Valladolid – Mallorca 3:3 (kon.) | Real Betis – Cádiz 0:2 (kon.) | Almería – Valencia 2:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 1:2 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
1:2 (0:2)
Atlético Madrid
Neděle 09.04.2023, 21:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:7. (22:59:57)
     
    Fotbalisté Atlética Madrid v městském derby zvítězili na půdě Raya Vallecana, nicméně na zisk tří bodů se pořádně nadřeli, soupeře pokořili těsným výsledkem 2:1.

    Hosté rozhodli o svém úspěchu slepenými trefami ve 22. a 24. minutě, na gól Nahuela Moliny navázal Mario Hermoso. Domácím v 62. minutě výrazně zkomplikoval cestu za zdramatizováním klání Florian Lejeune, který byl v 62. minutě vyloučen po stažení Moraty, ovšem outsider i v oslabení zvládl snížit zásluhou skvěle umístěné dalekonosné střely Frana Garcíi z 85. minuty, na vyrovnání už však Vallecano dostatek sil nenašlo.

    Svěřenci kouče Simeoneho se díky vítězství přiblížili z třetího místa druhému Reau na rozdíl dvou bodů. Vallecano nezvítězilo poosmé v řadě, v tabulce okupuje devátou pozici.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední útok domácího celku táhl pravou stranou Óscar Trejo. Po nastřelení skluzujícího Josého Giméneze signalizoval hru rukou, ale ta nepřicházela v úvahu, Uruguayec je totiž měl za tělem.
     
    90+3
    Rychlý brejk Atlética zastavil zdviženým praporkem pomezní, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Antoine Griezmann.
     
    90+2
    Snahy Raya na pár vteřin otupil střelec kontaktního gólu Fran García, při presinku si pomohl proti Pablu Barriosovi nedovoleným způsobem.
     
    90+1
    Přečíslení tři na dva úspěchem neskončilo. Nahuel Molino příliš okatě avizoval nahrávku na Antoinea Griezmanna, Santi Comesaña ji úspěšně vystihl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Stříleným centrem z levého křídla se prezentoval Antoine Griezmann. Domácí gólman byl znovu v pozoru, včas šel k zemi a míč uzmul pro sebe.
     
    88
    Kousek za velkým vápnem zpracoval míč Thomas Lemar a druhým dotekem střílel pravačkou, Stole Dimitrievski pohlídal očima ránu směřující nad břevno.
     
    87
    Lze očekávat, že hosté ještě více zatáhnou defenzivní řady. José Giménez si nekomplikoval život a nahrával za sebe na Oblaka.
     
    85
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Je zaděláno na drama! Rayo skóruje navzdory oslabení a dostává favorita pod velký tlak. Hodně volného prostoru bez otálení potrestal FRAN GARCÍA, za skvělou křižnou přízemní ránou z dvaceti metrů k levé tyčce se Oblak natahoval bez úspěchu.
     
    84
    Za obranu vystartoval Antoine Griezmann, jehož rychlostní schopnosti přecenil Koke, do bezpečí odkopával gólman Stole Dimitrievski.
     
    83
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Andrés Martín.
     
    82
    Óscar Trejo j po příchodu na trávník hodně vidět, nyní našel ve vápně Radamela Falcaa, ten neuspěl jeden na jednoho v souboji s Nahuelem Molinou.
     
    81
    Horším zpracováním se pod tlak vlastní vinou dostal Thomas Lemar, nakonec na dlouhou nohu zvládl balón posunout k levé lajně Savićovi.
     
    80
    Zbytečné složitosti nevymýšlel Marcos Llorente. Za šestnáctkou si připravil míč na levačku, balón napálil do boční sítě.
     
    79
    Sám na trojici obránců vyrazil Radamel Falcao. Zkušený Kolumbijec si byl moc dobře vědom, že moc šancí nemá, ztroskotal na Mariu Hermosovi.
     
    78
    Malou domů obdržel Stole Dimitrievski. Domácí brankář volil dlouhý odkop na útočnou polovinu, kde se Sergio Camello neúspěšně pokusil přehlavičkovat Josého Giméneze.

    Milan Huppert

    Branky: 85. Fran García (Comesaña) – 22. Molina, 24. Hermoso (Carrasco)

    Karty:   62. Lejeune (VLL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:7.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena (72. Mumin), Fran García – Valentín, Comesaña (C) – Palazón (57. Falcao), U. López (57. Trejo), Álvaro García (83. Andr. Martín) – de Tomás (57. Camello).
    Náhradníci: D. López I – Ciss, M. Hernández, Chavarria, Salvi, Saveljich, M. Suárez.

    Trenér: Andoni Iraola

    Atlético Madrid: Oblak – Molina, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco (69. Lemar) – Llorente, de Paul (68. Ñíguez), Koke (C) – Griezmann, Morata (72. Barrios).
    Náhradníci: Grbić – Doherty, Kondogbia, C. Martín, Reguilón, Witsel.

    Trenér: Diego Simeone

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez

    Diváci: 13 512
    thejrc.org