Manchester Utd. – Everton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Nottingham 2:0 (kon.) | Brentford – Newcastle 1:2 (kon.)
Fulham – West Ham 0:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 0:1 (kon.) | Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
Wolverhampton – Chelsea 1:0 (kon.) | Southampton – Manchester City 1:4 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (1:0)
Everton FC
Sobota 08.04.2023, 13:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
    Rudí ďáblové v předehrávce 30. kola pokořili Everton
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 10:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:9. (15:28:52)
     
    Fotbalisté Manchesteru United v předehrávce 30. kola anglické Premier League potvrdili roli velkého favorita, na domácím stadiónu porazili Everton 2:0.

    Rudí ďáblové byli od prvních minut aktivnějším týmem. Po sérii neproměněných šancí se dočkali vedoucího gólu ve 36. minutě, kdy po nahrávce Sancha do vápna skóroval středopolař Scott McTominay ránou k levé tyčce. Druhé dějství probíhalo v již výrazně klidnějším tempu, přičemž navýšení náskoku přišlo v 71. minutě, po chybném zpracování Colemana nahrál Rashford na střed vápna žolíkovi Anthonymu Martialovi a ten v jasné pozici uspěl pokusem k pravé tyči. Závěrečnou dvacetiminutovku si domácí mužstvo pohlídalo bez problémů, pro de Geu úspěšně vybojovalo čisté konto.

    Svěřenci kouče ten Haga si díky vítězství polepšili na třetí místo před Newcastle. Everton zůstává šestnáctý o skóre před sedmnáctým Nottinghamem i osmnáctým Bournemouthem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Souboj mezi Malaciou a Pickfordem se opakoval. Levý obránce Manchesteru United v tomto případě zakončoval z levé strany na zadní tyčku, gólman balón udržel v rukavicích.
     
    90+2
    Po chybné přihrávce Pattersona vyslal Anthony Martial nahrávku za obranu na Tyrella Malaciu, Nizozemec ani ve skluzu nebyl u balónu dříve jak Pickford.
     
    90+1
    Útok pravou stranou Evertonu nevyšel. Dwight McNeil chtěl potrestat volnější pravou lajnu, v poslední chvíli se k němu však skvěle stáhl Tyrell Malacia.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Přenesení doprava na Bruna Fernandese vyšlo. Portugalec proti Mykolenkovi vybojoval roh, který domácí rozehráli na jistotu nakrátko.
     
    88
    S těžkou malou domů si Jordan Pickford poradil na jedničku, odvážnou nahrávkou k levé lajně podél nohy Weghorsta našel Mykolenka, ten nastřelením Fernandese získal aut.
     
    87
    Séamus Coleman navíc při zaváhání podklouzl takovým způsobem, že si ublížil a z důvodu zdravotního problému odstupuje za hřiště, novým mužem na trávníku je Nathan Patterson.
     
    86
    Znovu si hrubku neodpustil Séamus Coleman. po špatném zpracování na zemi s vypětím všech sil ukopl míč před McTominayem za velké vápno k Eriksenovi, jeho střelu doprostřed Pickford skryl v rukavicích.
     
    85
    Christian Eriksen přetaženým centrem k levé tyčce oslovil Bruna Fernandese, jehož slabé zakončení hlavou doputovalo do Pickfordových rukavic.
     
    84
    A další nedovolený zákrok Toma Daviese, jemuž nasadil jesličky Fred a hostující fotbalista možná i pod mírnou dávkou frustrace soka nekompromisně složil k zemi.
     
    83
    Přílišná snaha znamenala útočný faul Toma Daviese, střední záložník ukázkově podrazil na špičkách pracujícího McTominaye.
     
    82
    Je pochopitelné, že domácí nikam nespěchají. Do konce utkání už moc času nezbývá a dvoubrankový náskok je vzhledem k rozložení sil na trávníku komfortní.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester United:
    ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Wout Weghorst.
     
    80
    Velká komplikace pro Marcuse Rashforda, jenž má problém s pravým tříslem a pomalu odkulhává až k lavičce. Dnešní zápas pro něj s jistotou končí a nejen on, ale i celý tým určitě bude doufat, že se nebude u nejlepšího střelce mužstva jednat o delší absenci.
     
    79
    Zpoza velkého vápna vypálil ostrou střelu pravačkou Séamus Coleman. Mířil přímo do středu brány, David de Gea se svým vůbec prvním zákrokem v zápase neměl výraznější starosti.

    Milan Huppert

    Branky: 36. McTominay (Sancho), 71. Martial (Rashford)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 10:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:9.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), L. Martínez, Malacia – McTominay, Fernandes – Antony (60. Martial), Sabitzer (76. Fred), Sancho (76. Eriksen) – Rashford (81. Weghorst).
    Náhradníci: Butland – Dalot, Lindelöf, Pellistri, Varane.

    Trenér: Erik ten Hag

    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (87. Patterson), Keane, Tarkowski, Godfrey (46. Mykolenko) – Gueye (60. Garner) – D. Gray, Iwobi, Onana (60. T. Davies), McNeil – Simms (70. Maupay).
    Náhradníci: Begović – Coady, Holgate, Mina.

    Trenér: Sean Dyche

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 73 509
    thejrc.org