Francie – Maďarsko 2:4 (kon.) | Švýcarsko – USA 1:9 (kon.) | Finsko – Německo 3:0 (kon.)
konec
Francie
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Maďarsko
Pátek 07.04.2023, 01:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Francie utkání ve třetí třetina zdramatizovala, když se postupně trefily Estelle Duvinová a Athéna Locatelliová. Francouzky byly díky své aktivní hře i blízko vyrovnání, ale pak přišel pětiminutový trest, který znamenal dlouhou maďarskou přesilovku a také snížení šancí na body pro Francie. To se také potvrdilo, když po 40 sekundách hry pěti proti čtyřem skórovala Reka Dabasiová. Francie v závěru ještě zkusila hru bez gólmanky, ale ani ta ovoce nepřinesla. Na druhou stranu se Maďarky do prázdné brány ani jednou netrefily, i když k tomu měly hned tři velké příležitosti.

    Nejlepšími hráčkami byly vyhlášeny za Francii Athéna Locatelliová a za Maďarsko dvougólová Alexandra Huszaková.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, z Bramptonu se budu těšit u dalších online přenosu z mistrovství světa žen. (03:25:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Mira Seregelyová ani Fanni Gasparicsová puk do nehlídané klece nedostaly. Střelu z pravého kruhu zablokovala Athéna Locatelliová.
     
    59:08
    Francie ztratila kotouč ve středním pásmu. Fanni Gasparicsová míjí prázdnou branku.
     
    58:23
    Francouzky se ženou do útoku, Lambertová je na střídačce.
     
    57:59
    Rychlá rozehrávka dala vzniknout přečíslení tří proti dvěma, v kterém Mira Seregelyová nahrávala z pravého křídla na Emmu Kreiszovou do mezikruží. Ta měla hodně prostoru na zakončení, ale trefila jen připravenou Lambertovou.
     
    57:45
    Hra se přesouvá z jedné strany na druhou. Maďarky drží puk za vlastní brankou.
     
    57:00
    Francie hraje v plném počtu.
     
    56:52
    Mia Väänänenová u mantinelu zastavila Hayley Williamsovou, ale Maďarky se na puku udržely. Přihrávka mířila na modrou čáru k Zsofii Pazmandiové, její pokus mířený do pravého horního rohu poslala Caroline Lambertová ramenem na zadní mantinel.
     
    56:13
    Hraje se ve středním pásmu, u kotouče jsou Francouzky a sbírají cenný čas.
     
    55:43
    Fanni Gasparicsová našla zadovkou Emmu Kreiszovou, tu ovšem obrala o puk Margot Desvignesová, která bleskově vyhazuje.
     
    55:05
    Francouzky drží kotouč daleko od své branky. A pokud Maďarky přece jen přejdou útočnou modrou čáru, soupeřky okamžitě posílají puk pryč.
     
    54:15
    Maďarsku nějakou chvíli trvalo, než se po francouzském vyhození dostalo zpět do pásma, nicméně nyní už opět kombinuje. Všechny střely byly zatím nepřesné a Caroline Lambertová nemusela zasahovat.
    52:40 Reka DABASIOVÁ - 2:4
     
    52:40
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Už po čtyřiceti sekundách využívají Maďarky pětiminutovou početní výhodu. Franciska Kiss-Simonová nahrála v rohu kluziště kotouč do předbrankového prostoru, kde jej k levé tyči tečovala REKA DABASIOVÁ. Asistence: Franciska Kiss-Simonová, Fruzsina Mayerová.
     
    52:00
    Hra byla dlouho přerušena, rozhodčí u videa zkoumaly nedovolený zákrok Clary Rozierové. Ta nakonec odchází do kabiny s trestem do konce utkání, Francie navíc bude hrát pětiminutové oslabení, což komplikuje její cestu za vyovnáním.
     
    51:23
    Na druhé straně se do zakončení opět drala Fanni Gasparicsová, její ránu zablokovala Athéna Locatelliová.
     
    50:54
    Lisa Cedelleová se procpala mezi bránícími hráčky Maďarska a nadvakrát zakončil. Aniko Nemethová si s oběma pokusy na betony poradila.
     
    48:57
    Fanni Gasparicsová mohla Maďarsko opět dostat do dvoubrankového vedení, ale z mezikruží trestuhodně minula branku.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 43. Duvinová (Rozierová, Väänänenová), 49. Locatelliová (Duvinová, Baudritová) – 6. Huszaková (Tóthová, Kiss-Simonová), 12. Metzlerová (Kiss-Simonová, Mayerová), 38. Huszaková (Dabasiová), 53. Dabasiová (Kiss-Simonová, Mayerová)


    Francie: Lambertová (Mameriová) – Quartová, Pélissová, Locatelliová, Väänänenová, Leclercová, Lavorelová, Mermierová, Bergerová – Rozierová, Duvinová, Aurardová – le Scodanová, Barbiratiová, Baudritová – Cedelleová, Jouannyová, Desvignesová – Nonnenmacherová, Simonová, Casanová.
    Trenér: Gregory Tarle

    Maďarsko: A. Nemethová (Reveszová) – B. Nemethová, Odnogaová, Kneeová, Bakerová, Mayerová, Kiss-Simonová, Tóthová – Gasparicsová, Kreiszová, Seregelyová – Pazmandiová, Williamsová, Jokai-Szilagyiová – Dabasiová, Huszaková, Metzlerová – Stroblová, Horvath, Szamosfalviová – Ronaiová.
    Trenér: Pat Cortina

    Rozhodčí: Dewarová, Manthaová – Bucknerová, Hammarová

    Diváci: 1072
    thejrc.org