Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Toronto – Carolina 5:2 (kon.) | Washington – St. Louis 2:5 (kon.)
Anaheim – Columbus 7:4 (kon.) | Detroit – Colorado 1:5 (kon.) | Minnesota – Boston 2:5 (kon.)
Nashville – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Seattle – Edmonton 4:6 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.)
Florida – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Buffalo Sabres
Sobota 18.03.2023, 00:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Victor OLOFSSON - 5:2
     
    59:59
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Do konce utkání zbývá sotva půl sekundy! Vlastně jen čtyři desetiny sekundy. A Buffalo nakonec ze svého tlaku dokázalo ještě jednou skórovat a snížit na 2:5. Na pravé straně brankoviště se k puku dostal VICTOR OLOFSSON, který dává svůj druhý gól v utkání. Asistence: Zemgus Girgensons, Casey Mittelstadt.
     
    59:43
    Teď před brankou schytal tvrdý direkt hokejkou do obličeje Krebs. Další vyloučení, dvě minuty dostává Seeler.
     
    57:54
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Ivan Provorov – 2 min., krosček.
    45:33 Owen TIPPETT - 5:1
     
    45:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Kluziště zasypává spousta kšiltovek, dokonce je tam i šála a další věci! OWEN TIPPETT totiž šel hned po buly ve vlastním pásmu do útoku, dostal přihrávku za obranu a parádně vymíchal Andersona, kterého překonal po kličce do bekhendu! Jeho první hattrick v NHL v kariéře! Asistence: Nick Seeler, Tony DeAngelo.
    42:27 Victor OLOFSSON - 4:1
     
    42:27
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Když už to vypadalo na zcela zpackanou přesilovku, přichází rána VICTORA OLOFSSONA, který z pravého kruhu střelou z voleje dává první gól Buffala v tomto utkání! Asistence: Owen Power, Casey Mittelstadt.
     
    40:39
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Scott Laughton – 2 min., hákování.
     
    39:09
    Potrestáni jsou z Philadelphie Seeler s Allisonem, za Buffalo Krebs a Okposo, tresty se nulují, všichni dostávají dvě minuty za hrubost... K tomu Deslauriers vyfasoval desetiminutový osobní trest.
    38:21 James van Riemsdyk - 4:0
     
    38:21
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Čtvrtý gól Flyers a to už skutečně vypadá s Buffalem hodně špatně. Laughton sice byl při střele z levé strany zblokovaný, puk se ale k němu vrátil a domácí útočník ho šikovně posunul k JAMESOVI VAN RIEMSDYKOVI, který zakončoval do zčásti odkryté brány. Asistence: Scott Laughton.
    33:14 Owen TIPPETT - 3:0
     
    33:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Napřed to vypadalo, že puk se odrazil od tyče zpět do hřiště, ale nakonec rozhodčí ukazuje, že domácí skórují! A byl to OWEN TIPPETT, jehož střela z levého kruhu prošla Andersonovi za záda a prudce se odrazila zpět do hřiště. Asistence: Kevin Hayes, Ivan Provorov.
     
    30:42
    Obrovská šance pro Buffalo, které se mohlo rychle vrátit do zápasu kontaktním gólem! Brankáře Harta ale nyní zachránila levá tyč! Ljubuškinova střela propadla Hartovi za záda, ale odrazila se právě od tyče zpět do hřiště.
     
    26:48
    Philadelphia si vytváří jednu zajímavější pozici za druhou a snaží se zvýšit své vedení! Hayes hledal recept na Andersona ovšem marně.
    23:53 Joel FARABEE - 2:0
     
    23:53
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují do vedení o dvě branky! JOEL FARABEE napřed hledal svým pasem při přechodu do útoku Foerstera, který ale neusměrnil své zakončení na Andersona. Odražený puk od zadního mantinelu si přisvojil znovu Farabee a úspěšně jej zasunul za záda trochu rozhozeného brankáře, který po předchozím zákroku nevěděl, kde puk je a přesunul se brankovištěm tak trochu naslepo. Asistence: Tyson Foerster, Kevin Hayes.
    15:10 Owen TIPPETT - 1:0
     
    15:10
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Sabres nedokázali své pásmo ani jednou vyčistit, Philadelphia pomaličku uzavírala zámek před brankou soupeře a nakonec také využívá přesilovku! OWEN TIPPETT z pravého kruhu poslal střelu pod horní tyč a překonal Andersona. Asistence: Cam York, Tony DeAngelo.
     
    14:24
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Jeff Skinner – 2 min., nedovolené bránění.
     
    12:36
    Tippett dostal přihrávku za branku a hnal se na Andersona, po přehození puku do bekhendu však nedokázal dostat kotouč za záda brankáře Buffala!
     
    07:37
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Nicolas Deslauriers – 2 min., krosček.
     
    05:30
    Totálně spálená šance domácích! Flyers šli do útoku ve třech proti jednomu. Místo toho, aby Hayes na levé straně přihrával buď na střed nebo křižně do pravého kruhu, tak se rozhodl z okraje levého kruhu vystřelit. A Anderson neměl s pukem problém, bez obtíží ho srazil na zadní mantinel.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 16. Tippett (York, DeAngelo), 24. Farabee (Foerster, Hayes), 34. Tippett (Hayes, Provorov), 39. J. van Riemsdyk (Laughton), 46. Tippett (Seeler, DeAngelo) – 43. V. Olofsson (Power, Mittelstadt), 60. V. Olofsson (Girgensons, Mittelstadt)


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Hayes, Farabee, Tippett – Foerster, N. Cates, Laughton (A) – J. van Riemsdyk, Frost, Lemieux – Laczynski, Deslauriers, Allison.
    Trenér: John Tortorella

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Bryson, Dahlin (A), Jokiharju, Power, Stillman, Ljubuškin – J. Skinner, Tuch, Ta. Thompson – Quinn, Cozens, Hinostroza – Mittelstadt, V. Olofsson, Greenway – Okposo (C), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Rank, Charron – Barton, Murray

    Diváci: 18051
    thejrc.org