Přerov – Č. Budějovice 2:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:3 (1:1, 1:1, 0:1) Stav série: 1:2
HC Motor České Budějovice
Neděle 09.04.2023, 14:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Liga juniorů
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Zlína Vám přeji hezký zbytek neděle. (16:14:02)
     
    Je konec. Motor poráží Přerov ve Zlíně 3:2 a ve finále play-off Ligy juniorů jde do vedení 2:1 na zápasy. V pondělí tak Jihočeši budou mít mečbol, těsně před koncem třetí třetiny se o to docela nenápadnou střelou z levé strany útočného pásma postaral Alexandr Remeš, který si připsal druhou trefu v utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Zubři prakticky se sirénou dostali puk do branky, ale jeden z nich toho docílil rukou. Rozhodčí tak gól neuznal a Motor tento zápas vyhraje.
     
    59:58
    Hradil to zkusil přímo z buly, Jihočeši zblokovali puk do ochranné sítě. Do konce třetí části chybí dvě sekundy.
     
    59:56
    Přerov přišel o útočné pásmo, ale dokázal se do něj vrátit. Střelu Holíka od modré čáry pak zablokoval vleže před Kalistou jeden z hráčů jihočeského celku. Motor je blízko druhé výhře ve finálové sérii.
     
    59:23
    O kotouč se notnou chvíli bojovalo u mantinelu v obranném pásmu Motoru. Tento souboj vyhrál Přerov a Billa poté přihrál na ránu příklepem Holíkovi. Obránce Zubrů také poblíž modré čáry vypálil a Kalista si se zákrokem nebyl vůbec jistý. Nakonec ale roztáhnutý našel kotouč pod levým betonem.
     
    59:00
    Přesně minutu před koncem třetí třetiny odjíždí Žurek na střídačku. Přerov to zkusí v šesti.
     
    Oddechový čas pro tým HC ZUBR Přerov.
     
    58:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Dost možná zlomový moment utkání. Sice to tentokrát nebyla žádná velká šance, ale pro Motor je hlavní, že se dokázal prosadit a potřetí v zápase se ujímá vedení. ALEXANDR REMEŠ vystřelil přes obránce z levého křídla po ledě ke vzdálenější tyči a Žurek kotouč lapačkou ani betonem nedokázal zastavit. Kotouč byl dost možná ještě tečovaný bruslí přerovského hráče. Bez asistence.
     
    58:23
    Střela Březiny na bližší tyč Žurkovi vypadla z výstroje, kotouče se pak ale chopili Zubři.
     
    58:01
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:52
    Zmatky v přerovské obraně, Motor je ale potrestat nedokázal.
     
    56:51
    Hála střílel z osy hřiště přes klečícího Kolaříka, mířil pouze nad branku Přerova.
     
    56:14
    Od modré čáry to po ledě zkusil Nesvadba, Kalista betony přitisknutými k sobě kotouč dokázal vyrazit.
     
    55:40
    Hyža se dostal k odraženému puku u pravé tyče, nicméně i kdyby Kalistu překonal, trefil by zřejmě jen boční vnější oblouk branky Motoru.
     
    55:10
    Na obou stranách nyní brzdí hru nepřesnosti.
     
    53:53
    Petrásek vypálil příklepem bez přípravy mezi kruhy, ale zakončení mu nesedlo. Puk se odklouzal k zadnímu mantinelu, Žurek zasahovat nemusel.
     
    53:08
    Zubři nedostali puk do středního pásma a ocitli se pod tlakem. Ten přerušil zákrokem lapačkou proti Plackově nahození od modré čáry Žurek.
     
    51:24
    Lysoněk vystřelil po vyhraném buly v útočném pásmu z hranice pravého kruhu. Mířil na zadní tyč, hráči Motoru ale jeho pokus ztečovali někam do rohu kluziště.
     
    51:01
    Motor má více ze hry, Přerov se však houževnatě brání. Nyní si může brankář Zubrů na chvíli oddechnout, vhazovat se totiž bude před jeho protějškem.
     
    50:09
    Poměr sil na ledě se srovnal, Přerov už také hraji v pěti.
     
    49:39
    Po střele Březiny od modré čáry dorážel u pravé tyče přerovské branky Drančák, trefil ale jen boční síť.
     
    48:47
    Puk nyní prošel z pravé strany až do blízkosti branky Přerova. Tam ho získal Pitel, který střílel mezi ruku a tělo brankáře Zubrů. Žurek se však včas srovnal do pokleku a předvedl výborný postřeh.
     
    48:42
    Motor hraje přesilovku a tvrdou střelu z pravé strany vyrazil Žurek před sebe. Přerovský brankář zasáhl zřejmě maskou a chvíli klečel na ledě otřesený. Už ale znovu stojí v brankovišti.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Holík – 2+2, hrubost, odpyká Svoboda.

    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Kříž – 2 min., hrubost.
     
    48:09
    Po průniku Sochora a dorážkách Kříže u pravé tyče přerovské branky se bude vylučovat na obou stranách.
     
    47:47
    Sochor si chtěl sjet mezi kruhy a vystřelit na Žurka, jeho akci ale přerušuje píšťalka čárového rozhodčího. Motoru se píská ofsajd.
     
    47:32
    Plán s dlouhou nahrávkou na Lysoňka do útočného pásma Přerovu nevyšel a píská se mu zakázané uvolnění.
     
    46:42
    Přerov neodpravil puk z obranné třetiny a střelu Březiny musel Žurek likvidovat vyrážečkou. Na druhé straně zakončil z otočky Švejda, Kalista si chvíli nebyl jistý, ale puk dokázal zastavit pod betony.
     
    45:40
    Halík získal kotouč po nepřesné rozehrávce Motoru v obranném pásmu. Místo střely z levé strany ale ještě přihrával do krkolomné pozice Lysoňkovi a puk poté popadli Jihočeši.
     
    45:00
    Motor v krátkém časovém sledu poslal několik ostrých pasů k Žurkovi, všechny ale přerovskou branku minuly a skončily u zadního mantinelu.
     
    43:48
    Motor hraje v plném počtu, dlouhé oslabení ustál bez úhony.
     
    43:45
    Na konci početní výhody zakončil z otočky Halík, Kalista sklapl betony včas a puk vyrazil před sebe.
     
    43:30
    Zubři nemohli hrát kvůli ofsajdu a Motor se tak mohl bez okolků osvobodit.
     
    42:30
    Billa vystřelil od modré čáry, mířil ale přímo do Kalistova postavení. Gólman Jihočechů poté přikryl kotouč lapačkou a přerušil hru.
     
    42:00
    Willmann je zpět na ledě, Motor hraje ve čtyřech.
     
    41:59
    S koncem přesilovky pět na tři vystřelil z prostoru mezi kruhy Billa. Přerovský bek chtěl zakončit do horního rohu branky Motoru, protihráči ale letící kotouč dokázali tečovat mimo Kalistovu branku.
     
    41:48
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Březina – 2 min., sekání.
     
    41:48
    Obrovská šance Přerova v ponechané výhodě. Kolařík dorážel puk z těsné blízkosti, ale beton roztáhnutého Kalisty přehodit nedokázal. Zubry nicméně čeká 12 sekund přesilovky pět na tři.
     
    41:31
    Holík nahodil puk na branku od pravého mantinelu. Před Kalistou sice clonil Hanák, brankář Motoru ale přesto vkleče zakročil a přerušil hru.
     
    40:51
    Zubři se dostali do útoční třetiny. Hradil si tam vyměnil puk s Lysoňkem, jehož střela byla tečována k zadnímu mantinelu.
     
    40:05
    Motor poslal puk k Žurkovi, Přerov musí začít s kombinací od vlastního gólmana.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Přerov začne třetí část dvouminutovou přesilovkou, na trestné lavici sedí českobudějovický obránce Willmann.
     
    Ve druhé třetině byly stejně jako v té první k vidění dvě branky, po jedné na každé straně. Motor poslal opět do vedení v ponechané výhodě Alexandr Remeš, který padajícího Žurka překonal střelou po ledě. Zubrům se ale za zhruba minutu povedlo srovnat zásluhou Miroslava Štíbra, kterého přihrávkou před bránu našel kapitán Přerova Holík. Po 40 minutách je tak skóre nerozhodné 2:2 a třetí třetina slibuje zajímavou podívanou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Willmann – 2 min., podrážení.
     
    39:59
    S koncem druhé části se ještě strhla menší strkanice na ledě nedaleko střídaček. Willmann při ní srazil jednoho z Přerovských na led a dostane za to dvě minuty.
     
    39:48
    Na skákavý pas z levé strany si najel Kříž, kotouč usměrnil přímo na vyrážečku Žurka, který šel do pokleku. Vzápětí měl dost prostoru na střelu Březina, křížný pokus tahem ale o kousek minul levou tyč přerovské branky.
     
    39:02
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:29
    Holík se vrátil z trestné lavice a hned zaútočil. Při akci dva na dva vzal zakončení na sebe, z levé strany mířil na bližší tyč, kam Kalista včas umístil svůj beton. Přerovský kapitán ještě poté objel bránu a posílal puk před ni. U tyče ho však s pomocí obránce přikryl lapačkou Kalista.
     
    38:18
    Zubrům se s vypětím všech sil povedlo přesilovkový tlak Motoru ustát a Pekr v pádu zvládl vyhodit kotouč za obrannou modrou čáru.
     
    37:41
    Dvě vyložené možnosti měl v početní výhodě Hála. Nejprve dostal přihrávku z úrovně brankové čáry, ale ze slotu přerovskou branku minul. Poté si najel na pas, který šel opět mezi kruhy, a zakončil mezi betony přerovského gólmana. Právě pomocí betonů ale Žurek dokázal udržet kotouč ve své moci, i když si tím dobrou chvíli nebyl vůbec jistý.
     
    37:00
    Billa vyhozením od branky trefil pouze na modré čáře stojícího Kříže. Ten rozjel akci Motoru a poté byl i na jejím konci, z pravého kruhu ale Žurka nepřekonal.
     
    36:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Holík – 2 min., sekání.
     
    36:03
    Remeš dorážek kousek od brankové čáry, ale přes ni kotouč propasírovat nezvládl. Žurek teď v polokleče či v polosedě Přerov opět podržel.
     
    35:47
    Po vyhraném buly v útočném pásmu mířil ke vzdálenější tyči Kříž. Žurek dokázal včas dostat do potřebného místa svou vyrážečku, kterou letící puk vyrazil.
     
    35:29
    Motor zatlačil Zubry v jejich obranném pásmu. Od modré čáry vypálil Placek a Žurek měl zakrytý výhled. Kotouč byl Přerovany tečovaný do ochranné sítě, vhazovat se bude před jejich gólmanem.
     
    35:05
    Po střele Hály ze slotu to stadionem jen zadunělo, jak se puk zastavil o Žurkův beton. Přerov se poté zvládl osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:19
    Chybu Motoru v obranném pásmu mohl potrestat Halík. Ten obdržel puk od zadního mantinelu najetý mezi kruhy a vystřelil kousek nad ledem k pravé tyči. Kalista si ale povyjel a koncem betonu možnost přerovského útočníka zneškodnil. Povedený zákrok také od gólmana Jihočechů.
     
    33:15
    Druhý útok Přerova se několikrát dostal k puku v útočném pásmu, ale českobudějovická obrana dokázala všechny pokusy Zubrů včas zastavit, takže Kalista ani jednou nemusel zasahovat.
     
    31:58
    Motor jel do brejku dvou proti jednomu. Kříž se zmocnil kotouče dříve než přerovský obránce Billa. Pod jeho hokejkou poté nabídl velkou možnost Pitelovi, ale ten z prostoru u levé tyče mířil jen do klečícího Žurka. To byl výborný přesun a zákrok brankáře Zubrů.
     
    30:35
    Přerov je kompletní a na obou stranách byly k vidění obrovské šance. Obě měly podobný charakter, nejprve po přihrávce Putze minul přerovskou branku zblízka najetý Březina, poté nabídku od Hradila nedokázal využít Lysoněk, který pronikl do těsné blízkosti Kalisty.
     
    29:44
    Putz při kombinaci v útočném pásmu obešel bránícího Halíka. Poté vystřelil tvrdě, ale nepřesně. Stejně dopadl po chvíli také jeho spoluhráč Remeš.
     
    29:19
    Březina nedostihl pas na levé křídlo. U kotouče byl první Billa, a protože puk šel ještě z prostoru před červenou čárou, je z toho zakázané uvolnění Motoru.
     
    28:50
    Petrásek měl rychlost a rychle se otočil směr přerovská brána. Od modré čáry vystřelil po ledě, jeden z hráčů operujících před Žurkem ale kotouč zbrzdil natolik, že se doklouzal přímo k brankáři Zubrů.
     
    28:21
    Z pravého kruhu vystřelil krátce po buly v útočném pásmu Kříž, ale zakončení mu příliš nesedlo. Puk narýsoval oblouček a skončil u zadního hrazení.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Hyža – 2 min., hákování.
     
    28:00
    Motor měl ponechanou výhodu. Na přihrávku z pravé strany si mezi kruhy nabruslil Sochor a Žurek v pokleku schoval kotouč na hrudi. Jihočechy čeká přesilovka.
     
    27:25
    Placek bruslí sklepl puk ze středního pásma za útočnou modrou čáru, ale tam jeho spoluhráči nemohli hrát, jinak by se pískal ofsajd.
     
    26:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři opět odpovídají a srovnávají skóre, stejně jako v první třetině. Kapitán Hanáků Holík z pravé strany adresoval kolmý pas těsně před Kalistovu branku. Tam se kotouče jako první zmocnil najetý MIROSLAV ŠTÍBR a usměrnil ho do sítě. Kalista se přesunoval a natahoval levým betonem marně. Asistence: Adam Holík.
     
    25:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde podruhé v zápase do vedení. Z levé strany se před Žurka protáhl Drančák, ale jeho bekhendový blafák ještě Zubři přežili. Drančák byl nicméně vzápětí faulován a Jihočeši dostali ponechanou výhodu. Přes Putze se pak kotouč dostal k ALEXANDRU REMEŠOVI, který střelou po ledě překonal padajícího přerovského gólmana. Asistence: David Putz a Samuel Drančák.
     
    24:32
    Opět byla v akci první útočná trojka Českých Budějovic. Na přihrávku z levé strany si před bránu sjel, tuším, opět Drančák a Žurek měl co dělat, aby dokázal zasáhnout.
     
    23:59
    Drančák krátce zamíchal s pukem a z levé strany útočného pásma vystřelil po ledě přes obránce Přerova. Žurek se natáhl hokejkou, kterou puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    23:17
    Motor hraje v plném počtu, Petrásek zůstal sedět na trestné lavici celé dvě minuty.
     
    22:37
    Jihočeši se dostali ke střele opět i v oslabení. Tentokrát Žurek, na rozdíl od první třetiny, nekapituloval. Letící puk viděl už zdálky a bez potíží ho schoval do své lapačky.
     
    21:40
    Motor vyhodil kotouč až k Žurkovi. Zubři se poté vrátili do útočného pásma a z boku zkusil Kalistu ohrozit Holík. Jeho pokus byl prudký a mířil pod horní tyčku, Kalista ho ale dobře viděl a puk ramenem poslal k zadnímu mantinelu.
     
    21:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Petrásek – 2 min., podrážení.
     
    21:10
    Na druhé straně se připomněl Drančák. Jeho střelu z levého kruhu musel Žurek zlikvidovat betonem, jinak by kotouč zřejmě zapadl za vzdálenější tyčku přerovské branky.
     
    20:18
    Jako první ale zahrozil Přerov. Střelu z pravé strany kluziště tečoval z prostoru před Kalistou Lysoněk, brankář Motoru musel vytrčit beton, aby kotouč vyrazil před sebe.
     
    20:02
    První buly druhé části znovu vyhrál Motor.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina třetího finálového duelu je u konce. Přerov si jako první zahrál přesilovku a právě v ní padly obě dosavadní branky zápasu. České Budějovice nejprve udeřily ve vlastním oslabení, když Filip Petrásek vymetl levou šibenici Žurkovy brány. Zubři ale ještě před návratem vyloučeného Willmanna na led dokázali srovnat. Po kombinaci Hradila s Buršíkem se z předbrankového prostoru prosadil tečí Ludvík Lysoněk. Motor měl poté více střeleckých možností, Žurka ale už do první sirény nepřekonal. Ve Zlíně tak platí nerozhodný stav 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Lysoněk uvolnil na levém křídle Buršíka. Ten už asi mohl střílet, místo toho ale ještě hledal spoluhráče před bránou. Kotouče se však zmocnil jeden z obránců Motoru.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:51
    Březina si na pravé straně útočné třetiny všiml, že Žurkovi cloní ve výhledu Sochor. Proto vystřelil zápěstím, přerovský brankář si ale kotouč dokázal najít a máchl po něm lapačkou.
     
    18:06
    Pitel přihrávkou od zadního mantinelu mezi nohama přerovského obránce našel najetého Sochora. Ten střílel bez přípravy, nicméně nad Žurkovu branku.
     
    17:27
    Hála si najel na průnikovou přihrávku do útočného pásma a chtěl se natlačit před obránce Přerova a před Žurka. Nepohlídal si však přechod útočné modré čáry a Motoru se tak píská ofsajd.
     
    16:28
    Motor má více ze hry a často ohrožuje brankáře Hanáků. Přízemní střelu Drančáka Žurek vykopl betonem do rohu obranného pásma Zubrů.
     
    15:10
    Kříž si po přerovském zakázaném uvolnění vybruslil z rohu kluziště na pravý kruh útočného pásma. Odtud vystřelil ke vzdálenější tyči a Žurek snad hranou vyrážečky vytěsnil puk mimo přerovskou branku.
     
    14:05
    Putz nyní zakončoval zblízka u pravé tyče. Mířil do horní části přerovské branky, nicméně Žurek byl dobře postavený, takže hlavní rozhodčí mohl jen rozpažit na znamení, že útočník Motoru neskóroval.
     
    13:32
    Putz přebruslil bránícího Nesvadbu. Poté poslal kotouč na modrou čáru, kde si ho vzápětí vyměnil s Plackem. Ten vystřelil a Žurek musel do práce. Kotouč vyrážečkou nasměroval pryč od brány.
     
    12:51
    Kolařík z pravého rohu napodruhé poslal puk před branku Motoru. Zároveň se trefil přesně do místa mezi betony Kalisty. Kotouč tak skončil mezi chrániči brankáře Českých Budějovic, ale ne za brankovou čárou, Kalista totiž sklapl betony včas.
     
    12:38
    Lysoněk udělal lehký úhybný manévr s pukem na začátku levého kruhu a poté vystřelil tahem. Kalista proti střele zaklekl a podržel ji ve výstroji.
     
    11:58
    Remeš se chtěl protáhnout mezi kruhy, ale nesmlouvavý Brázda mu to nedovolil a svým tělem jej dokázal zablokovat.
     
    11:38
    Přerov hraje v plném počtu, Buršík se vrátil z trestné lavice.
     
    11:11
    Placek je zpět na ledě, Motor čeká ještě zbytek přesilovky, jelikož Buršík dostal čtyřminutový trest.
     
    10:27
    Další možnost Jihočechů. Koblížek nedokázal těsně před brankou odpálit kotouč a zblízka tak pohotově zakončoval Vavřík. Mířil ale přímo do míst, kam s betony zaklekl dobře nachystaný Žurek.
     
    09:40
    Velká šance Motoru při hře ve čtyřech na obou stranách. Petrásek projel z rohu útočného pásma před Žurka. Tísněný zakončil bekhendem po ledě, přerovský brankář dokázal pravým betonem kotouč vyrazit.
     
    09:11
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Placek – 2 min., podrážení.
     
    08:46
    Motor operuje v útočném pásmu. Z pravého kruhu vypálil z první Remeš, ale přerovskou branku minul. Od modré čáry poté vystřelil Putz, nicméně s Žurkem si neporadil. Na hranici obranné třetiny pak předvedl skvělý obranný zákrok Švejda, který obětavě zablokoval soupeřovu střelu a puk se následně od jeho nohou odrazil do středního pásma.
     
    07:38
    David Buršík (PRE) zahrál vysokou holí, za což dostává trest na 2+2 minuty.
     
    07:38
    Přesilovku si po nedovoleném zákroku Zubrů v útočném pásmu zahraje také Motor.
     
    06:54
    Štíbr si ve středním pásmu nezpracoval puk rukavicí. Kotouč jej přeletěl a zmocnil se ho Petrásek. Ten poté přihrál na osu hřiště Hálovi, jehož pokus k levé tyči Žurek zneškodnil vyrážečkou.
     
    05:37
    Po střele Motoru z pravé strany útočné třetiny Žurek bez problému zasáhl ve stoje lapačkou. Po pár desítkách sekund Zubři otočili hru a Kalista raději přikryl kotouč, který se dostal až do jeho brankoviště.
     
    05:21
    Na zakázané uvolnění poslali puk také hráči Českých Budějovic. Hra se přesto "přelila" znovu před Žurka a poté zase na opačnou stranu hřiště. Tam ale Kalista zasahovat nemusel, střela zdálky byla sice tvrdá, ale jeho bránu minula.
     
    04:48
    Jihočeši se zmocnili kotouče ve středním pásmu. Kotouč se z pravého kruhu dostal přes prostor slotu až ke Křížovi, který nadvakrát ohrozil Žurka. Puk prošel přerovským brankovištěm a zastavil se v rohu kluziště. Tím akce Motoru skončila.
     
    04:06
    Motor po přerovském zakázaném uvolnění vyhrál buly v útočném pásmu. Puk se dostal na modrou čáru, kde operoval opět Březina. Kapitán Českých Budějovic tentokrát vystřelil příklepem, nicméně levou tyč branky Zubrů o pár decimetrů minul. Následně Hanáci opět vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    03:18
    Od modré čáry nahodil kotouč Březina, Žurek měl trochu potíže se zkrocením neposedného puku, ale nakonec to zvládl a zákrokem přerušil hru.
     
    02:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři 13 sekund před koncem přesilovky srovnávají skóre. Buršík při kombinaci v útočném pásmu dostal od Hradila kotouč na pravý kruh a kolmo ho poslal před bránu. Tam se nacházel volný LUDVÍK LYSONĚK, který puk nastavenou čepelí hole usměrnil za klečícího Kalistu. Asistence: David Buršík a Radim Hradil.
     
    01:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Pekr v přesilovce ztratil kotouč u útočné modré čáry a Jihočeši ujeli při oslabení do brejku dvou na jednoho. Puk měl na hokejce FILIP PETRÁSEK, který se rozhodl nepřihrávat a vystřelit. Z pravého kruhu zamířil přesně do vzdálenějšího horního rohu přerovské branky. Motor jde tak brzy do vedení, navzdory početní nevýhodě. Bez asistence.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Willmann – 2 min., hákování.
     
    00:21
    Buršík ve středním pásmu protečoval puk na Lysoňka. Ten přešel přes prvního obránce soupeře, přes druhého ale už ne. Přerov se však opět dostal ke kotouči a Lysoněk zblízka ohrozil Kalistu. Navíc byl faulován, Přerov si zahraje přesilovku.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrál Motor.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledě, zápas za malou chvíli odstartuje.
     
    Klakson oznamuje konec rozbruslení, do začátku zápasu zbývá posledních dvacet minut.
     
    A už je zpátky v bráně na rozbruslení, je to dobré.
     
    Kalista si na střídačce opravuje masku.
     
    Nepříjemný moment při rozbruslení. Brankář Motoru Michal Kalista jednu ze střel vrazil tak, že rychle padl k ledu (těžko říct, jestli záměrně, nebo jestli uklouzl). Puk mu při tom každopádně srazil masku z hlavy a Kalista chvíli zůstal ležet na ledě. Poté si klekl a následně s pomocí spoluhráčů odjel na střídačku. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení.
     
    Přerov oblékne žluté dresy, České Budějovice nastoupí v modrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Koblížek, Nesvadba, Holík (C), Billa (A), Nášel, Brázda, Pekr – Kolařík, Harásek, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Šilhavý, Hradil, Štíbr (A)
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Maleček) – Hail (A), Placek, Gřegořek, Březina (C), Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš (A), Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz
    Trenér: Karel Herr

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Bartek, Kučera.
     
    Sestavy z posledního zápasu

    Přerov: Žurek (52. Vojtek) – Koblížek, Nesvadba, Holík, Billa, Veselý, Brázda, Pekr – Šilhavý, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Kuchta, Hradil, Štíbr

    České Budějovice: Kalista – Hail, Gřegořek, Placek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš, Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz
     
    1. zápas finále play-off
    HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 57. Petrásek (Březina, Drančák) – 1. Hanák (Lysoněk), 5. Šilhavý (Billa, Halík), 16. Buršík (Lysoněk), 31. Svoboda (Brázda), 48. Svoboda (Hyža).

    2. zápas finále play-off
    HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
    Branky a nahrávky: 30. Drančák (Putz, Remeš), 39. Pitel (Sochor, Kříž), 50. Placek (Sochor), 52. Putz (Remeš), 59. Pitel – 24. Štíbr (Svoboda, Holík), 54. Hradil (Lysoněk, Buršík).
     
    Dosavadní průběh finále
    První dvě utkání finále, ve kterém se střetávají vítěz skupiny Západ a vítěz skupiny Východ Ligy juniorů, proběhla ve středu a čtvrtek na jihu Čech. Nejprve se radoval Přerov, který v Budvar aréně zvítězil 5:1. Zubři v první třetině těžili z velké efektivity v zakončení a vypracovali si třígólový náskok. Ten pak i díky velké obětavosti a odhodlanému týmovému výkonu ještě dvakrát navýšili, domácí v závěru skóre pouze zkorigovali. Motor ale druhý den zabral a stav série srovnal na 1:1 na zápasy. Českobudějovičtí nejprve ve druhém dějství otočili nepříznivé skóre z 0:1 na 2:1, v poslední dvacetiminutovce poté přidali další tři branky, přičemž Hanáci se zmohli jen na snížení. Jihočeši uspěli 5:2 a v neděli ve Zlíně se tak bude hrát o to, kdo se ve finále ujme vedení.
     
    Přerovu slouží zlínský stadion jako azyl. Ledová plocha v přerovské MEO Aréně totiž fungovala pouze do konce března, poté byla rozpuštěna. Zubři už ve Zlíně odehráli rozhodující pátý duel semifinálové série se Vsetínem, který zvládli v poměru 2:0 a postoupili do finále proti Českým Budějovicím.
     
    Pěkný nedělní den ze Zlína, kde se uskuteční třetí finálový zápas play-off Ligy juniorů mezi týmy HC ZUBR Přerov a HC Motor České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 3. Lysoněk (Buršík, Hradil), 27. Štíbr (Holík) – 2. Petrásek, 26. Remeš (Putz, Drančák), 59. Remeš


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Koblížek, Nesvadba, Holík (C), Billa (A), Nášel, Brázda, Pekr – Kolařík, Harásek, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Šilhavý, Hradil, Štíbr (A)
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Maleček) – Hail (A), Placek, Gřegořek, Březina (C), Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš (A), Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz
    Trenér: Karel Herr

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Bartek, Kučera

    Diváci: 170
    Přerov 1 3 Č. Budějovice
    #1 Středa 05.04.2023 • 17:30
    Č. Budějovice - Přerov 1:5
    #2 Čtvrtek 06.04.2023 • 16:15
    Č. Budějovice - Přerov 5:2
    #3 Neděle 09.04.2023 • 14:00
    Přerov - Č. Budějovice 2:3
    #4 Pondělí 10.04.2023 • 12:15
    Přerov - Č. Budějovice 1:2
    bahis siteleri