Sevilla – Celta Vigo 2:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:2 (1:0)
Celta de Vigo
Pátek 07.04.2023, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek svátečního večera. (23:01:35)
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
     
    Nakonec až v šesté minuty nastavení ukončuje hlavní rozhodčí druhý poločas. Celta Vigo dokázala v samotném závěru srovnat na konečných 2:2.

    Ani jeden z týmů nenastoupil do zápasu v tempu. Hra se změnila až ve dvacáté minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí záložník Pape Gueye. Celta Vigo chtěla co nejdříve využít početní výhodu a nebyla daleko do vedení. Badé si totiž téměř srazil míč do vlastní sítě. Těsně před poločasem se však mohli radovat domácí fanoušci. Susův centr od rohového praporku dokázal najít Júsufa En-Nesírího, který hlavou překonal bezmocného Villara.

    Po změně stran se dlouho nemohl ani jeden z týmů prosadit byť jen do jediného zakončení. Když deset minut před koncem předvedl parádní trefu z velké vzdálenosti Marcos Acuňa zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Celta však předvedla neskutečný závěr. Nejprve v devadesáté minutě snížil nenápadnou střelou z hranice vápna Miguel Rodríguez, aby o tři minuty později dorovnal skóre povedenou hlavičkou Gonzalo Paciencia.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Marcos Acuňa neunesl nepovedený závěr zápasu, neodpustil si proslov k rozhodčímu a viděl přímou červenou kartu.
     
    90+4
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Neskutečná závěr zápasu! devadesát minut se Celta marně dobývala do vápna Sevilly, v nastaveném čase ale trefuje dva zásahy a nejspíše bude brát bod. GONZALO PACIENCIA si udělal v šestnáctce prostor, dostal se ke hlavičce a ideálně zakončil k levé tyči.
     
    90+3
    Hosté jdou hladově po vyrovnání. Na levé straně se prosadil k centru Galán, balon však jen přetáhl k Aspasovi a ten následně předvedl faul.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Přece jen přichází zdramatizování zápasu! Celta využívá nenápadnou akci z pravé strany ke snížení. Po zpětné přihrávce uklidil míč z pravé tyči střídající MIGUEL RODRÍGUEZ.
     
    90
    Domácí fanoušci už mohou pomalu začít slavit zisk třech bodů. Ani se závěrem utkání se nemohou fotbalisté Celty prosadit do jediné šance.
     
    89
    Pohodový zákrok pro Marka Dmitroviće. Hugo Mallo sice hledal ve vápně Pacienciu, ale před ním sebral balon do rukavic právě srbský gólman.
     
    88
    Teď už se domácí uchylují jen k dalekým odkopům. Jeden takový nyní předvedl v nouzi Nemanja Badelj.
     
    87
    Dmitrovićův dlouhý výkop sice nenašel spoluhráče, ale zapadl za postranní lajnu a ušetřil domácím další čas.
     
    86
    Na pravé straně držel míč u rohového praporku Óliver Torres. Následně sice hosté získali míč, ale okamžitě ho mizernou ránou Óscara Rodrígueze odevzdali.
     
    85
    Domácím vlil druhý gól novou energii do žil. Najednou chtějí fotbalisté Sevilly i v závěru druhého poločasu útočit.
     
    84
    Naopak Telles žlutou kartu od hlavního rozhodčí vidí za taktické zastavení hry ve středu pole.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Navas nyní zastavil Aspase a nebyl daleko od druhé žluté karty.
     
    81
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla přidává pojišťovací gól! Domácí získali míč ve středu pole, následně se dostal do pozice ke střele z dlouhé vzdálenosti MARCOS ACUŃA a parádní ránu poslal dokonale k pravé tyči.
     
    80
    Hosté už hraje hodinu hry v početní převaze, ale na výsledku to není vůbec znát. Celta Vigo v Seville prohrává stále o jeden zásah.

    Vít Schück

    Branky: 44. en-Nesírí (Suso), 81. Acuña – 90+1. M. Rodríguez (Larsen), 90+4. Paciência (Mallo)

    Karty:   8. Gueye (SEV), 45. en-Nesírí (SEV), 65. Navas (SEV), 84. Telles (SEV) – 15. C. Pérez (CVG), 45+3. Cervi (CVG)   20. Gueye (SEV)   90+5. Acuña (SEV)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
    Sevilla FC: Dmitrović – Navas (C), Badé, Gudelj, Acuña – Fernando, Gueye, Suso (74. Montiel), Lamela (62. Ó. Torres), B. Gil (79. Telles) – en-Nesírí (79. Mir).
    Náhradníci: Búnú, Flores – Rekik, Rakitić, Nianzou, Marcão, A. Gómez.

    Trenér: José Mendilibar

    Celta de Vigo: I. Villar – Mallo (C), Aidoo, Núñez, Galán – C. Pérez (78. M. Rodríguez), Beltrán (78. Ó. Rodríguez), Tapia (63. Paciência), Cervi (46. de la Torre) – Aspas, Seferović (78. Larsen).
    Náhradníci: Ch. Sánchez, R. García II – Medrano, K. Vázquez, J. Domínguez, C. Domínguez, Swedberg.

    Trenér: Carlos Carvahal

    Rozhodčí: Pizarro – Tresaco, Granel
    thejrc.org