St. Louis – Winnipeg 3:0 (kon.) | NY Rangers – Nashville 7:0 (kon.) | Tampa – New Jersey 2:5 (kon.)
Anaheim – Vancouver 1:2 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
New Jersey Devils
Pondělí 20.03.2023, 00:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:48 Jesper BRATT - 2:5
     
    59:48
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Hosté si pojišťují vítězství gólem do prázdné klece, který dává JESPER BRATT. Švédský forvard se ve středním pásmu rychlou kličkou zbavil pronásledovatelů a střelou z před modré čáry kompletuje hattrick, svůj první v NHL kariéře. Asistence: Timo Meier.
    49:51 Nolan FOOTE - 2:4
     
    49:51
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Při dalším průniku do pásma už to ale hostujícímu celku vychází a Devils tak vedou 4:2: Autorem čtvrté trefy hráčů v bílém je NOLAN FOOTE, jenž uspěl ranou z příklepu k bližší tyči. Asistence: Jegor Šarangovič a Kevin Bahl.
    32:02 Nico HISCHIER - 2:3
     
    32:02
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Obrat Devils je nyní dokonán, o což se zasloužil kapitán NICO HISCHIER. Ten si s kotoučem najel do mezikruží a poté zakončil někam na lapačku domácího brankáře. Kotouč ale musel změnit směr, Vasilevskij totiž vůbec nezareagoval a brankář takového kalibru by jinak takovou střelu musel mít. Asistence: Dougie Hamilton.
    29:22 Jesper BRATT - 2:2
     
    29:22
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Znovu to má na svědomí JESPER BRATT, jemuž se na modré podařilo oklamat Bogosiana a poté poslal puk na branku. Vasilevskij byl zcela mimo postavení, protože na pokus švédského šikuly vůbec neviděl – 2:2. Asistence: Jonas Siegenthaler a Dougie Hamilton.
    26:39 Jesper BRATT - 2:1
     
    26:39
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Uběhlo 9 sekund a máme tu odpověď. S tou přispěchal JESPER BRATT, jenž skóruje po přesné střele do pravého vinglu, před kterou navíc předvedl rychlou otočku. Asistence: Nico Hischier a Damon Severson.
    26:30 Alex KILLORN - 2:0
     
    26:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tvrdý direkt pro hosty, Lightning vedou 2:0. Po rychlé akci se ke střele dostal ALEX KILLORN. Ten si nejprve krátkou stahovačkou položil hostující beka a z mezikruží propálil Vaněčka. Asistence: Erik Černák a Anthony Cirelli.
    03:26 Nikita KUČEROV - 1:0
     
    03:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí sice nevyužili přesilovku, ale vadit jim to nebude, protože stejně vedou. Vyhození Gravese na modré zachytil NIKITA KUČEROV, jenž si poté narazil se Stamkosem a z mezikruží propálil Vaněčka. Asistence: Steven Stamkos.

    Tomáš Taybner

    Branky a nahrávky: 4. Kučerov (Stamkos), 27. Killorn (Černák, Cirelli) – 27. Bratt (Hischier, Severson), 30. Bratt (Siegenthaler, Hamilton), 33. Hischier (Hamilton), 50. N. Foote (Šarangovič, Bahl), 60. Bratt (Meier)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Hedman (A), Sergačjov, Černák, Cole, D. Raddysh, Bogosian – Hagel, Point, Kučerov (A) – Killorn, Cirelli, Jeannot – Colton, Stamkos (C), Paul – Maroon, Bellemare, Eyssimont.
    Trenér: Jon Cooper

    New Jersey Devils: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Bahl, Severson – Tatar, Hischier (C), Mercer – Meier, J. Hughes (A), Bratt – Palát (A), Haula, J. Boqvist – Šarangovič, N. Foote, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Lambert, St. Pierre – Murray, Alphonso
    thejrc.org