Kanada – USA 4:3 (2:1 po s.n.) | Maďarsko – Německo 1:2 (kon.) | Švédsko – Francie 8:2 (kon.)
konec
Švédsko
8:2 (3:0, 4:0, 1:2)
Francie
Úterý 11.04.2023, 21:00 • CAA Centre, Brampton, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédky ve třetí třetině nejprve přidaly osmou branku a následně si svou radost v posledním utkání letošního mistrovství užily Francouzky. Nejlepšími hráčkami byly vyhlášeny za Francii Jade Barbiratiová a za Švédsko to nemohl být nikdo jiný než Hanna Olssonová. Z francouzského celku byly vyhlášeny také nejlepší tři hráčky turnaje – Athéna Locatelliová, Estelle Duvinová a Margot Desvignesová.
    Ode mě je to pro dnešek vše, budu se těšit u dalšího online přenosu z mistrovství světa žen. (23:30:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Běží poslední minuta zápasu. Pro Francouzky je to poslední minuta na šampionátu. Zároveň se jim ani v jednom utkání nepodařilo bodovat, a tak končí na poslední, sestupové pozici.
     
    58:52
    Chloé Aurardová to zkusila zpoza branky kolem tyče, odražený kotouč se dostal k Lore Baudritové, která prvním pokusem trefila betony švédské brankářky a druhým přestřelila.
     
    58:16
    Hra se po přerušení přestěhovala před Margaux Mameriové. Švédsko vyhrálo buly, ale Francouzky nedovolují soupeřkám žádné zakončení.
     
    56:49
    Francouzky jsou v posledních minutách zápasu aktivnější. Podíl na tom mají určitě dvě vstřelené branky. Přece jen Francie v předešlých třech utkáních skórovala dohromady třikrát a dnes už má na kontě dva přesné zásahy. Zároveň Švédky už mají pohodlný náskok, takže se nepotřebují nikam hnát.
     
    55:25
    Manon le Scodanová s Clarou Rozierovou si vypracovaly přečíslení dvě na jednu. Přihrávka ve středním pásmu ovšem nebyla úplně ideální, a tak se do defenzivy stačila vrátit ještě jedna švédská hráčka. Clara Rozierová nakonec z pravého kruhu vystřelila a Emma Söderbergová u levé tyče zasahuje.
     
    54:21
    Po přihrávce Sary Hjalmarssonové pálila od modré čáry Anna Kjellbinová. Její střela se otřela o jednu z bránících hráček a končí vedle branky.
     
    53:00
    Francouzky se nastěhovaly do útočného pásma a tlačí se do brankoviště. Emma Söderbergová ve svém brankovišti leží na břiše a nemá situaci pod kontrolou, Francouzky se ovšem ke střele nedostaly.
     
    52:21
    Francie hraje v plném počtu.
     
    51:24
    Lina Ljungblomová poslala křižnou přihrávku na Hannu Olssonovou, která na levém kruhu obešla francouzskou hráčku a dostala se do těsné blízko gólmanky. Na hranici brankoviště chtěla obhodit levý beton Margaux Mameriové, ale to se jí nepovedlo.
     
    50:21
    Vyloučení v týmu Francie:
    Lucie Quartová – 2 min., vražení na hrazení.
    50:05 Lore BAUDRITOVÁ - 8:2
     
    50:05
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzky přidávají druhou branku v krátkém časovém sledu, když tentokrát přesilovku využily. Gólové střele předcházel zisk puku ve středním pásmu, první střela Estelle Duvinové z vrcholu kruhů skončila v chumlu hráček před brankou, ale dorážku LORE BAURDITOVÉ už si své místo v bráně našla. Asistence: Estelle Duvinová, Clara Rozierová.
     
    49:41
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Nathalie Lidmanová – 2 min., nedovolené bránění.
    - 8:1
     
    48:43
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie v dnešním utkání přece jen skóruje, a to krátce po skončení přesilové hry. JADE BARBIRATIOVÁ se svým prvním pokusem z mezikruží neuspěla, následně ale její spoluhráčky opět vybojovaly u mantinelu puk a poslaly jej do hry. Jade Barbiratiová si pak našla dobrou pozici na levém kruhu, z níž poprvé v utkání překonala Emmu Söderbergovou. Asistence: Manon le Scodanová, Margot Desvignesová.
     
    48:38
    Švédsko hraje v plném počtu.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 7. Olssonová (Ljungblomová, Holmgrenová), 10. Lundinová (Olssonová, Nylén-Perssonová), 19. Olssonová (Ljungblomová), 27. Olssonová (Svenssonová, Nylén-Perssonová), 30. Ljungblomová (Lundinová, Nylén-Perssonová), 34. Olssonová (Ljungblomová, Jungäkerová), 36. Ljungblomová (Svenssonová, Olssonová), 46. Svenssonová (Olssonová, Lundinová) – 49. Barbiratiová (le Scodanová, Desvignesová), 51. Baudritová (Duvinová, Rozierová)


    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová, Silénová, Kjellbinová, Holmgrenová, Anderssonová, Lidmanová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Bouvengová – Carlssonová, Hedqvistová, Rasková – Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Francie: Lambertová (36. Mameriová) – Quartová, Pélissová, Locatelliová, Väänänenová, Leclercová, Mermierová, Lavorelová, Bergerová – Baudritová, Duvinová, Rozierová – le Scodanová, Barbiratiová, Aurardová – Cedelleová, Jouannyová, Desvignesová – Nonnenmacherová, Simonová.
    Trenér: Gregory Tarle

    Rozhodčí: Karklinaová, Nurmiová – Jonáková, Lacková
    bahis siteleri