Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.) | Florida – New Jersey 4:2 (kon.) | Tampa – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (3:4 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 6:0 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (0:2 po s.n.)
Calgary – Dallas 5:6 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:2 (kon.) | San Jose – NY Islanders 1:4 (kon.)
Buffalo – Boston 0:7 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Vegas – Columbus 7:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
New York Islanders
Neděle 19.03.2023, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    34:57
    Už podruhé domácí pykají za zbytečný faul v útočném pásmu. Dvířka trestné lavice se otevřely Eriku Karlssonovi, nejproduktivnější zadák celé soutěže podrazil Kylea Palmieriho.
     
    28:16
    Žraloci se mohou pokusit vrátit na kontakt v přesilové hře. Na lavici hanby usedl Pierre Engvall, jenž podrážením zastavil rozjetého Noaha Gregora.
     
    23:55
    Pokračující tlak Sharks ukončil útočný faul. Proti pravidlům hrál kanadský forvard Kevin Labanc, když za bránou Sorokina krosčekem poslal k ledu Dobsona.
     
    14:20
    Krátce po nevyužité přesilovce navíc hosté míří do čtyř. Menší dvouminutový trest vyfasoval Cal Clutterbuck za vražení na hrazení, jímž se provinil vůči Mattu Benningovi.
     
    12:04
    Hodně smolný faul Derricka Pouliota, který se snažil o udržení puku v útočné třetině a přitom neúmyslně zvedl hokejku do obličeje Bo Horvata, muži v pruhovaném neměli jinou možnost, než domácího zadáka vyloučit.
     
    05:17
    Andreas Johnsson se vydal trestat tvrdý, ovšem naprosto čistý hit Alexandra Romanova na Tomáše Hertla. Mezi hokejisty došlo k menší rozmíšce a výsledkem je přesilovka pro Islanders, protože domácí forvard dostal čtyři minuty za hrubost, zatímco ten hostující pouze dvě.
     
    02:23
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Na trestnou lavici usedl švédský útočník Fabian Zetterlund, jenž ve středovém kruhu nedosáhl pravou rukavicí na vzduchem letící puk, Caseyho Cizikase poté zastavil jen za cenu nedovoleného bránění.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Labanc (Couture, Sturm) – 17. Pageau (Cizikas), 23. Palmieri (Mayfield, Dobson), 26. Pulock (Fasching, Engvall), 46. Parise (Romanov, Pageau)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Pouliot, Knyžov, Vlasic, Benning, Ferraro (A) – Barabanov, Hertl, Johnsson – Labanc, Couture (C), Eklund – Kaut, Sturm, Gregor – Zetterlund, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – Holmström, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Hanson, Sandlak – Apperson, Marquis

    Diváci: 16 880
    thejrc.org