Sampdoria – Hellas Verona 3:1 (kon.) | Fiorentina – Lecce 1:0 (kon.) | Turín – Neapol 0:4 (kon.)
Lazio – AS Řím 1:0 (kon.) | Inter – Juventus 0:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
3:1 (2:0)
Hellas Verona
Neděle 19.03.2023, 12:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
    90+8. Alessandro ZANOLI - 3:1
     
    90+8
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Rozevlátá defenziva hostů umožnila cestu vpřed. Jesé si podržel míč až do poslední možné chvíle, ALESSANDRO ZANOLI dostal přihrávku na zlatém podnose a zakončil s přehledem. Je hotovo. Asistence: Jesé.
     
    90+6
    Otevřená obrana Verony, faulovat tak musel za cenu žluté karty Diego Coppola. To už by domácí mohli zvládnout.
    88. Davide FARAONI - 2:1
     
    88
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    No a zápletka je na světě. DAVIDE FARAONI si počkal na hraně malého vápna a přimotal se ke gólu jako slepý k houslím. Paweł Dawidowicz hlavičku umístil na svého spoluhráče, který snad hrudí tečoval balon do sítě. Sudí ještě kontroloval hru rukou, ale nakonec branka platí. Asistence: Paweł Dawidowicz.
     
    84
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Mehdi Léris, přichází Jeison Murillo,
    ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Jesé.
     
    83
    Žlutou kartu si prohlédne Bram Nuytinck a je hodně naštvaný. Možná ví, že bude muset vynechat další zápas, přitom dnes hraje parádně.
     
    78
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Jayden Braaf, přichází Yayah Kallon.
     
    72
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Nicola Murru.
     
    71
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Fabio Depaoli.
     
    65
    Hosté pijí z kalichu hořkosti, ani teď branka Hellas Verona není uznána! Adolfo Gaich asi spálí kopačky, radost mu znovu uzmul ofsajd. Darko Lazović ještě centroval dle pravidel v pořádku, jenže Kevin Lasagna zakončoval hlavou ve chvíli, kdy Gaich už nabíhal v ofsajdu. Veroně se ani napodruhé nedaří zdramatizovat zápas. Skutečně pech.
     
    65
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Mickaël Cuisance, přichází Emirhan İlkhan.
     
    61
    Hellas Verona sice vstřelila branku, ta ovšem neplatí. Klobouk dolů před Slovákem Ondrejem Dudou, záložník Verony procpal míč krásnou přihrávkou za obrannou linii Sampdorie, jenže náběh nenačasoval Adolfo Gaich. Jeho zakončení přišlo z ofsajdu. Zdvižený prst pro defenzivu domácích.
     
    49
    Tak pozor! Verona se ještě nevzdává, Jayden Braaf natáhnul k razantní střele a jako kdyby chtěl připomenout, že ho nikdo okopávat nebude bez trestu. Jeho pokus se svezl po trávníku a zakončil svou pouť až na levé tyči. Martin Türk, kmenový brankář Parmy, měl kus štěstí.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Josh Doig, přichází Kevin Lasagna,
    ze hřiště odchází Giangiacomo Magnani, přichází Miguel Veloso.
     
    42
    Hosté musí šlapat, chtějí-li se zápasem ještě něco dělat. Odnesl to Filip Djuričić, který musel tvrdě přistoupit k Ondreji Dudovi a vidí žlutou kartu. Bude z toho atraktivní přímý kop.
     
    38
    Hosté musejí střídat, svou šichtu končí předčasně Milan Djurić a nahrazuje ho jiný útočník Adolfo Gaich. Uvidíme, zda to prospěje ofenzivnímu představení Verony.
    35. Manolo GABBIADINI - 2:0
     
    35
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Nazdár! MANOLO GABBIADINI zůstal za obranou zapomenutý, Adrien Tameze hlavou tečoval přihrávku, a tak nemohlo jít ani o ofsajd. I když střelec úvodní branky neměl rychlost, zvládnul šikovný obrat, uvolnil se k zakončení z dálky a překvapil brankáře. Lorenzo Montipò si sice na míč sáhnul, přesto reagoval pozdě a bere svým nepřesvědčivým zásahem Veroně vítr z plachet. Sampdoria odskakuje do trháku.
     
    29
    Bram Nuytinck vytahuje fantastický skluz na brankové čáře! Tento fotbal určitě nenudí, Darko Lazović překonal všechny možné i nemožné překážky a zakončil až za záda brankáře. Martin Türk se bezmocně otáčel, jenže zaskočil za něj kolega z obrany. Akci předcházel nenápadný centr Faraoniho, který míč asi netrefil tak, jak by si představoval, ale ten dopadnul přesně na místo určení.
    24. Manolo GABBIADINI - 1:0
     
    24
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Nápor vrcholí trefou Sampdorie, znovu v tom měl prsty smolař posledních minut Giangiacomo Magnani. Míč šel od rohového praporku opět do jeho prostoru, kde uspěl ve vzduchu i tentokrát Bruno Amione. Magnani prosil o faul marně, Bram Nuytinck procpal přihrávku přes několik hráčů a odskočený MANOLO GABBIADINI po zemi a podél ruky brankáře zvládl zakončit. Lorenzo Montipò na ránu z bezprostřední blízkosti nereagoval, Sampdoria se ujímá vedení. Asistence: Bram Nuytinck.
     
    6
    Fantastická rána! Tak to vypadá, že týmy dnes odmítají hrát „zanďoura“. Darko Lazović se opřel do své rány, Martin Türk musel do vzduchu a také on vytahuje famózní zákrok proti dobře mířené střele. Hosté chystají roh.
     
    3
    Hezká kombinace u levé postranní čáry, jenže Adrien Tameze se zbytečně dostal pod tlak. Těžili z toho domácí, Filip Djuričić měl na středu volný prostor k zakončení a náležitě ho vytěžil. Výborně zasáhnul pravou rukou Lorenzo Montipò, který musel vidět ránu na poslední chvíli. Odvrací na roh.

    Patrik Czepiec

    Branky: 24. Gabbiadini (Nuytinck), 35. Gabbiadini, 90+8. Zanoli (Jesé) – 88. Faraoni (Dawidowicz)

    Karty:   42. Djuričić (SMD), 83. Nuytinck (SMD) – 90+6. Coppola (VRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
    UC Sampdoria: Türk – Amione, Nuytinck, Günter – Augello, Cuisance (65. İlkhan), Winks, Zanoli – Djuričić (72. Murru), Léris (84. Murillo) – Gabbiadini (84. Jesé).
    Náhradníci: Tantalocchi, N. Ravaglia – Oikonomou, Quagliarella, Yepes, Malagrida, Sábírí, Paoletti.

    Trenér: Dejan Stanković

    Hellas Verona: Montipò – Coppola, Magnani (46. Veloso), Dawidowicz – Doig (46. Lasagna), Duda, Tameze, Faraoni – Lazović (71. Depaoli), Braaf (78. Kallon) – Djurić (38. Gaich).
    Náhradníci: Perilli, Toniolo – Ceccherini, Cabal, Abildgaard, Zeefuik, F. Terracciano, Sulemana.

    Trenér: Marco Zaffroni

    Rozhodčí: Mariani – Bindoni, Valeriani
    thejrc.org