Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.) | Florida – New Jersey 4:2 (kon.) | Tampa – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (3:4 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 6:0 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (0:2 po s.n.)
Calgary – Dallas 5:6 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:2 (kon.) | San Jose – NY Islanders 1:4 (kon.)
Buffalo – Boston 0:7 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Vegas – Columbus 7:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (2:0, 1:0, 0:2) Stav série: 1:0
HC Oceláři Třinec
Neděle 19.03.2023, 14:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Sparta vstupuje do zápasového rytmu na den přesně po dvoutýdenní pauze, když zatím své poslední utkání sehrála v neděli 5. března v Brně. Svěřenci uznávaného trenéra Miloslava Hořavy uzavřeli základní část porážkou a od té doby se připravovali na blížící se čtvrtfinále play off. Výsledky předkola určily, že sparťané narazí v boji o postup do semifinále nadupaný Třinec, držitele mistrovského hattricku z posledních sezon.
     
    Třinec vinou výsledkové krize v novém roce nakonec ztratil naději na přímý postup do čtvrtfinále a musel absolvovat předkolo. V něm svěřenci kouče Zdeňka Motáka vyzráli na litvínovskou Vervu, kterou vyřadili nejkratším možným rozdílem, konkrétně tedy 3:0 na zápasy. Zda si Slezané přenesou svou vítěznou pohodu a rozehranost z osmifinálové série také do Prahy, ukážou až následující hodiny.
     
    Čtvrtfinálová série bude také velkým soubojem dvou ofenzivních tahounů. Na straně jedné stojí kapitán Sparty Michal Řepík s osmatřiceti získanými body v základní části, naproti němu velezkušený Martin Růžička, který pro změnu vyhrál po rovných deseti sezonách kanadské bodování soutěže. Tentokrát mu na to stačilo v uvozovkách pouze dvaapadesát bodů. Kdo bude na konci celé série šťastnější?
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám všechny hokejové příznivce, dlouho očekávaná čtvrtfinálová bitva dvou gigantů je konečně tady. Sparťané odstartují celou sérii proti Třinci dvěma zápasy před domácím publikem a vy můžete být u toho! Repríza loňského finále startuje v neděli netradičně už od 14:00 hodin. Přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
    Zvítězí dnes Oceláři?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Brejcha, Lhotský.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemné a ničím nerušené nedělní odpoledne u čtvrtfinálové série mezi Spartou a Třincem! Utkání startuje přesně ve 14:00 hodin a vy si můžete mezitím přečíst sestavy obou celků pro dnešní utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí centr Vladimír Sobotka vyhrál úvodní vhazování a sparťané se přesunuli do útočného pásma. Mazanec zatím mohl zůstat v klidu, Sparta pokračuje.
     
    00:40
    Miroslav Forman ještě bojoval o puk v rohu kluziště, ale hosté o pár chvil později zapracovali a dostali hru do středního pásma. Oba celky posílají na led čerstvé síly.
     
    01:16
    Jakub Jeřábek poslal kotouč po mantinelu z hloubi obranného pásma, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění přesune zpátky před Marka Mazance.
     
    01:28
    David Tomášek vystřelil od modré čáry po vyhraném vhazování a kotouč lízl boční síťku třinecké branky. Oceláři se v úvodu utkání zatím spíše brání.
     
    02:12
    David Němeček nerozehrál přesně a jeden z třineckých hráčů ještě udržel kotouč na modré čáře. Třinečtí hráči se však do nějaké větší gólové šance nedostali.
     
    02:39
    Daniel Kurovský zabojoval v rohu v útočném pásmu a hosté kombinovali. Miloš Roman však ztratil kotouč a obránce Krejčík se svými spoluhráči v klidu rozehráli.
     
    03:28
    Martin Růžička vystřelil od levého mantinelu, ale jeho rána nebyla nikterak ohrožující pro brankáře Kováře. Sparťané si berou kotouč a hra pokračuje dál.
     
    04:31
    Moravčík odehrál kotouč před napadajícím Hudáčkem a sparťané přenesli hru na druhou stranu kluziště. Tam musel zasahovat třinecký brankář Mazanec.
     
    04:54
    Petr Vrána posunul kotouč do hloubi útočného pásma a hosté ještě chvíli zůstali usazeni před Kovářem. Dravecký se k dorážce nedostal.
     
    05:28
    Martin Jandus vystřelil od modré čáry a zdálo se, že jeden ze sparťanských hráčů ještě tečoval! Kotouč ale nemířil přesně do branky, hosté vše ustáli bez úhony.
     
    05:47
    Pozor také na druhé straně. Jeřábek nabil na modré čáře Marcinkovi, jehož prudkou ránu zneškodnil svým zákrokem připravený Kovář. Hra je přerušena.
     
    06:30
    Mikliš si poradil s napadajícím Miklišem, ale Nestrašil o pár vteřin později byl přeci jen úspěšnější. Sparťané si svou situaci zkomplikovali, teď už ovšem rozehrávají.
     
    07:05
    David Kaše se málem dostal před obránce Marinčina, který měl trochu problémy. Mazanec nakonec odpálil kotouč do bezpečí k Danielu Voženílkovi.
     
    07:57
    Kurovský hledal před brankou svého spoluhráče, který byl však pokrytý sparťanskou obranou. Kovář nemusel zasahovat a domácí hráči mají kotouč na hokejkách.
     
    08:51
    Jakub Krejčík posunul kotouč na Formana a kapitán Řepík pokračoval v útočném snažení. Domácí útočník ještě hledal Sobotku, který byl však odzbrojen.
     
    09:31
    Nebezpečná situace v útočném pásmu domácích! Němeček dostal hodně prostoru na střelu, ale jeho pokus zastavil připravený Mazanec.
     
    09:48
    Erik Hrňa si nahodil kotouč do útočného pásma, ale proti přesile domácích hráčů neměl šanci na úspěch. Sparťané si berou kotouč zpátky na své hokejky.
     
    10:20
    Marian Adámek rychle odehrál kotouč před napadajícím Kousalem a hosté ještě zaútočili. Buček spolupracoval se svými spoluhráči, leč neúspěšně.
     
    11:14
    Gustaf Thorell vysunul své napadání hluboko do útočného pásma, ale třinečtí hokejisté i přesto nakonec dokázali vyvést puk do neutrální zóny.
     
    11:29
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou do vedení! Gustaf Thorell o pár vteřin později se přeci jen dostal ke kotouči, když následně našel volného OSTAPA SAFINA a druhý jmenovaný poslal kotouč na vzdálenější tyčku. Asistence: Gustaf Thorell.
    11:29 Ostap SAFIN - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:25
    Daniel Voženílek bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané si poradili a útočník Kaše se vydal na zteč! A pozor, vynutil si také nedovolený zákrok, bude vylučovat.
     
    12:51
    Tomáškova střela od modré čáry zaplula do Mazancovy náruče, čímž výhoda domácích končí. Na trestnou lavici usedl obránce Martin Adámek (TRI) za hákování.
     
    13:15
    Řepík nepřesně hledal své spoluhráče v hloubi útočného pásma a hosté se o pár okamžiků později osvobozují vyhozením puku až na druhou stranu kluziště.
     
    13:46
    Obrovská šance Ocelářů ve vlastním oslabení! Nestrašil byl úplně sám před Kovářem, který však podržel Spartu a udržel vedení.
     
    14:23
    Sparta právě vstřelila branku! Klíčový zákrok Kováře a následně druhý gól domácích! David Tomášek našel střílenou přihrávkou finského útočníka OLAVIHO VAUHKONENA, který pouze nastavil svou čepel hole a usměrnil puk do třinecké sítě. Asistence: David Tomášek, Pavel Kousal.
    14:23 Olavi VAUHKONEN - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:54
    Němečkovu ránu obětavě zablokoval clonící Adámek a hosté se dostali ke kotouči. Oba celky mezitím obměňují své síly na ledové ploše a hra pokračuje.
     
    15:23
    Jakub Jeřábek se opřel do střely od modré čáry, ale Kovář měl dobrý výhled a ránu třineckého beka zneškodnil. Po chvilce bude následovat další vhazování.
     
    15:30
    Libor Hudáček nepřesně rozehrál na svého obránce a hosté přichází o útočné pásmo. Sparťané mezitím vysouvají své napadání do útočného pásma.
     
    15:58
    Teď si domácí hokejisté příliš nerozuměli a hra se po zakázaném uvolnění stěhuje zpátky před zkušeného brankáře Jakuba Kováře, konkrétně k jeho levici.
     
    16:18
    Martin Růžička ještě bojoval o puk v útočném pásmu, ale hosté nebyli úspěšní. Sparťané jsou zatím všude dřív a nedovolují hostům příliš velké šance.
     
    17:13
    Neuvěřitelná šance! Po Marinčinově ráně mohl dorážet Kurovský, který však neposedný kotouč i díky nedovolenému zákroku Martina Janduse (SPA) netrefil.
     
    17:26
    Tomáš Marcinko hledal svého spoluhráče, který okamžitě vystřelil, ale rána mu příliš nesedla a brankář Kovář v klidu přikryl kotouč pod lapačku. Hra je přerušena.
     
    17:40
    Andrej Nestrašil hledal nepřesně obránce Jeřábka, ale hosté se okamžitě vrací zpátky před Kováře. Ten zatím nemusel zasahovat a následně Marcinko musí zpátky.
     
    18:23
    Nestrašil hledal v dobré pozici ještě lépe postaveného Martina Růžičku, ale třinecký kanonýr nemířil přesně. Sparťané se poté osvobodili.
     
    19:30
    Běží poslední minuta první třetiny. Chmielewski mezitím nahodil kotouč do útočného pásma, kde byli jako první domácí, kteří okamžitě obrací hru do neutrální zóny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní dvě branky. Sparťané šli do vedení zásluhou Ostapa Safina a Olaviho Vauhkonena. Oceláři měli své šance zejména v přesilové hře ke konci první třetiny, ale brankář Kovář se svými spoluhráči zatím drží čistý štít.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:53 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté vyhráli vhazování ve středním pásmu a přesunuli hru na druhou stranu. Sparťané následně poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:40
    Michal Kempný si poradil s napadajícím útočníkem a poslal kotouč na svého obránce. Domácí hráči založili rychlou protiakci, která skončila v rohu kluziště.
     
    21:12
    Michal Moravčík vyslal svižnou střelu od modré čáry, ale Mazanec kotouč bezpečně viděl a v klidu jej přikryl pod svou lapačku. Hra je znovu přerušena.
     
    21:30
    Vrána neuspěl na vhazování a Moravčíkova další střela od modré čáry tentokrát lízla tyčku třinecké branky! Velké štěstí pro Mazance.
     
    22:12
    Daniel Kurovský bojoval o kotouč u mantinelu a následná rána Marinčina od modré čáry zaplula přesně do připravené lapačky brankáře Jakuba Kováře.
     
    22:28
    Martin Růžička se opřel do střely z kruhu pro vhazování, ale třinecký útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Domácí následně posílají puk do neutrální zóny.
     
    22:54
    Lukáš Kaňák byl u kotouče v obranném pásmu jako první a sudí odpískali další zakázané uvolnění domácích. Hra se stěhuje zpátky před Jakuba Kováře.
     
    23:17
    Kaňák nahodil od modré čáry, ale kotouč byl sražen k mantinelu. Třinečtí hokejisté předvádí výbornou rotaci pozic v útočném pásmu a domácí se jen brání.
     
    24:03
    Jeden z třinecký beků neudržel puk na modré čáře a Mazanec vyjel téměř k modré čáře proti Kousalovi, aby odpálil volný kotouč do bezpečí.
     
    24:24
    Řepík nahodil puk od modré čáry a následný pokus jednoho z domácích ukryl ve své lapačce připravený Mazanec. Oba celky následně znovu střídají.
     
    24:34
    Marinčin nepřesně předal kotouč svým spoluhráčům a do akce se dostal Kaše. Jeho rána téměř z nulového úhlu zaměstnala brankáře Marka Mazance.
     
    24:59
    Petr Vrána spěchal za kotoučem do útočného pásma a střelu od modré čáry v podání Nestrašila schoval Kovář ve své lapačce. Hra je znovu na chvíli přerušena.
     
    25:13
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané zahrozili z první větší akce ve druhé třetině a hned dávají gól! PAVEL KOUSAL si vyjel na levý kruh pro vhazování a přesnou střelou překvapil Mazance. Asistence: Jakub Krejčík.
    25:13 Pavel KOUSAL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:44
    Miloš Roman nedosáhl v útočném pásmu na dlouhou přihrávku od svého spoluhráče a sparťanští obránci pouze poslali kotouč do středního pásma.
     
    26:38
    Libor Hudáček nepřesně přihrával do útočného pásma, což znamená jediné. Hra se stěhuje po zakázaném uvolnění před brankáře Ocelářů Marka Mazance.
     
    26:55
    Kempný rozehrál další sparťanskou útočnou akci a Horák neměl daleko ke kotouči. Druhý jmenovaný ale přeci jen potřeboval ještě nějaký prostor k zakončení.
     
    27:34
    Jakub Jeřábek pouze tečoval kotouč směrem do útočného pásma, ale hosté se dlouho před Kovářem neohřáli. Sparťané mají hru pod kontrolou a pokračují.
     
    28:36
    Olavi Vauhkonen dojel odražený kotouč v obranném pásmu, následně se uvolnil v tom útočném, ale jeho rána od modré čáry skončila pouze zablokovaná.
     
    28:45
    Miroslav Forman poslal kotouč do hloubi útočného pásma a domácí hokejisté ještě zabojovali. Oceláři byli nakonec úspěšnější a poslali puk do neutrální zóny.
     
    29:25
    Hudáček nabil na modré čáře svému spoluhráči a Kovář chvíli ani nevěděl, jak se mu podařilo kotouč vyrazit. Každopádně hra je přerušena za chvíli se bude vhazovat.
     
    29:43
    Daniel Voženílek v náznaku přečíslení vystřelil po přejezdu útočné modré čáry, ale zřejmě vracející se útočník Buchtele zablokoval ránu třineckého útočníka.
     
    30:13
    Martin Marinčin nepřesně rozehrál na své spoluhráče, ale o pár okamžiků později hosté přeci jen dostali kotouč do středního pásma a mohou vystřídat.
     
    30:36
    Marko Daňo pomohl obráncům v jejich činnosti a hosté uklidnili hru. Následně se dostal do úniku Martin Růžička, kterého vychytal Kovář.
     
    31:46
    Michal Řepík projel až do útočného pásma a následnou střelou mířil jen těsně nad třineckou branku. Velká škoda pro domácí Spartu. Hra pokračuje dál.
     
    32:20
    Skrumáž ve sparťanském brankovišti domácí hráči ustáli bez úhony. Voženílek zkoušel prostrčit kotouč na své spoluhráče, ale domácí obránci zapracovali včas.
     
    32:50
    Pozor také na druhé straně. Horák s Kempným udělali rozruch před třineckou brankou, kotouč možná lízl i tyčku, ale Mazanec situaci ustál.
     
    33:20
    David Vitouch si dojel odražený kotouč za třineckou brankou a sparťané o pár vteřin později dostali puk alespoň do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    33:56
    Kovář si počkal na další nepříjemnou ránu z třinecké strany, ale sparťanský gólman vše ustál a podržel svůj tým. Následná potyčka se obešla bez vyloučení.
     
    34:03
    Tomáš Marcinko napálil kotouč do útočného pásma, kde jej však dojeli pouze domácí, kteří okamžitě obrátili hru. Oceláři se však vrátili na své pozice včas.
     
    34:56
    Vladimír Sobotka nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož jeden z jeho spoluhráčů ještě nestihl vyjet z útočného pásma. Rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    35:20
    Marian Adámek vybojoval kotouč v obranném pásmu a hosté se přemístili na druhou stranu kluziště. Tam však sparťané byli připravení a odrazili soupeřův útok.
     
    35:54
    Jan Buchtele ustál soupeřův atak, ale hosté se přeci jen dostali na chvíli ke slovu. Voženílek ještě hledal své spoluhráče na pravé straně, ale neúspěšně.
     
    36:42
    Kousal v přečíslení dvou proti jednomu hledal našel Buchteleho, ale druhý jmenovaný netrefil kotouč ideálně. Štěstí pro Mazance.
     
    37:40
    Miroslav Forman se už dostával za posledního třineckého obránce, ale sudí svou píšťalkou zastavili hru pro postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    38:31
    Martin Růžička pouze tečoval kotouč směrem do útočného pásma a následně rozhodčí píská přihrávku rukou. Hra je na chvíli přerušena a oba týmy střídají.
     
    39:10
    Miloš Roman našel na modré čáře volného spoluhráče, který okamžitě zkusil vypálit, ale nepřesně. Kovář mohl zůstat ve svém pracovišti poměrně v klidu.
     
    39:46
    Voženílek hledal svou dlouhou přihrávkou Hudáčka, který však nezpracoval prudký kotouč. Následně ještě zaútočili sparťané, ale do střelecké pozice se už nedostali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu a oproti té první jsme viděli o jeden gól méně. Sparťané pomalu kráčí za prvním vítězstvím v sérii, když vedou po dvou odehraných třetinách nad Třincem 3:0. Třetí branku obstaral Pavel Kousal, který v dnešním utkání zaznamenal už dva kanadské body.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Tomáš Marcinko zaměstnal v útočném pásmu několik sparťanských hráčů, ale hosté se nakonec nedostali do šance. Sparťané byli včas připravení.
     
    40:45
    Roman Horák kroužil s pukem na hokejce v útočném pásmu a domácí hokejisté mohli zahrozit. Brankář Mazanec nakonec celou situaci ustál.
     
    41:09
    Jeden z třineckých hráčů atakoval brankáře Kováře a rozhodčí vykázali hru do středního pásma. Následovat bude za malou chvíli vhazování ve středním pásmu.
     
    41:54
    Vladimír Dravecký se zbavil jednoho ze sparťanských hráčů a hosté okamžitě zaútočili. Buček se natahoval po kotouči před Kovářem, který situaci ustál.
     
    42:26
    Bude se vylučovat na sparťanské straně, Oceláři si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Ostap Safin (SPA) za zásah do oblasti hlavu a krku.
     
    43:15
    Třinec právě vstřelil branku! Ještě to bude zajímavé! Marcinko vyčkával tak dlouho, až narýsoval přesnou přihrávku MARTINU RŮŽIČKOVI a třinecký kanonýr se už tentokrát nemýlil. Asistence: Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil.
    43:15 Martin RŮŽIČKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:15
    Jakub Krejčík uklidnil hru ve středním pásmu a sparťané mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly. Oceláři ztrácejí už jen dvě branky a tlačí se dopředu.
     
    44:44
    Jan Buchtele nemohl pokračovat v útočné akci spolu s Davidem Vitouchem a rozhodčí píská přihrávku rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:35
    Bude se znovu vylučovat a Oceláři budou hrát klasickou přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát zavítal obránce Martin Jandus (SPA) za podrážení.
     
    46:15
    Oceláři byli usazeni v útočném pásmu před brankářem Kovářem, který však všechny nebezpečné situace ustál a vzápětí se domácí hokejisté osvobodili.
     
    46:43
    Třinecká přesilová hra končí, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Na trestnou lavici je vykázán třinecký útočník Tomáš Marcinko (TRI) za nedovolené bránění.
     
    47:30
    Martin Marinčin uklidnil hru za svou brankou a hosté ještě dostřídali své síly na ledové ploše. Zanedlouho začne domácím hokejistům jejich zkrácená početní výhoda.
     
    48:12
    Jakub Krejčík se rozhlédl, komu přihrát a nakonec si vybral Formana. Ten byl však obsazený a domácí hokejisté se musí vrátit pro kotouč zpět ke Kovářovi.
     
    48:55
    David Tomášek rozjel svůj motor středem kluziště, ale sparťané se daleko s kotoučem na hokejkách nedostali. Hraje se nyní hokej nahoru dolů, který se divákům líbí.
     
    49:15
    David Tomášek obdržel přihrávku na osu kluziště, kde byl úplně osamocen a následně svou střelou zaměstnal Mazance. Komerční přestávka.
     
    49:46
    Michal Moravčík nahodil puk od modré čáry, ale brankář Mazanec byl opět připravený. Oceláři rychle přešli na druhou stranu kluziště, sudí píská ofsajd.
     
    50:15
    Kapitán Michal Řepík se dobře vrátil a pohotově vrátil kotouč zpátky do hloubi útočného pásma. Tam však byli hosté připravení a odpravili puk do bezpečí.
     
    51:25
    Milan Doudera vystihl soupeřovu rozehrávku a následnou střelou od modré čáry prověřil Kovářovu pozornost. Sparťanský brankář byl znovu připravený.
     
    51:36
    Andrej Nestrašil znovu jako v první třetině v samostatném úniku a opět úspěšnější Kovář! Sparťanský gólman podržel kotouč mezi svými betony.
     
    52:06
    Horákova formace rychle přenesla hru na druhou stranu kluziště a Mazanec musel zasahovat. Třinecký brankář žádné dorážky už nepřipustil a přerušil hru.
     
    52:25
    Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale jeden z vracejících se obránců hostí zapracoval svou hokejkou a nedovolil domácím hráčům zakončit.
     
    53:10
    Doudera našel svou křižnou přihrávkou Martina Růžičku, který opět zkoušel štěstí ze své oblíbené pozice, ale Kovář se stihl včas přemístit.
     
    53:30
    Marian Adámek si stáhl kotouč ze vzduchu a hosté ještě pokračovali v útočném pásmu. Růžička kombinoval se svými spoluhráči, Kovář odolává.
     
    53:37
    Třinec právě vstřelil branku! Adámek nahodil kotouč od modré čáry do skrumáže před brankou, kde byl úspěšně zaparkovaný TOMÁŠ MARCINKO a vytáhlý slovenský útočník poslal puk do odkryté části branky. Domácí vedou už jen o gól. Asistence: Marko Daňo, Marian Adámek.
    53:37 Tomáš MARCINKO - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:21
    A mohlo být dokonce vyrovnáno! Daniel Kurovský se ocitl sám před brankářem Kovářem, který však celou situaci ustál. Škoda pro Oceláře.
     
    55:14
    Doudera se vrátil do obranného pásma a hosté rázem založili další útočnou akci. Kovář čelil nebezpečné střele ze strany, ale sparťanský brankář zasáhl.
     
    56:23
    Petr Vrána dorážel kotouč na brankovišti domácích, ale sparťanský brankář byl připravený a nedovolil jakékoliv komplikace. Na druhé straně zase stříleli domácí.
     
    57:03
    Libor Hudáček dojel kotouč v obranném pásmu a hosté opět zavítali dopředu. Voženílkova rána z pravé strany skončila zablokovaná až v ochranné síti.
     
    57:20
    Marko Daňo střílel ihned po vyhraném vhazování, ale jeho rána letěla nad branku. Sparťané následně poslali kotouč o mantinel do středního pásma.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Samuel Buček nahodil kotouč do hloubi útočného pásma a Jeřábkova rána od modré čáry zaměstnala brankáře Kováře.
     
    59:30
    Oceláři se už nemohou dostat do výraznější střelecké pozice, když sparťané pečlivě brání. Brankář Jakub Kovář za dnešní výkon také zaslouží pochvalu.
     
    Konec zápasu.
     
    Oceláři sice ve třetí třetině ještě zdramatizovali průběh utkání dvěma góly, ale více už toho nestihli a prohráli v prvním čtvrtfinálovém utkání v Praze 2:3. Sparťané vykročili do letošního play off pravou nohou, zítra je na programu pokračování celé série.
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou. (16:28:56)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 12. Safin (G. Thorell), 15. Vauhkonen (Tomášek, P. Kousal), 26. P. Kousal (Krejčík) – 44. M. Růžička (Marcinko, Nestrašil), 54. Marcinko (Daňo, Mar. Adámek)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Brejcha, Lhotský

    Diváci: 13 250
    Sparta 2 4 Třinec
    #1 Neděle 19.03.2023 • 14:00
    Sparta - Třinec 3:2
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 19:00
    Sparta - Třinec 2:3 po prodl.
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 2:4
    #4 Pátek 24.03.2023 • 19:00
    Třinec - Sparta 3:1
    #5 Neděle 26.03.2023 • 16:30
    Sparta - Třinec 0:3
    #6 Úterý 28.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 5:1
    bahis siteleri