Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (2:0)
Crystal Palace FC
Neděle 19.03.2023, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Bukayo Saka dal sám dvě branky a na další přihrál, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (16:57:33)
     
    Arsenal vstoupí do reprezentační přestávky s osmibodovým náskokem na Manchester City, který má sice o zápas méně, ovšem ještě ho nevyhrál. Domácí celek v dnešním střetnutí dominoval, byl velmi efektivní při zakončení, čímž doputoval k dalšímu vítězství. Naopak Crystal Palace spoléhalo na rychlé protiakce, ale ani jednu nedovedl ke gólu. Naopak se radoval po rohovém kopu, kdy se prosadil Jeff Schlupp.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wilfried Zaha dlouho držel balon a po chvíli přihrál na pravou stranu vápna, kde Jordan Ayew posunul míč za sebe. Technický pokus k zadní tyči tlačil Eberechi Eze, avšak Aaron Ramsdale vytáhl parádní zákrok.
     
    90+2
    Domácí mužstvo už nikam nespěchá, spíše se soustředí na držení míče. Ovšem přihrávka na pravou stranu byla nepřesná, a tak bude vhazovat soupeř.
     
    90+1
    Rozeběhnutý Wilfried Zaha měl proti sobě dvojici soupeřů a přes Roba Holdinga neprošel. Za ním si pak nabíhal Jordan Ayew, avšak dobře postavený Jakub Kiwior zakončení zablokoval.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    89
    Sám Bukayo Saka poslal centr od praporku před branku, kde si na balon ale počíhal Joseph Whitworth. Po jeho výhozu mohlo jít Crystal Palace do protiakce, ale hráči Arsenalu se skvěle vrátili.
     
    88
    Aaron Ramsdale poslal dlouhý nákop n pravou stranu, kde k vápnu postupoval Bukayo Saka, který vybojoval další rohový kop pro svůj tým.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 60 247 diváků.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Gabriel Magalhães, přichází Jakub Kiwior.
     
    86
    Zpoza vápna se napřáhl Martin Ödegaard, jehož pokus zamířil jen nad branku. Arsenal ještě před rozehráním připravil další střídání.
     
    85
    Domácí hráči museli rychle řešit situaci na vlastní polovině, protože soupeři k nim rychle přistupovali. Arsenalu se to povedlo a pomalu se přesouvá znovu na útočnou polovinu.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Jorginho,
    ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Emile Smith-Rowe.
     
    82
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Naouirou Ahamada,
    ze hřiště odchází Michael Olise, přichází Eberechi Eze.
     
    81
    Granit Xhaka přihrával do vápna a balon tečoval James Tomkins. Jen kousek chyběl Gabrielu Jesusovi k tomu, aby mohl vystřelit.
     
    80
    Fanoušci Arsenalu si žádali pokutový kop, když po souboji skončil na trávníku Gabriel Jesus. Hlavní rozhodčí ale ihned správně rozpažil a ukázal, aby se hrálo dál.
     
    79
    Na levé straně nabral velkou rychlost Kieran Tierney, který přihrával k penaltovému puntíku. Ovšem k balonu se dříve dostal bránící hráč, jenž míč odkopl.

    Michal Luxa

    Branky: 28. Martinelli (Saka), 43. Saka (B. White), 55. Xhaka (Trossard), 74. Saka (Tierney) – 63. Schlupp

    Karty:   59. Tomkins (CRP)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:10.
    Arsenal FC: Ramsdale – White (83. Jorginho), Holding, Magalhães (86. Kiwior), Zinčenko (66. Tierney) – Ødegaard (C), Partey, Xhaka – Saka, Trossard (66. Jesus), Martinelli (83. Smith-Rowe).
    Náhradníci: Turner – Nelson, Vieira, Walters.

    Trenér: Mikel Arteta

    Crystal Palace FC: Whitworth – Ward, Tomkins, Guéhi, Mitchell – Milivojević (C) (66. Hughes), Doucouré, Schlupp (82. Ahamada) – Olise (82. Eze), Édouard (66. Ayew), Zaha.
    Náhradníci: Goodman – Clyne, Mateta, Richards, Andersen.

    Trenér: Paddy McCarthy

    Rozhodčí: Attwell – Betts, Mainwaring

    Diváci: 60 247
    ocianews.com