Kanada – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Německo – Švédsko 6:2 (kon.) | Japonsko – Česko cz 1:2 (po pr.)
konec
Kanada
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 06.04.2023, 01:00 • Brampton, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, avšak světový šampionát je teprve na svém začátku, zítra jsou na pořadu dne další zápasy, tak nás nezapomeňte sledovat. (03:21:08)
     
    Je dobojováno, obhájkyně mistrovského primátu na úvod světového šampionátu porazily Švýcarsko vysoko 4:0. Kanaďanky měly celý zápas pod svou naprostou kontrolou a nakonec nedovolily svým soupeřkám ani jednou skórovat.)

    Třetí třetinu vyhrály Kanaďanky na střely 25:1, celkově pak 49:12. Zajímavostí je, že devět z dvanácti střely vypálily Švýcarky již v první třetině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Ofsajd domácího celku.
     
    58:38
    Hosté v plném počtu.
     
    58:18
    Sarah Fillierová zkusila své štěstí z levého kruhu, následně se domácí hráčka dostala i k dorážce své vlastní střely, ani ta ale v brance neskončila.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:39
    Nyní to chtěly dovést Kanaďanky až do kuchyně, avšak ve finále si sami vyhodily puk ze své útočné třetiny.
     
    56:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alina Müllerová – 2 min., hákování.
     
    56:16
    Na branku Švýcarek se i ke konci zápasu sype jedna útočná akce za druhou, tentokrát to zkoušela střelou před obránkyni Brianne Jennerová, trefila však jen prostředek brány, kde byla připravená Andrea Braendliová.
     
    55:41
    Z podobné pozice nedlouho poté střílela i Marie-Philip Poulinová, ta to rovněž zkoušela ke vzdálenější tyči, tu si však znovu Andrea Braendliová pohlídala.
     
    54:55
    Další šanci měla posléze Erin Ambroseová, která udělala dva rychlé kroky a záhy měla volné místo na vrcholu slotu, Andrea Braendliová proti její ráně zasáhla držadlem své hole.
    54:07 Sarah FILLIEROVÁ - 4:0
     
    54:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Sarah Nurseová zavezla kotouč do útočného pásma, následně předala puk do jiždy SARAH FILLIEROVÉ, která se prosadila střelou k pravé tyči. Asistence: Sarah Nurseová.
     
    53:19
    Hráčkám Švýcarska se nedá upřít snaha, ale proti soupeřkám z Kanady to mají opravdu složité.
     
    52:08
    Rebecca Johnstonová pálil bez přípravy z osy hřiště, avšak její pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    51:24
    Blayre Turnbullová si vybruslila od zadního mantinelu až na levý kruh, kde dostala dostatek místa kolem sebe, domácí hráčka ale následně jen trefila připravenou lapačku brankářky.
     
    50:05
    Sarah Nurseová dneska hraje opravdu skvěle, tentokrát měla další velkou šanci, avšak rychlým výpadem Andreu Braendliovou nepřekonala.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 12. Spoonerová, 15. Nurseová (Poulinová, Fillierová), 22. Johnstonová (Rattrayová, Spoonerová), 55. Fillierová (Nurseová)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová, Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová, Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan.

    Švýcarsko: Braendliová (Maurerová) – Baechlerová, Hauserová, Vallarioová, Wetliová, Forsterová, Sigristová, Hofstetterová, Rosselová – Leemannová, Müllerová, Christenová – Martiová, Stalderová, Zimmermannová – Enzlerová, Rüediová, Quennecová – Jorayová, Ingoldová, Lutzová.
    Trenér: Colin Muller.

    Rozhodčí: Nurmiová, Tassoniová – Gottlibetová, Greenenová

    Diváci: 3510
    thejrc.org