Č. Budějovice – Teplice 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 1:1 (kon.) | Olomouc – Bohemians 1905 2:2 (kon.)
Pardubice – Sparta 0:2 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:2 (0:2)
AC Sparta Praha
Neděle 09.04.2023, 19:00 • CFIG Arena • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:12. (20:57:33)
     
    Je konec! Sparta si nakonec zápas pohlídala a Pardubicím téměř nedala čuchnout. Bere tak tři body a díky ztrátě rivala z druhého břehu jde do čela ligové tabulky. Domácí Pardubice naopak podruhé za sebou nedaly ani gól a mají úplně jiné starosti – jsou stále poslední.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Kuchta vyrazil na Budinského, lob mu nevyšel
     
    90+4
    Po chybě Vlčka ještě běžel úplně sám na bránu Jan Kuchta, který chtěl v úniku přehodit Viktora Budinského, ten ale zůstal stát a s velkou šancí si poradil.
     
    90+4
    V samotném závěru ještě mají domácí výhodu rohového kopu.
     
    90+2
    Hosté už dohrávají zápas v klidu s míčem na kopačkách. Pardubáci působí odevzdaným dojmem.
     
    90
    Nastavují se ještě čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Bernardo Rosa.
     
    88
    Přetažen centr Awera Mabila na zadní tyči našel Kryštofa Daňka, ten ale v obtížné pozici nedokázal ohrozit bránu Pardubic.
     
    85
    Martin Vitík z pozice obránce vyjel do útoku a do šance poslal Mabila, jeho přízemní pokus dostal pod kontrolu brankář Budinský.
     
    83
    Sparta rozehrála rohový kop nakrátko a míč do nebezpečného prostoru poslal Awer Mabil, obrana odhlavičkovala do nebezpečí a navíc byl odpískán útočný faul.
     
    81
    Chlumecký pěknou přihrávkou na křídlo našel Vojtěcha Sychru. Ten využil podklouznutí obránce a našel Michala Hlavatého, jehož přízemní pas do pokutového území sebral Matěj Kovář.
     
    79
    Adam Karabec se dostal z obležení dvou hráčů chytrými jeslemi na Vojtěcha Sychru a udržel tak balón ve sparťanském držení.
     
    77
    Nejvýše ze všech se v pokutovém území znovu dostal Ladislav Krejčí, tentokrát si ale jeho hlavičku k tyči Budinský pohlídal.
     
    76
    Po výrazném prostřídání na obou stranách se znovu hraje. Adam Karabec centroval z pravé strany a trefil obránce, od kterého jde míč na roh.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Kaan Kairinen, přichází David Pavelka,
    ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází Awer Mabil,
    ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Kryštof Daněk.
     
    73
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Samuel Šimek,
    ze hřiště odchází Ladislav Krobot, přichází Pavel Černý,
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Vojtěch Sychra.
     
    72
    Pardubice se po krkolomné rozehrávce Sparty dostaly do šance, Ladislava Krobota ale vychytal Kovář. Navíc byl po akci domávnutý ofsajd.
    67. Kovář jako Kolář! Zamotal se do kliček, ale situaci s Krobotem zvládl
     
    67
    Brankář Sparty Matěj Kovář si opravdu hodně zahrával s ohněm, když bezhlavě kličkoval s míčem na rohu pokutového území. Po střetu s ním se skácel k zemi Ladislav Krobot, pro údajný loket se ale penalta nepíská.
     
    66
    Domácí začínají víc a víc vystrkovat růžky, zatím ale neměli ve druhé půli žádnou velkou šanci.
     
    62
    Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí vyjel na asistenta rozhodčího po neodmávaném ofsajdu a dostává žlutou kartu, i když mu nakonec bylo dáno za pravdu.
    62. Krobot dostal balon do sítě, ale už byl v jasném ofsajdu
     
    62
    Domácí se radovali ze snížení, když Hlavatý našel před bránou Ladislava Krobota, i tentokrát se ale píská ofsajd!
     
    61
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Jaroslav Zelený, přichází Casper Højer,
    ze hřiště odchází Tomáš Čvančara, přichází Adam Karabec.
     
    60
    Další střelecká příležitost pro hráče ve žlutém, tentokrát to byl Jan Kuchta. Ten se ve vápně soupeře rychle otočil, následně ale trefil jen padajícího Vlčka.
     
    59
    Tomáš Wiesner dostává dnes na pravé straně opravdu hodně prostoru. Nyní tam dostal přihrávku od Kuchty a na zadní tyči našel Lukáše Haraslína, který nenavázal na svou střeleckou formu a zamířil vedle.
     
    56
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Dominik Kostka.
     
    56
    Tomáš Čvančara se trochu netradičně odhodlal ke střele z dálky, technický pokus poslal těsně vedle brány.
     
    53
    Domácí ještě živí naději na bodový zisk a ve druhé půli se snaží o snížení. Michal Hlavatý nyní byl u míče na útočné polovině jako první a skluzem ho trefil hostující Kaan Kairinen, který vidí žlutou kartu.
     
    50
    Po centru z levé strany zakončoval úplně volný Tomáš Wiesner a po zákroku Budinského zvýšil náskok hostů Tomáš Čvančara, po konzultaci s VAR je ale gól odvolán pro ofsajd!
     
    48
    Dominik Janošek se překvapivě pokusil o zakončení z velké dálky, zamířil však mimo tři tyče.
     
    47
    Robin Hranáč vyvezl balón z poloviny hřiště až téměř k pokutovému území Sparty. V blízkosti toho byl faulován a je z toho volný kop pro domácí hráče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po první půli Sparta plní očekávání a vede v Pardubicích 2:0. Domácí se dlouho nemohli dostat do tempa a toho využil ve 20. minutě Wiesner, který dostal dost prostoru a přesným centrem daroval gól Janu Kuchtovi. Následně ještě z rohu skóroval kapitán Krejčí a Sparta tak má nakročena ke třem bodům.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V závěru poločasu si ještě za obranu naběhl Matěj Helešic a dalším centrem na Ladislava Krobota zahrozil, Kovář vyběhl a zasáhl míč před domácím útočníkem.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    44
    Dominik Janošek tentokrát nestřílel dálky, na levé strany byl v dobré pozici pro centr Matěj Helešic. Ten také obdržel balón a ve vápně našel Ladislava Krobota, jeho hlavička nezamířila mimo tři tyče.
     
    41
    K odraženému balónu po centru Marka Ichy se v pokutovém území dostal Matěj Helešic, jeho střelecký pokus skončil na tribuně za bránou Sparty.
     
    39
    Dominik Janošek zkusil své štěstí z dálky tentokrát svou silnější pravou nohou, trefil ovšem jen prostředek brány, kde byl připravený Matěj Kovář.
    37. Ladislav Krejčí ml. - 0:2
     
    37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je to o dvě branky! Od rohového praporku míč před bránu vyslal Kaan Kairinen. Viktor Budinský zaváhal s vyběhnutím, čehož využil kapitán Sparty LADISLAV KREJČÍ, jehož hlavička doskákala k tyči! Asistence: Kaan Kairinen.
     
    36
    Po delší době musel být ve střehu také Viktor Budinský. Po rohovém kopu hostů musel zasahovat hned proti dvěma tečovaným střelám. O chvíli později pálil Čvančara a i jeho pokus byl tečovaný, tentokrát na roh.
     
    34
    Tlak Sparty v posledních minutách opadl a hraje se hlavně na její polovině, Pardubice si ale zatím kromě zakončení Janoška z dálky velkou šanci nevytvořily.
     
    32
    U levé postranní čáry se Dominik Janošek jednoduchou kličkou zbavil Kairinena a přihrál na osu hřiště Darmovzalovi, který si nezpracoval ideálně a přišel o balón.
     
    30
    Rohový kop Sparty lapil do rukavic Viktor Budinský a dlouhým výhozem vyslal dopředu Michala Hlavatého. Domácí záložník chtěl přenést hru na druhou stranu, do balónu ovšem dal až příliš velkou razanci.
     
    28
    Pardubice se pokusily o rozehrávku rohu na krátko, která se jim vůbec nepodařila. Míč se ani do pokutového území nedostal a unikající Kuchta byl faulován Helešicem.
     
    27
    Dnes poprvé se Pardubice usadily na útočné polovině a hned to vyústilo v zakončení. Dominik Janošek z dálky napřáhl svou slabší levou nohou, kterou donutil Matěje Kováře k zákroku!
     
    25
    Krejčího přihrávku za obranu dostal pod kontrolu Jaroslav Zelený a ten vyslal před domácí branku přízemní centr, Tomáš Vlček odvrací do bezpečí.
     
    24
    Tomáš Čvančara se s balónem ocitl u svého pokutového území a z obtížné situace byl vysvobozen domácím hráčem, který ho obral nedovoleně.
    20. Jan KUCHTA - 0:1
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení a posouvají se na průběžné čelo ligové tabulky! Celá akce začala u Qazima Laçiho, který přenesl hru na pravé křídlo. Tomáš Wiesner si narazil s Haraslínem, vyslal parádní dloubáček před bránu, který si našel JAN KUCHTA a ten poslal Pražany do vedení! Asistence: Tomáš Wiesner.
     
    20
    Po první chybě Kováře v rozehrávce se na pár desítek sekund domácí fotbalisté usadili na útočné polovině, Janoškova přihrávka ale skončila v zámezí.
     
    19
    Pardubice se po dlouhé době vydaly na útočnou steč, ta ale byla zastavena hvizdem rozhodčího. Dominik Janošek si totiž údajně při zpracování balónu pomohl rukou.
    17. Sörensenova hlavička zamířila do břevna!
     
    17
    Velká šance Sparty! Asger Sørensen zůstal po odvráceném volném kopu u brány Pardubic a zapojil se do útočné akce. Následně hlavou zakončoval jeden ze sparťanských útočníků a trefil břevno!
     
    15
    Po přenesení hry na levé křídlo z prvního dotyku centroval Ladislav Krejčí. Na zadní tyči sice vše zavíral Tomáš Wiesner, i na něj byl ovšem balón až příliš vysoký.
     
    13
    Dle očekávání je zatím více na míči tým z hlavního města. Z dálky nyní zkoušel štěstí Albánec Qazim Laçi, z voleje ale vysoko přestřelil.
     
    11
    Poprvé musel zasahovat také Matěj Kovář. Střela Ladislava Krobota byla tečovaná a navíc na vlhkém trávníku skákala, mladý gólman Sparty si však poradil.
     
    10
    Qazim Laçi byl na konci zpětné přihrávky z levé strany a dloubáčkem za obranu ještě hledal někoho ze spoluhráčů, ti ale jeho úmysl nepochopili.
     
    8
    Druhý pokus do prostoru branky v podání Sparty a hádejte od koho? Tentokrát k Lukáši Haraslínovi doskákal centr z pravé strany, Viktor Budinský byl na zemi včas a i přes menší problémy dokázal zkrotit míč.
     
    6
    První vážnější situace před domácí svatyní a znovu u toho byl Lukáš Haraslín. Tentokrát ve středu pole snadno obešel Vacka a přihrál na křídlo Wiesnerovi. Ten vrátil balón na reprezentanta Slovenska, jeho pokus tentokrát zamířil mimo tři tyče.
     
    5
    Sparta se ale rychle poté dostala zpět k balónu a po zablokovaném centru Vlčkem měla další výhodu rohového kopu, s tím si ale hráči Pardubic i tentokrát poradili.
     
    4
    Sparťanský brankář Matěj Kovář se už poněkolikáté zapojil do rozehrávky a i tentokrát byl přesný, to se ale nedalo dát říct o zpracování Tomáše Wiesnera, které skončilo v zámezí.
    3. Haraslínova nepříjemná střela protáhla Budinského
     
    3
    První pokus mezi tři tyče z kopaček hostujícího hráče. Po odvráceném rohu pálil na přední tyč Lukáš Haraslín, Viktor Budinský vyrazil na další rohový kop.
     
    2
    Tomáš Čvančara si seběhl pro míč hluboko na svou polovinu hřiště a byl faulován. Následná akce Sparty skončila zákrokem obránce a bude pokračovat od rohového praporku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí Pardubice dnes nastoupí v tradiční červenobílé barevné kombinaci, hosté z Letné oblékli venkovní žlutou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Budinský – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek (C) – Darmovzal, Hlavatý, Janošek, Helešic – Krobot.
    Náhradníci: Markovič – Černý, Pikul, S. Šimek, Tischler, Koukola, J. Jeřábek, Rosa, Kostka, Sychra, Lima.

    AC Sparta Praha: M. Kovář – Vitík, Sørensen, Krejčí ml. (C) – Wiesner, Kairinen, Laçi, Zelený – Čvančara, Kuchta, Haraslín.
    Náhradníci: Vorel, Heča – Pavelka, Karabec, Daněk, Højer, Panák, Mabil.

    Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Machač.
     
    Sparta možná byla po podzimu odepisována a ani letos to nevypadalo na boj o ligový titul. Ovšem nyní je vše jinak. Sparťané pod taktovkou kouče Briana Priskeho z posledních dvanácti ligových zápasů ztratili pouze dva body za remízu v Olomouci a jsou na druhém miste pouze o skóre za svým největším rivalem, se kterým se doma utkají už za týden.
    Pražané v jarní části ustálili sestavu – v bráně mladý Kovář, v obraně Dán Asger Sørensen a v útoku trojzubec Čvančara, Kuchta, Haraslín. Všichni ze zmiňované útočné trojice hrají na jaře jako vyměnění a hlavně díky nim je nejúspěšnější tuzemský klub znovu v boji o první příčku ligové tabulky.
     
    Pardubice prožívají na jaře lepší období než před zimní přestávkou, stále jim ale v tabulce patří poslední pozice. Ze dna tabulky se Východočeši odlepili před dvěma koly po výhře s Teplicemi, po posledním kole jsou ale znovu poslední.
    V domácím prostředí CFIG Areny Pardubáci vyšli bodově naprázdno jen v premiéře proti Slavii, jinak brali bod proti Baníku a tři proti Zlínu a zmiňovaným Teplicím.
    Trenér Radoslav Kováč bude jistě i dnes spoléhat na silnou středovou dvojici Hlavatý – Janošek, stejně tak na stopery Vlčka a Hranáče. Změna ale nastane mezi tyčemi, kde se o post Florina Nity uchází Markovič s Budinským.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu 26. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utká domácí FK Pardubice s AC Sparta Praha. Úvodní výkop je naplánován na 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Klier

    Branky: 20. Kuchta (Wiesner), 37. Krejčí ml. (Kairinen)

    Karty:   53. Kairinen (SPA), 62. Krejčí ml. (SPA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:12.
    FK Pardubice: Budinský – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek (C) – Darmovzal (73. Sychra), Hlavatý (89. Rosa), Janošek (73. S. Šimek), Helešic (56. Kostka) – Krobot (73. Černý).
    Náhradníci: Markovič – Pikul, Tischler, Koukola, J. Jeřábek, Lima.

    AC Sparta Praha: M. Kovář – Vitík, Sørensen, Krejčí ml. (C) – Wiesner (74. Daněk), Kairinen (74. Pavelka), Laçi, Zelený (61. Højer) – Čvančara (61. Karabec), Kuchta, Haraslín (74. Mabil).
    Náhradníci: Vorel, Heča – Panák.

    Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Machač

    Diváci: 4620
    bahis siteleri