Francie – Maďarsko 2:4 (kon.) | Švýcarsko – USA 1:9 (kon.) | Finsko – Německo 3:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:9 (0:4, 0:2, 1:3)
USA
Pátek 07.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání mezi Švýcarskem a Spojenými státy je u konce. Švýcarky dokázaly se svými favorizovanými soupeřkami držet krok přibližně do poloviny první třetiny, následně se hráčky USA rozstřílely a nebyly k zastavení. Švýcarky nicméně hrozily z individuálních akcí a využily jednu přesilovku. Proti USA tak navíc skórovaly poprvé od roku 2008. (20:25:58)
     
    Konec zápasu.
    59:31 Gabrielle HUGHESOVÁ - 1:9
     
    59:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Místo švýcarské akce ovšem přichází rychlý protiútok Američanek. Cayla Barnesová byla při své individuální akci tvrdě zastavena v mezikruží, stačila ovšem posunout kotouč na GABRIELLE HUGHESOVOU, která obešla bránící hráčku a zakončila k pravé tyči. Asistence: Cayla Barnesová
     
    59:11
    Probíhá poslední minuta utkání a Švýcarky se derou dopředu.
     
    58:42
    Přihrávka Taylor Heiseové na Hannah Bilkaovou nebyla úplně přesná, Bilaková přitom čekala v mezikruží na možnost střely z první.
     
    57:40
    Savannah Harmonová ztečovala vysoko mířenou střelu Caroline Harveyové od modré čáry. Kotouč proletěl kolem levé tyče.
     
    56:57
    Hilary Knightová nejprve udržela pro svůj tým útočné pásmo, ale při dalším pokusu už se jí to nepovedla. Dopředu mohla jít Alena Lynn Rosselová, její postup po levém křídle byl ale zastaven.
     
    56:24
    Na druhé straně poslala Gabrielle Hughesová kotouč na Abby Roqueové, jenže té puk u levé tyče přeskočil hokejku a k zakončení se nedostala.
     
    55:39
    Švýcarky se opět vydávají do rychlých protiútoků a přečíslení. Poslední z nich končí ve výstroji americké brankářky.
    55:00 Cayla BARNESOVÁ - 1:8
     
    55:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už ale kombinace USA končí v pravém horním rohu švýcarské branky, i když se zřejmě nejednalo zrovna o nejpovedenější přesilovkovou souhru. Pět minut před koncem zápasu skóruje CAYLA BARNESOVÁ. Asistence: Hilary Knightová.
     
    54:11
    Střelu Savannah Harmonové zblokovala Alina Martiová. Američanky se drží v útočném pásmu a pravidelně zakončují, ale jejich střely jsou zblokovány, nebo nejsou přesné.
     
    54:03
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alessia Baechlerová – 2 min., hákování.
     
    53:13
    Švýcarky se tlačí do brankoviště stejně tak, jako po velkou většinu zápasu Američanky. V předbrankovém prostoru pracuje dobře hlavně Alina Müllerová.
     
    52:35
    Hráčky USA předvedly dobrou kombinaci, když si Tessa Janeckeová najela do předbrankového prostoru, kde trpělivě čekala na přihrávku z rohu kluziště od Hilary Knightové. Saskia Maurerová má teč pod kontrolou.
     
    52:04
    Sarah Forsterová nahazuje kotouč na branku USA, Švýcarky se vydávají střídat.
    50:27 Rahel ENZLEROVÁ - 1:7
     
    50:27
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky za hlasité radosti publika využívají přesilovou hru a na mistrovství světa se proti Spojeným státům prosazují poprvé od roku 2008. Alina Müllerová nabruslila do útoku po pravém křídle, Nicole Hensleyová její pokus na betony vykopla, a to přesně na najíždějící RAHEL ENZLEROVOU, která poslala puk do prázdné části branky. Asistence: Alina Müllerová, Lara Stalderová.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 51. Enzlerová (Müllerová, Stalderová) – 1. Murphyová (Roqueová), 16. Harveyová (Heiseová), 16. Bilkaová (Heiseová), 17. Gilmoreová (Hughesová, Murphyová), 29. Roqueová (Murphyová), 39. Kesselová (Heiseová, Barnesová), 48. Harveyová (Roqueová, Janeckeová), 55. Barnesová (Knightová), 60. Hughesová (Barnesová)


    Švýcarsko: Maurerová (Braendliová) – Vallarioová, Christenová, Baechlerová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Hofstetterová, Forsterová – Leemannová, Müllerová, Stalderová – Zimmermannová, Martiová, Rosselová – Enzlerová, Rüediová, Quennecová – Jorayová, Ingoldová, Lutzová.
    Trenér: Colin Muller

    USA: Hensleyová (Frankelová) – Kellerová, Barnesová, Steckleinová, Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová, Carpenterová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Hughesová, Roqueová, Murphyová – Scamurraová, Panneková, Edenová – Gilmoreová.
    Trenér: John Wroblewski

    Rozhodčí: Hillerová, Kainbergerová – Cameronová, Chartrandová
    thejrc.org