Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (2:0)
Crystal Palace FC
Neděle 19.03.2023, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Bukayo Saka dal sám dvě branky a na další přihrál, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (16:57:33)
     
    Arsenal vstoupí do reprezentační přestávky s osmibodovým náskokem na Manchester City, který má sice o zápas méně, ovšem ještě ho nevyhrál. Domácí celek v dnešním střetnutí dominoval, byl velmi efektivní při zakončení, čímž doputoval k dalšímu vítězství. Naopak Crystal Palace spoléhalo na rychlé protiakce, ale ani jednu nedovedl ke gólu. Naopak se radoval po rohovém kopu, kdy se prosadil Jeff Schlupp.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wilfried Zaha dlouho držel balon a po chvíli přihrál na pravou stranu vápna, kde Jordan Ayew posunul míč za sebe. Technický pokus k zadní tyči tlačil Eberechi Eze, avšak Aaron Ramsdale vytáhl parádní zákrok.
     
    90+2
    Domácí mužstvo už nikam nespěchá, spíše se soustředí na držení míče. Ovšem přihrávka na pravou stranu byla nepřesná, a tak bude vhazovat soupeř.
     
    90+1
    Rozeběhnutý Wilfried Zaha měl proti sobě dvojici soupeřů a přes Roba Holdinga neprošel. Za ním si pak nabíhal Jordan Ayew, avšak dobře postavený Jakub Kiwior zakončení zablokoval.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    89
    Sám Bukayo Saka poslal centr od praporku před branku, kde si na balon ale počíhal Joseph Whitworth. Po jeho výhozu mohlo jít Crystal Palace do protiakce, ale hráči Arsenalu se skvěle vrátili.
     
    88
    Aaron Ramsdale poslal dlouhý nákop n pravou stranu, kde k vápnu postupoval Bukayo Saka, který vybojoval další rohový kop pro svůj tým.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 60 247 diváků.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Gabriel Magalhães, přichází Jakub Kiwior.
     
    86
    Zpoza vápna se napřáhl Martin Ödegaard, jehož pokus zamířil jen nad branku. Arsenal ještě před rozehráním připravil další střídání.
     
    85
    Domácí hráči museli rychle řešit situaci na vlastní polovině, protože soupeři k nim rychle přistupovali. Arsenalu se to povedlo a pomalu se přesouvá znovu na útočnou polovinu.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Jorginho,
    ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Emile Smith-Rowe.
     
    82
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Naouirou Ahamada,
    ze hřiště odchází Michael Olise, přichází Eberechi Eze.
     
    81
    Granit Xhaka přihrával do vápna a balon tečoval James Tomkins. Jen kousek chyběl Gabrielu Jesusovi k tomu, aby mohl vystřelit.
     
    80
    Fanoušci Arsenalu si žádali pokutový kop, když po souboji skončil na trávníku Gabriel Jesus. Hlavní rozhodčí ale ihned správně rozpažil a ukázal, aby se hrálo dál.
     
    79
    Na levé straně nabral velkou rychlost Kieran Tierney, který přihrával k penaltovému puntíku. Ovšem k balonu se dříve dostal bránící hráč, jenž míč odkopl.
     
    78
    K rozehrání standardní situace se postavil Michael Olise, jenž chtěl zamířil k levé tyči. Ovšem zamířil jen do zdi a Arsenal se vydává na druhou stranu.
     
    77
    Těsně před šestnáctkou byl faulovaný Wilfried Zaha, kterého k zemí poslal Granit Xhaka. Crystal Palace bude rozehrávat přímý kop z výborné pozice!
     
    76
    Přes dvojici soupeřů odcentroval Wilfried Zaha, který je jasně nejlepším hráčem hostujícího mužstva. Ovšem před brankou se nacházel dobře postavený Thomas Partey.
    74. Bukayo SAKA - 4:1
     
    74
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Další parádní akce domácího favorita! Gabriel Jesus sice balon na levou stranu vápna nedostal, ale obránce ho tam stejně poslal. Kieran Tierney zvedl hlavu, přihrál k penaltovému puntíku, odkud levý spodní roh branky trefil BUKAYO SAKA – 4:1. Asistence: Kieran Tierney.
     
    73
    Crystal Palace vhazovalo a míče se znovu chopil Wilfried Zaha, který měl proti sobě dvojici soupeřů. Arsenal se chopil míč a postupuje na útočnou polovinu.
     
    72
    Arsenal nikam nespěchá a nechává stále více hrát svého soupeře. Hráči v černých dresech byli blízko snížení! Za Roba Holdinga si naběhl Wilfried Zaha, jehož pokus z úhlu jen těsně minul zadní tyčku!
     
    70
    Dalších deset minut je minulostí a hostujícímu celku se povedlo po rohovém kopu snížit. Ovšem Arsenal stále vede o dvě trefy, a tak může zůstat klidný.
     
    68
    Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyčku, kde se po balonu natahoval Gabriel Jesus. Jeho hlavička však byla nepřesná a skóre se tentokrát nemění.
     
    67
    Na pravé straně šestnáctky se objevil Rob Holding, jehož zakončení mířilo mimo prostor branky, ale bylo tečované. Arsenal tak bude rozehrávat další roh.
     
    66
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Kieran Tierney,
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Gabriel Jesus.

    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Odsonne Édouard, přichází Jordan Ayew,
    ze hřiště odchází Luka Milivojević, přichází Will Hughes.
    63. Jeff SCHLUPP - 3:1
     
    63
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Centr od rohového praporku putoval na první tyčku, kde JEFFA SCHLUPPA neuhlídala dvojice Gabriel Magalhães – Martin Ödegaard. Hostující hráč se napřáhl z malého vápna a poprvé prostřelil Aarona Ramsdalea.
     
    63
    Ben White nejprve nepustil Wilfrieda Zahu, ale balon poté odkopl na rohový kop.
     
    62
    Hráči v černých dresech znovu chvíli drželi balon, ale na jednu z přihrávek si počíhal Thomas Partey. Ovšem ani Arsenal nyní toho moc nepředvedl a bude se znovu bránit.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a utkání je téměř jistě rozhodnuté. Vstupujeme tak do poslední třetiny zápasu, v němž se Crystal Palace bude pokoušet o zázrak.
     
    59
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je James Tomkins (Crystal Palace), který do souboje šel stejně jako Leandro Trossard. Ovšem následně trefil domácího útočníka dlaní do obličeje.
     
    58
    Crystal Palace dostává od soupeře trochu prostoru a sledujeme jeho kombinaci na útočné polovině. Ovšem Wilfried Zaha neodcentroval a následně se balonu chopil Rob Holding.
     
    57
    Domácí fanoušci jsou spokojení, prozpěvují si a oslavují další vítězství svého týmu, i když do konce zápasu je stále hodně času. Ovšem to by museli hráči Arsenalu selhat.
    55. Granit XHAKA - 3:0
     
    55
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kolmá přihrávka Olexandra Zinčenka mířila na GRANITA XHAKU, který ji poslal na střed a pokračoval do vápna. Z jedné mu balon vrátil Leandro Trossard a švýcarský záložník propálil vybíhajícího Josepha Whitwortha – 3:0. Asistence: Leandro Trossard.
     
    54
    Centr hostujícího celku mířil na první tyčku, kde se nacházel pozorný Ben White. Arsenal vyrazil na druhou stranu, ovšem tentokrát toho moc nepředvedl.
     
    53
    Na pravé straně dostal trochu prostoru Michael Olise, jehož centr odvrátil Rob Holding. Následně zleva zakončoval Wilfried Zaha, ale Aaron Ramsdale byl připravený zasáhnout.
     
    51
    Velmi rychle potupoval do vápna Wilfried Zaha, který motal Bena Whitea. Ovšem tomu se vydal na pomoc Bukayo Saka a hostující útočník skončil na hrací ploše. Pokutový kop z toho ale nebude, což posvětil také VAR.
     
    50
    Po dlouhé době si Crystal Palace užívalo míče, i když kombinovalo na vlastní polovině. Arsenal se chopil míče a Granit Xhaka si vynutil nedovolený zákrok.
     
    48
    Dvojici hráčů měl proti sobě Gabriel Martinelli, kterému se znovu povedlo odcentrovat. Zakončení Arsenalu k tomu nepřišlo, avšak domácí ještě chvíli kombinovali na pravé straně.
     
    47
    Jednoduše a rychle přešel přes soupeře Bukayo Saka, který přihrával před brankou. Balon odvrátil dobře postavený Joel Ward, jenž měl za sebou Gabriela Martinelliho.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, který začal nákopem na pravou stranu Aaron Ramsdale. Hostující celek se ubránil, ovšem kombinuje Arsenal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme poločas, který patřil zejména Arsenalu. Ovšem právě papírový favorit mohl i prohrávat, protože z ojedinělé akce zamířil Wilfried Zaha do tyče! Tento moment jakoby probral kanonýry, kteří často kombinovali na útočné polovině. Mezi střelce se nejprve zapsal Gabriel Martinelli, kterého v nastavení napodobil Bukayo Saka. Uvidíme, co se stane po poločasové přestávce.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po delší době registrujeme Crystal Palace na útočné polovině. Nepřesným centrem se ale prezentoval Tyrick Mitchell, a tak Aaron Ramsdale bude rozehrávat od branky.
     
    45+1
    Za vápnem se tentokrát napřáhl Thomas Partey, jehož zakončení se o kousek do branky nevešlo. Arsenal hraje další povedený poločas v Premier League.
     
    45
    Hráči v červených dresech rozehrávali další rohový kop, ovšem centr se Leandru Trossardovi vůbec nepovedl. Wilfried Zaha mohl vyrazil na druhou stranu, ale míč mu byl rychle odebraný.
    43. Bukayo SAKA - 2:0
     
    43
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Střela z levé strany byla sražené na druhou stranu, kde byl BUKAYO SAKA, jenž si balon narazil s Benem Whitem. Jeden z hráčů se na anglického mladíka „vykašlal“, a tak přišlo technické zakončení po zemi, které skončilo v síti – 2:0. Asistence: Ben White.
     
    42
    Kanonýři sice vedou o jedinou trefu, ale v prvním poločasu dominují. Domácí hráči se znovu nacházejí na útočné polovině, kde kombinují.
     
    41
    Ben White přihrál do vápna, odkud Bukayo Saka chtěl přihrávat pod sebe. Balonu se na hranici vápna chopil Martin Ödegaard, jehož pokus zamířil kousek vedle pravé tyče.
     
    39
    Domácí celek rozehrával standardní situaci a na centr si naskočil Thomas Partey, jehož hlavička zamířila kousek vedle pravé tyče. Arsenal se hlásil o rohový kop, avšak rozhodčí přisoudil balon soupeři.
     
    38
    Arsenal vybojoval rohový kop, který rozehrál Bukayo Saka, jehož centr mířil na první tyčku, odkud byl odvrácený. Stejný hráč dostal šanci k reparátu, ovšem k hlavičce se neprobojoval Rob Holding.
     
    36
    První podražení ještě Olexandr Zinčenko ustál, ale podkopnutí Michaela Oliseho už ne. Hlavní rozhodčí si volá k sobě viníka, kterému důrazně ukazuje, že příště to už bude s kartou.
     
    35
    Ve vápně už se nacházel Bukayo Saka, který chtěl patou přihrát na nabíhajícího kapitána, ale trefil si druhou nohu. Následně chtěl tento hráč vystřelit, avšak jeho pokus byl zablokovaný.
     
    34
    Kanonýři se nacházejí znovu na útočné polovině, ale tentokrát se jim nepovedlo projít do šestnáctky. Na druhou stranu se vydal Cheick Doucouré, jenž měl proti sobě přesilu.
     
    33
    Hluboko pro balon se vrátil Odsonne Édouard, s nímž postupoval také Gabriel Magalhães, který se u postranní lajny dopustil nedovoleného zákroku.
     
    31
    Po jednom ze soubojů zůstal ležet na hrací ploše Granit Xhaka, který se drží za koleno. Středopolař Arsenalu potřebuje lékařské ošetření.
     
    30
    K rohovému praporku přispěchal Leandro Trossard, který centrem hledal Roba Holdinga, jehož hlavička zamířila jen za sebe. Následně Gabriel Martinelli neprošel přes soupeře a bude se kopat od brány.
     
    29
    Olexandr Zinčenko znovu hledal přihrávkou prvního střelce branky, jenž se k míči neprobojoval. Ovšem Arsenal bude rozehrávat rohový kop.
    28. Gabriel MARTINELLI - 1:0
     
    28
    Arsenal právě vstřelil branku!
    V osmadvacáté minutě se The Gunners ujímají vedení! Ben White předskočil soupeře a posunul míč na Saku, který přihrál na hranici vápna. GABRIEL MARTINELLI předvedl kličkou, kterou se dostal za obránce a následně zamířil k zadní tyči – 1:0. Asistence: Bukayo Saka.
     
    26
    Michael Olise nejprve skluzem k zemi Leandra Trossarda, který si poté pomohl přidržením. Rozhodčí jako nedovolený posoudil až druhý zákrok, což se domácímu útočníkovi a Granitu Xhakovi vůbec nelíbilo.
     
    25
    Na druhé straně do vápna vnikl Odsonne Édouard, který ještě přihrával pod sebe, kde se ale nacházel Ben White, jenž balon odkopl za postranní lajnu.
     
    24
    Gabriel Martinelli nepřešel přes soupeře a rychle se musel vracet Leandro Trossard, který se dopustil prvního faulu Arsenalu. Domácí útočník se rozčiloval zbytečně.
     
    23
    Zleva odcentroval Granit Xhaka, který ale před brankou našel jen soupeře. Následně se balonu chopil Thomas Partey a Arsenal pokračuje v kombinaci.
     
    22
    Rob Holding musel rychle reagovat a hned balon odkopával. Ovšem nedovoleně ho atakoval Odsonne Édouard, který dostává od hlavního rozhodčího první napomenutí.
     
    21
    Zatímco obránce Crystal Palace byl ošetřován, tak hráči Arsenalu přiběhli ke svému trenérovi, kde přebírali jeho taktické pokyny.
     
    20
    Až k vlastnímu pokutovému území se vrátil Wilfried Zaha, který si pohlídal domácího kapitána. Martin Ödegaard se snažil přejít do vápna, ale balon mu utekl mimo hrací plochu. V přerušené hře se na trávník položil Tyrick Mitchell, jenž potřebuje lékařskou pomoc.
    18. Domácí kapitán zpoza vápna prověřil gólmana
     
    18
    Dalším centrem se prezentoval Bukayo Saka, jehož snažení bylo odvrácené těsně za vápno. Tam se míče chopil Martin Ödegaard, jehož dělovka mířila k pravé tyči. Ovšem Joseph Whitworth pěkným skokem první nepříjemnost odvrátil.
     
    17
    Olexandr Zinčenko posouval míč níže na levé straně šestnáctky, odkud do brankářových rukavic odcentroval Granit Xhaka.
     
    16
    Krásná dlouhá přihrávka mířila od půlící čáry až na hranici vápna, kde se pohyboval Bukayo Saka. Ten měl proti sobě dvojici soupeřů a vypadalo to, že přes ně projde. Ovšem v posledním momentu ho zradila gravitace a Joseph Whitworth mohl být dál klidný.
     
    14
    Zprava do vápna prošel Bukayo Saka, který už mohl střílet, ale ještě hledal Granita Xhaku. Ovšem balon se ke švýcarskému záložníkovi nedostal, avšak Arsenal bude jen vhazovat.
     
    13
    Předchozí situace zvedla z lavičky Mikela Artetu, který svým svěřencům ukazuje, že musejí zvýšit pohyb. Uvidíme, jak hráči na to zareagují.
     
    12
    Domácí celek dostal od soupeře první varování a uvidíme, jak hráči Arsenalu na celou situaci zareagují. Zatím se před branku soupeře moc nedostávají.
    11. Zaha z hranice vápna orazítkoval tyč, míč se pak odrazil do zad brankáře a zamířil na rohový kop
     
    11
    Arsenal po delší době uklidňuje hru a bude se prezentovat postupným útokem. Jenomže Thomas Partey znovu dával laxní přihrávku a Crystal Palace vyrazilo na druhou stranu. Wilfried Zaha z hranice vápna zamířil do tyče a následně se od brankářových zad odrazil na rohový kop!
     
    9
    Thomas Partey si dal balon daleko od nohy a na druhou stranu se vydal Michael Olise, jehož odzbrojil Olexandr Zinčenko. Arsenal se přesunul do vápna soupeře, kde souboj neustál Leandro Trossard.
     
    8
    Na pravé straně se pohyboval Bukayo Saka, jemuž centr vůbec nevyšel. Hostující celek tak přežil další akci favorita a Joseph Whitworth bude rozehrávat od branky.
     
    7
    Martin Ödegaard napadal rozehrávku soupeře, ale k balonu se nedostal. Hostující celek si pomohl přihrávkou na devatenáctiletého brankáře, po jehož nákopu byl faulovaný Thomas Partey.
     
    6
    U středové čáry vystoupil proti Leandru Trossardovi Joel Ward, který se dopustil nedovoleného zákroku. Faulující hráč s tím sice nesouhlasí, ovšem musí se rychle vrátit na svou pozici.
     
    5
    Na hranici vápna se pohyboval Bukayo Saka, který se snažil o kličku na střed. Ovšem dobře zareagoval Cheick Doucouré, jenž míč získal. Crystal Palace se přesunulo na útočnou polovinu, kde u balonu dlouho nevydrželo.
     
    4
    Na levé straně dobře kombinovali Gabriel Martinelli a Granit Xhaka, kteří si balon několikrát vrátili. První jenovaný už byl v šestnáctce, ale Joel Ward mu nedovolil vystřelit.
     
    3
    Pas po levé straně zamířil jen do zad rozeběhnutého Bukayoa Saky, kterému byl následně odmávaný ofsajd. Hostující celek hru přenesl na druhou stranu, kde se dobře vrátil Gabriel Martinelli.
     
    2
    Arsenal do dnešního souboje nastoupil v červených dresech, naopak Crystal Palace obléklo černou sadu. Vraťme se na trávník, kde s míčem hrají domácí.
     
    1
    Utkání právě odstartovalo, když se balonu jako první chopil Odsonne Édouard. Tyrick Mitchell přihrával nepřesně na levé straně, a tak hraje Arsenal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Ramsdale – B. White, Holding, Magalhães, Zinčenko – Ödegaard (C), Partey, Xhaka – Saka, Trossard, Martinelli.
    Náhradníci: Turner – Jesus, Jorginho, Kiwior, Nelson, Smith-Rowe, Tierney, Vieira.
    Trenér: Mikel Arteta

    Crystal Palace FC: Whitworth – J. Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell – Milivojević (C), C. Doucouré, Schlupp – Olise, Édouard, Zaha.
    Náhradníci: Goodman – Ahamada, J. Ayew, Clyne, Eze, Hughes, Mateta, C. Richards, Tomkins.
    Trenér: Paddy McCarthy

    Rozhodčí: Attwell – Betts, Mainwaring.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které začne zhruba za pětačtyřicet minut. Oba celky odtajnily sestavy, a tak si je za pár minut představíme.
     
    Vedoucí Arsenal v sedmadvaceti případech posbíral šestašedesát bodů, což je o pět více, nežli má hlavní favorit na trofej – Manchester City. V týdnu kanonýři nezvládl druhý poločas se Sportingem Lisabon a po pokutových kopech vypadli. Svěřenci Mikela Artety se tak mohou soustředit jen na ligovou scénu. Tým vedený španělským trenérem je na dobré vlně, vždyť v Premier League pět zápasů neprohrál. Nejlepším střelcem The Gunners pak je Gabriel Martinelli, jenž soupeřům nasázel dvanáct branek. Dnešním soupeřem prvního mužstva tabulky pak bude Crystal Palace, které najdeme se sedmadvaceti body na dvanácté příčce. Hostující mužstvo tak bojuje o záchranu v nejvyšší anglické soutěži, když na osmnáctý West Ham má náskok pouhých tří bodů. V týdnu vedení klubu došla trpělivost s manažerem Patrickem Vieirou. Zatím nové jméno oznámeno ještě nebylo, avšak dočasně by tým měl převzít Paddy McCarthy. Nejlepším střelcem týmu je zkušený útočník Wilfried Zaha, který se trefil šestkrát.
     
    Dobrý den, o slovo se znovu hlásí anglický fotbal. Řada zápasů Premier League je odložených, protože tento víkend se hraje také FA Cup. Ovšem souboj osmadvacátého kola mezi Arsenalem FC a Crystal Palace FC se odehraje ve stanoveném termínu – tedy od 15 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Luxa

    Branky: 28. Martinelli (Saka), 43. Saka (B. White), 55. Xhaka (Trossard), 74. Saka (Tierney) – 63. Schlupp

    Karty:   59. Tomkins (CRP)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:10.
    Arsenal FC: Ramsdale – White (83. Jorginho), Holding, Magalhães (86. Kiwior), Zinčenko (66. Tierney) – Ødegaard (C), Partey, Xhaka – Saka, Trossard (66. Jesus), Martinelli (83. Smith-Rowe).
    Náhradníci: Turner – Nelson, Vieira, Walters.

    Trenér: Mikel Arteta

    Crystal Palace FC: Whitworth – Ward, Tomkins, Guéhi, Mitchell – Milivojević (C) (66. Hughes), Doucouré, Schlupp (82. Ahamada) – Olise (82. Eze), Édouard (66. Ayew), Zaha.
    Náhradníci: Goodman – Clyne, Mateta, Richards, Andersen.

    Trenér: Paddy McCarthy

    Rozhodčí: Attwell – Betts, Mainwaring

    Diváci: 60 247
    thejrc.org