Ml. Boleslav B – Velvary 1:2 (kon.) | Žižkov – Brozany 2:1 (kon.) | Jablonec B – Hr. Králové B 0:0 (kon.)
Ústí n. L. – Most/Souš 2:2 (kon.) | Živanice – Teplice B 6:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
2:1 (2:1)
SK Sokol Brozany
Sobota 15.04.2023, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Česká fotbalová liga (B) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Viktorie Žižkov potvrdili roli velkého favorita, na domácím hřišti porazili houževnatého soupeře z Brozan výsledkem 2:1.

    Všechny branky padly v prvním poločase. Domácím vystřelili dvoubrankový náskok Václav Prošek s Isaacem Mulemem, za hosty korigoval Martin Jindráček. Druhá půle se nesla ve znamení velkého tlaku pražského celku, který sice vedení navýšit nedokázal, každopádně tříbodový zisk si pohlídal bez větších starostí.

    Svěřenci kouče Horňáka udělali další krok k téměř jistému postupu do druhé ligy, na druhé Velvary nadále disponují obrovským dvacetibodovým náskokem. Brozany zůstávají třetí o skóre před čtvrtým Kolínem. (12:19:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zřejmě poslední útok Brozan neměl moc šancí na úspěch. Míč doputoval na hranici velkého vápna, v tomto prostoru úřadoval Ibrahima Sow.
     
    90+2
    Viktorka podnikla rychlý protiútok, na jehož konci byl její nejlepší střelec Radek Voltr, ve velké příležitosti ovšem vypálil jenom nad břevno.
     
    90+1
    Domácí podle očekávání upustili od útočení a v nastavení se hlavně snaží udržet jednobrankové vedení, to se jim zatím daří bez problémů.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Navzdory velké snaze David Schettl balón pro Brozany nevybojoval, kolem skluzujícího konkurenta Ondřej Žežulka úspěšně nahrál Štrombachovi.
     
    88
    Definitivní razítko na vítězství Žižkova mohl dát Ibrahima Sow, z hranice velkého pokutového území ale vypálil vysoko nad břevno.
     
    87
    Tentokráte si Vojtěch Myška neporadil dobře. Evidentně ho překvapila vyvinutá rychlost Martina Jindráčka, nepovedená nahrávka doputovala do zámezí.
     
    86
    Na spoluhráče Klusáka si křikl Vojtěch Myška. Nikým neatakován si balón v poklidu zpracoval, aby následně zapojil do hry Bazala.
     
    85
    Útok Brozan skončil zdviženým praporkem pomezního rozhodčího, nahrávku za posledního obránce obdržel Martin Jindráček.
     
    84
    Útočný faul odpískán Ibrahimu Sowovi, který se při hlavičkovém souboji ohnal loktem za sebe a neúmyslně zasáhl do hrudi Novotného.
     
    83
    Fotbalisté v bílých dresech kontrolují míč na vlastních kopačkách. Igor Súkenník pak zkusil soupeře překvapit obloučkem za obranu, jenže zaskočil i adresáta Sixtu.
     
    82
    Skvěle si pod tlakem poradil Josef Bazal. Z bezprostřední blízkosti napálil clonícího Bubeníčka, utkání bude pokračovat odkopem od brány.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Favorizovaný Žižkov udržuje těsné jednobrankové vedení, přičemž je jasně lepším týmem, Brozany se nejsou schopny dostat do hry prakticky po celý druhý poločas.
     
    80
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Ibrahima Sow.
     
    79
    Marek Krátký si po zisku míče všiml, že Vojtěch Myška je poměrně daleko z brány, tak jej zkusil překvapit dlouhým nákopem z poloviny hřiště, ale kulatý nesmysl začal padat příliš brzy, takže gólman neměl moc práce.
     
    78
    Polovysoký pas středem hřiště měl pod kontrolou David Štrombach, který hlavou sklepl míč pro Sixtu, Martin Jindráček na něj čekal bez úspěchu.

    Milan Huppert

    Branky: 23. Prošek, 33. Muleme – 38. Jindráček

    Karty:   58. Hönig (ZIZ), 66. Řezáč (ZIZ) – 42. Strada (BRO), 54. Soungole (BRO)


    FK Viktoria Žižkov: Myška – Žežulka, Muleme, Jirásek, Petráň (67. Voltr), Prošek (74. Štrombach), Súkenník (C), Hönig (74. Sixta), Batioja (80. Sow), Řezáč (67. Bazal), Klusák.
    Náhradníci: Švenger – Tregler.

    Trenér: Michal Horňák

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Soungole, Hasil, Schettl, Krátký, Bubeníček, Strada (63. Čada), Bechyně, Výborný, Tichý (63. Novotný), Jindráček.
    Náhradníci: Němec – Matoušek, Chukwuma.

    Trenér: Jiří Němec

    Rozhodčí: Tryzna – Matějka, Hlaváček

    Diváci: 621
    thejrc.org