Kanada – USA 4:3 (2:1 po s.n.) | Maďarsko – Německo 1:2 (kon.) | Švédsko – Francie 8:2 (kon.)
konec
Maďarsko
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Německo
Úterý 11.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je hotovo, Maďarky byly ve třetí třetině jednoznačně lepší a hnaly se za vyrovnáním. Němky už ale hlavně hluboko bránily a svůj chudý jednobrankový náskok udržely. Maďarky na turnaji končí, elitní skupinu ale udržely, takže se nedá mluvit o neúspěchu. (19:15:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Alexandra Huszaková dostala přes osu hřiště nabito před úplně prázdnou branku, nezakončila ale z první, takže dala gólmance dostatek času pro přesun.
     
    59:30
    Franciska Kiss-Simonová se rozpřáhla na modré čáře a po ledě vypálila úplně mimo.
     
    59:06
    Oddechový čas pro tým Maďarsko.
     
    59:06
    Fanni Gasparicsová dělala s pukem hlouposti před modrou, se kterými nepočítaly její spoluhráčky, ty tak vystavila do postavení mimo hru.
     
    58:17
    Němkám se s přispěním maďarské teče podařilo vyhodit přes všechny čáry, nejedná se tedy ani o postavení mimo hru.
     
    57:34
    Aniko Nemethová je na střídačce, Maďarky to zkoušejí v šesti!
     
    57:24
    Eniko Tóthová dostala nabito na modrou čáru a okamžitě střílela, před branku se ale nepostavila žádná z Maďarek, takže gólmanka v klidu zasáhla.
     
    56:34
    Až nyní zakončila zámek střelou od modré čáry Daria Gleissnerová, nicméně její padáček skončil v náruči Nemethové.
     
    56:09
    Němky jsou usazeny v útočném pásmu, nicméně do střely se ze zištných důvodů nikterak neženou.
     
    55:32
    Maďarský útok zastavuje ofsajd, pokračovat se bude po krátké úpravě ledu.
     
    54:58
    Bernadette Karpfová zastavila na útočné modré špatnou rozehrávku Maďarek a natáhla si puk za branku. Odtamtud ale do slotu přihrála nepřesně.
     
    52:57
    Fanni Gasparicsová byla skvěle rozjetá a dostala se do samostatného úniku, který zakončila bekhendovým blafákem. Sandra Abstreiterová se ale neskutečně roztáhla a gólu zabránila!
     
    51:54
    Daria Gleissnerová se na modré čáře snažila chytit přihrávku zpoza branky, ta jí ale proskočila pod bruslemi, takže Němky musejí ven z útočné třetiny.
     
    51:08
    Nahození Cariny Strobelové se v těsné blízkosti branky pokusila tečovat Theresa Wagnerová, která ale promáchla, takže projektil proletěl mimo.
     
    50:36
    Zsofia Pazmandiová po pravé straně překonala modrou čáru a pokusila se o stahovačku, která jí ale vůbec nevyšla.
     
    48:28
    Lotti Odnogaová měla napřaženo na pravém kruhu, kde se z první opřela do prudké přihrávky přes osu. Proti její dobré střele se ale Sandra Abstreiterová stihla přesunout.
     
    46:55
    Celina Haiderová vylovila puk z rohu a po mantinelu si popojela blíže k modré čáře. Její střela z otočky ale branku vysoko přeletěla.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 21. Dabasiová (Odnogaová) – 11. Harková (Delarbreová, Jobst-Smithová), 20. N. Eisenschmidová (Feldmeierová)


    Maďarsko: A. Nemethová (Reveszová) – B. Nemethová, Odnogaová, Kneeová, Bakerová, Kiss-Simonová (A), Tóthová, Faggyasová – Gasparicsová (C), Kreiszová, Seregelyová – Dabasiová (A), Huszaková, Jokai-Szilagyiová – Pazmandiová, Williamsová, Metzlerová – Stroblová, Horvath, Ronaiová – Szamosfalviová.
    Trenér: Pat Cortina

    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Strobelová, Gleissnerová (C), Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Voigtová, Bartschová, Christofová – Schieferová.
    Trenér: Thomas Schadler

    Rozhodčí: Neary, Rapin – Greenen, Smetková
    ocianews.com