Colorado – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:2
Mountfield HK
Čtvrtek 23.03.2023, 19:00Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:37 Aleš JERGL - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    60:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Kváča si vybral slabší moment, když inkasoval hned z první střely hradecké přesilovky, která ani nevypadala příliš nebezpečně. ALEŠ JERGL vypálil zápěstím z ostrého úhlu a trefou do horního růžku vystřelil Hradci druhý bod v sérii. Asistence: Jeremie Blain.
     
    60:31
    Liberec začíná prodloužení bídně, Najman dostává menší trest za vražení na hrazení.
    58:49 Petr JELÍNEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak je přece jen vyrovnáno! Balinskis od modré čáry našel Flynna, jehož bekhendový pokus vyrazil Machovský jen před sebe, kde byl ze všech nejdůraznější liberecký kapitán PETR JELÍNEK, který v pádu dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Oscar Flynn, Uvis Janis Balinskis.
     
    57:20
    A další zápletka je na světě. Hradec hrál v pěti a dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Tygři budou hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    56:34
    A je po přesilovce. Kváča sice nejprve zastavil Pavlíkův útočný výpad v oslabení, ale posléze ho hloupě atakoval vyrážečkou a dostal menší trest za hrubost. A to ještě může být rád.
     
    56:25
    Nepříjemnost pro hosty. Pilař podrazil libereckého protihráče a tři a půl minuty před koncem posílá svůj tým do tří.
     
    51:58
    Prachbídnou rozehrávku Liberce vystihl Perret, který nikterak nespekuloval a na mířil si to rovnou k bráně. Zblízka si ale na Kváču nepřišel.
     
    47:05
    Radovana Pavlíka teď doplní na trestné i jeho jmenovec Filip, jeho dvě minuty za hrubost znamenají 25 sekund přesilovky pět na tři pro Liberec!
     
    45:30
    Tohle ovšem pro Liberec vypadá zajímavě, Radovan Pavlík si přiháknul Bulíře a obdržel menší trest.
     
    43:51
    Fantastický Kváča! Kolmann nepřesnou rozehrávkou naservíroval Hradci situaci tři na jednoho jako na stříbrném podnosu, jeho maskovaný spoluhráč však Tygry zachránil, když zakončujícímu Klímovi sebral takřka jistý gól.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 841 diváků.
     
    42:57
    Lev dostal kotouč do jízdy a nepříjemnou pumelicí příklepem pozdravil Kváču. A nejspíš ho trefil do hodně nepříjemných partií, protože ihned po svém zákroku se Kváča skácel k ledu a sudí musel hru přerušit.
     
    37:21
    Vlach klukovsky oslabil Liberec menším trestem za krosček v útočném pásmu. Tohle zkušený forvard nezvládl.
     
    36:02
    Největší liberecká šance na vyrovnání v dnešním zápase! Tygři prchli ve dvou proti jedinému obránci, přičemž Birner to vzal sám na sebe. Machovský puk sice za svá záda nepustil, ale pod kontrolu ho dostat nedokázal, a tak Birner dostal šanci k dorážce. Tísněný obráncem už ale nezvládl kotouč dotlačit za ležícího brankáře.
     
    25:20
    Smoleňák, který odpykal menší trest za Marcela, skočil do hry a rovnou dostal kotouč do samostatného nájezdu. Ten vyřešil nevídanou kulišárnou, kdy ošálil libereckého beka a gólmana Kváču efektní otočkou, po níž nechybělo moc k tomu, aby zasunul puk za ležícího gólmana. Umělecký dojem však zanechal Smoleňák obrovský.
     
    23:11
    Na trestné lavici to opět žije. Za vzájemnou potyčku budou dvě minuty pykat hradecký Marcel a liberecký Vlach. Ještě před jejich vzájemným extempore však Marcel inkasoval také menší trest za nedovolené bránění.
     
    21:00
    Jergl sekl Kváču do betonů, což se vůbec nelíbilo Dernerovi, který hradeckého forvarda okamžitě vzal do parády. Na trestnou nakonec putují oba, a tak uvidíme hru ve čtyřech.
     
    16:40
    Zajímavé momenty na obou stranách. Nejprve Machovský vyrazil Melanconovo nahození jen před sebe, kde neúspěšně operoval důrazný Vlach. Vzápětí se po rychlém protiútoku dral do zakončení McCormack, Kváča mu však těsně před nosem kotouč vypíchl.
     
    15:04
    Derner chyboval na útočné modré a hráči Mountfieldu se rázem hrnuli do dalšího přečíslení. Jerglovi se navíc podařilo propasírovat kotouč na Perreta, který v další velké šanci nechal vyniknout Kváču.
    11:02 Radovan PAVLÍK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Paradoxně to byl Michal Bulíř, kdo svou nepřesnou přihrávkou nastartoval rychlý kontr Mountfieldu, na jehož konci při přečíslení dva na jednoho vyzval Perret ke skórování RADOVANA PAVLÍKA. Hradecký šikula takovou nabídkou nepohrdl a nasměroval kotouč nekompromisně za záda přesouvajícího se gólmana. Asistence: Jordan Perret.
     
    08:08
    Hradec byl v posledních minutách o něco lepším celkem a nyní si také zahraje první přesilovou hru. Laciným podrážením ji Východočechům daroval Filippi.
     
    06:54
    Ivan se trestuhodně nechal obrat o kotouč v předbrankovém prostoru a hned z toho byla velká šance pro Christophea Lalancettea. Jeho nezištnou ránu z otočky zastavil připravený Kváča.

    Jan Kousal

    Branky a nahrávky: 59. Jelínek (Flynn, Balinskis) – 12. R. Pavlík (Perret), 61. Jergl (Blain)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann – Frolík, A. Najman, Flynn – Faško-Rudáš, Filippi, Birner (A) – Rychlovský, Bulíř (A), Ordoš – Vlach, Jelínek (C), Šír – Dlouhý.
    Trenér: P. Augusta

    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Zachar, Cingel, Lev (A) – Perret, Lalancette, Jergl – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák (C).
    Trenér: T. Martinec

    Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Svoboda, Špůr

    Diváci: 6 841
    Liberec 1 4 Mountfield HK
    #1 Neděle 19.03.2023 • 16:40
    Mountfield HK - Liberec 2:4
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Liberec 3:2
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 19:00
    Liberec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #4 Pátek 24.03.2023 • 17:00
    Liberec - Mountfield HK 1:2
    #5 Neděle 26.03.2023 • 18:00
    Mountfield HK - Liberec 6:4
    thejrc.org