Kanada – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Německo – Švédsko 6:2 (kon.) | Japonsko – Česko cz 1:2 (po pr.)
konec
Německo
6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Švédsko
Čtvrtek 06.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky

    Celina Haiderová (GER) – Hilda Svenssonová (SWE) (19:27:53)
     
    První překvapení světového šampionátu v Bramptonu je na světe! Velice účelně hrající Němky dokázaly přetlačit favorizované Švédsko a připisují si tři body s nádechem senzace. V posledním dějství už se hráčky ze střední Evropy spíše bránily, přesto ale dokázaly vstřelit další dva góly, tím posledním do prázdné branky upravila Franziska Feldmeierová na konečných 6:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Na modré čáře se do kotouče opřela Sofie Lundinová, nicméně trefila hned první blokující protihráčku.
     
    58:43
    Anne Bartschová nabrala na pravém křídle obrovskou rychlost a díky skvělému pokrytí puku projela až před branku. Emma Söderbergová jí ale dostatečně zmenšila střelecký úhel.
     
    57:49
    O další německé vyhození se zpoza vlastní branky postarala Luisa Welckeová, tentokrát už se ale jedná o zakázané uvolnění.
     
    57:18
    Velice aktivní střelkyně Mira Jungäkerová propasírovala puk mezi nohama jedné z Němek, puk se ale nakonec zasekl ve skrumáži před brankovištěm.
     
    56:18
    Celina Haiderová vydolovala puk z tlačenice v rohu a šikovným obloučkem jej poslal do středního pásma, čímž ušetřila další cenné sekundy na cestě za třemi body.
    55:07 Franziska FELDMEIEROVÁ - 6:2
     
    55:07
    Německo právě vstřelilo branku! Tady je s největší pravděpodobností hotovo! THERESA WAGNEROVÁ dostala přesnou přihrávku na útočnou modrou čáru, kde měla spoustu času na zamíření do odkryté klece, kterou s přehledem trefila. Asistence: Carina Strobelová, Tabea Botthofová.
     
    54:42
    Švédky už to zkoušejí v šesti!
     
    54:10
    Po dalším úspěšném zákroku Sandry Abstreiterové následuje krátká pauza na úpravu ledu. Po ní se bude vhazovat po pravé ruce německé brankářky.
     
    53:52
    Tvrdá střela od modré z hokejky Josefine Holmgrenové těsně před brankou změnila směr, mezi tři tyče ale nezamířila.
     
    52:55
    Lisa Johanssonová si na pravém kruhu prohodila protihráčku, ale puk dojela až za brankou. A odtamtud se góly nedávají.
     
    52:09
    Němky se v posledních minutách výhradně brání a o ofenzívu se snaží jen sporadicky, jejich vyhození teď způsobilo icing.
     
    51:39
    Po sérii švédských nepřesností v útočném pásmu vypadl puk na modrou čáru, kde se do něj opřela Anna Kjellbinová, nicméně její pumelice narazila jen na beton německé gólmanky.
     
    51:05
    Mira Jungäkerová si na pravém kruhu zamíchala s kotoučem a našla prostor na střelu. Její projektil mířil na zadní tyč, ale to dobře viděla i Sandra Abstreiterová.
     
    50:48
    Linnéa Anderssonová dlouho přešlapovala na modré čáře a střela, ke které se nakonec odhodlala, neprošla ani přes první blokující Němku.
     
    50:31
    Svenja Voigtová se snažila vytáhnout puk z obranného pásma a obhodit jej o mantinel, místo toho ale nechtěně trefila spoluhráčky na vlastní střídačce.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 19. Feldmeierová (Strobelová, Haiderová), 25. Klugeová (Lu. Welckeová, Weidenfelderová), 26. Haiderová (Wagnerová, Karpfová), 34. Voigtová (Jobst-Smithová), 48. Haiderová (Wagnerová, Karpfová), 56. Feldmeierová (Strobelová, Botthofová) – 1. Svenssonová, 26. Svenssonová


    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Gleissnerová (C), Strobelová, Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Christofová, Bartschová, Voigtová – Schieferová.
    Trenér: Schandler Thomas

    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Bergströmová, Nylén-Perssonová (A), Silénová, Kjellbinová (C), Holmgrenová, Anderssonová, Jungäkerová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Rasková – Bouvengová, Hedqvistová, Wikner-Zienkiewiczová – Carlssonová (A).
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Haacková, Hillerová – Chartrandová, Jonáková

    Diváci: 1021
    bahis siteleri