Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Toronto – Carolina 5:2 (kon.) | Washington – St. Louis 2:5 (kon.)
Anaheim – Columbus 7:4 (kon.) | Detroit – Colorado 1:5 (kon.) | Minnesota – Boston 2:5 (kon.)
Nashville – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Seattle – Edmonton 4:6 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.)
Florida – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
7:4 (2:2, 1:1, 4:1)
Columbus Blue Jackets
Sobota 18.03.2023, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:26 Ryan STROME - 7:4
     
    59:26
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Columbus hrál dál bez brankáře, ale nevyplatilo se to. Domácí vybojovali ve středním pásmu puk a sedmou branku svého týmu vsítil do prázdné klece RYAN STROME. Bez asistence.
    59:12 Scott HARRINGTON - 6:4
     
    59:12
    Anaheim právě vstřelil branku!
    SCOTT HARRINGTON rozhoduje utkání gólem z vlastní modré čáry! Poslal vysoký oblouček do pásma Columbusu, a byť se za pukem vydal Boqvist, puk mu proskákal až do branky. Boqvistovi se nepovedlo kotouč odpálit, v brankovišti mu přeskočil hokejku. Bez asistence.
     
    58:45
    Dostál zastavil střelu Gaudreaua, která mířila na pravou tyč, svou lapačkou. Důležitý zákrok!
     
    58:12
    Columbus odvolává brankáře a zkouší to v šesti! Zatím ale není v útoku.
    57:23 Max JONES - 5:4
     
    57:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A tohle může být rozhodující úder! Columbus v útočném pásmu chyboval, MAX JONES zblokoval přihrávku na modré čáře a vyrazil bleskově do úniku. Dostal se za obranu a před brankou soupeře po kličce do bekhendu přehodil položeného Hutchinsona! Bez asistence.
     
    54:25
    Johnson skvělým křižným pasem našel na levé straně Blankenburga, který zkusil vypálit z voleje, ale trefil jen přesouvajícího se Dostála, jenž předvedl opravdu bleskový přesun brankovištěm!
     
    53:10
    A po dalším buly přišla další rána domácích! Fowler vypálil od modré čáry a Silfverberg protečoval kotouč do levé tyče Hutchinsonovy brány!
     
    51:15
    Hodně zbytečný faul Jennera, který po souboji se soupeřem u mantinelu píchnul či seknul do Vatrana svou hokejkou. Hráč Anaheimu se sice možná trochu teatrálně skácel k ledu, ale dvě minuty pro Jennera za sekání jsou zasloužené.
     
    47:02
    A teď dokonce zazvonila tyčka za zády Dostála! Byla to ale boční strana a puk se odrazil na zadní mantinel.
    46:43 Patrik LAINE - 4:4
     
    46:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je zase vyrovnáno! Dostál sice zachytil první střelu pronikajícího PATRIKA LAINEHO, který se vřítil do útočného pásma po předchozím vyhození Anaheimu, ale puk vyrazil jen před sebe. A toho využil právě Laine, který si sám svou střelu dorazil za záda brankáře domácích. Zajímavostí je, že Laine chtěl po průjezdu do útoku přihrávat na pravé křídlo, puk se ale k němu odrazil zpátky od brusle bránícího protihráče. Asistence: Adam Boqvist, Michael Hutchinson.
     
    46:07
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    Troy Terry – 2 min., hákování.
     
    44:45
    Kde se vzal, tu se vzal, pas našel na útočné modré čáře Gaudreaua, který se stočil před kruhy před obránce Anaheimu, přes kterého vypálil na Dostála. Český brankář ale nakonec měl dobrý výhled a letící střelu viděl, ač se ji Gaudreau snažil schovat.
    42:25 Troy TERRY - 4:3
     
    42:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    TROY TERRY si sjel před brankoviště Columbusu, udržel dostatečně dlouho balanc, byť byl vystrkáván protihráčem, a přetavil krásnou přihrávku z levého kruhu v gólovou teč! Asistence: Colton White, Mason McTavish.
     
    42:02
    McTavishovu ránu zastavila až tyč Hutchinsonovy klece!
     
    38:05
    Gudbranson napálil tyč Dostálovy klece! Český brankář krátce poté přerušuje hru, když se k němu dostal odražený puk ze strany.
    36:35 Cole SILLINGER - 3:3
     
    36:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nakonec se Columbus v přesilovce prosadil a vyrovnává na 3:3! COLE SILLINGER zaujal skvělé postavení před brankovištěm a nebyl obranou odstraněn. Využil pak přesné přihrávky z pravého kruhu, rychlý puk protečoval a dostal za záda bezmocného Dostála. Asistence: Kent Johnson, Emil Bemström.
     
    34:47
    Bude se vylučovat! Strome putuje na trestnou lavici. Komerční pauza.
    23:44 Maxime COMTOIS - 3:2
     
    23:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí se znovu vrací do vedení! MAXIME COMTOIS dokázal střelou zpoza levého kruhu poslat puk pod hodní tyč kolem lapačky Hutchinsona, který nezachytil letící projektil. Asistence: Derek Grant, Simon Benoit.
     
    20:00
    To ale bude přesilovka až pro druhou třetinu. Mezitím totiž Ducks hráli ve výhodě a sirény oznámila konec první třetiny.
    19:29 Boone JENNER - 2:2
     
    19:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je zase vyrovnáno! Gaudreau zavezl puk do útočného pásma, výborně našel křižným pasem v pravém kruhu BOONE JENNERA, který obstřelil nejen obránce před sebou, ale i brankáře Dostála, když poslal střelu na vzdálenější tyč. Asistence: Johnny Gaudreau, Patrik Laine.
    14:37 Scott HARRINGTON - 2:1
     
    14:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hutchinson toho přes clonu moc neviděl a podruhé v utkání inkasuje! Vysoká střela SCOTTA HARRINGTONA od modré čáry proletěla kolem clony i bránícího protihráče a zapadla brankáři Columbusu do branky, aniž by mohl adekvátně reagovat. Asistence: Troy Terry, Simon Benoit.
     
    11:31
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    Simon Benoit – 2 min., hákování.
    10:57 Nick BLANKENBURG - 1:1
     
    10:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ale teď měl brankář Anaheimu i trochu smůlu! Rychlá kombinace Columbusu, který vybojoval puk na zadním mantinelu. Foudy byl volný před pravým kruhem, místo střely ale poslal prudký pas před brankoviště, kde výborně protečoval NICK BLANKENBURG a Dostálovi propadl puk mezi betony a doklouzal do branky. Asistence: Liam Foudy.
     
    10:37
    Gaudreau našel volného Oliviera na pravé straně v kruhu pro vhazování. Dostál se ale stihl přesunout alespoň zčásti brankovištěm a předvedl výtečný zákrok lapačkou! Komerční brejk.
     
    06:36
    Obrovská šance McTavishe s Jonesem, kteří bojovali u brankoviště Columbusu a druhý jmenovaný se snažil padající puk zaklepnout do zčásti odkryté branky. Nedokázal ho ale zasáhnout.
    03:19 Trevor ZEGRAS - 1:0
     
    03:19
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vhazovalo se před brankou Columbusu a domácí toho dokonale využili! McGinn na zadním mantinelu vybojoval puk, poslal ho před branku Stromeovi, který ale místo střely ještě posunul přihrávkou k TREVORU ZEGRASOVI, který zakončoval díky tomu do odkryté branky. Vůbec první střela Ducks v utkání. Asistence: Ryan Strome, Brock McGinn.
     
    00:37
    Už po 37 sekundách se vylučuje! Columbus si zahraje přesilovku, dvě minuty za hrubost dostává Silfverberg.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 4. Zegras (R. Strome, McGinn), 15. Harrington (Terry, Benoit), 24. Comtois (Grant, Benoit), 43. Terry (Colt. White, McTavish), 58. Max Jones, 60. Harrington, 60. R. Strome – 11. Blankenburg (L. Foudy), 20. Jenner (J. Gaudreau, Laine), 37. Sillinger (K. Johnson, Bemström), 47. Laine (A. Boqvist, Hutchinson)


    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Fowler (A), Harrington, Shattenkirk, Benoit, Colt. White, Beaulieu – McGinn, Zegras, R. Strome – McTavish, Terry (A), Max Jones – Vatrano, Silfverberg (A), Lundeström – Grant, Comtois, Carrick.
    Trenér: Dallas Eakins

    Columbus Blue Jackets: Hutchinson (Tarasov) – Blankenburg, Gudbranson, Peeke, Berni, A. Boqvist, Bayreuther – J. Gaudreau (A), Jenner (C), Laine – Marčenko, K. Johnson, Roslovic – E. Robinson, Sillinger, Bemström – Pederson, L. Foudy, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Sandlak, McCauley – Gibbons, Cormier

    Diváci: 13475
    bahis siteleri