Martin – Humenné 1:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:4 (0:2, 1:2, 0:0) Stav série: 2:4
HC 19 Humenné
sk Pondělí 10.04.2023, 17:15 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Boržik (asistent trénera HC 19 Humenné): "Konečný výsledok i celú sériu hodnotíme kladne, keďže sme postúpili. Nebolo to vôbec jednoduché, dôležitý je však konečný výsledok. V sérii rozhodovali maličkosti, predovšetkým, že sme si dokázali doma ustrážiť piaty zápas. Ako tím sme sa nevzdávali ani keď sme mali zranených či chorých hráčov. Verili sme, že môžeme prejsť aj cez tak silný tím akým je Martin a teraz môžeme oslavovať postup. Teraz nás ešte nechajte vychutnať si tieto momenty, samozrejme, budeme sa rozprávať i o našom finálovom súperovi zo Žiliny. Je to veľký favorit celej súťaže, my ale budeme bojovať ďalej a pevne verím, že aj víťaziť."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Mali sme snahu vstúpiť do stretnutia aktívne, čo sa nám nepodarilo. Akcie súpera boli nebezpečné, Paľovi Maťovčíkovi nemáme pri inkasovaných góloch čo vyčítať, súper to ideálne trafil. Skúsili sme ešte v zápase niečo urobiť, aj tým, že sme vymenili brankárov. Ako tím sme ale nedokázali adekvátne odpovedať na inkasované góly. Som však presvedčený, že táto séria sa rozhodovala v prvom a treťom zápase, kedy sme boli lepším mužstvom. Efektivita však rozhodla, že sme skončili ako porazený tím. Z môjho pohľadu, keď sa pozerám na jednotlivé štatistiky, brankári podali veľmi dobré výkony. Obaja mali cez 92,6%, neboli preto kameňom úrazu. Premieňanie šancí, dorazenie súpera v prípadoch, kedy sme vyhrávali o gól. Tieto momenty spolu s nevyužitými presilovými hrami rozhodli o našom konečnom umiestnení. Mužstvo sme chceli v tejto sezóne pozdvihnúť, zisk bronzových medailí nemôžeme považovať za úspech. Boli sme blízko finále, zároveň veľmi ďaleko. Je potrebné pracovať na zjednodušení streľby, jej zrýchlení. Je to práca na celé leto, nie na niekoľko mesiacov, ktoré sme mali k dispozícii. V niektorých stretnutiach sa podarilo ukázať pravú tvár tímu, v ďalších však nie. Bolo to o množstve detailov. Čo bude ďalej, teraz nevieme. Všetko sa bude odvíjať od rozhovorov s vedením, aktuálnej situácie. Každý jeden hráč má svoju budúcnosť vo vlastných rukách. Sami videli, na čom musia pracovať. Ak je strela rýchla, usmernená, doplnená korčuľovaním, jazdou, môžeme sa potom sústrediť na systém hry. Čo sa týka fanúšikov, je to z môjho pohľadu ten starý – dobrý Martin, aký si ho pamätám ešte z extraligových čias. Za podporu im patrí veľká vďaka, hráči si ju zaslúžia. Hráči sú mladí, niektorí ešte potrebujú čas, aby dozreli. Treba im ho dopriať, aby sa mohli týmto fanúšikom v budúcnosti odvďačiť."

    Filip Vaško (útočník HC 19 Humenné): "Zápas bol spočiatku z našej strany rozpačitý. Úvodných desať minút sme boli pod veľkým tlakom. Paradoxne sme to však boli my, kto skóroval. Oba strelené góly v prvej tretine nás nakopli, následne sme v druhom dejstve pridali ďalšie dva. Zápas sme si od tohto momentu dokázali prakticky ustrážiť až do jeho záveru. Pred stretnutím sme zdôrazňovali, že výkon v poslednom domácom zápase bol bezchybný a radi by sme v ňom pokračovali aj v Martine. Toto nám vyšlo, nemáme k tomu čo viac povedať. S finálovým súperom sa veľmi dobre poznáme, so Žilinou sme odohrali finále Slovenského pohára, pričom sme boli úspešnejší. Verím, že tomu tak bude i vo finálovej sérii. V tej bude dôležité urobiť menej chýb ako súper a na jej konci sa radovať z víťazstva."

    Marek Biro (obranca HK VITAR Martin): "Do každého stretnutia sme vstupovali s cieľom zvíťaziť, pohoreli sme však na efektivite. V rozhodujúcich momentoch hry sme nedokázali premeniť vyložené príležitosti. Tieto nás mohli nakopnúť, pomôcť nám k víťazstvu. Sezóna bola mimoriadne náročná, aj pri druhej semifinálovej dvojici sme videli, že aj Žiar dokáže potrápiť Žilinu. Určite to nebude menej zaujímavé ani vo finále. Konečné tretie miesto je pre nás sklamaním. Všetci sme verili, že môžeme ísť do finále. Pred súperom musíme skloniť hlavy, jeho hráči hrali naozaj dobre, viacmenej sme ho ale dokázali dostať na koňa vlastnými chybami a práve z tohto dôvodu sme nepostúpili ďalej. Do Martina som prišiel na konci prestupového obdobia, som tu preto relatívne krátko. Určite sú tu však hráči, ktorí vedia hrať hokej, ktorí sú mladí a draví. Majú tak možnosť ukázať sa i v ďalšej sezóne. Fanúšikovské zázemie si pamätám ešte z obdobia, keď hral Martin najvyššiu súťaž, vždy tu bola skvelá atmosféra. Nečakal som preto nič iné, ako to, že aj dnes prídu na štadión ľudia. Ďakujeme im za podporu počas sezóny, verím, že s nami zostanú aj tú nasledujúcu." (22:19:01)
     
    Humenné po víťazstve 1:4 smeruje do finále. Martin si preberie bronzové medaily. Góly: 36. Biro (Toma) – 15. Lenďák (Safaraleyev, Vaško), 17. Vaško (Safaraleyev, Lenďák), 30. Horvát (Borov, Legalin), 35. Legalin (Zekucia, Kudin).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Novický a po ňom Krajňák obstreľujú Glosárovu bránku. O výsledok však už ani tak nejde.
     
    59:17
    Marcel Petran (MAR) inkasuje osobný dvojminútový trest za nešportové správanie. Ďalej 10-minútový osobný trest a trest do konca stretnutia, takisto za nešportové správanie.
     
    59:17
    Ťavoda sa pustil do súboja s Petranom. Vylúčený je domáci hráč.
     
    59:17
    Markuš na Vaška. Posunutá bránka domáceho tímu.
     
    58:50
    Safaraleyev po prihrávke Ťavodu páli na domácu bránku. Glosár prerušil hru.
     
    58:45
    Michal Stanček (MAR) inkasuje dve minúty za nešportové správanie.
     
    58:45
    Potrestaná domáca striedačka za príliš veľa hráčov na ľade. Dvojminútový trest si odpyká Tomáš Nauš.
     
    58:32
    Domáci v plnom počte. Fafrák sa vrátil na ľadovú plochu.
     
    58:15
    Krajňák za domácou bránkou. Hľadá voľného spoluhráča.
     
    57:53
    Horvát nachádza Krajňáka. Na modrej majú Novického.
     
    57:28
    Vyhodený puk. Korčuľuje za ním Stanček.
     
    57:03
    Safaraleyev na modrej čiare. Hostia sa nikam neponáhľajú.
     
    56:31
    Rudolf Jendek (MAR) inkasuje dve minúty za nešportové správanie. Trest si odsedí Miloš Fafrák.
     
    56:05
    Novický odpálil puk do obranného pásma domáceho tímu. Za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:46
    Bobček stráca puk na modrej čiare. Pomáha mu Ďurina.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 36. Biro (Toma) – 15. Lenďák (Safaraleyev, Vaško), 17. Vaško (Safaraleyev, Lenďák), 30. Horvát (Borov, Legalin), 35. Legalin (Zekucia, Kudin)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Petran, Semaňák – Bobček, Charvát – Biro, Nemec – Milý, Lavička – Juščák, Lahtinen, Fafrák – Nauš, Paulíny, Poliaček – Toma, Tyczynski, Vorobyev – Stanček, Oško, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HC 19 Humenné: Durný (Krasanovský) – Novota, Novický – Jacko, Lenďák – Kudin, Ťavoda – Zekucia – Borov, Krajňák, Horvát – Vaško, Markuš, Safaraleyev – Lačný, Trandin, Legalin – Ragan, Frič, Farkaš
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Krajčík, Jobbágy – Hajnik, Tvrdoň, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 2657
    Martin 2 4 Humenné
    #1 Sobota 01.04.2023 • 18:00
    Humenné - Martin 3:1
    #2 Neděle 02.04.2023 • 17:00
    Humenné - Martin 0:5
    #3 Středa 05.04.2023 • 18:00
    Martin - Humenné 2:3
    #4 Čtvrtek 06.04.2023 • 18:00
    Martin - Humenné 6:2
    #5 Sobota 08.04.2023 • 16:00
    Humenné - Martin 5:0
    #6 Pondělí 10.04.2023 • 17:15
    Martin - Humenné 1:4
    bahis siteleri