Schalke – Hertha 5:2 (kon.)
konec
FC Schalke 04
5:2 (2:1)
Hertha BSC
Pátek 14.04.2023, 20:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to už pro tento zápas všechno, přeji příjemný zbytek večera a dobrou noc. (22:36:22)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:19.
     
    Dnešní utkání sledovalo 61 981 diváků.
     
    Schalke mělo fantastický vstup do utkání, když už ve třetí minutě vstřelil krásný gól po střele z dálky Tim Skarke a ve 13. minutě už to bylo 2:0, když se po Skarkeho centru trefil hlavou zcela volný Marius Bülter. Hertha se však nesložila a stále se snažila útočit. Odměněna byla v samotném závěru prvního poločasu, kdy překonal Schwolowa pěknou střelou z dálky Stevan Jovetić.

    Druhý poločas přinesl další čtyři branky. Hned ve 48. minutě vrátil Schalke dvoubrankové vedení Simon Terodde, který se prosadil po pěkné akci střídajícího Karamana. Když pak v 78. minutě zvýšil na 4:1 Marius Bülter, vypadalo to, že je rozhodnuto. Hertha ale ještě vykřesala naději, když v 84. minutě snížil na 2:4 po brejku Marco Richter. Jenže žádné velké drama už se nekonalo, v nastaveném čase navíc krásným gólem z přímého kopu uzavřel skóre na konečných 5:2 pro Schalke Marcin Kamiński.
     
    Zápas končí, Schalke se raduje z velmi důležitého vítězství 5:2 nad rivalem v boji o záchranu Herthou Berlín. Schalke se posouvá z posledního místa na 16. příčku, která zaručuje alespoň baráž. Před Schalke se ale ještě může dostat Stuttgart, pokud by náhodou v sobotu porazil doma Dortmund. Hertha naopak padá na poslední místo.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Je dost s podivem, že Schalke, které mělo v této sezóně sérii čtyř utkání v řadě, které skončily remízou 0:0, najednou porazí Herthu Berlín 5:2.
     
    90+7
    Rozhodčí Brych píská nedovolený zákrok, po kterém budou ze středu pole rozehrávat domácí.
     
    90+5
    Diváci ve Ventils Aréně už si mohou v klidu užívat závěr tohoto zápasu a mohou doufat, že je dnešní utkání tím klíčovým v boji o záchranu v nejvyšší soutěži.
     
    90+2
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Další krásný gól v podání Schalke, domácí zvyšují už na 5:2! Všichni čekali, že bude přímý kop zakončovat Bülter, ten ale zůstal stát a odpovědnost přenechal na MARCINA KAMIŃSKÉHO, který krásnou technickou střelou levačkou překonal překvapeného Christensena.
     
    90+1
    Filip Uremović dostává žlutou kartu za faul zezadu na Terodeho a příští utkání si nezahraje.
     
    90+1
    Nastavuje se osm minut!
     
    88
    Domácí se málem radovali ze svého pátého gólu! Karaman už překonal Christensena, toho ale ještě dokázal na brankové čáře zaskočit Marco Richter.
     
    87
    A za následný kontakt s Lukebakiem dostává žlutou kartu také Moritz Jenz.
     
    86
    Tom Krauss fauloval Lukebakia a už si prohlíží žlutou kartu.
     
    86
    Nějakou chvíli se ale teď hrát nebude, protože krvavé zranění v obličeji má právě střelec branky Richter. Omylem mu sáhl do obličeje těsně po vstřelení branky domácí Matriciani.
     
    84
    Hertha právě vstřelila branku!
    Tak že by ještě přeci jen svitla naděje pro Herthu! Hosté ubránili rohový kop a hned si to namířili do rychlého brejku. Lukebakio se zachoval nesobecky a míč předložil před prázdnou branku MARCU RICHTEROVI, který už měl snadnou práci. Asistence: Dodi Lukebakio.
     
    83
    Z otočky střílel Karaman a Hertha bude muset po zablokování této střely čelit rohovému kopu.
     
    82
    Po nepřesnosti hráčů Schalke mizí míč v zámezí. To ale za tohoto stavu samozřejmě domácím nemusí vůbec vadit.

    Petr Sumbal

    Branky: 3. Skarke, 13. Bülter (Skarke), 48. Terodde (Karaman), 78. Bülter, 90+2. M. Kamiński – 45+3. Jovetić (Boateng), 84. Richter (Lukebakio)

    Karty:   86. Krauss (SCH), 87. Jenz (SCH) – 41. Boateng (HER), 71. Kanga (HER), 90+1. Uremović (HER)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:19.
    FC Schalke 04: Fährmann (36. Schwolow) – Brunner (71. Uronen), M. Kamiński, Jenz, Matriciani – Král, Latza (C) – Skarke (46. Karaman), Drexler (65. Krauss), Bülter – Terodde.
    Náhradníci: Frey, Greiml, Ouwejan, Tauer, Zalazar.

    Trenér: Reis

    Hertha BSC: Christensen – Uremović, Kempf, Dárdai (55. Ngankam) – Richter, Tousart, Ciğerci (26. Serdar), Boateng (62. Kanga), Plattenhardt (C) – Lukebakio, Jovetić.
    Náhradníci: Ernst – Kenny, Mittelstädt, Niederlechner, Rogel, Šunjić.

    Trenér: Schwarz

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Hüwe

    Diváci: 61 981
    thejrc.org