Liberec – Zlín 2:1 (kon.) | Slovácko – Ostrava 0:1 (kon.) | Brno – Hr. Králové 1:2 (kon.)
Plzeň – Jablonec 3:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:2 (1:0)
FK Jablonec
Sobota 08.04.2023, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Václav Pilař.
    89. Staněk se vyznamenal proti střele Sejka, Ikaunieks dorážel nad
     
    89
    Mohlo být zase srovnáno! Václav Sejk pronikl dopředu na levé straně a vyhnul se i skluzujícímu Holíkovi. Následně protáhl Staňka střelou na zadní tyč. Domácí brankář vyrazil balón k Davisovi Ikaunieksovi, který přestřelil!
     
    88
    Král zajel skluzem do Havla. Bylo to v pokutovém území. Penalta pro domácí s ale nepíská!
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Davis Ikaunieks.
     
    86
    Důrazný Matěj Vydra se vzápětí dostal k zakončení na levé straně šestnáctky. Zachraňovat musel Hanuš!
    85. Mohlo být hotovo, Durosinmi pálil do tyče
     
    85
    Krásná akce domácích! Rafiu Durosinmi vyhrál hlavičku a následně šel po nahrávce Vydry sám na Hanuše. Akci zakončil střelou do pravé tyče!
     
    83
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Michal Černák, přichází Michal Surzyn.
    82. Matěj VYDRA - 3:2
     
    82
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je tu druhý obrat v tomto zápase! Tentokrát se radují domácí! Nízký centr Jhona Mosquery z levé strany našel MATĚJE VYDRU, který pravačkou nasměroval míč pod břevno. Nasazení Vydry jako žolíka se tedy Michalovi Bílkovi vyplatilo – 3:2.
    77. Matěj VYDRA - 2:2
     
    77
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají! Libor Holík odcentroval z pravé strany. Našel Milana Havla, který míč posunul k MATĚJOVI VYDROVI a ten balón poslal pod padajícím Hanušem do sítě – 2:2.
    74. Matěj POLIDAR - 1:2
     
    74
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí skóre! Tomáš Hübschman vymyslel od půlící čáry krásný nákop na levé křídlo. Tam si naběhl MATĚJ POLIDAR, který se prvním dotekem zbavil Jana Kopice, který navíc následně podklouzl. Polidar se tak nerušeně dostal do šestnáctky a prostřelil Staňka. Ten šel na zem, míč zasáhl nohou, ale jen ho přizvedl nad sebe a balón se snesl do sítě – 1:2.
     
    73
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Jan Kopic,
    ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Rafiu Adekunle Durosinmi,
    ze hřiště odchází Luděk Pernica, přichází Václav Jemelka.
    68. Považancovo dělo protáhlo Staňka
     
    68
    A mohl tu být dokonce obrat! Jakub Považanec vypálil z hranice šestnáctky. Mířil na vzdálenější tyč, ale Plzeň podržel tygřím skokem Staněk!
    66. Matěj POLIDAR - 1:1
     
    66
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou potrestáni za řadu neproměněných šancí! Jablonečtí zůstali po rohovém kopu nastěhováni v blízkosti šestnáctky. Považanec předal míč MATĚJOVI POLIDAROVI, který z pravé strany odcentroval. Před Staňkem se natahoval po míči Tomáš Hübschman a balón zapadl za záda plzeňského brankáře. Zdálo se, že Hübschman ho nakonec netečoval a gól by tak měl být připsán centrujícímu Polidarovi.
     
    63
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Matěj Vydra.
     
    61
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Vojtěch Patrák.
     
    52
    Další závar před bránou Jablonce! Po centru Sýkory zprava odvrátili hosté míč k Chorému. Ten našel zpětnou přihrávkou Adama Vlkanovu, který neprostřelil Hanuše. Ten vyrazil balón před sebe a právě Tomáš Chorý se těsně nedostal k dorážce.
    48. Mosquera hlavou jen těsně minul
     
    48
    Libor Holík poslal z pravé strany krásný centr na penaltu, kde skákal Jhon Mosquera. Ten hlavičkoval těsně vedle Hanušovy pravé tyče!
    45+3. Jan SÝKORA - 1:0
     
    45+3
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoriáni přeci jen v prvním poločase skórují! A gól je to naprosto zasloužený! Hosté pod obrovským tlakem odklidili míč jen před svou šestnáctku. Pavel Bucha ho tam posunul na JANA SÝKORU, který si ho srovnal na levačku a z nějakých 20 metrů vypálil do pravé šibenice z pohledu marně se natahujícího Jana Hanuše. Ten nedosáhl na tuhle parádní ránu.
     
    45+2
    Michal Černák fauloval a domácí tak zahrávali standardku. Po centru Kalvacha se míč odrazil k Adamovi Vlkanovovi. Ten střílel z hranice šestnáctky dobře, trefil však bránícího Sejka a ten balón vychýlil nad břevno!
     
    43
    Roh Sýkory hosté odvrátili. Akce Plzně ještě pokračovala. Z hranice šestnáctky pálil Milan Havel a balón, který by už směřoval za Hanuše, trefil Tomáše Chorého! Od něj se odrazil zpátky do hřiště, a i kdyby šel do sítě, gól by platit nemohl. Chorý totiž stál v ofsajdové pozici.
    36. Osamocený Chorý ve vápně, tohle měl dát!
     
    36
    Ani tohle není gól! Jan Sýkora odcentroval z pravé strany na Tomáše Chorého, kterého nechala hostující obrana před bránou úplně samotného. Vyhlášený hlavičkář však zamířil vedle levé tyče!
    26. Nádherné nůžky vystřihl Vlkanova
     
    26
    Hodně zajímavá situace v šestnáctce hostí! Centr z levé strany tam jeden z hostujících obránců pouze přizvedl k Adamovi Vlkanovovi. Ten zády k bráně vystřihl efektní nůžky, po nichž zamířil jen těsně nad břevno! To mohl být krásný gól.
    23. Chorý usměrnil míč do tyče
     
    23
    Domácím zatím schází střelecké štěstí! Míč putoval na levé křídlo k Jhonovi Mosquerovi, který poslal přízemní centr na přední tyč. Tam si naběhl Tomáš Chorý, který balón špičkou kopačky tečoval do brankové konstrukce! Ta dnes zachránila Jablonec už podruhé.
    19. Bucha udělal Martince a nabil Chorému, skvělý Hanuš!
     
    19
    Teď už obrovská šance domácích! Pavel Bucha si nalevo pohrál s Martincem a od brankové čáry nahrával před bránu Tomášovi Chorému. Nejlepší střelec Plzně se snažil zakončovat do protipohybu Hanuše, ale ten ještě stačil i s notnou dávkou štěstí balón pravou nohou vytěsnit na roh!
    15. Polidarova tvrdá bomba vyprášila Staňkovy rukavice
     
    15
    Tohle už byla zajímavá možnost Matěje Polidara! Ten dostal míč do běhu a levačkou to zkusil z nějakých 20 metrů. Balón, který směřoval pod břevno, vytáhl nad bránu Staněk!
    8. Místo centru střela a Vlkanova napálil břevno
     
    8
    Hosté měli velké štěstí! Chorý sklepl míč doprava na Adama Vlkanovu, který místo centru vystřelil z ostrého úhlu přímo na bránu. Zaskočený Hanuš jen sledoval, jak se balón odrazil zpátky do hry od břevna jeho brány!

    Martin Augustin


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 45+3. Sýkora (Bucha), 77. M. Vydra (M. Havel), 82. M. Vydra (Mosquera) – 66. Polidar (Považanec), 74. Polidar (Hübschman)


    Rohy: 7:3.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Pernica (73. Jemelka), Hejda (C), M. Havel – Kalvach, Bucha – Sýkora (73. Kopic), Vlkanova (63. M. Vydra), Mosquera (90+2. Pilař) – Chorý (73. Durosinmi).
    Náhradníci: Tvrdoň, Zadražil – Květ, Kaša, Jirka, Ndiaye.

    Trenér: Michal Bílek

    FK Jablonec: Hanuš – Král, Martinec, Heidenreich – D. Souček, Považanec (88. Ikaunieks), Hübschman (C), Černák (83. Surzyn), Polidar – Sejk, Chramosta (61. Patrák).
    Náhradníci: Surovčík – Štěpánek, Konda, Akpudje, Breda.

    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: Orel – Caletka, Ratajová

    Diváci: 8309
    thejrc.org