Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Toronto – Carolina 5:2 (kon.) | Washington – St. Louis 2:5 (kon.)
Anaheim – Columbus 7:4 (kon.) | Detroit – Colorado 1:5 (kon.) | Minnesota – Boston 2:5 (kon.)
Nashville – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Seattle – Edmonton 4:6 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.)
Florida – New Jersey 4:2 (kon.)
po prodl.
Nashville Predators
2:3 (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Winnipeg Jets
Sobota 18.03.2023, 19:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám všechny fanoušky nejlepšího hokeje, jelikož na programu je další střetnutí NHL. V něm se proti sobě postaví Nashville Predators a Winnipeg Jets.
     
    Oba celky se nacházejí v Centrální divize a stále bojují o postup do vyřazovacích bojů. Lépe si vede Winnipeg, který se nachází na čtvrtém místě, když zaznamenal devětasedmdesát bodů. Ovšem Jets v posledních dvou bodech odešli bez bodů, když nestačili na Boston a Carolinu, kteří patří k nejlepším týmům v letošní NHL. Pouze o čtyři body hůře jsou na tom hráči Nashvillu, kteří ale také odehráli o tři zápasy méně, nežli jejich dnešní soupeř. Predators mají v letošní sezoně problém se střílením gólů, protože jich soupeřům nasázeli 189 a v divizi jsou druzí nejhorší. Domácí celek také doplácí na zranění klíčových hráčů, mezi které můžeme řadit Forsberga, Johansena nebo Borowieckiho.
     
    Československá stopa

    David Rittich (WPG) 20 zápasů, úspěšnost 90,25%
    Kristián Reichel (WPG) 2 zápasy, 1 bod (0+1)
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který začne pár minut po 19 hodině. Za několik okamžiky by se měly odtajnit sestavy, a tak si je hned poté představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), Barrie, Lauzon, C. Foote, Gravel – Duchene, Glass, Tomasino – Evangelista, Novak, Sherwood – Co. Smith, Sissons (A), Trenin – Afanasjev, McCarron, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Niederreiter, Scheifele, Ehlers – Wheeler, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), Naměstnikov – Mäenalanen, Stenlund, M. Barron.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: MacDougall, Blandina – MacPherson, Galloway.
     
    Oba celky už jsou v aréně a zahajovací sestavy se postavily na modré čáry, odkud vyslechnou hymny. Za několik málo okamžiků už přijde na řadu úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jdeme na to, úvodní vhazování vyhrál Winnipeg, který poslal nahození na zadní mantinel. Ovšem je mu odpískané zakázané uvolnění.
     
    00:23
    Cole Smith dobře zapracoval na vlastní modré čáře, kde zastavil akci soupeře. Ovšem ani domácí mužstvo nic směrem dopředu nepředvedlo.
     
    01:19
    Nahozením od levého mantinelu se prezentoval Nikolaj Ehlers, jehož pokus schoval Juuse Saros do lapačky.
     
    01:43
    Winnipeg vyslal nepřesnou střelu od modré čáry, naopak Predators vyhodili za cenu dalšího icingu.
     
    01:57
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Josh Morrissey, jehož zakončení vyrazil Juuse Saros před sebe. Akce hostujícího celku dál trvá.
     
    02:42
    Do zápasu lépe vstoupil Winnipeg, který si připsal několik střeleckým pokusů a navíc dobře brání střední pásmo. Další akce Predators tak končí ofsajdovým postavením.
     
    03:22
    Nahození domácího celku sebral soupeř za brankou, ovšem nepovedla se mu rozehrávka, ale budou mít ještě jednu šanci.
     
    04:21
    Cink! Snad první akce Predators byla velmi nebezpečná. Z levého kruhu vypálil Mark Jankowski, jehož pokus zastavila branková konstrukce.
     
    05:04
    Na druhé straně také málo chybělo ke vstřelenému gólu! Nikolaj Ehlers přihrával na zadní tyč, kde byl osamocený Pierre-Luc Dubois, který ped prázdnou brankou minul.
     
    05:26
    Nashville právě vstřelil branku!
    A je tu první branka dnešního zápasu! Cal Foote nahazoval puk na branku a Connor Hellebuyck jej vyrazil před sebe, kudy projížděl CODY GLASS, jehož dorážka už byla úspěšná! Asistence: Cal Foote a Philip Tomasino.
    05:26 Cody GLASS - 1:0
     
    06:17
    Z úhlu se snažil domácího brankáře nachytat Adam Lowry, který po ledě vystřelil. Ovšem Juuse Saros byl úspěšný a hru přerušil.
     
    Střely na branku: 2:5
     
    06:52
    Středem hrací plochy vjel do útočného pásma Nikolaj Ehlers, který následně zakončoval z vrcholu kruhu pro vhazování, ale trefil jenom prvního bránícího hráče.
     
    07:23
    Mezi kruhy se v dobré pozici nacházel Kyle Connor, jenž se snažil okamžitě zakončit. Avšak také on trefil jen soupeře, od něhož puk zamířil k mantinelu.
     
    08:10
    V předbrankovém prostoru se nacházel Mason Appleton, který zblízka domácího brankáře neprostřelil. Následně se za brankou Predators strhla další strkanice.
     
    08:21
    Rukavice dolů a podíváme se na boxerskou vložku! Brenden Dillon atakoval u mantinelu soupeře a mstít se tak jel Cal Foote. Oba hráči si rozdali několik ran a řekl bych, že pěstní souboj skončil nerozhodně.
     
    09:08
    Na levém kruhu dostal trochu místa Kyle Connor, který kolem obránce zamířil na první tyčku. Ovšem Juuse Saros byl připravený zasáhnout, stejně jako proti následné střele Blaka Wheelera.
     
    09:49
    Pierre-Luc Dubois číhal za brankou, což vystihl jeden z domácích hráčů, jemuž se povedlo vyhodit.
     
    10:58
    Nino Niederreiter přihrával na modrou čáru, kde jeho spoluhráč puk neudržel v útočném pásmu. Následně Morgan Barron zahrál na další zakázané uvolnění.
     
    11:18
    Adam Lowry se rozčiluje na čárového rozhodčího, jenž mu odpískal ofsajd. Kanadský centr se domnívá, že nohu nechal na modré čáře.
     
    Střely na branku: 2:8
     
    11:43
    Vladislav Naměstnikov se snažil nahodit puk na zadní mantinel, ale trefil před sebou stojícího soupeře. Nashville se poté schoval za branku a oba celky střídají.
     
    12:28
    Rozehrávku soupeře u mantinelu zachytil Saku Mäenalanen, který se rychle otočil a ve finském souboji prověřil pozornost domácího maskovaného muže.
     
    13:17
    Roman Josi na své modré čáře zavrávoral, a tak se kolem něj prohnal Nikolaj Ehlers. Zakončení dánského hráče přišlo z kruhu pro vhazování, ovšem Juuse Saros znovu zakročil.
     
    14:11
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Blake Wheeler – 2 min., hákování.
     
    14:56
    Z pravého kruhu se napřáhl Roman Josi, jehož pokus vyrazil Connor Hellebuyck. Hostujícímu celku se následně povedlo vyhodit.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Kiefer Sherwood – 2 min., držení.
     
    16:16
    Z levé strany se napřáhl Pierre-Luc Dubois, ovšem ani jemu se nepovedlo vyrovnat. Winnipeg dál pokračuje v kombinaci před brankou soupeře.
     
    17:03
    Predators v krátkém sledu dvakrát vyhodili a polovina přesilové hry je minulostí.
     
    18:01
    Na modré čáře se nacházel Nikolaj Ehlers, jemuž černá guma vyskočila do středního pásma. Winnipeg tak promarnil přesilovou hru, která už je u svého konce.
     
    18:42
    Nahození soupeře rychle Juuse Saros vyklepal z lapačky, ovšem trefil soupeře. Naštěstí pro domácího gólmana k zakončení nedošlo.
     
    19:18
    Na levé straně nabral velkou rychlost Kyle Connor, jehož pokus vyrazil Juuse Saros betonem. Domácí brankář si poradil i s následnou dorážkou, která přišla z druhé strany hrací plochy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina zápasu nabídla převahu Winnipegu, který měl více ze hry. Ovšem nenašel recept na překonání Juusa Sarose, který vytáhl několik výborných zákroků. Naopak Nashville se po nahození a dorážce ujal vedení, které zuby nehty stále drží.

    Střely na branku: 5:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Mezi mantinelem a soupeřem se protáhl Jakov Trenin, jenž se snažil natlačit i před branku. Ovšem kotouč mu v rozhodující chvíli odskočil od hole.
     
    21:25
    Z pravé strany vystřelil Philip Tomasino, jenž nemířil přesně. Predators zůstali u kotouče, ale také střela od modré nebyla přesná.
     
    22:36
    Winnipeg za vlastní brankou získal černou gumu, kterou tam podržel, aby hráči mohli vystřídat.
     
    23:21
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Dylan DeMelo, jehož pokus vyrazil Juuse Saros. Následně se Nashville osvobodil vyhozením na icing.
     
    23:52
    Po překonání modré čáry se napřáhl Michael McCarron, jenž neviděl spoluhráče v ofsajdu. A tak přišla ústní konfrontace ze strany Adama Lowryho.
     
    24:24
    Skrytou střelu od modré čáry vyslal Jérémy Lauzon a Connor Hellebuyck toho moc neviděl, protože před ním byla čtveřice hráčů. Ovšem povedlo se mu vytasit zákrok betonem.
     
    25:20
    Dylan DeMelo viděl mezi kruhy Pierra-Luca Duboise, ovšem svého brankáře ohrozil Jérémy Lauzon. Jenomže Juuse Saros byl připravený zasáhnout, ale musel se rychle přesouvat.
     
    26:25
    Winnipeg se nemohl dostala do pásma, a tak si vypomohl nahozením. Následně přihrávka mířila mezi kruhy, odkud nevyrovnal Mason Appleton.
     
    Střely na branku: 8:17
     
    27:15
    Na pravé straně i o kotouč poklepal Pierre-Luc Dubois, ovšem přihrávku na něj zachytil obránce. Po následném nahození oba celky prostřídaly své řady.
     
    27:57
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Dante Fabbro – 2 min., krosček.
     
    28:08
    Kotouč proti holi ostal na vrchol levého kruhu Josh Morrissey, jehož bombu schoval Juuse Saros do výstroje. Winnipeg tak nemohl dorážet, i když před brankou měl hned dva hráče.
     
    28:49
    Nahození za branku zachytili domácí obránci, kteří s tečí poslali černou gumu mezi diváky.
     
    29:04
    Neal Pionk se snažil přihrávat přes osu na druhou stranu hrací plochy. Ovšem soupeř mu dal do přihrávky hokejku, čímž osvobodil Predators.
     
    30:00
    Polovina zápasu je minulostí a my viděli pouze jednu branku. Winnipeg v předchozích chvílích zahodil další početní výhodu a dál prohrává.
     
    Střely na branku: 8:20
     
    30:30
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Mason Appleton, jehož k mantinelu přišpendlil Jérémy Lauzon. Následně Predators otočili kormidlem hry, ale střelecký pokus pokryl Connor Hellebuyck.
     
    31:39
    Zakončení spoluhráče před brankou zachytil Saku Mäenalanen, který zadovkou hledal někoho dalšího. Ovšem mezi kruhy se nikdo v bílém dresu nenacházel.
     
    32:08
    Na vrcholu levého kruhu se nacházel Pierre-Luc Dubois, který okamžitě vystřelil, ovšem pouze nad branku domácího mužstva.
     
    33:18
    U levého mantinelu vybojoval černou gumu Jegor Afanasjev, který ji poslal hned na branku. Ovšem Connor Hellebuyck se po rozehrávce stihl do brankoviště vrátit a hru přerušit.
     
    34:19
    U pravého mantinelu postupoval do útočného pásma Mark Scheifele, jehož dovoleně zastavil Matt Duchene. V tomto utkání to nevypadá, že bychom viděli hodně gólů.
     
    Střely na branku: 10:21
     
    35:18
    Zleva přihrával před branku Philip Tomasino, ovšem puk se k němu od obránce vrátil. Následně přišla střela z druhé strany, kterou Connor Hellebuyck vyrazil.
     
    35:58
    Na levém kruhu se nacházel Mark Scheifele, kterého viděl Nino Niederreiter. Ovšem pokus domácího hráče vyrazil Juuse Saros betonem.
     
    36:25
    Ihned po vhazování se od modré čáry napřáhl Jérémy Lauzon, jehož pokus byl nepřesný a zamířil jen do zadního mantinelu.
     
    37:24
    Winnipeg se usadil v útočném pásmu, avšak střelecký pokus si nevypracoval. Hostující celek nemůže odčarovat kouzlo soupeřova gólmana.
     
    38:11
    Kevin Gravel nahazoval černou gumu na branku a mezi kruhy jí tečoval Kiefer Sherwood. Ovšem pokus hodně zpomalil, a tak Connor Hellebuyck stihl reagovat betonem.
     
    39:07
    Od modré čáry se napřáhl Neal Pionk, jemuž v rozhodujícím momentu povolil materiál. Hostující obránce jen znechuceně zlomený kus hokejky zahodil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Sledujeme velmi vyrovnanou partii, kterou režírují Juuse Saros a Connor Hellebuyck. Zatím šťastnější je domácí brankář, který stále drží šanci na čisté konto. Ovšem k němu potřebuje ještě pochytat střely za dvacet minut, které jej čekají. Uvidíme, zda Winnipeg najde recept na překonání finského fantoma.

    Střely na branku: 13:22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    Josh Morrissey přihrával po modré čáře na druhou stranu, odkud puk na branku nahodil Dylan DeMelo. Ovšem Juuse Saros kotouč stále viděl a schoval jej do výstroje.
     
    42:08
    Pierre-Luc Dubois se snažil přihrávat před branku, ale měl proti sobě dvojici soupeřů, přes kterou černou gumu nedostal.
     
    43:07
    Na levé straně to perfektně udělal Kiefer Sherwood, který se před soupeřem otočil a přihrál na osu. Tam se nacházel Tyson Barrie, jehož pokus ramenem zastavil Connor Hellebuyck.
     
    43:58
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Jérémy Lauzon, jehož pokus trefil soupeře. Puk následně zamířil za branku, kde probíhal souboj u hrazení.
     
    44:45
    Hra plyne velmi rychle a o osudu zápasu stále není rozhodnuto. Čeká nás tak velmi atraktivní koncovka střetnutí. Kdo se stane vítězem?
     
    45:39
    Blake Wheeler už mohl střílet, ale přihrával na pravou stranu, odkud přišlo zakončení z jedné. Ovšem Juuse Saros se stihl přesunout a na dvakrát schoval černou gumu do lapačky.
     
    46:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Josh Morrissey přihrál k levému mantinelu, kde se hodně napřáhl NIKOLAJ EHLERS, který konečně propálil domácího maskovaného muže! Asistence: Josh Morrissey a Mark Scheifele.
    46:17 Nikolaj EHLERS - 1:1
     
    46:51
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jenomže Predators si berou vedení zpátky! Přihrávka z modré čáry mířila k pravé tyči, odkud okamžitě mezi kruhy přihrával Thomas Novak. LUKE EVANGELISTA netrefil kotouč ideálně, přesto po ledě procpal černou gumu za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Thomas Novak a Tyson Barrie.
    46:51 Luke EVANGELISTA - 2:1
     
    47:59
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Jakov Trenin – 2 min., hákování.
     
    48:17
    Dlouhou dobu se o kotouč bojovalo za domácí brankou a Predators následně po mantinelu vyhodili.
     
    49:10
    Ani další početní výhoda se Winnipegu vůbec nedaří. Domácímu celku se celkem snadno zastavují akce soupeře.
     
    49:59
    Další početní výhoda hostujícího mužstva je u konce. V samotném závěru se ještě napřáhl z osy Mark Scheifele, ale mířil jen do hrudníku připraveného brankáře.
     
    50:15
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po vhazování skončil ADAM LOWRY na ledě a přesto přihrál na modrou čáru. Kanadský centr poté mířil před branku, kde si našel v brankovišti vyražený kotouč, jenž zametl do domácí svatyně, čímž vyrovnal na 2:2. Asistence: Josh Morrissey a Vladislav Naměstnikov.
    50:15 Adam LOWRY - 2:2
     
    51:18
    Skvělé utkání hraje Josh Morrissey, který se tentokrát nacházel na ose hrací plochy. Ovšem jeho zakončení cestu do sítě nenašlo.
     
    52:10
    Nino Niederreiter nahodil puk za branku, kde se ho nezmocnil Nikolaj Ehlers. A tak Nashville otočil hru na druhou stranu, ale také on nebyl schopný vystřelit.
     
    53:03
    Dylan DeMelo musel rychle vyskočit na střídačku, aby jeho tým nebyl v šesti! Povedlo se mu to, a tak Vladislav Naměstnikov mohl hrát.
     
    54:36
    U modré čáry se nacházel Nikolaj Ehlers, jehož nahození zastavil jeho spoluhráč, který před brankou podstupoval souboj s obráncem.
     
    Střely na branku: 17:33
     
    55:12
    Pokus od modré čáry vyslal k první tyčce Kiefer Sherwood, ovšem Connor Hellebuyck vykoukl zpoza soupeře a černou gumu vyrazil.
     
    56:01
    Zleva si mezi kruhy nabruslil Tyson Barrie, který se snažil mířit do protipohybu brankáře. Ovšem zamířil jen do prvního bránícího soupeře.
     
    57:15
    Nahození domácího celku mířilo za branku, kam se také vydal Connor Hellebuyck, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    58:26
    Pierre-Luc Dubois se protáhl kolem obránce a mířil sám na brankáře. Ovšem v rozhodujícím momentu mu černá guma utekla.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí perioda nabídla strhující podívanou, ve které padly tři góly. Šedesát minut vítěze nenašlo, a tak se podíváme také ne prodloužení, v němž se snad rozhodne o vítězi. Pokud ne, můžeme se těšit i na samostatné nájezdy.

    Střely na branku: 19:33
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Nashville dlouhou dobu držel kotouč a zakončením se prezentoval z vrcholu pravého kruhu Cody Glass. Ovšem Connor Hellebuyck na zakončení dobře viděl a zlikvidoval ho.
     
    60:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    V prodloužení to skvěle udělal Pierre-Luc Dubois, jenž dlouho hledal střeleckou pozici. Ovšem otevřel se před ním protor, kdy mohl přihrát na zadní tyčku, kde byl nikým nehlídaný NEAL PIONK. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Nikolaj Ehlers.
    60:55 Neal PIONK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    V prodloužení dlouho Predators drželi puk, ovšem z první protiakce se Winnipeg radoval. Podařilo se mu otočit stav na svou stranu a získat také druhý bod.

    Střely na branku: 20:34
     
    Statistika
    Střely na bránu: 20 – 34 | Přesilová hra: 0/4 – 0/1 | Trestné minuty: 23 – 7

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Juuse Saros (NSH) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,18 %, odchytal 60:55
    Connor Hellebuyck (WPG) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 60:55

    Česká a slovenská stopa
    Žádný český ani slovenský hokejista do utkání nezasáhl.

    Tři hvězdy utkání
    1. Neal Pionk (WPG) 1+0
    2. Juuse Saros(NSH) 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,18 %, odchytal 60:55
    3. Josh Morrissey (NSH) 0+2 (21:46:24)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 6. Glass (C. Foote, Tomasino), 47. Evangelista (Novak, Barrie) – 47. Ehlers (Morrissey, Scheifele), 51. Lowry (Morrissey, Naměstnikov), 61. Pionk (Dubois, Ehlers)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), Barrie, Lauzon, C. Foote, Gravel – Duchene, Glass, Tomasino – Evangelista, Novak, Sherwood – Co. Smith, Sissons (A), Trenin – Afanasjev, McCarron, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Niederreiter, Scheifele, Ehlers – Wheeler, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), Naměstnikov – Mäenalanen, Stenlund, M. Barron.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: MacDougall, Blandina – MacPherson, Galloway
    thejrc.org