kon.)
Opava – Vlašim 0:1 (kon.) | Líšeň – Vyškov 0:1 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (1:0)
FK Varnsdorf
Sobota 18.03.2023, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z třineckého stadionu Rudolfa Labaje to je vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu, třeba ve společnosti sportovních online přenosů. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (12:57:22)
     
    Třinečtí se po vítězství posunuli v tabulce před pražská "S" na 14. místo, která mají zápas 19. kola k dobru. Varnsdorf zůstává pátý se čtyřbodovým náskonem na šestou Chrudim.

    V dalším zápase čeká třinecké fotbalisty cesta do Vlašimi, tam se s domácím týmem utkají po reprezentační přestávce na Apríla. Varnsdorf o den dřív sehraje svůj duel 20. kola v Příbrami.
     
    Byly to nervy nejen na hřišti, ale i v hledišti. Zápas měl šťastný konec pro domácí, kteří v závěru dokázali odpovědět na vyrovnávací gól Kouřila a ze zápasu berou tři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Za zdržování hry inkasoval žlutou kartu brankář Jiří Adamuška.
     
    90+5
    Přímý kop Kurky z pravé strany vyboxoval Adamuška vedle branky, následně se o centr pokusil Zbrožek, ale při snaze kopnout míč před branku upadl. Následně mu jeden z třineckých hráčů slovně naložil, za což ho podrazil.
     
    90+4
    Hosté ještě sáhli k dvojímu střídání, hřiště opustili Richter s Tankem a místo nich přišli Penc se Švandou.
     
    90+2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané strhávají vedení na svou stranu! Nepovedený centr Samiece z levé strany se odrazil na hranici vápna, kam si naběhl JAKUB HABUSTA a skákavou střelu uklidil k pravé tyči – 2:1!
     
    90+2
    Dnešní zápas navštívilo 612 diváků.
     
    90+1
    6 minut, minimálně tolik minut přidá hlavní rozhodčí ve druhém poločase.
     
    90
    K přímému kopu z pětadvaceti metrů se odhodlal Kania, ale přestřelil nejen zeď, ale také branku.
     
    88
    Utkání se nám trochu vyhrotilo, Třinečtí zkusili rozehrát standardku narychlo, jenže rozhodčí přerušil hru. Vznikla rozmíška, kterou sudí potrestal žlutými kartami. Tu obdrželi Martin Kouřil a Václav Juřena. Za protesty pak viděl stejný kartónek trenér Martin Zbončák. Další žlutou kartu inkasoval ještě domácí Martin Slaninka.
     
    87
    Hosté po gólu vystřídali. Patrika Schöna zastoupil David Ludvíček.
     
    86
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Po centru Bláhy z levé strany se k hlavičce na zadní tyči dostal PETR KURKA a střelou na druhou tyč vyrovnal na 1:1!
     
    85
    Kania se dral levou stranou do pokutového území, ale bránící hráč soupeře mu včas překřížil cestu do nebezpečného prostoru.
     
    83
    Centr z levé strany sklepl Zbrožek k Bláhovi, který vystřelil těsně za hranicí pokutového území, ale jeho nepříliš prudkou střelu lapil gólman Adamuška.
     
    82
    Vypadalo to na slibnou akci Varnsdorfu, ale nepřesnosti celý protiútok tři na dva zmařily. Nakonec se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal Osmančík, ale pokus letící kolem třineckých hráčů zamířil jen vedle levé tyče domácí branky.
     
    80
    Domácí naposledy střídají, Ondřeje Machuču nahradil Marián Tandara, který v minulých dnech obdržel reprezentační pozvánku do slovenské jednadvacítky.
     
    79
    Dufek se uvolnil ve středu pole a vypálil z nějakých pětadvaceti metrů přímo do horní části břevna!

    Igor Mainka

    Branky: 19. Slaninka, 90+2. Habusta – 86. Kurka

    Karty:   64. Machuča (TRI), 67. Foltyn (TRI), 88. Juřena (TRI), 88. Zbončák (trenér) (TRI), 88. Jursa (TRI), 90+6. Adamuška (TRI) – 18. Tanko (VDF), 31. Zbrožek (VDF), 88. Kouřil (VDF)


    FK Třinec: Adamuška – Jursa, Foltyn, Brak, Slaninka – Habusta (C), Samiec – Holík (77. Hrdlička), Machuča (80. Tandara), Kania – Turyna (71. Juřena).
    Náhradníci: Hasalík – Hýbl, Gembický, Straňák.

    Trenér: Zbončák.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Richter (90+4. Penc), Kouřil, Kubista, Kurka – Bláha (C) – Schön (87. Ludvíček), Zbrožek, Ondráček (25. Osmančík), Samko (46. Dufek) – Tanko (90+4. Švanda).
    Náhradníci: Sirotník.

    Trenér: Holeňák.

    Rozhodčí: Raplík – Arnošt, Mojžíš.

    Diváci: 612
    thejrc.org