Francie – Maďarsko 2:4 (kon.) | Švýcarsko – USA 1:9 (kon.) | Finsko – Německo 3:0 (kon.)
konec
Finsko
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Německo
Pátek 07.04.2023, 21:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky

    Ronja Savolainenová (FIN) – Daria Gleissnerová (GER) (23:15:11)
     
    Za tento zápas si obě strany zaslouží pochvalu. Němky opět dokázaly vzdorovat velkému favoritovi, kterého tentokrát sice neporazily, nicméně prohra 3:0 pro ně není žádnou ostudou. Na druhé straně Finky působily velmi sebevědomě a od druhé třetiny se hokejem hlavně bavily. S přihlédnutím k velmi vyspělému hernímu projevu tu máme velkého adepta na medaili.
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Petra Nieminenová se obtočila kolem branky a zamířila na bližší tyč, k té se ale Johanna Mayová důkladně přimáčkla.
     
    58:17
    Typický úkaz třetí třetiny. Když se už se Němky dostanou do útočného pásma, okamžitě střílejí. Teď to ukázala Anni Montonenová, jejíž pokus ale neměl šanci na úspěch.
     
    57:39
    Před Rosou Lindstedtovou se otevřela obrovská spousta prostoru ve slotu, finská obránkyně ale i přesto branku minula.
     
    57:05
    Pohotové střela od modré čáry z hokejky Ronji Savolainenové patrně nesměřovala mezi tři tyče, přesto po ní Johanna Mayová sáhla a schovala ji do lapačky.
     
    56:30
    Theresa Wagnerová v obranném pásmu zachytila jednu z finských přihrávek, nicméně neměla síly na nic víc než vyhození na zakázané uvolnění.
     
    55:50
    Petra Nieminenová dostala zpoza branky nabito do slotu, kde ale před poloodkrytou brankou váhala tak dlouho, že se Mayová stihla přesunout!
     
    55:13
    Střela od modré, kterou vyslala Ronja Savolainenová gólmance vypadla, žádná z hráček Suomi se ale z následné vřavy na brankovišti neprosadila.
     
    54:20
    Viivi Vainikkaová se snažila na pravém kruhu zpracovat pas od modré čáry, který jí ale směřoval na brusle a připadl do německé moci.
     
    53:09
    Svenja Voigtová zachytila špatnou finskou rozehru ještě ve středním pásmu, ale její slaboučká střela měla pramalou šanci na úspěch.
     
    52:09
    Nelli Laitinenová si na pravém křídle pohrála s obránkyní a žabičkou poslala puk zpátky na modrou odkud střílela Jenni Hiirikoskiová, její pokus ale našel jen lapačku.
     
    51:28
    Franziska Feldmeierová šla ihned po překonání modré čáry do střely, nicméně trefila hned první před ní stojící Finku.
     
    50:54
    Viivi Vainikkaová využila špatné německé rozehrávky a na ose hřiště šla do střely. Mířila mezi betony, které ale Mayová stihla včas secvaknout.
     
    50:37
    Nenápadnou střelu Mayová patrně neviděla a pustila ji před sebe, dotírající Viivi Vainikkaová pak z bezprostřední blízkosti nedokázala dotlačit kotouč do branky!
     
    50:06
    Finky si s ledovým klidem přihrávají v útočném pásmu a bez nervů směřují za pohodlným ziskem tří bodů.
     
    49:01
    Marie Delarbreová vyslala od modré čáry střelu, kterou těsně před brankou tečovala jedna z jejích spoluhráček. Jejím přičiněním ale puk nezamířil mezi tři tyče.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 14. Lindstedtová (Nieminenová, Hiirikoskiová), 16. Vesaová (Sundelinová, Nylundová), 29. Vainikkaová (Laitinenová, Hiirikoskiová)


    Finsko: Keisalaová (Kyrkkövá) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Karjalainenová, Parkkonenová, Lindstedtová – Vainikkaová, Tulusová (A), Yrjänenová – Liikalaová, Vanhanenová, Nieminenová (A) – Sundelinová, Nylundová, Vesaová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Havanaová – Montonenová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Německo: Mayová (Abstreiterová) – Strobelová, Gleissnerová (C), Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Voigtová, Bartschová, Christofová – Schieferová.
    Trenér: Thomas Schandler

    Rozhodčí: Karklinaová, Tassoniová – Gottlibetová, Toddová

    Diváci: 1532
    thejrc.org