Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.) | Florida – New Jersey 4:2 (kon.) | Tampa – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (3:4 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 6:0 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (0:2 po s.n.)
Calgary – Dallas 5:6 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:2 (kon.) | San Jose – NY Islanders 1:4 (kon.)
Buffalo – Boston 0:7 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Vegas – Columbus 7:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:0, 1:1, 1:3) Stav série: 0:1
Bílí Tygři Liberec
Neděle 19.03.2023, 16:40 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Rozhodčí tresty dodali až zpětně, dva nejaktivnější, Kevin Klíma (MHK) a Jan Šír (LIB) slízli dvě minuty za hrubost. Nic dalšího se již trestat nebude.
     
    60:00
    A tady se budou ještě pekelně rozdávat tresty! Zdánlivě drobná potyčka u mantinelu přerostla v brutální melu ve středním pásmu, kdy po Klímovi skočil Šír, předtím ještě byl trefen Bulíř několika ranami pěstí.
     
    59:12
    Rosandič ještě mohl do utkání vrátit prvky dramatu, ale z mezikruží ve vyložené šanci nezamířil přesně, puk mu z hole sjel!
    58:50 Petr JELÍNEK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tady je hotovo, Liberec bere první bod v sérii! Nepřesnou přihrávku mezi kruhy zachytil PETR JELÍNEK a vyvezl puk až do útočného pásma. K tomu ještě udělal zvratnou kličku a dostal se před Kiviaha, kterého prostřelil na zadní tyč – 2:4! Asistence: Lukáš Derner.
    58:23 Oscar FLYNN - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    A to se také děje, Tygři jsou blízko výhře v sérii! Ostřelování branky Kiviaha bylo v první fázi neúspěšné, puk se ale dostal nad kruhy pro OSCARA FLYNNA, který měl druhou šanci. Tentokrát si už poradil o dost lépe, domácího gólmana propálil okolo lapačky – 2:3! Asistence: Adam Najman, Uvis Janis Balinskis.
     
    58:12
    Graeme McCormack (MHK) nezachytil pohyb Melancona v rychlém útoku a přitáhl si jej, což mělo za následek pád hostujícího obránce. Liberec má šanci tenhle duel zlomit v úplném závěru!
    55:58 Jakub RYCHLOVSKÝ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A čtyři minuty před koncem je navíc srovnáno! Dlouhá přihrávka napříč kluzištěm nejprve ke svému příjemci neprošla, ale propadla na hokejku JAKUBU RYCHLOVSKÉMU, který v rychlosti dojel s pukem až za kasu. Odtud však vracel puk za sebe k tyči, kde byl nešťastně postavený Marek Zachar. Právě od ex-libereckého hráče se puk odrazil za brankovou čáru – 2:2! Bez asistence.
     
    55:44
    Melancon předržel puk v obranném pásmu a rázem byl po čisté práci Perreta bez něj. Perret tak mohl téměř na jistotu posunout Hradec výhře, mezi betony ale Kváču nepropálil!
     
    46:05
    Už v klasické přesilovce ustáli domácí krizovku! Propadli totiž v obraně a Tygři si vyťukali situaci 3 na 1 do situace, kdy Bulíř střílel z mezikruží. Ale pokus mu vůbec nesedl a byl z toho pouze zákrok Kiviaha!
     
    45:31
    Perret po vyhraném buly okamžitě vzal puk a vyjel s ním až do takové situace, že se po levém křídle rázem dostal sám před Kváču! Na střelu měl ale už málo času a trefil jenom jeho betony!
     
    45:23
    Tygři mají 37 sekund 4 na 3! Oliver Okuliar (MHK) zasáhl mimo hru jednoho z Libereckých vysokou holí a dostává oprávněné dvě minuty.
     
    43:59
    Patrik Marcel (MHK) a Jaroslav Vlach (LIB) se tak dlouho muchlovali u mantinelu, až rozhodčímu došla trpělivost. Oba poslal ven na dvě minuty za hrubost a hraje se 4 na 4.
    43:36 Kevin KLÍMA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    K trestnému střílení se rozjel KEVIN KLÍMA a složité si to příliš nedělal. Zakončil přesně do prostoru, který gólmani nemají rádi. A to mezi vyrážečku a beton – 2:1!
     
    43:36
    Velká příležitost pro Hradec! Tygři zapomněli na obrannou fázi a přišla přesná nahrávka na Perreta do samostatného úniku. Ten sice zakončil jenom do betonu, ale Petr Kolmann (LIB) jej během brejku přidržel. Proto je z toho trestné střílení!
     
    42:02
    A také to mohlo být klidně 1:2! Birner táhl brejk 3 na 2 a vystřelil z ostrého úhlu. Kiviaho vyrazil jenom před sebe, ale tam dojel jako první opět Birner. Ještě si puk potáhl do odkryté části, Lalancette ale skvěle skočil do střely a zabránil téměř jasnému gólu!
     
    40:46
    Na druhé straně měl však velkou tutovku Perret, který rázem byl sám před Kváčou! Jenže nešel do střely, vracel puk pod sebe z druhé vlny na Jergla. Hostující brankář ale tuhle přihrávku hokejkou skvěle lapil!
     
    39:44
    Liberec se prvnímu oslabení ubránil a ještě mohl zaútočit! Blainův pokus skončil někde mezi kruhy a Filippi v pohybu bez problémů nastartoval situaci 3 na 2, kterou pak proměnil v samostatnou akci. Kiviaha přes teploměr ale neprostřelil.
     
    37:31
    Trvalo to bez trestu 37 minut a 31 sekund série! Tomáš Filippi (LIB) zabránil Okuliarovi v pohybu vpřed a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Lvi tak končí třetinu v početní výhodě.
    30:39 Uvis Janis Balinskis - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši ze živějšího výkonu vytěžili srovnávací branku! Všechno to začalo střelou z prostoru nad kruhy, kterou Kiviaho vyrazil na levý kruh. Tam byl ale první Michael Frolík, stáhl si puk na hokejku a pálil z ostrého úhlu. I tohle domácí brankář měl, jenže kotouč prodloužil jenom na UVISE JANISE BALINSKISE, který měl podobně snadnou práci jako Cingel – 1:1! Asistence: Michael Frolík.
     
    21:17
    Ordoš dostal zpoza branky přihrávku na kruhy, kde zůstal nepokrytý. Zvolil střelu bekhendem do vrchní části branky, břevno však jenom velmi těsně přestřelil!
    20:22 Lukáš CINGEL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí si na první branku v utkání museli počkat až do druhé třetiny! Jakub Lev dostal nahrávku na levé křídlo a postupoval do útočného pásma. Zhruba od prostoru střídačky vypálil a Kváča vyrazil do brankoviště, ale jenom před sebe, kde byl rozjetý LUKÁŠ CINGEL. Pohotová dorážka za Kváčova záda a Lvi vedou – 1:0! Asistence: Jakub Lev, Jan Eberle.
     
    19:08
    Liberec se na začátku poslední minuty nahozením od modré dostal do další šance! Důraznější byl totiž oproti obráncům Dlouhý, který nadvakrát zkoušel procpat puk za Kiviaha, ale neuspěl!
     
    17:56
    Jergl zvládl osobní souboj s Flynnem a z levé strany pálil přes bloky. Sice neúspěšně, domácí ale mohli v tlaku pokračovat. Rosandič si šikovně sjel na Jerglovu přihrávku na kruhy, pokus z první ale promáchl!
     
    17:05
    Téměř tříminutové zkoumání videa nenabídlo vyvrácení původního verdiktu sudích, a tak se hraje dále za stavu 0:0!
     
    17:05
    Těžké chvíle pro Lvy! Kiviaho vyrážečkou vyslal puk nad sebe a zpětně narazil do břevna. Tlačenicí došlo k vyhození branky ze svého postavení, puk se za brankovou čáru dostal od brusle Faška-Rudáše až posléze. Rozhodčí gól z prvotního verdiktu neuznal, nebude to ale jinak? Zkoumá se totiž video!
     
    16:21
    Okuliar z kruhů pustil kotouč na Klímu, který za to vzal z první. Kváča ramenem vyrazil jenom nad sebe a puk nabral takovou rotaci, že mu spadl zpátky do brankoviště. Obrana Liberce však tuhle situaci zvládla!
     
    08:46
    První emoce na sebe dlouho pak čekat nenechaly! Začalo to už zaviněným pádem Kiviaha v domácím brankovišti, na opačném konci pak Kváča držel puk před brankovou čárou a ani jeden hráč z chumlu neslyšel kloudně hvizd rozhodčího. Posléze se to tak začalo slušně mydlit, ale vše v relativních hokejových mezích.
     
    07:46
    Zachar nejprve podržel puk u mantinelu v pásmu a následně vysunul hru zpět na modrou, odkud přišla okamžitá střela. Propadnutý puk ještě tahal na brankovišti Smoleňák a přiklepl ho právě Zacharovi, jenž mířil mezi Kváčovy betony. Ani tentokrát to ale není gól!
     
    07:17
    Po vyhraném buly se Blain dostal do shluku dvou protihráčů, přesto dokázal sklepnout na Okuliara, který byl rychlejší a rázem byl sám před Kváčou. Zblízka však napálil jenom gólmanův beton!
     
    04:49
    Tlak Liberce ale pokračoval a Melancon dostal nabito na modrou. Sražená střela nadělala hodně paseky před Kiviahem, který musel složitě vykopávat betonem!
     
    03:29
    Perret to s Jerglem vykombinovali ve středním pásmu a prvně jmenovaný nakopl svoje turbomotory. Dojel až na levý kruh a před dotírajícím obráncem pálil na bližší tyč. Kváča byl sice překonán, ale právě branková konstrukce, které teď liberecký gólman hokejkou děkuje, Tygry zachránila!
     
    02:22
    Jelínek si udělal na levém křídle prostor a rázem byl v situaci 2 na 1 s Balinskisem. Lotyšský obránce střílel po přihrávce na kruzích z první, branku však jenom těsně minul!
     
    00:19
    Jank se ve středním pásmu snažil napíchnout na mantinel Faška-Rudáše, jenže výrazně netrefil a slovenský útočník jel sám na branku! Na Kiviaha zkoušel zakončení pod levým betonem, finský brankář si ale tuhle situaci pohlídal!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Cingel (Lev, Eberle), 44. Kev. Klíma (TS) – 31. Balinskis (Frolík), 56. Rychlovský, 59. Flynn (A. Najman, Balinskis), 59. Jelínek (Derner)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Zachar, Werek.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Bulíř (A), Rychlovský – Vlach, Jelínek (C), Šír – Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček

    Diváci: 6 128
    Mountfield HK 4 1 Liberec
    #1 Neděle 19.03.2023 • 16:40
    Mountfield HK - Liberec 2:4
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Liberec 3:2
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 19:00
    Liberec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #4 Pátek 24.03.2023 • 17:00
    Liberec - Mountfield HK 1:2
    #5 Neděle 26.03.2023 • 18:00
    Mountfield HK - Liberec 6:4
    thejrc.org