Toulouse – Lille 0:2 (kon.) | Lens – Angers 3:0 (kon.)
konec
Racing Lens
3:0 (2:0)
Angers SCO
Sobota 18.03.2023, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15. (22:56:24)
     
    Lens potvrdilo roli velkého favorita, po výborném výkonu na domácím stadiónu porazilo Angers 3:0.

    Důležitý první gól vstřelili domácí fotbalisté ve 27. minutě, kdy se mezi střelce zápase zapsal kapitán Seko Fofana, na nějž o tři minuty později navázal Loïs Openda. Třiadvacetiletý belgický útočník sehrál hlavní roli i při třetím zásahu, když okamžitě po návratu z kabin využil nákopu za obranu, odpoutal se od obránce a gólmana prostřelil pod tělem. Zbytek střetnutí si přední francouzský klub pohlídal bez problémů, gólman Brice Samba udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu bez nutnosti předvést těžší zákrok.

    Svěřenci kouče Haiseho po dvou nerozhodných výsledcích konečně uspěli za tři body a v tabulce se posunuli na druhé místo před Marseille. Angers zůstává s deseti body poslední, naděje na záchranu se zase snížily.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Angers závěrečným útokem čisté konto smazat nedokázalo. Z pravé strany útočil Abdallah Sima, stopku bývalému hráči Slavie vystavil Salis Abdul Samed tělem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.
     
    89
    Waniss Taïbi zvládl nahrát mezi dva protihráče Sadu Thioubovi, který vyzkoušel průnik do vnitra vápna, Jean Emile Onana konkurenta zastavil tělem.
     
    88
    Hosté si jsou moc dobře vědomi, že z dnešního zápasu odejdou s prázdnou. Kombinují na obranné polovině a dopředu se příliš neženou.
     
    87
    Alžírský středopolař Nabíll bin Tálib po levé straně nastartoval Souleymana Doumbiu, který prvním dotekem dával míč do vápna, leč za paty Simy.
     
    86
    David Costa z levé strany šestnáctky přenesl hru doprava na Floriana Sotocu, který prováhal ideální okamžik k zakončení, nakonec vypálil do blokujícího bin Táliba.
     
    85
    Abdoulaye Bamba viděl za obranu zabíhajícího Wanisse Taïbiho, jemuž adresoval přihrávku, ale skvěle ji přečetl Jean Emile Onana a míč uzmul pro sebe.
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Jean Emile Onana.
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Rémy Labeau Lascary.
     
    83
    Yan Valery v plném sprintu hledal Abdallaha Simu, jenže Senegalec nešel proti míči, levou nohou na něj nedosáhl a kulatý nesmysl proto doputoval až za brankovou čáru.
     
    82
    Nejprve na malém prostoru uspěl Sada Thioub, načež zvládl prostrčit míč na Pierricka Capelleho, jenž si prostor ke střele hledal marně.
     
    81
    Od levé lajny centroval Sada Thioub. Vysoko vyšplhal do vzduchu Abdallah Sima, ještě o něco výše se ovšem vyšponoval Deiver Machado.
     
    80
    Hosté již delší časový úsek kombinují na útočné polovině, ale žádné větší příležitosti si vytvořit nedokáží, favorit má totiž obranné řady rozestavené velmi dobře.
     
    79
    Souleyman Doumbia Souleyman Doumbia z první prodlužoval balón po levé lajně na Abdallaha Simu, který si věřil na Kevina Dansa, na němž vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    78
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Przemysław Frankowski, přichází Deiver Machado.

    Milan Huppert

    Branky: 26. S. Fofana (Samed), 30. Openda (Thomasson), 46. Openda (Gradit)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15.
    Racing Lens: Samba – Frankowski (78. Machado), Gradit, Danso, Haidara – Samed, S. Fofana (C) (84. J. Onana) – Sotoca, Thomasson (71. Claude-Maurice), Fulgini (71. D. Costa) – Openda (84. Labeau Lascary).
    Náhradníci: Leca – Boura, Le Cardinal, Poręba.

    Trenér: Franck Haise

    Angers SCO: Bernardoni – Al Milálí (78. Thioub), Valery, Ousm. Camara II (56. Hountondji), S. Doumbia – bin Tálib (C), B. Mendy (78. Taïbi), Capelle – Abdelli (68. Bahoya Négoce), Niane (68. Sima), Abdoula. Bamba.
    Náhradníci: Yah. Fofana – Hunou, Šabanović, Nadje.

    Trenér: Alexandre Dujeux

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet Le Tellier, Haulbert
    thejrc.org