Frankfurt – Union Berlín 2:0 (kon.) | Bayern – Freiburg 1:2 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
2:0 (2:0)
1. FC Union Berlín
Úterý 04.04.2023, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13. (20:00:52)
     
    Prvním semifinalistou německého DFB Pokalu se stal Eintracht Frankfurt, který na domácím stadiónu zdolal výsledkem 2:0 berlínský Union.

    Hrdinou utkání byl francouzský ostrostřelec Randal Kolo Muani, jenž do rozmezí 11. a 13. minuty vměstnal dvě trefy, nejprve po výborném pasu uspěl tváří v tvář brankáři, vzápětí chytrým lobem z pravé strany potrestal Grillovo chybné vyběhnutí. Druhou půli si domácí pohlídali s velkým přehledem vyjma jedné situace ze závěru, kdy střídajícího Lewelinga vychytal Trapp.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední útok berlínského týmu skončil ještě před velkým vápnem. Zprvu to vypadalo, že Daiči Kamada vyrazí do brejku, na tři protihráče si ale netroufl, a proto volil nahrávku na jistotu směrem dozadu.
     
    90+3
    Pěkně myšlený pas za obranu vymýšlel Rani Khedira. Sven Michel na dlouhou nohu na kulatý nesmysl těsně nedosáhl, Kevin Trapp tak měl snadnou práci.
     
    90+2
    Cenné vteřiny u pravé lajny na útočné polovině vybojoval Paxten Aaronson. Josipa Juranoviće neobehrál, leč jej šikovně nastřelil a získal aut.
     
    90+1
    Ani další roh hostů úspěchem neskončil. Do odraženého balónu se nejprve opřel Morten Thorsby, a poté i Sven Mihel, ani jeden však početný chumel hráčů před bránou nepropálil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Po zblokované ráně Khediry měli hosté šanci udeřit z rohového kopu, připravený Kevin Trapp ovšem pravou rukou vyboxoval míč před Knochem.
     
    88
    Po odkopu Trappa hosté okamžitě otočili hru na opačnou stranu. Jordan Siebatcheu hlavou šikovně prodlužoval na Jamieho Lewelinga, který neuspěl jeden na jednoho proti Evanu Ndickovi.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Paxten Aaronson.
     
    86
    Union spálil obrovskou příležitost ke zdramatizování koncovky úvodního čtvrtfinále! Mezi dva protivníky se skvěle natlačil Jamie Leweling, ale těsně bráněný na vyběhnuvšího Trappa nevyzrál, na dlouhou nohu trefil brankáře do nohy.
     
    85
    Japonský stoper Makoto Hasebe přesně věděl, kam poletí dlouhý nástřel Svena Michela, hlavou navíc zvládl kulatý nesmysl sklepnout pro Dinu Ebimbeho.
     
    84
    Od pravé lajny centroval Philipp Max. Okamžitě po rozehrání vystartoval z brankové čáry Lennart Grill a hrací předmět vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    83
    Ve druhé půli se Randal Kolo Muani lehce vytratil, což je ale způsobeno hlavně změnou taktiky domácího mužstva, jež se začalo soustředit hlavně na hájení dvoubrankového vedení. Nyní Francouz sebral míč u pravé lajny a nechal se zfaulovat Knochem.
     
    82
    Proti pravidlům hrál Morten Thorsby. Nor se po ztrátě balónu nestíhal vracet na útočnou polovinu, proto Djibrila Sowa takticky zatáhl za dres.
     
    81
    Ofenzivu podpořil Josip Juranović. Chorvatský reprezentant pod tlakem Jakiće zazmatkoval a Lewelingovi poslal balón za paty.
     
    80
    Domácí podnikli rychlý protiútok pravou stranou. Philipp Max nahrával v přečíslení dvou na jednoho Randalovi Kolo Muanimu, jemuž trvalo delší dobru zpracování, útočník posléze neuspěl už uvnitř vápna kličkou proti Michelovi.
     
    79
    Další šanci ke snížení měli hosté po rohovém kopu. Došlo ke zmatkům před brankou Eintrachtu, který Ndicka vyřešil nahrávkou k pravé lajně na Dinu Ebimbeho.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Kolo Muani, 13. Kolo Muani


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jakić, Hasebe, Ndicka – Buta (78. Dina Ebimbe), Rode (C) (78. Alario), Sow, Max – Borré (67. Kamada), Götze – Kolo Muani (87. Aaronson).
    Náhradníci: Ramaj – Alidou, Chandler, Knauff, Tuta.

    Trenér: Oliver Glasner

    1. FC Union Berlín: Grill – Doekhi, Knoche, Leite (46. Jaeckel) – Trimmel (C), Khedira, Juranović – Seguin (46. Thorsby), Haberer (46. Michel) – Behrens (60. Siebatcheu), Becker (75. Leweling).
    Náhradníci: Busk – Laidouni, Pantović, Roussillon.

    Trenér: Urs Fischer

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Unger

    Diváci: 50 000
    thejrc.org