Martin – Humenné 6:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:2 (2:1, 3:0, 1:1) Stav série: 2:2
HC 19 Humenné
sk Čtvrtek 06.04.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Boržik (asistent trénera HC 19 Humenné): "Dnes to bolo ako na Veľkú noc. Domáci nás vyškolili z efektivity. Určite to nebol natoľko jednoznačný výsledok ako bola predvedená hra. Žiaľ, dnes nám to nevyšlo. Určite si musíme postrážiť druhú tretinu. Včera bola v našom podaní oveľa lepšia, dnes v nej dominovali domáci hráči, ktorým patril aj úvod zápasu. V sobotu hráme o 16:00 hod. z dôvodu televízneho prenosu. Máme o toľko menej oddychu, čo by však nemalo byť vážnejšou prekážkou a verím, že sa na tento zápas čo najlepšie pripravíme. Tak v Humennom, ako aj v Martine si diváci zaslúžia práve takéto stretnutia, keďže chodia vo vysokom počte na zápasy. Play-off láka do hľadiska, tak v Martine ako aj v Humennom si ešte minimálne jedno stretnutie užijú. Sme radi, že práve toto semifinále takisto produkuje mimoriadne kvalitný hokej."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Celá séria je iba o našej efektivite, o ničom inom. Ak by sme boli efektívni i v prvom či treťom stretnutí, stav semifinále by bol iný. Rozhodujúcim faktorom sú tak v našom prípade premenené príležitosti. Nemyslím si však, že by mala početnosť streľby vplyv na celkovú efektivitu. Streleckých pokusov z našej strany stále nie je dosť, hlavne v úvodných dvoch tretinách sa žiadalo byť ešte aktívnejší. Teší ma však, že sme pri zakončení nevymýšľali, nekombinovali, ale snažili sa posielať puky na bránku. Dnes mi takisto diváci pripomenuli kulisu, ktorú poznám a pamätám si z minulosti. Verím, že táto atmosféra nás bude sprevádzať až do záveru play-off. Do Humenného cestujeme už zajtra, hráči teraz potrebujú predovšetkým regeneráciu. Tu už sa natrénovať nič nedá, verím, že nám preto oddych pomôže. V nasledujúcich stretnutiach urobíme maximum pre to, aby sme sériu ukončili v náš prospech. Nebudem hovoriť o počte stretnutí ale o úspešnom závere."

    Filip Krasanovský (brankár HC 19 Humenné): "Martin, rovnako ako my, máme skvelé tímy. Takéto zápasy sú o tom, ktorý zo súperov urobí viac chýb. Dnes sme ich mali na svojom konte podstatne viac, z čoho sa musíme poučiť a po polnoci už na to nemyslieť. Zajtra potrebujeme potrénovať a vyčistiť si hlavy pred sobotným zápasom. Fanúšikovia oboch tímov sa určite môžu tešiť na ďalšie vyrovnané duely. Toto semifinále so sebou prináša všetko, čo má takáto séria mať. Každý z tímov môže zvíťaziť, čo určite prináša tie pravé emócie pre hokejových priaznivcov. Rozhodovať preto budú tie najmenšie detaily, množstvo vygenerovaných chýb. Každý zápas je jedinečný. Aj keď doteraz platilo, že si víťazstvá tímy delili, nemôžeme sa pozerať na to, kto je teraz na rade. V sobotu sa začína od nerozhodného stavu, my si ideme za tretím víťazstvom, ktoré chceme v domácom prostredí získať. Čo sa týka mojej brankárskej pozície, od začiatku som bol pripravený na to, že to môže prísť kedykoľvek v tejto sérii. Roman Durný je v tíme na pozícii jednotky, ja mu kryjem chrbát a v prípade potreby nastupujem do zápasu. Keď už nastúpim, chcem predovšetkým neinkasovať i keď dnes sa to nepodarilo a inkasoval som v zápase dvakrát. Po mesiaci to bol môj prvý zápas, myslím si, že som ho odohral dôstojne a naplno. So svojím výkonom som ako tak spokojný. Oba góly som inkasoval počas oslabenia. Pri prvom som v podstate ani nevidel puk, keďže protihráč ho trafil ideálne. Pri druhom sa domáci museli natrápiť, keďže až štvrtá dorážka skončila v bránke. Pri druhom góle som urobil maximum, škoda, že mi to nevyšlo. Musím ešte vyrásť, na takéto zákroky som prikrátky."

    Marcel Petran (obranca HK VITAR Martin): "Samozrejme, všetky tri asistencie ma tešia. Je to však známe klišé, že ako hráči na asistencie nehráme. Rovnako tak na body či góly. Je úplne jedno, kto ich zaznamená, keďže hráme ako tím. Konečný stav 6:2 je pre nás krásnym výsledkom, potvrdzujúcim zlepšenú efektivitu. Počas stretnutia sme boli lepším tímom, strelili sme góly a potešili fanúšikov. S takýmto bojovným a dobrým výkonom musíme ísť aj v sobotu do Humenného. Včera sme hrali dve tretiny a nestačilo nám to. Humenné nás v treťom zápase vyškolilo z efektivity, povedali sme si preto, že ak nebudeme strieľať, nedáme góly. Videli sme to sami, každá strela, každý odrazený puk sa vracali na naše hokejky a boli z toho krásne góly. V sobotu si určite musíme dať pozor na naše chyby, nepodceniť ani jednu časť. Do Humenného cestujeme deň vopred, začiatok stretnutia preto v našom prípade nehrá rolu. Predovšetkým si chceme oddýchnuť a byť v zápase úspešní a vrátiť sa na domáci ľad za priaznivého stavu. Po dvoch domácich stretnutiach v sérii sa chceme poďakovať každému jednému fanúšikovi za jeho podporu. Tieto dva dni ukázali, že priaznivci si cestu na štadión vedia nájsť. Hrou, ktorú sme predviedli najmä dnes si ich vieme získať. Veríme, že vo Veľkonočný pondelok, i keď v trocha netradičnom čase, ich príde opäť hojne a my ich potešíme a súpera vykúpeme." (21:12:39)
     
    Martinu sa podarilo vyrovnať sériu po víťazstve 6:2. Góly: 3. Fafrák (Lahtinen), 12. Tyczynski (Lavička, Petran), 27. Stanček (Charvát, Petran), 30. Milý (Fafrák, Petran), 37. Charvát (Paulíny, Tyczynski), 54. Milý (Toma, Fafrák) – 7. Krajňák (Horvát, Novický), 57. Legalin (Trandin, Ragan).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Semaňák s pukom v strednom pásme. Čaká sa na uplynutie posledných sekúnd.
     
    58:56
    Ďurinom vyvezený puk. Bez zakončenia.
     
    58:24
    Legalin pri chuti. Glosár čelí ďalšiemu streleckému pokusu.
     
    57:58
    Stretnutie sa už bude pravdepodobne len dohrávať. Domáci by síce chceli ešte streliť gól, tento však už nič nezmení na ich dnešnom víťazstve.
     
    57:35
    Paulíny netrafil prázdnu bránku. Tyczynski mu pripravil najlepšiu možnú pozíciu.
     
    56:48
    Tyczynského zakončenie. Paulíny ešte clonil brankárovi.
     
    56:32
    Humenné dáva gól! Pekná spolupráca na hosťujúcej strane s akoby záverečným gólom duelu, z ktorého sa teší ANDREY LEGALIN po asistencii Alexeia Trandina. Druhú asistenciu si pripisuje Jakub Ragan.
     
    55:23
    Legalinov pokus vyrazený do rohu klziska. Hostia zostávajú v pásme.
     
    54:56
    V Martine už máme medzitým na tribúnach valiacu sa mexickú vlnu. Diváci sa očividne bavia hokejom.
     
    54:24
    Safaraleyev si berie puk. Ďaleko sa s ním nedostal.
     
    53:48
    Martin dal gól! Využitá presilová hra. JURAJ MILÝ si pri pravej žŕdke Krasanovského bránky vychutnal nadvihnutie strely ponad hokejku brankára. Asistenciu si pri góle pripisuje Lukáš Toma. Druhú asistenciu si pripisuje Miloš Fafrák.
     
    53:23
    Petranova delovka. Mieril k ľavej žŕdke.
     
    53:09
    Záhradník medzitým opúšťa ľadovú plochu a mieri do šatne. Do zápasu tak pravdepodobne už nezasiahne.
     
    53:09
    Miroslav Novota (HUM) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    52:44
    Novota neuspel. Medzitým môže Paulíny podniknúť protiútok.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Fafrák (Lahtinen), 12. Tyczynski (Lavička, Petran), 27. Stanček (Charvát, Petran), 30. Milý (Fafrák, Petran), 37. Charvát (Paulíny, Tyczynski), 54. Milý (Toma, Fafrák) – 7. Krajňák (Horvát, Novický), 57. Legalin (Trandin, Ragan)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Petran, Semaňák – Bobček, Charvát – Biro, Nemec – Smidžár, Lavička – Toma, Lahtinen, Fafrák – Nauš, Tyczynski, Paulíny – Milý, Oško, Poliaček – Stanček, Juščák, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HC 19 Humenné: Durný (Krasanovský) – Kudin, Lenďák – Pulščák, Novota – Novický, Ťavoda – Zekucia, Jacko – Vaško, Vrábeľ, Lačný – Borov, Krajňák, Horvát – Safaraleyev, Trandin, Legalin – Záhradník, Markuš, Ragan
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Čahoj, Bachúrik – Ševčík, Holienka, Lauff (inštruktor)

    Diváci: 2188
    Martin 2 4 Humenné
    #1 Sobota 01.04.2023 • 18:00
    Humenné - Martin 3:1
    #2 Neděle 02.04.2023 • 17:00
    Humenné - Martin 0:5
    #3 Středa 05.04.2023 • 18:00
    Martin - Humenné 2:3
    #4 Čtvrtek 06.04.2023 • 18:00
    Martin - Humenné 6:2
    #5 Sobota 08.04.2023 • 16:00
    Humenné - Martin 5:0
    #6 Pondělí 10.04.2023 • 17:15
    Martin - Humenné 1:4
    thejrc.org